“Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ”. ΔΙΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

  Κοινοποίηση:
  dora-bakogianni

  «Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο» έγραψε πριν λίγο η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοινώνοντας ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα.

  Με ανάρτησή της στο Facebook, η βουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε ότι η ασθένεια είναι σε πολύ άρχικο στάδιο, ενώ ξεκαθάρισε ότι «όπως δεν έκανε ποτέ πίσω σε καμία μάχη στη ζωή της, δεν πρόκειται να κάνει ούτε τώρα».

  Δείτε όλη την ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη:

  «Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.

  Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.

  Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.
  Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο.
  Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο.

  Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.
  Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.
  Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.
  Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.
  Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις. Παράλληλα. Ταυτόχρονα.
  Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.
  Δεν είναι κάτι παραπάνω. Δεν θα λιποψυχήσουμε. Δεν θ’ αλλάξουμε.
  Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.
  Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.
  Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον».

  Τι είναι το πολλαπλό μυέλωμα

  Το πολλαπλό μυέλωμα (αλλιώς αποκαλούμενο και πλασμοκύτωμα ή ασθένεια του Kahler) είναι μια κακοήθης μετατροπή των πλασματοκυττάρων. Η αναπαραγωγή αυτών των κυττάρων μέσα στον μυελό των οστών είναι εκτός ελέγχου.

  Τα παθολογικά αλλαγμένα πλασματοκύτταρα παράγουν αντισώματα ή και απλά τμήματα αντισωμάτων –τις λεγόμενες παραπρωτεϊνες. Αυτά τα αντισώματα έχουν όλα τις ίδιες φυσικοχημικές ιδιότητες. Παράγονται από έναν λεγόμενο κλώνο πλασματοκυττάρων και έτσι λέγονται μονοκλωνικές πρωτεϊνες.

  Η παραγωγή των παραπρωτεϊνών εμποδίζει τον σχηματισμό φυσιολογικών αντισωμάτων, καθιστώντας τον ασθενή πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις.

  Παρεμποδίζεται η ανάπτυξη υγειών, αιμοτοποιητικών κυττάρων στο μυελό των οστών. Η απουσία υγειών ερυθρών αιμοσφαιρίων και λευκοκυττάρων έχει ως αποτέλεσμα κούραση (fatigue), αδυναμία, πονοκεφάλους και αυξημένη τάση για λοιμώξεις.

  Ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων του μυελώματος μέσα στον μυελό των οστών, οι αλληλεπιδράσεις τους με το στρώμα του μυελού των οστών (στρώμα αποκαλείται ο στηρικτικός ιστός ενός οργάνου ή όγκου) και η ενεργοποίηση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος έχουν ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των οστεοκλαστών. Οι οστεοκλάστες είναι κύτταρα τα οποία μπορούν να διασπούν την οστέινη ουσία. Ακολουθεί απώλεια οστικής μάζας και βλάβες των οστών, που μπορούν να προκαλέσουν κατάγματα και πόνους.

  Η διάλυση του οστικού ιστού απελευθερώνει αυξανόμενες ποσότητες ασβεστίου. Η αύξηση της συγκέντρωσης ασβεστίου στο αίμα μπορεί να προκαλέσει διάφορες επιπλοκές, όπως βλάβες των νεφρών, κόπωση, σύγχυση, καρδιακές αρρυθμίες, ναυτία και έμετο.

  Η παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων παραπρωτεϊνών μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αυξήσεις της περιεκτικότητας του αίματος σε πρωτεϊνες. Καθώς ένα μέρος των πρωτεϊνών απομακρύνεται από το σώμα μέσω των νεφρών, μπορεί να προκληθεί απόφραξη των νεφρικών σωληναρίων, με συνέπεια την βλάβη της λειτουργίας των νεφρών.

  Υπάρχουν διάφορες μορφές πολλαπλού μυελώματος που διαφέρουν μεταξύ τους στη δομή των παραγομένων αντισωμάτων.

  Το πολλαπλό μυέλωμα μπορεί να υφίσταται επί σειρά ετών χωρίς εμφανή συμπτώματα ασθένειας. Κατά κανόνα, τα συμπτώματα της ασθένειας που περιγράφουμε εδώ δεν εμφανίζονται παρά μόνο αφού η ασθένεια υφίσταται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Το ερώτημα, γιατί αναπτύσσεται το πολλαπλό μυέλωμα,παραμένει μέχρι και σήμερα κατά το μεγαλύτερο μέρος αναπάντητο.

