Η ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΠΙΚΛΕΚΤΗ ΜΟΝΑΔΑ KIDON ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ – Οι ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

    Κοινοποίηση:
    φωτο

    Μπορεί κανείς στο Ισραήλ να μην παραδέχεται, ούτε «off the record», ότι η χώρα ευθύνεται για τη δολοφονία, την Παρασκευή, του επικεφαλής επιστήμονα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, όμως οι ειδικοί θεωρούν ότι έχει τη σφραγίδα της Μοσάντ.

    Εδώ και δεκαετίες, η ισραηλινή υπηρεσία εξοντώνει τους εχθρούς της χώρας, όπου και αν βρίσκονται, με λεπτομερώς οργανωμένες αποστολές, ακόμα και στο φως της ημέρας, σε τοποθεσίες με πλήθος κόσμου. Μήνυμα προς τον Μπάιντεν ο φόνος του ιρανού πυρηνικού επιστήμονα; Πατήστε εδώ Οι ειδικοί –όπως και οι Ιρανοί– σύμφωνα με τους Sunday Times, εκτιμούν ότι στελέχη της ελίτ μονάδας Kidon είναι αυτά που σκότωσαν τον Μοχσέν Φαχριζαντέχ στην Τεχεράνη.

    Η Kidon εδρεύει στην Καισάρεια και είναι ξεχωριστή μονάδα από την υπόλοιπη Μοσάντ. Τα περισσότερα μέλη της προέρχονται από τους κομάντο του ισραηλινού στρατού και είναι εκπαιδευμένα να δρουν πίσω από τις εχθρικές γραμμές. Οι αποστολές τους φέρουν την έγκριση του εκάστοτε πρωθυπουργού. Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1972 όταν οι Παλαιστίνιοι απήγαγαν ισραηλινούς αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου. Η Γκόλντα Μέιρ, τότε πρωθυπουργός του Ισραήλ, διέταξε τη Μοσάντ να εντοπίσει και να εκτελέσει τους υπεύθυνους της ομάδας Μαύρος Σεπτέμβρης, παρακλάδι του PLO, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

    Ο Μάικ Χαράρι, στέλεχος της Μοσάντ, ανέλαβε να ιδρύσει τη νέα μονάδα, την οποία βάφτισε Kidon (ξιφολόγχη στα εβραϊκά). Στην αρχή η μονάδα δεν τα πήγε τόσο καλά. Το 1973, δολοφόνησε έναν σερβιτόρο από το Μαρόκο, στη Λιλεχάμερ της Νορβηγίας, θεωρώντας ότι ήταν επικεφαλής των αποστολών στον Μαύρο Σεπτέμβρη. Αργότερα, η Kidon εντόπισε και σκότωσε τους περισσότερους υπεύθυνους της παλαιστινιακής οργάνωσης, είτε στη Μέση Ανατολή είτε στην Ευρώπη.

    Οσο περνούσε ο καιρός, τόσο βελτιώνονταν τα χτυπήματα. Η μονάδα σκότωνε τους Παλαιστίνιους χωρίς να αφήνει ίχνη, ακόμα και στη Συρία ή το Ιράν. Οι πράκτορες της Kidon χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να δολοφονήσουν τους στόχους τους: πυροβολώντας από αυτοκίνητο εν κινήσει (όπως στην περίπτωση του ιδρυτή της παλαιστινιακής ισλαμικής τζιχάντ, Φάτι Σικάκι, το 1995, στη Μάλτα και τέσσερις κορυφαίους ιρανούς επιστήμονες στην Τεχεράνη το 2010-12), με μικρές ποσότητες εκρηκτικών (όπως αυτές που είχαν κρύψει στο κινητό τηλέφωνο του βομβιστή της Χαμάς Γίχια Αγιάς, το οποίο εξερράγη όταν απάντησε σε κλήση, το 1996), με ελεύθερο σκοπευτή (όπως το 2008, στη δολοφονία του επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος της Συρίας, που δολοφονήθηκε από απόσταση μέσα στη νύχτα, ενώ ήταν στο εξοχικό του σπίτι) και με έγχυση δηλητηρίου, σε δημόσιο χώρο με πολύ κόσμο.

    Τέτοια ήταν και μία από τις ελάχιστες αποτυχημένες αποστολές της οργάνωσης, το 1997, όταν πράκτορες επιχείρησαν να δολοφονήσουν με έγχυση δηλητηριώδους ουσίας τον αρχηγό της Χαμάς, Χαλίντ Μασάλ. Οι πράκτορες που συνελήφθησαν,επιστράφηκαν στο Ισραήλ με αντάλλαγμα το αντίδοτο του δηλητηρίου και την απελευθέρωση του ιδρυτή της Χαμάς, σεΐχη Αχμάντ Γιασίν. Από την ίδρυση της Kidon, η μονάδα έχει εκτελέσει εκατοντάδες δολοφονίες με επιτυχία.

    Η εκτέλεση του Φαχριζαντέχ ήταν μία ακόμα από τις επιχειρήσεις της. Εδώ και 10 χρόνια, τουλάχιστον πέντε συνάδελφοί του είχαν δολοφονηθεί στους δρόμους της Τεχεράνης. Για αυτό και ο Φαχριζαντέχ ήταν ένας από τους καλύτερα φυλασσόμενους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Ιράν. Η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας προσπαθούσε επί χρόνια να πάρει άδεια για να συνομιλήσει μαζί του, αλλά η κυβέρνηση δεν την έδινε.

