Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ!!!

  Κοινοποίηση:
  μμμμμ

  Κοίτα να δεις που όλα αρχίζουν ξαφνικά και προχωράνε με μένα…
  _____________________
  -ΜΕ ΚΑΛΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΠΕΡΣΙ ΣΤΙΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ,
  ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΟΚΤΩ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ !!
  ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ
  ΝΑ Μ Η Ν ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ 112 ,
  ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ,
  ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΤΕ ΤΟΥ 112 ,
  “ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΕΣ” !!
  ΕΙΧΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ,
  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ,
  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ …ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ,
  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ !!
  Αύριο το βράδυ η κατάθεσή μου.
  Και μην σχολιάσετε για την ασυλία του Νίκου Χαρδαλιά.
  Στους ΜΗ έχοντες ασυλία στοχεύουν οι αναφορές/μηνύσεις αυτές.
  Με τον προβολέα όμως πάντα στραμμένο στον κύριο υπεύθυνο…
  _________________________
  Αυτή ήταν η ανάρτησή μου τότε στον λογαριασμό που είναι πλέον παρελθόν… :
  ——-
  ΟΧΙ, κ. Προϊστάμενε της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, ΟΧΙ, κ. Δημήτρη Προκοπίου !! ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ “112” ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ !!
  Αυτά κάνει η Δικαιοσύνη και έχει απαξιωθεί στα μάτια του ελληνικού λαού και έχει πέσει σε ανυποληψία.
  ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΩ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ : κ. ΠΛΙΩΤΑ , ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ !!
  Ο κ. Προκοπίου διέταξε δύο παράλληλες προκαταρκτικές εξετάσεις, μία από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Χαλκίδας και μία από την Πταισματοδίκη Χαλκίδας, για πρόκληση πλημμυρών και παράνομες επιχωματώσεις ή δομήσεις. Παρά λίγο να διερευνήσει μέχρι και τις ευθύνες του Θεού για τη βροχή που έριξε, αλλά “παραλείπει” να ζητήσει τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών για την σκόπιμη μη λειτουργία του “112” !
  Η ΑΝΑΦΟΡΑ :
  Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,
  Όπως γνωρίζετε, οκτώ συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από ισχυρές καταιγίδες οι οποίες έπληξαν τον νομό Εύβοιας.
  Όπως έγινε γνωστό, κατά την αντιμετώπιση και διαχείριση των πλημμυρών δεν χρησιμοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης “112”. Στην παρουσίαση της λειτουργίας του αριθμού αυτού στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι Αττικής, την 19.12.2019, παρέστη ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπήρξε απολύτως σαφής ως προς την τεράστια σημασία του ευρωπαϊκού αυτού αριθμού στην αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, όπως αυτής της Εύβοιας. Χαρακτηριστικά μάλιστα είχε δηλώσει ότι το 112 “κυριολεκτικά θα σώσει ζωές”.
  Παρά ταύτα το “112” δεν λειτούργησε στις πλημμύρες της Εύβοιας, και αυτό, όπως προέκυψε από τη σχετική ειδησεογραφία, υπήρξε προσωπική επιλογή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικολάου Χαρδαλιά. Ο ίδιος, υπερασπιζόμενος την απόφασή του αυτή, ανέφερε ότι “εάν είχε λειτουργήσει το 112 θα είχαμε εκατόμβες νεκρών”.
  Πλην όμως, όπως προαναφέρθηκε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι το “112” “κυριολεκτικά θα σώσει ζωές”, κάτι που είναι άλλωστε αυτονόητο, άλλως δεν θα τον χρησιμοποιούσε όλη η Ευρώπη και δεν θα είχε αποφασιστεί εξ αρχής η λειτουργία του και στη χώρα μας. Θυμίζω ότι επί lock down οι πολίτες ελάμβαναν καθημερινά μηνύματα από το “112” με τα οποία καλούντο να “μένουν σπίτι” και “ασφαλείς”. Ο κ. Χαρδαλιάς αποφάσισε να μη χρησιμοποιηθεί ο ίδιος αυτός αριθμός για να μείνουν ασφαλή και τα θύματα των πλημμυρών της Εύβοιας.
  Και ενώ καθολική ήταν η απαίτηση των πολιτών να παρέμβει η αρμόδια Εισαγγελία για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών για τους οκτώ νεκρούς στην Εύβοια, πληροφορούμεθα από τα ΜΜΕ ότι ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας κ. Δημήτριος Προκοπίου, διέταξε μεν προκαταρκτική εξέταση, ότι αυτή μάλιστα έχει δύο σκέλη, ένα για την πρόκληση πλημμυρών (με εντολή προς το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής) και ένα για τις παράνομες δομήσεις και επιχωματώσεις (με εντολή στην Πταισματοδίκη Χαλκίδας), αλλά παρέλειψε να ζητήσει τη διερεύνηση και των σχετικών ποινικών ευθυνών του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικολάου Χαρδαλιά, και παντός άλλου υπευθύνου, αναφορικά με τη μη λειτουργία του αριθμού “112”. Ποινικές ευθύνες για παράβαση του άρθρου 306 Ποινικού Κώδικα, τόσο σε βαθμό πλημμελήματος όσο και σε βαθμό κακουργήματος.
  Η παράλειψη αυτή προσβάλλει το κύρος της Εισαγγελίας και της Δικαιοσύνης εν γένει…
  Δια της παρούσης σας καλώ όπως περισώσετε το κύρος της Δικαιοσύνης και δώσετε εντολή για την κατά τα άνω επιβεβελημένη συμπλήρωση της εισαγγελικής εντολής προς τον σκοπό της διερεύνησης των ανωτέρω ποινικών ευθυνών.

  Γράφει ο Νίκος Αντωνιάδης

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  6 Σχόλια

  1. Εδω προκειται για θανάτους ανθρώπων δεν γινεται να αθωωθεί για αυτό Εσύ έγινε και εσκεμμένα παράλειψη

  2. φιλε αντωνιαδη απεδειξε οτι δε ισχιουν αυτα που σου καταλογιζουν παραπολλοι ανθρωποι οτι ψονιστικες και φερεσε και αγεσε !! στο ονομα τοσων καλλων που εχεις κανει για κοσμο

  3. αμάν θα αναλάβει την υπόθεση η ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη…όλοι αθώοι με βούλευμα…ρε παιδιά καποιος να μας εξηγήσει τι είναι αυτα τα αθωοτικά βουλεύματα

   1. Η σημερινή ελληνική δικαιοσύνη εντάσσεται στο πρώτο στάδιο της ύβρεως, η Νέμεσις είναι αυτό που θα προέλθει (αν ξυπνήσουμε ποτέ) από το λαό.

  Leave a Response