  Αν και η νόσος παρατηρείται πιο συχνά μεταξύ στενών συγγενών (γονείς/αδέλφια) το πολλαπλό μυέλωμα δεν αποτελεί μια κληρονομική ασθένεια με την στενή έννοια του όρου.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  38 Σχόλια

  1. τελικά όμως δε μας διευκρινίζετε είναι θανατηφόρο το πολλαπλό μυέλωμα; να ελπίζουμε;

  2. Λιγο μ νοιαζει η πλουσια οι φτωχοι τι κανουν; Νοσοκομεια χωρις γιατρους πού θ πανε χωρις χρηματα; Ντροπη! Ξεφτιλες

  3. Ως Έλληνες και χριστιανοί ορθόδοξοι οφείλουμε να της πούμε Περαστικά και να ξεπεράσει το πρόβλημα. Ας κάτσει τουλάχιστον να σκεφτεί γιατί βασάνισε τα παιδιά μας. Γιατί τους κατέστρεψε το μέλλον. Ηδονιζεται και φτάνει στην κορύφωση βλέποντας παιδιά Ελληνόπουλα να πεινουν? Πως θα ένοιωθε εκείνη όταν κάποιος της κατέστρεφε το μέλλον του παιδιού της αναγκάζοντας το να πεινα, να φεύγει μακρυά γιατί αυτός ο κάποιος του κατέστρεψε τα όνειρα με τις πολιτικές επιλογές του? Γιατί κ. Μπακογιαννη εσείς και οι όμοιοι σας είσαστε η αιτία που παιδιά δεν έχουν να φάνε. Και αυτό δεν είχατε κανένα δικαίωμα να το κάνετε. 500 ευρώ επειδή έτσι σας είπε η μερκελ και σας δωροδοκησε? Πως θα ζήσει ένας άνθρωπος με 500 ευρώ? Γιατί τόσο μίσος για την πατρίδα και τον λαό σας? Γιατί γελάτε και χαίρεσται όταν βλέπετε παιδιά νηστικά?

  4. Αμ εσύ χρυσή μας είσαι στα καλύτερα χέρια γιατρών,όπως λες….
   Μάλλον τσάμπα ολα….
   Αλί και τρισαλι σε μας που θα πάμε σαν σκυλιά στ αμπέλια….

  5. θα το ξεπερασει ναι. λεφτά έχει και όποιος έχει λεφτά τα ξεπερνάει όλα. εκείνοι που δε θα ξεπερασουν κάτι τέτοιο είναι όλοι εκείνοι τους οποίους με τις πρακτικές σας τόσα χρόνια στερήσατε και πετάξατε εκτός συστήματος υγείας με τον ενα ή τον άλλο τρόπο.

  6. Στα @ρχιδια μου για την συγκεκριμένη μου είναι ασήμαντη, να πατε μια βολτα απο το νοσοκομείο Μεταξα για να δείτε τον απλο φτωχο κοσμακι που υποφέρει και πέθαινει καθε μερα και πολλες φορες μονος και αβοηθητος

  7. Οποιος εχει πολυ χρημα ξεπερνά ολες τις ασθενειες (στο πρώιμο σταδιο).
   Οποιος ειναι φτωχος τοτε δυστυχως πεθαινει άκλαφτος και άρρωστος.
   Ετσι ειναι η ζωη.
   Σκεφθειτε καθε μερα ποσος κοσμος πεθαινει στα νοσοκομεια επειδη δεν εχει χρηματα για να κανει μια διαγνωση ή μια εγχειρηση ή να αγορασει ενα φαρμακο π.χ. των 150 ευρω που δεν εχει.

  8. ΣΩΣΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, Ο ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΕΠΕΣΕ ΗΡΩΊΚΑ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑΡΚΩΤΕΜΠΟΡΑ ΡΑΜΑ…..

  9. Το εμβόλιο θα το κάνει που θέλει να μας το επιβάλει σε όλους εμάς αδιαφορώντας για τη δική μας ιατρική κατάσταση;

  10. Το ανθρώπινο είναι η ευχή να το ξεπεράσει γρήγορα. Άλλο ταεγκλήματα κατά του Ελληνικού λαού, οι ιδεολογίες και τα κομματικά, άλλο η ανθρώπινη υγεία.

