Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ! ΑΙΣΧΡΟ ΘΕΑΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – Η ΦΙΕΣΤΑ, ΟΙ “ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ”, ΟΙ… ΣΕΛΦΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΟΡΤΙ ΧΑΛΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ – ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

  Κοινοποίηση:
  AGIA7

  Με μια πρωτοφανή φιέστα, και “αθρόα” προσέλευση προσκυνητών η κυβέρνηση Ερντογάν “γιόρτασε” την απόφαση που πήρε ο Πρόεδρος της Τουρκίας που αψήφισε τις διεθνείς αντιδράσεις και μετατρέπει ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς σε τζαμί ενώ χάρη στην απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας μπορεί να “εκπληρώσει το όνειρο” των ισλαμιστών και των εθνικιστών στη χώρα του, την κατάκτηση του συμβόλου της ορθοδοξίας.

  “Την 24η Νοεμβρίου 1934 ο Μουσταφά Κεμάλ, ο ιδρυτής της πολύ νεαρής Τουρκικής Δημοκρατίας, μετέτρεπε την πρώην βασιλική, ακόμη ισλαμικό τέμενος, σε μουσείο, όμως “86 χρόνια αργότερα, τη 10η Ιουλίου 2020, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε το κόσμημα της Κωνσταντινούπολης μουσουλμανικό χώρο λατρείας, προς μέγιστη ικανοποίηση της πιο συντηρητικής θρησκευτικής μερίδας του εκλογικού του ακροατηρίου και των συμμάχων στην άκρα δεξιά” της Τουρκίας, σχολίασε στο δικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα Le Monde, σχολιάζοντας την απόφαση.

  Με την Sabah να γράφει στον τίτλο: “Έληξε η νοσταλγία για την Αγία Σοφία”, οι εθνικιστές και φανατικοί του Ερντογάν συγκεντρώθηκαν να προσευχηθούν έξω από την Αγια Σοφιά σε σχηματισμούς που θυμίζουν στρατιωτικά καθεστώτα και φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα. Οι φωτογραφίες του Reuters κάνουν το γύρο του κόσμου με σχόλια για την απομάκρυνση της Τουρκίας από την Ευρώπη.

  Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή μέσα στην Αγία Σοφία. “Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί”, τόνισε.

  Το “τζαμί της Αγίας Σοφίας” θα είναι ανοιχτό σε όλους τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς, σε όλους τους ξένους, είπε ο Ερντογάν. “Ακυρώνουμε την πληρωμένη είσοδο, καθώς η Αγιά Σοφιά εγκαταλείπει το μουσειακό καθεστώς.

  Η κοινή παγκόσμια κληρονομία της Αγιάς Σοφιάς, θα συνεχίσει να αγκαλιάζει όλο τον κόσμο με το νέο της καθεστώς, με τρόπο ειλικρινή και αυθεντικό.Οι πόρτες της Αγιάς Σοφιάς θα είναι ανοιχτές σε όλους, ντόπιους και ξένους, Μουσουλμάνους και μη Μουσουλμάνους”, είπε ο Ερντογάν.

  AGIA1 AGIA2 AGIA3 AGIA4 AGIA5 AGIA6 AGIA7 AGIA8 AGIA9 AGIA10

   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  30 Σχόλια

  1. ολα τα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ….ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ.ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΜΕΜΕΤΙΑ.ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ Κ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ.ΝΕΚΡΟΙ ΟΛΟΙ

  2. Επίσης γιατί μίλησαν στο τηλέφωνο προσφάτως οι δύο ηγέτες? ποιός πήρε από τους δύο την πρωτοβουλία να μιλήσουν? Εχω την βεβαιότητα ότι η δική μας το έκανε, μετά από ττην συμπεριφορά που επιδικνύει ο Ερντογκάν με την Αγ. Σοφία. Γιατί γιατί γιατί? Αφού βλέπουμε τα πεπραγμένα καθημερινά….. Πρέπει να δείχνουμε ότι εμείς συνδιαλεγόμαστε με ένα στυγνό δικτάτορα. Αυτό δεν είναι δείγμα αδυναμίας?

