Η ΧΩΡΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΖΟΦΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ! ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ – ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ 200.000 ΛΟΥΚΕΤΑ!

  Κοινοποίηση:
  ΛΟΥΚΕΤΟ

  Το λιανεμπόριο συνεχίζει να βρίσκεται «διασωληνωμένο», καθώς τα μέτρα πο επιβάλλει η κυβέρνηση έχουν θέσει την οικονομία των επιχειρήσεων σε «κώμα».

  Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζει ότι εάν δεν ανοίξουν εδώ και τώρα τα καταστήματα, θα οδηγηθούμε «σε δονήσεις πολλών ρίχτερ στην οικονομία».

  Τα μέτρα στήριξης μειώνονται
  Εξηγώντας την δραματική κατάσταση, ο Χατζηθεοδοσίου τονίζει ότι η περίοδος των εκπτώσεων χάθηκε, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρείται μείωση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και οι αναστολές των συμβάσεων των εργαζομένων, κάτι που αποτελεί προμήνυμα για την ανεργία που θα επακολουθήσει: «Η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων ουσιαστικά χάθηκε, καθώς ακόμα και αν ισχύσουν τα όσα ακούγονται για άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις 22/3 και μετά, θα μένουν ελάχιστες ημέρες μέχρι το τέλος της σχετικής προθεσμίας. Αυτό σημαίνει περίπου 4,5 δισ. ευρώ λιγότερα στην οικονομία για φέτος. Την ίδια ώρα βλέπουμε να μειώνονται και τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ύψος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 που φτάνει μόλις τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ το διαθέσιμο ποσό για την Επιστρεπτέα 5 ήταν 1,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα σε πολλούς κλάδους έχουν σταματήσει οι αναστολές των συμβάσεων των εργαζομένων, κάτι που σημαίνει ότι σε λίγο η ανεργία θα ”καλπάζει”. Και μην ξεχνάμε ότι κάθε μέρα που περνά, αυξάνονται οι υποχρεώσεις για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση και να φοβούνται για το αβέβαιο αύριο» τόνισε.

  «Όχι άλλες αναβολές»
  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αίτημα όλων των ανθρώπων της αγοράς, είναι ένα να μην υπάρξουν άλλες παρατάσεις στο άνοιγμα των καταστημάτων, την στιγμή μάλιστα που πολλοί λοιμωξιολόγοι έχουν δώσει το «πράσινο φως» για επαναλειτουργία με συγκεκριμένους τρόπους: «Όχι άλλες αναβολές στο άνοιγμα των καταστημάτων. Αρκετά πια με τα ήξεις-αφήξεις και όλες τις ασάφειες που περισσότερο μπέρδεμα προκαλούν και δεν φέρνουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, κρίνοντας πάντα από τα κρούσματα που παραμένουν πολλά. Ήδη κορυφαίοι επιδημιολόγοι δηλώνουν ότι η υπό προϋποθέσεις λειτουργία των καταστημάτων -δηλαδή με click inside ή διαφορετικά ¨παράδοση εντός¨- όχι μόνο δεν προκαλεί προβλήματα, αλλά βοηθά στην προσπάθεια που γίνεται για λιγότερο συνωστισμό» δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

  Νομικές κινήσεις εναντίον των κυβερνήσεων
  Ο ίδιος μάλιστα έθεσε παραδείγματα από το εξωτερικό όπου ετοιμάζονται νομικές κινήσεις εναντίον των κυβερνήσεων που αποφάσισαν παρατεταμένο κλείσιμο: «Μαθαίνουμε ότι στο εξωτερικό φορείς που εκπροσωπούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες –όπως πχ στη Γερμανία- ετοιμάζονται να στραφούν νομικά κατά κυβερνήσεων για το παρατεταμένο κλείσιμο. Είναι πραγματικά τραγικό να προσφεύγει κάποιος στη δικαιοσύνη για να ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία. Ειδικά από την στιγμή που τα μέτρα στήριξης είναι ελάχιστα» τόνισε.

  «Οικονομική λαίλαπα άνευ προηγουμένου»
  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών βρισκόμαστε μπροστά από μια οικονομική καταστροφή η οποία θα επιφέρει 200.000 «λουκέτα» και έκρηξη της ανεργίας: «Αν δεν ανοίξει το ταχύτερο δυνατό η οικονομική δραστηριότητα και δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα, όπως το κούρεμα οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία και η αποπληρωμή των υποχρεώσεων σε πολλές δόσεις, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποφύγουμε περίπου 200.000 λουκέτα τα οποία θα προκαλέσουν νέα έκρηξη της ανεργίας και ακόμα πιο ασφυκτική πίεση της κοινωνίας. Θα μιλάμε δηλαδή για μία οικονομική λαίλαπα άνευ προηγουμένου. Για έναν σεισμό που θα απειλήσει την σταθερότητα της κοινωνικής συνοχής. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να έχει αντιληφθεί πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης και -έστω και τώρα- να αλλάξει σχεδιασμό. Δεν αρκεί να ακούμε δηλώσεις κυβερνητικών σχετικά με τις προθέσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Έχουμε ανάγκη από πράξεις» υπογράμμισε.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  5 Σχόλια

  1. ΔΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΔΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ……….ΑΛΛΟΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΑ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

  2. αναστολές των συμβάσεων των εργαζομένων από την μία και από την άλλη προγράμματα voucher κουπόνια του ΟΑΕΔ με μισθό που ούτε καν κάποιος μπορεί έστω και τυπικά να ζήσει εάν έχει οικογένεια, οπότε προτιμούν νέους κυρίως ανακυκλώνοντας τους συνέχεια. η εργασία είναι σημαντικότερη και από την υγεία!!!

  3. ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.
   ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΟ.
   ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΠΟΤΕ.
   ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕ.
   ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΘΑ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙΣ ΜΕ ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, Η ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΑΡΓΟΠΕΘΕΝΕΙΣ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ?
   TH ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΝΑΣΤΗΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ. Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΕΛΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΑΙΡΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΦΩΝΗ. ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΔΩΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΕΙΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ, ΤΙΣ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΑΙΡΟΥΝ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

  4. …….akomη den eidate tipota……..θα δειτε σιγα-σιγα την δεκαετια του ’50-’60 απο ολες τις ”παντες”’ και η μονη διαφορα απο τοτε θα ειναι οτι σημερα πολλα τα γλομπακια….ερχεται γρηγορα και ”’πατε”’ εβδομηντα χρονια πισω. Τοτε θα τα ξαναπουμε.

  Leave a Response