ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ “ΑΓΓΙΞΕΙ” ΤΟΝ “ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟ” ΤΩΝ ΝΑΪΤΩΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟ; ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

    Κοινοποίηση:
    sugklonizei-o-lukourezos-ti-brika-stin-idia-thesi-xwris-zwi.w_hr

    “θανάσιμη” κυριολεκτικά αποδεικνύεται από λεγόμενα συναδέρφων του, η εμπλοκή- που διερευνάται αν εμπίπτει σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα- του τέως μεγαλοαστού δικηγόρου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο οποίος ως γνωστόν εδώ και χρόνια προστατεύεται από θεσμικά αλλά και εξωθεσμικά κέντρα και δεν είναι εύκολο να τον αγγίξουν για οτιδήποτε.

    Κατά την ακροαματική διαδικασία για την δολοφονία του νεαρότερου απ αυτόν , Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο Λυκουρέζος εμφανίζεται ως “μεσάζων” υπερασπιστής ώστε να μην υπάρξει παράσταση πολιτικής αγωγής σε δίκη και να υπάρξει στη συνέχεια συμβιβασμός για πελάτες του Αλβανούς που σκότωσαν τον Ζαφειρόπουλου και αποπειράθηκαν να στείλουν στον άλλο κόσμο τον προφυλακισθέντα νομικό, Γ Αντωνόπουλο.

    Διαβάστε τι είχαμε γράψει, πριν από λίγους μήνες για την μυστηριώδη εμπλοκή: 

     

    “…Η δίκη για την ανθρωποκτονία Ζαφειρόπουλου εκκρεμεί ενώ εκείνη  για τον παρ’ ολίγον φόνο του δικηγόρου Αντωνόπουλου ξεκίνησε  στις 6 του περασμένου Δεκέμβρη και ολοκληρώθηκε μετ’ εμποδίων. Προ αυτής όμως ο  πολυσυζητημένος και καταδικασμένος ως «μεγαλοαπατεώνας» Άρης Φλώρος, όπως και ο έτερος έγκριτος δικηγόρος του που είναι και πανεπιστημιακός δάσκαλος κ. Αναγνωστόπουλος, υπέδειξαν με νέες  καταθέσεις τους στον ανακριτή,  τον αντίδικο και ξακουστό ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ότι έκανε «μυστικές συναντήσεις»  για να συμβιβαστούν οι δυο πλευρές αλλά με την προϋπόθεση «ο Ζαφειρόπουλος να πείσει τον φυλακισμένο πελάτη του Φλώρο να καταβάλει δυο εκατομμύρια ευρώ στους επίσης φυλακισμένους Αλβανούς που πήγαν κατ’ εντολή του να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο».

    likourezos

    Και όλα αυτά φυσικά πριν την τραγική κατάληξη στην οδό Ασκληπιού με την δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου, υιού του Νώντα Ζαφειρόπουλου.

    Στην δικογραφία  περιέχονται συγκεκριμένες αναφορές για τον κ. Λυκουρέζο [επίσημα, δικηγόρος του Αντωνόπουλου]  ότι πολιορκούσε τον δολοφονηθέντα και τον πελάτη του Άρη Φλώρο για να πάρει το  μεγάλο χρηματικό ποσό και ο οποίος εμφανίζονταν σαν «μεσάζοντας» των Αλβανών μεγαλοκακοποιών. Μάλιστα στην κατάθεσή του ο προφυλακισμένος Φλώρος, λίγο μετά την δολοφονία του δικηγόρου και παιδικού του φίλου άδραξε την ευκαιρία επιδιώκοντας να εμφανιστεί ως «εκβιαζόμενο θύμα» των Αλβανών πληρωμένων εκτελεστών, που ο ίδιος όμως πρώτος χρησιμοποίησε και «νοίκιασε»  τον Δεκέμβριο του 2014 για να σκοτώσουν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο.  Ο τελευταίος, [που όπως πληροφορείται το ΜΑΚΕΛΕΙΟ είναι και δικηγόρος του Βαρδή Βαρδινογιάννη] ήταν ο εντολοδόχος του δημοσίου συμφέροντος,  που επέμενε και ζητούσε χειροπιαστές αποδείξεις της επιστροφής των χρημάτων που είχε υπεξαιρέσει ο Φλώρος ο οποίος  πουλώντας  σε καταναλωτές ρεύμα της ΔΕΗ  παρακρατούσε για λογαριασμό του τις εισφορές εκατομμύριων ευρώ. Όπως κατέθεσε αρχικά ο Φλώρος «ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος προσεγγίσθηκε από τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο (σσ ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Energa αναφέρει μόνο τα αρχικά τους όμως το πλήρες όνομα τους προκύπτει από άλλες καταθέσεις). Αυτός του είπε να μου μεταφέρει να τους δώσω 2.000.000 ευρώ και εκείνοι θα αποσύρουν τις κατηγορίες και θα φροντίσουν οι Αλβανοί κακοποιοί να υποχωρήσουν …».