  3. Χαχαχαχα…..Πικρό γέλιο…… Κάποιος πολιτικός μας και αρχηγός κόμματος κάποτε στο σχετικά εγγύς παρελθόν, για όσους έχουν καλή μνήμη, είχε κάνει τον Ερντογκάν και κουμπάρο…… Αχ κατακαημένη Ελλάδα, αχ αίμα των αγωνιστών που βοά. Δεν υπάρχει καλή γειτονία, ποτέ δεν θα υπάρξει. Αυτό πρέπει να το βάλουμε πολύ καλά μέσα στο μυαλό μας. Εχουμε ισχυρό στρατό? Αυτό είναι το ζητούμενο… Τότε ίσως μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι. Ο πανταχού ελληνισμός πρέπει να συμβάλει γι αυτό. Πρεπει ο στρατός να είναι εκπαιδευμένος και εξυχρονισμένος (κάτι όπως των εβραίων). Οταν υποχωρούμε δίνουμε μια εντύπωση και σ΄ αυτό επάνω βασίζεται. Καμμία υποχώρηση, καμμία δουλικότητα. Μόνο αυτό καταλαβαίνει. Η περίπτωση του Εβρου αυτό διδάσκει. Οσο για την Αγία Σοφία …. ας προσέχαμε τις κουμπαριές…..

  4. Να καταργηθούν οι θρησκείες. Πόσο ποια θα τις εκμεταλλεύονται οι πάντες για τα λεφτά και πόσοι θα κάνουν πολέμους για τις θρησκείες. 2020 έχουμε και όλοι από 5 έως 105 το παίζουν μπούληδες στο ίντερνετ και ακόμη βάζουν τις θρησκείες για να παθιάζουν τον κακομοίρη λαό τους σε όποια χώρα και αν βρίσκονται και όποια θρησκεία έχουν

   1. Η θρησκεία εχςι να κάνει με την πίστη και η πίστη είναι ανθρώπινη ανάγκη. Την ανθρώπινη ανάγκη δεν μπορείς να την καταργήσεις εκτός αν είσαι ένας κόκκινος δικτάτορας, όπως ο Χτζα, ο Στάλιν κλπ. που ούτε και αυτοί όπως γνωρίζεις τα κατάφεραν τελικά. Αν μου πεις ότι εσύ δεν την έχεις αυτή την ανάγκη, τότε σε λυπάμαι…

    1. Δεν χρειάζεται να τον λυπάσαι. Εχω συναντήσει ανθρωπιά σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία και το αντίθετο σε ανθρώπους που ειναι φανατικοί με τη θρησκεία. Το ότι είναι ανθρώπινη ανάγκη η θρησκεία το κατανοώ. Αλλά δικαιωμα του καθενός το να θρησκεύεται ή μη (χωρίς να τον λυπάται κανείς).

    2. Ποιός είμαι εγώ που θα κρίνω τι θέλει ή δεν θέλει να πιστεύει ο καθένας; Και όλοι εσείς τι είστε και ποιοί είστε που παίρνετε τον ρόλο του κριτή των άλλων είτε αφορά τα πιστεύω τους, είτε τη ζωή τους κτλ. Μου κάνει αρνητικά τρομερή εντύπωση που όλοι έχετε πάρει σοβαρά τον ρόλο του κριτή όταν σας δόθηκε σαν ψίχουλο ένα διαδίκτυο ως μια μορφή εξουσίας για να μιλάτε προστατευμένα, αν σας είχε δοθεί πραγματική εξουσία τρομάζω στην ιδέα τι δικτάτορες θα είχατε γίνει. Η άποψή μου δεν έχει να κάνει με τα προσωπικά μου πιστεύω. Κι εσύ που το ξέρεις ότι δεν θα με δεις μέσα σε μία εκκλησία να ανάβω ένα κερί; Και κρίνεις και τις ανάγκες του καθενός λες και είσαι ένας θεός. Στην χώρα σου υπάρχουν και άθεοι και δεν θα τους κρίνω εγώ τι ανάγκη έχουν και τι δεν έχουν. Είναι ιδιωτικό ζήτημα τι πιστεύει ο καθένας προσωπικά για τον εαυτό του.

