“ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΛΠ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ” – ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ “ΚΤΗΝΗ” ΠΟΥ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΦΤΑΝΟΥΝ “ΚΑΡΦΙ” ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ [ΒΙΝΤΕΟ]

    Κοινοποίηση:
    makrypoulia_xatzhgiannis

    Με δέος αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι ειδικοί τα ελληνικά άρματα Leopard 2 A6 HEL – Κατά πολλούς πρόκειται για τα καλύτερα άρματα μάχης του κόσμου.

    Σύμφωνα με το τουρκικό savunmasanayist.com η ραχοκοκαλιά της ελληνικής δύναμης τεθωρακισμένων αποτελείται από 170 Leopard 2A6 HEL, τα οποία παραγγέλθηκαν το 2003 και κατασκευάστηκαν με άδεια στην Ελλάδα μεταξύ 2006 και 2009.

    Επιπλέον, οι Τούρκοι αναφέρονται στα 183 Leopard 2A4, τα 501 Leopard 1A5, τα 312 M60A3, τα 357 M60A1 και τα 400 M48A5 MOLF που επίσης εξυπηρετούν τις ελληνικές δυνάμεις εδάφους.

    Οι Τούρκοι ειδικοί ενώ διαπιστώνουν ότι σε επίπεδο τεθωρακισμένων, σε γενικές γραμμές, Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, την διαφορά κάνουν μεταξύ των δύο στρατών, όπως υποστηρίζουν, τα Leopard 2A6 HELL.

    Σύμφωνα με τους Τούρκους τα ελληνικά Leopard 2A6 HEL είναι ανώτερα από τα γερμανικά 2A6s λόγω της υψηλής παθητικής τους προστασίας.

    Όλα τα μοντέλα διαθέτουν ψηφιακά συστήματα ελέγχου πυρός με αποστασιόμετρα λέιζερ, ένα πλήρως σταθεροποιημένο κύριο όπλο, πολυβόλα και προηγμένες λειτουργίες νυχτερινής όρασης και σκοπεύσεως (στα πρώτα μοντέλα γινόταν χρήση συστημάτων LLLTV, αργότερα έγινε εισαγωγή συστημάτων θερμικής απεικόνισης). Το Leopard 2 καθώς κινείται έχει την δυνατότητα να βαλει εναντίον άλλων κινούμενων στόχων χωρίς να επηρεάζεται από την μορφολογία του εδάφους.

    Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως αν ξεφύγει από τις τουρκικές γραμμές (σ.σ. αναφέρονται στην ικανότητά του να διασπά τις εχθρικές γραμμές) το Leopard 2A6 HELL δεν θα μπορεί να σταματηθεί στην Ανατολική Θράκη (σ.σ. καρφί Πόλη).

    Τα Leopard 2 έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Βοσνίας, στο Κοσσυφοπέδιο και στο Αφγανιστάν. Συγκεκριμένα στο Αφγανιστάν, τα Leopard ήρθαν πολλές φορές αντιμέτωπα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, χωρίς όμως σημαντικές φθορές ή απώλειες. Μετά από επίθεση των Ταλιμπάν σε καναδικό Leopard 2A6M, ένας Καναδός αξιωματικός, δήλωσε ότι «εάν η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε άλλο όχημα, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα υπήρχαν επιζώντες».

    Ιδιαίτερη αναφόρά γίνεται επίσης στα προγράμματα αναβάθμισης των ελληνικών και κυπριακών τεθωρακισμένων που «τρέχουν».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. ΟΡΦΑΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ!!!!!!!!!! ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!!!!!!! ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!!!!!! ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ !!!!!!!! Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!!!!!!! ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΕΙΑ -ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!! ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ!!!!!!!!! ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!!!!!!!!

    2. ‘ Αυτοί οι νερόβραστοι πολιτικοί νενέκοι μόνο για φασίνα και να πλένουν πιάτα στην κουζίνα της Μέρκελ είναι άξιοι, να φυλακίζουν και φορολογούν Έλληνες και ν’ αγκαλιάζουν και χαρτζιλικώνουν γυφτολαθραίους.
      Κρίμα οι στρατηγοί να περιμένουν κόκκινες γραμμές και σήμα για υπεράσπιση πατρίδος από ξεπουπουλιασμένες.εβραιόκοτες. Αλλά τί λέω, κι αυτοί… από κότες κοτόπουλα βγαίνουν κι όχι Έλληνες Νικηταράδες.
      Έλληνα ξύπνα. Σε σφάζουν στον ύπνο σου!

    3. δεν τα αφήνουν να κροταλίσουν!!! αυτά θέλουν αξιωματικούς με βαριά!!!!

    4. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΙΣΩ…

    5. Με τα μπαιρακταρ που έχουν οι Μογγολοι Όλα αυτά μαζί με το προσωπικό θα είναι στάχτη.

    6. Με Κούλη και Αλέξη ξέχνα το θα μας πάρουν φαλάγγι μέχρι την Αθήνα. Αυτά θέλουν Μεταξάδες,Κωνσταντίνους, Πλαστήρες,Γρίβες.Μόνο ο Θεός να μας ελεήσει με τα κοπρόσκυλα που ψηφίζουν οι ζωντανοί νεκροί !!!

    7. ονειρα θερινης νυχτος χωρης αντιπυραυλικη προστασια σημερα ειναι καταδικσμενα πριν καν ξεκινησουν

    8. ΤΑ αντιαρματικα τα ρωτησατε ………και εγω ¨”μαυροσ”ημουν και ξερω οτι χωρισ ενεργητικη και καλη προστασια aps,,zaslon ..throphy,,,,δεν πασ πουθενα .

    9. Πάνε οι εποχές της “προέλασης”, για να το κάνουν αυτό τα Leo2 πρέπει να υπάρχει πρώτα εκκαθάριση από αντιαρματικα, νάρκες και με πλήρη αεροπορική κυριαρχία να εξουδετερώσουμε το πυροβολικό τους.

      Αλλιώς με το που βρεθούν στην απέραντη πεδιάδα χωρίς κάλυψη θα γίνουν κάρβουνο από το πυροβολικό και αντιαρματικά τους.
      Αν αρχίσουν να τρώνε βλήματα και ρουκέτες από τα 40-50χλμ πως ακριβώς θα αντέξει η θωράκιση τους; Δεν βλέπετε τι έπαθαν οι Αζέροι; Προσβολή από οροφή δεν αντέχουν.
      Μην ξεχνάτε ότι έχουν Kornet που εμείς ούτε νέους αγοράσαμε, κι αυτούς που έχουμε τους απαξιώσαμε με αμερικανική εντολή περί ρωσικών όπλων.
      Κάπου να χαλαρώσουμε λίγο, ποιοτικά είμαστε ανώτεροι. Το ότι μπορούμε να περάσουμε τον Έβρο και να τους λιανίσουμε ναι, το μετά είναι το πρόβλημα.

    10. ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΖΟΥ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ!
      45% ΤΟ 2023!!

    11. Τα εργαλεία μας αυτά είναι φοβερά. Οι πολιτικοί μας έχουν εργαλεία ;

    12. καταργηση παρελάσεων , gay pride , αναρχοαπλυτοι μπορουν να κάνουν παρέλαση όμως

    13. και μετά ξυπνήσαμε…με αυτούς που χρόνια είναι στο τιμόνι της Ελλάδας θα χάσουμε τα πάντα…..

    Comments are closed.