    Αξιοσημείωτο είναι ότι στις συγκεκριμένες συναλλαγές και τις σχετικές εκμυστηρεύσεις του άτυχου Ζαφειρόπουλου αναφέρθηκε και ο έτερος δικηγόρος του Φλώρου, που δεν είναι άλλος από τον πανεπιστημιακό Ηλία Αναγνωστόπουλο. Όπως φέρεται να κατέθεσε ο ίδιος στην Ασφάλεια Αττικής «όπως μου είχε μεταφερθεί από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και από τον Αρη Φλώρο δια στόματος… (σσ κατονομάζει τον γνωστό ποινικολόγο Λυκουρέζο που φέρεται να ζητούσε χρήματα) είχαν εγερθεί οικονομικές απαιτήσεις της τάξεως των 2.000.000 ευρώ και υπήρχε μάλιστα πρόθεση από την πλευρά τους διακανονισμού του ποσού». Ο Αναγνωστόπουλος μάλιστα όπως φαίνεται στο έγγραφο ντοκουμέντο του ΜΑΚΕΛΙΟ, υποστηρίζει πως ο εντολέας του Φλώρος, του εκμυστηρεύτηκε πως «Ο ίδιος ο Αντωνόπουλος που υπήρξε θύμα, επισκέφθηκε τον Φλώρο στη φυλακή, συνοδευόμενος από τον γνωστό δικηγόρο Θέμη Σοφό».  Ο  Λυκουρέζος πάντως  που φέρεται να ζητούσε τα προαναφερόμενα χρηματικά ποσά αρνήθηκε στις καταθέσεις του οτιδήποτε. Ο κ. Φλώρος ωστόσο  σημειώνει στην δική του κατάθεση ότι «έμεινε άναυδος και εξέφρασε απορίες πως δικηγόρος τέτοιας αναγνωρισιμότητας κάνει τέτοιες ανήθικες συναλλαγές και με συνεργάτες του [βλέπε Σοφός]». Ακόμη καταθέτει ότι ο δολοφονηθείς δικηγόρος είχε εκπλαγεί κι αυτός. Επιπλέον ο Φλώρος, συμπληρώνει ότι «είχε προτείνει στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να μαγνητοφωνήσει νομίμως την επόμενη συνάντηση τους». Όμως ο άτυχος νομικός φαίνεται να του είπε «κάτι τέτοιο θα τον εξέθετε στον δικηγορικό κόσμο και δεν το ήθελε» … Όμως υπάρχει και εντυπωσιακή συνέχεια. Ο κ Φλώρος λέει στην κατάθεσή του ότι ο εν λόγω δικηγόρος συνέχιζε με συνεργάτη του που επίσης «φωτογραφίζεται» με τα αρχικά Θ.Π να πιέζει τον Μ. Ζαφειρόπουλο και ότι έριξαν στην πορεία τις απαιτήσεις τους στα 1.500.000 ευρώ και στην συνέχεια στο 1.000.000 ευρώ λέγοντας διαρκώς ότι «εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς»! Μάλιστα σε άλλο σημείο της δικογραφίας φέρεται να υπάρχει ανάλυση του υπό απαίτηση ποσού των 2.000.000 ευρώ ως υποτιθέμενα έξοδα ασφάλειας ζωής  του κ. Αντωνόπουλου κλπ.  Ο 52χρονος, δραστήριος, ποινικολόγος δολοφονήθηκε το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου 2017 στο γραφείο του.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Ο/Η «κάτι τέτοιο θα τον εξέθετε στον δικηγορικό κόσμο και δεν το ήθελε» λέει:

      και τι κόσμο ε? σαν δεν ντρέπονται τα κοράκια..
      Και αυτός ο σιχαμένος γεροξούρας κοιτάχτε φάτσα…πιο εβραίομασόνος δεν γίνεται.
      Ebenezer Scrooge bah humbug

    Comments are closed.