  5. Ο/Η κατάλαβαν ότι ο θεός τους δεν έχει δύναμη θεού, αλλά "δύναμη" κουνουπιού λέει:

   Το γεγονός ότι πανηγυρίζουν επειδή ένας χριστιανικός ναός (Παγκόσμιο Χριστιανικό Σύμβολο) μετατρέπεται σε τζαμί, καταδεικνύει περίτρανα δύο τινά :
   -Είτε δεν εμπιστεύονται τον ψευτο-θεό τους (από τον οποίον ουδέποτε ιστορικά & διαχρονικά κατεγράφη ένα θαύμα) και επιθυμούν όπως οι προσευχές τους γίνονται στον συγκεκριμένο χριστιανικό χώρο, για να εισακουσθούν,
   -΄Η είναι τόσο άχρηστοι που δεν μπορούν να κατασκευάσουν ένα περίλαμπρο τζαμί (αντίστοιχο του χριστιανικού ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας) για να τιμήσουν τον θεό τους.
   ΄Οποιο κι αν από τα δύο τινα συμβαίνει, πρόκειται για μία ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΗ ανθρωποειδή μάζα (ένα πληθυσμιακό συνονθύλευμα), που διακατέχεται από πνεύμα ελλειπούς μόρφωσης, εκπαίδευσης, παιδείας, σεβασμού, πολιτισμού, η οποία -μάζα- άγεται και φέρεται από υπανάπτυκτα / τριτοκοσμικά / ζωώδη ένστικτα …
   ΄Ενας Λαός με νοημοσύνη, θέλει για την λατρεία του Θεού του, έναν γνήσιο – καθαρό- χώρο, ο οποίος ΔΕΝ εχρησιμοποιήθη ποτέ κατά το παρελθόν, για την λατρεία ενός άλλου (ξένου προς τον λαόν αυτόν) θεού … Από μόνο του το γεγονός ότι πανηγυρίζουν για κάτι που, στην ουσία, τους ταπεινώνει, καταδεικνύει τον χαμηλότατο δείκτη νοημοσύνης τους … ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΑ ανθρωπάκια – νανάκια …

   1. Μέχρι και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων οι παρενθέσεις. Την διαφήμιση με τον Καπουτζίδη την έχετε δει; Να έχετε όλοι έναν τρελό να σας κρυφακούει και να κάθεται στην γωνία σαν παλαβός να σας κουνάει το δάχτυλο για το τι κάνετε στη ζωή σας και πως περνάτε την μέρα σας. Μην το περάσετε το σχόλιο διαβάστε το όμως

  6. Όλες η πουτανες πέφτουν στα τέσσερα και φίλανε τα σκουλήκια. Ότι και να κάνετε ή ΑΓΙΑ ΣΟΦΊΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΌΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ ΚΑΙ ΠΆΝΩ ΑΠΟ ΌΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΚΚΛΗΣΊΑ. Θάνατος σε κάθε τουρκόσπορο .

   1. GK η αγια σοφια ειναι ελληνικη αλλα σε τουρκικο εδαφος. οπως η μιση ελλαδα που λιαν συντομως θα ξεφουρνιστει και σε εσας……………………….

  7. Τρελοκουνελε η πιομενος εισαι η βρισκεσαι σε συγχιση και δεν ξερεις τι γραφεις, συνελθε!!!!!!