    Τον Μάιο του 2018, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε παρουσιάσει τα ευρήματα μιας επιχείρησης της Μοσάντ σε αποθήκη της Τεχεράνης, όπου φυλασσόταν το πυρηνικό αρχείο της χώρας. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε τον δολοφονηθέντα επιστήμονα ως τον μυστικό επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. «Μοχσέν Φαχριζαντέχ: Θυμηθείτε αυτό το όνομα», είχε πει χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας ίσως την τύχη του.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. RT 1.12.2020
      “Τό δώρο τού Ισραήλ στόν Τζό Μπάιντεν 50 ημέρες πριν τή ανάληψη καθηκόντων:Πόλεμος κατά τού Ιράν
      Γιάννης Λάκων

    2. παπάρια ανίκανοι δειλοί,μόνο αμάχους μπορούν να μακελεύουν,θυμηθείτε το κλύσμα που φάγαν από τον Νασράλα.

    3. ””Εδώ και δεκαετίες, η ισραηλινή υπηρεσία εξοντώνει τους εχθρούς της χώρας,”'”
      “”Εδώ και δεκαετίες, οι ελληνικες κυβερνησεις εξοντώνουν τους εχθρούς της χώρας που ειναι οι ελληνες κατοικοι της”” :-))))) δεν κρατηθικα επρεπε να το γραψω. σημερα ακουσα μονο ελληνικο μεταμεσονυχτιο ραδιοφωνικο σταθμο …………. και απο οτι φαινεται δεν υπαρχει σωτηρια…. οσο και να σφιγγεστε…….

    4. Απλά οι περιούσιοι έχουν ασυλία να δολοφονούν,να τρομοκρατούν,
      να παραβιάζουν όλες τις διεθνείς συνθήκες,
      γνωρίζοντας ότι δεν θα υποστούν την παραμικρή τιμωρία.
      Εννοείται ότι έχουν την υποστήριξη της usa που τους δίνει δισεκατομμύρια dollars
      από την φορολογία των χαζοαμερικάνων.
      Χωρίς αμερικάνικη κάλυψη θα είχαν ξαναγίνει νομάδες.

      1. Μα αφού όλοι λέτε ότι η στρατός της Αμερικής και γενικά οι ΗΠΑ είναι της πλάκας. Και ότι δεν πιάνουν μια μπροστά σε Κίνα και Ρωσία. Αφού λοιπόν οι USA δεν είναι υπερδύναμη και είναι της πλάκας. Όλοι αυτοί εκεί στην μέση ανατολή δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επιτεθούν και να εξαφανίσουν σε 1 μέρα το Ισραήλ.

        1. @Ψεκασμενος Ρωσολαγνος
          ποιός σου είπε ότι Κίνα Ρωσία υποστηρίζουν τα κράτη της μέσης ανατολής που λες ?
          τα συμφέροντά τους κοιτάνε όλοι και η πρόσφατη υπόθεση με το εβραιοκατασκευασμένο isis απέδειξε
          ότι Ισραήλ-usa ηττήθηκαν παταγωδώς.
          Ούτε χαλιφάτο έγινε που θα προστάτευε τα σύνορα του ισραήλ,ούτε ο άσαντ ανατράπηκε.
          Η τελευταία “επιτυχία” των αμερικανοεβραίων ήταν στη Λιβύη με την ανατροπή του Καντάφι
          και είδαμε πως κατάντησε η όμορφη Λιβύη.
          Οι υπόλοιπες επινοήσεις τους με την “Αραβική Άνοιξη” απέτυχαν.

    5. Το Ισραήλ αν και είναι περιτριγυρισμενο απο εχθρούς και είναι μικρό κράτος με μικρό πληθυσμο. Παρόλα αυτά είναι ο φόβος και ο τρόμος όλων των Αλλαχουακμπαρηδων στην μέση ανατολή. Όπως και στο πόλεμο των 6 ημερών που ενώθηκαν σχεδόν όλα τα Αραβικά κράτη εναντίον του. Και παρόλα αυτά το Ισραήλ κατάφερε να τους ξεσκισει. Και τους Τουρκαλαδες έχει γλεντήσει το Ισραήλ. Θυμηθείτε το ντου που έκαναν το 2006 οι Ισραηλινοι κομάντος στο Τουρκικό πλοίο.

    6. αν ήταν τόσο καλή όσο τα λεγόμενα θα είχαν φάει τον σορος μια και αυτός σε δημοσίευμα σας κάρφωνε τους Εβραίους στους ναζί, και από την στιγμή που ακόμα ζει αυτό το άθλιο υποκείμενο σημαίνει ότι δεν είναι τόσο καλή όσο τους περιγράφεται

      1. Το να χερι νιβει το αλλο και τα 2 το προσωπο

        1. δεν αντιλέγω, παράδειγμα σιμενς οικογενειακή υπόθεση και ο νοών νοείτε.

    7. Απλοποίηση διαδικασιών, κάποτε απήγαγαν, δίκαζαν και εκτελούσαν όσους εγκλημάτησαν εναντίον Ισραήλ και Ισραηλινών. Τώρα, διατάσσεται η απ ευθείας εκτέλεση όσων χαρακτηρίστηκαν ως εχθροί.

    8. Φαντάζεστε ο Κατσίφας να ήταν Εβραίος? Δεν θα υπήρχε Αλβανία στον χάρτη. Δεν καταλαβαίνουν οι Ισραηλινοί. Όχι σαν και εμάς που αφήνουμε ατιμώρητους τους δολοφόνους στου Σολωμού.

      1. Μια μικρη διαφορα.Οι ιουδαιοι ελενχουν ολες τισ κυβερνησεις του πλανητη (ακομα και το Ιραν) και σε λιγα χρονακια θα εχουν και επισημα την παγκοσμια κυβερνηση

    9. δηλαδη με απλα λογια ειναι δολοφονοι κανονικοι κατα της ανορωποτητας αρε μισες δουλειες εκανες

    Comments are closed.