ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ: “ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΤΩΡΑ”

  Κοινοποίηση:
  kontogiorgis

  Ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη, υποστήριξε ότι όλοι οι δρώντες μεγάλης ισχύος, πατώντας στην έλλειψη συνεκτικής εθνικής στρατηγικής βάθους, επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα κλίμα, με το δίλημμα «αν θέλετε να αγοράσετε χρόνο ηρεμίας με την αναθεωρητική Τουρκία, τότε πρέπει να προσέλθετε σε διαπραγματεύσεις, που θα περιλαμβάνουν και παραχωρήσεις».

  Δυστυχώς, όπως λέει, το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν αντιλαμβάνεται ότι αν δεν υπάρχει στρατηγική αποτροπής όχι μόνο στις δηλώσεις και τον στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά και βούλησης για άσκηση αποτροπής με ενέργειες όπως η άμεση επέκταση παντού της Αιγιαλίτιδας ζώνης σου στα 12 ν.μ., πολύ γρήγορα δεν θα «φινλανδοποιηθείς» απλά, αλλά θα μετατρέψεις όλο το Αιγαίο σε Ίμια και θα χάσεις και το γεωπολιτικό βάθος που προσδίδει στον Ελληνισμό, η Κύπρος.

  Η Τουρκία σε απειλεί με πόλεμο αν πας στα 12 ν.μ. και την ίδια ώρα όχι απλά παραβιάζει τα 6 ναυτικά σου μίλια, αλλά κάνει υπερπτήσεις πάνω από νησιά και ηπειρωτικό έδαφος. Ας πας λοιπόν στα 12 ν.μ. που είναι δικαίωμα σου από το Δίκαιο της Θάλασσας, ας ανακηρύξεις ΑΟΖ κι ας καλέσεις όποιον νομίζει ότι θίγεται με την ΑΟΖ σου σε διαπραγμάτευση και μόνο για αυτό.

  Ακόμη κι αν δεν έχεις βούληση να υπερασπιστείς τα 12 ν.μ., τουλάχιστον θα καταγράφεις την παραβίαση της Τουρκίας επί αυτών, αφού ήδη το κάνεις με τις παραβιάσεις της κυριαρχίας σου πάνω από τα νησιά σου ή την ηπειρωτική σου χώρα.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  8 Σχόλια

  1. …….μια χαρα περναει και αυτος ο πτυχιουχος με τα ”’εγκεφαλικα μπλα-μπλα”’.

  2. Τώρα επέκταση στα 12 ν.μ που είναι το πρόβλημα, τσαμπουκά ρέέέ.

  3. ο καθηγητης σωστα τα λεει οπως παντα.τον εχω παρακολουθησει και στο παρελθον με το συγκροτημενο και σαφη λογο του.Ελα ομως που οι νενεκοι φοβουνται μη χασουν τις εφημερες χαρες της ζωης των.καρεκλα διαταγες κατ επιταγην των αφεντικων τους.ερχονται τα χειροτερα οσονουπω.

  4. Με τι θάρρος θα τα κανει τα 12 νμ ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ Η ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ 301???

  5. Ωραία τα λέει ο μπάρμπας αλλά πρέπει να έχεις και πισινή εάν κανείς επέκταση στα 12 μίλια. Δηλαδή ισχυρό στράτευμα και εθνική ομοψυχία. Για το πρώτο, όσο και καθυστερημένοι να είναι κάποιοι,πρέπει να αναγνωρίσουμε το ρόλο της κυβέρνησης. Δηλαδή παραγγελίες σε νέες φρεγάτες ( τώρα δεν έχουμε τίποτα),νέες μοίρες rafale ,f35 ,νέες τορπίλες,έξυπνοι πυραύλοι.ακομα και επί ΣΥΡΙΖΑ,τα υποβρύχια (που λέγατε ότι γέρνουν), αναβαθμίσεις σε viber f16.
   Τον πόλεμο τον κάνεις όταν είσαι έτοιμος και όχι με το θυμικο και το συναίσθημα,στρατηγοι της φακής.

  6. Εδώ η Κούλα έδωσε το όνομα Turkagean. Ποια 12 ν.μ σε λίγο θα πάνε στα 3 ν.μ

  7. Ας υποθέσουμε ότι ή κούλα θέλει νά κάνει επέκταση στά 12 ναυτικά μίλια στό Αιγαίο.Ομως πρώτα πρέπει νά πάρει τήν εγκριση από τά αφεντικά του,από τούς Γερμανούς,από τούς Εβραίους από τήν μισελληνική εβραική λέσχη Μπίλτερμπέργκ.Αυτοί θά πούνε Nein καί ή κούλα θά απαντήσει σεμνά καί υποτακτικά.Jawohl.
   Γιάννης Λάκων

  8. Κι απαντησεν η Κουλα….. πρρρρρρρρ! Πολλα οσπρια τρωει σαν τον….παππου της!

  Comments are closed.