  8. δεν θα πω οτι χαρηκα γιατι λυπαμε για εσας αδελφια ελληνες…κατανοω το θρησκευτικο σα αισθημα παρολο που δεν το ασπαζομαι.απλα νομοτελειακα και οι χριστιανοι τα ιδια δεν κανανε στους ελληνικους αρχαιους ναους των “ειδωλολατρών”? δεν βαλανε χιλιους δυο βαρβαρους κ εβραιους να εξαφανησουν οτι δηποτε ελληνικο απο τον κοσμο στις αρχες του μεσσαιωνα?δεν εφαρμοσαν την ιδια τζιχαντ εναντιων των κακων απιστων εθνικων ειδωλολατρών? αρα ηρθε το πληρωμα του χρονου να γευτείτε το πιατακι κ εσεις! κριμα που ξεχασαμε την πατρωα θρησκεια και ασχολοτμαστε με μονοθειστικες σεχτες σαν τον χριστιανισμό κ τον μουσουλμανισμο…αλωστε τα δεινα μας ως εθνος με τους τωρινη θρησκεία τα εχουμε τυχαιο δεν νομιζω ξεχασαμε τους δικους μας θεους μας ξεχασαν κ αυτοιφεραμε εισαγομενο μα ειναι αν
   επαρκης….

   1. Θα έπρεπε να αισχυνεσαι που φέρεις το όνομα ΔΗΜΉΤΡΙΟ έστω και ως ψευδωνυμο. Αυτός ο Άγιος Δημήτριος όπως και εκατομμύρια άλλοι μάρτυρες Χριστιανοί δεν φονευθηκαν από τους είδωλολατρες σαν και του λόγου σου;; Από την εποχή Του Χριστού μέχρι σήμερα οι Χριστιανοί σφαγιαζονται και διώκονται κι εσύ ένας υποτίθεται Έλλην κάνεις τέτοιο σχόλιο; Αντε να προσφέρεις στην Αφροδίτη κανένα όργιο….

    1. Το Δημήτριος ειναι το αρσενικό του ονοματος Δήμητρα. Καθαρά αρχαιοΕλληνικο. Ξεχνάς πως υπήρχε Θέα Δήμητρα;;; Αλλα που να το ξέρετε, εσεις ασχολείστε με τον Αβρααμ, τον Ισαακ και τον Ιάκωβ. Τους προγόνους σας δηλαδη, οπως μας λενε οι παπάδες στις εκκλησίες. Καποιοι αλλοι ομως ειναι απόγονοι των Ελληνων Θεών, του Σωκράτη, του Πλατωνος, του Ηρακλεους, του Περικλεους κλπ κλπ. Αυτους ολους τους ξέρετε η μπααα!! Πήγαινε σε εναν “Ελληνικό” γάμο και αν ακούσεις τον παπά να λέει ενα Ελληνικό ονομα να πεις οτι θέλεις. Αντιθέτως λέει στην νύφη να μοιάσει με την πορνη Σαρα και τον άντρα να αποκτήσει τα καλα του Αβρααμ. Θρησκευτικά έκανες στο σχολείο;;; Αν ναι, τοτε θα ξέρεις πως ο Αβρααμ πούλησε την γυναικα του στον Φαραώ, λέγοντας πως ειναι αδελφή του με την δικη της συγκατάθεση και εξοινομωντας πρόβατα, καμήλες, αργυρια κλπ καλούδια. Τοοοοσο καλός. Αντε, να μοιάσει η γυναικα σου την Σαρα κι εσυ τον Αβρααμ. Χαχαχαχαχα!!!

    2. Δεν συμφωνώ με τον τρόπο του και με το σχόλιό του από τη μέση και κάτω. Αλλά από τη μέση και πάνω έχει δίκιο.

   2. Για πια χρόνια μιλάς φίλε? Ξυπνά γιατί έχουμε 2020. Πριν 100 χρόνια την σούπα με πηρούνι την ρουφουσατε, να πετάξουμε και τα κουτάλια? Οπότε και εμείς να κάνουμε δημόσια ουρητήρα όλα τα τζάμια, να κατουρανε όλοι, χριστιανοί,μουσουλμάνοι, Εβραίοι, σκύλοι γάτες ,καλή φάση δεν θα ήταν ε?