  11. Αυτο ειναι δικο της προβλημα αλλωστε εχει τα χρηματα να το αντιμετωπισειΑν λυπαμαι για καποιους ειναι για οσους εχουν αυτοι και οι οικογενειες τους προβληματα υγειας η οικονομικα και υποφερουν Αυτους ευχομαι οΘεος να βοηθησει

  12. Το ξέρετε ότι έπαιρνε τηλέφωνο τους ψηφοφόρους της για να εμβολιαστούν; Θεία δίκη.

  13. Όλοι αυτοί νομίζουν ότι επειδή έχουν λεφτά και εξουσία είναι άτρωτοι. Όταν έρθει όμως η κατραπακια προσγειώνονται ανώμαλα.

  14. Η καταρα της μανας μεγαλο και ιερο πραμα. Σαν το σκυλι (Σε καμια περιπτωση δεν υποβαθμιζω το θανατο σκυλιων αλλα λεω οτι τα σκοτωνουν χωρις συνεπειες) το σκοτωσαν το παιδι με την μηχανη οι υπαλληλοι της και τους αθωωσε. Μπορει τα λεφτα της να κανουν κουμαντο στη γη αλλα μεταφυσικα τιποτα δεν ειναι πιο δυνατο απο το κλαμα μιας μανας που σκοτωσαν αδικα το παιδι της και δεν πληρωσαν το τιμημα

  15. Μ’αρεσει που κανουν και δηλωση για οτιδηποτε τα σκουπιδια του Ελληνικου κρατους , τι θελουν να τους λυπηθουμε ή να κανουμε κανεναν ερανο;
   Ας παει να τα πει στον κοσμακη που εχουν σκοτωσει μεχρι τωρα ολοι τους και οι προηγουμενοι μαζι μ’αυτους

  16. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΓΜΕΝΑ ΓΚΟΥΡΜΕ ΕΙΝΑΙ! ΠΟΤΕ ΕΦΑΓΕΣ ΦΑΚΕΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΦΑΒΑ, ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ;

  17. Σαν άνθρωπος της εύχομαι περαστικά, Αλλα δε μπορώ να τη λυπηθώ περισσότερο από τους δολοφονημένους και καταστρεμμένους οικονομικά , και πολλούς βιολογικά συμπατριώτες μου , εξαιτιας των μνημονίων , της λαθρομετανάστευσης , του ανύπαρκτου ΕΣΥ , του κορωνοεγκλισμού , των εμβολίων και όλων των δολοφονικών μέτρων που αποφασίστηκαν για εμας χωρίς εμας!

  18. ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΨΟΦΟ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΑ.

   1. ΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟΙ…ΟΠΟΤΕ ΤΣΑΜΠΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ

  19. Μην στεναχωριεσαι Ντορα , ο Χρυσος θα τον αναλλαβει με αγαπη και προδερμ τον υιο σου οταν πεθανεις ! Καλο ταξιδι να χεις !

  20. Απο τα πολλα μποτοξ ειναι .Η πρωτη διδαξασα της Αλλαντική τοξίνης στη Ελλαδα…ασ κανει και στο μυελωμα μερικα και ολα καλα..

  21. Δεν σε λυπάμαι καθόλου..τραβα στο μπαμπάκα σου..κ σύντομα θα ρθει κι ο…γιοκας σου..ξερεις εσυ

  22. ποιος έχει σειρά μετά τη φώφη και τη ντόρα ; δεν θα προλαβαίνουμε να θάβουμε, στο τέλος !

  23. Μάχη έδωσε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, όχι εσείς. Και την έδωσε μόνος του προδομένος από εσάς τους πολιτικούς που δεν τον τιμήσατε ούτε όταν έπεσε. Γιατί αυτός ήταν παλικάρι. Άντε γιατί το νόημα της μάχης θα χάσει το νόημά του με όλους εσάς. ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ.

  24. Αυτό με το Μητσοτακέικο που πρέπει να εκμεταλλεύονται κάθε τι που θα τους δώσει πολιτικούς πόντους και συμπάθια με ξεπερνά.
   Μια ζωή ερπετά.

  25. Και ψεμματα ναναι τωρα αυριο θαναι αληθεια! Ο κανονας λεει οτι οτι κανουμε μπροστα μας θα το βρουμε προτου φυγουμε!

  26. Και με την καλυτερη προωρη διαγνωση λέει..αν ηταν καποιος κοινος θνητος υπηρχε τετοια περιπτωση?

  Leave a Response