   3. Δημήτριε,όταν θα κλείσεις τα ματάκια σου, θα βρεθείς προ εκπλήξεως, καλά ξυπνητούρια…

  9. Και ακόμη ο Μητσοτάκης να αντιδράσει. Κάθεται και μ@λακιζετε με ανακοινώσεις και τηλέφωνα. Ούτε ένα μέτρο ενάντια στους Τούρκους και ούτε πρόκειται. Επί πρωθυπουργιας Μητσοτάκη η Αγία σοφια κινδυνεύει να γίνει τζαμί. Ένα γεγονός που θα στιγματίσει αυτή την οικογένεια σε όλη την ιστορία. Επί πρωθυπουργιας Μητσοτάκη ο ερντογαν πήρε αυτή την προκλητική απόφαση γιατί ξέρει τι σημαίνει Μητσοτάκης. Πεφτω στα τέσσερα και δέχομαι τα πάντα αρκεί να βγάλω λεφτά. Αυτό σημαίνει το επίθετο Μητσοτάκης. Δεν είναι λόγια αυτά, είναι η πραγματικότητα που το βλέπετε όλοι. Η αντίδραση Μητσοτάκη που παίζει με χαρτοπολεμο και μαζεύει χαρτιά με καταδίκες και λόγια του αέρα δείχνουν ότι ο ερντογαν ήξερε τι σημαίνει Μητσοτάκης και πως δεν θα αντιδρούσε πάρα μονάχα με κάτι ανακοινώσεις.

  10. Μετατροπη του τζαμιου στον βοτανικο, σε
   μπουρδελ@.
   Κλεισιμο του Μογγολικου προξενιου σε θεσσαλονικη και Κομοτινη.

  11. Δεν κρατιούνται όλοι τους.
   Τόσος κόσμος στα γόνατα καταγής, τόση πίστη, γι αυτό παραχώρησε ο Θεός να τους δοθεί η Αγιά Σοφιά.
   Να πάμε να χαθούμε οι Έλληνες, θέλουμε και την Αγιά Σοφιά.
   Εδώ μας έκλεισαν τις Εκκλησίες Πασχαλιάτικα και δεν βγάλαμε τσιμουδιά και τώρα καιγόμαστε για την Αγιά Σοφιά.
   Οι Τούρκοι θα μας καταλάβουν ξανά για την μεγάλη αποστασία μας, αυτή την προφητεία του πατρο Κοσμά γιατί την ξεχνάτε;;
   ΑΛΟΙΜΟΝΟ

   1. Αφού πιστεύουν σε άλλο Θεό…
    O Θεός των Ορθοδόξων είναι δυνατότερος γιατί είναι ο μόνος αληθινός Θεός…Kάποιο σχέδιο θα έχει…Δεν παραχωρεί ο Θεός να γίνει κάτι αν δεν είναι για το συμφέρον σου…

  12. γκέυ πράιντ, ανοιχτά σύνορα, lgbt, αντιρατσισμός, ανεκτικότητα, ευρωπαϊκή ένωση, ισότητα, αριστερά κομμουνισμός, Βοθρολυμαίος, παπισμός, οικουμενισμός, παγκοσμιοποίηση, Καλλέργης, σατανισμός κλπ

  13. Η ορθοδοξία θα σβήσει κάποια στιγμή κι αυτό είναι θέλημα Θεού. Δεν είναι αληθινή Χριστιανική πίστη, είναι μια κατασκευασμένη θρησκεία που τάχα μου βασίζεται στην Αγία Γραφή αλλά τη καταπατά κατά κράτος στη πράξη. Οι Χριστιανοί, οι πραγματικοί που έχουν απομείνει, πρέπει να διαβάζουν την Αγία Γραφή καθημερινά, να προσεύχονται στο όνομα του Ιησού Χριστού για φώτιση, και να κάνουν υπομονή, καθώς έρχονται σκληροί διωγμοί για τους Χριστιανούς παγκοσμίως, αναταραχές, πόλεμοι, αλλά και φυσικές καταστροφές. Μη περιμένετε να σας “σώσουν” οι παπάδες, αυτοί άντε να σώσουν κανά κοντοσούβλι. Στον Ιησού Χριστό να βασίζετε τις ελπίδες σας και μόνο.

   1. τρελοκούνελο, κατάλαβες τί έγραψες ή μήπως σε ζάλισε το ξύδι της μαρινάδας κι αμολάς άρες – μάρες – κουκουνάρες ;;;

  Leave a Response