Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΜΑΣ ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. “ΖΗΤΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ” – ΙΣΧΥΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΠΟΥΤΙΝ – ΛΑΒΡΟΦ

  Κοινοποίηση:
  τουρισμος

  Η Ελλάδα υπόκυψε στήν πίεση τής Γερμανίας. Απαιτεί τεστ από εμβολιασμένους Ρώσους τουρίστες, αν και μέχρι πριν λίγες ημέρες, ο Μητσοτάκης δήλωνε ότι οι εμβολιασμένοι με το Sputnik θα μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας χωρίς όρους. Σήμερα δέν ισχύουν οί κυβερνητικές  δηλώσεις, καθώς ζητούν και τεστ που αποδεικνύουν ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

  Υπάρχουν υποψίες ότι ή χώρα υπέκυψε στίς πιέσεις τής Γερμανίας. Τά εμπόδια γιά τούς Ρώσους τουρίστες πού θέλουν νά κάνουν διακοπές στήν Ελλάδα μεγάλωσαν. Τόν Απρίλη είχε δηλώσει ό υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ότι ή Εθνική Επιτροπή Φαρμάκων τής Ελλάδας αναγνωρίζει τά ρωσικά εμβόλια ώς ισάξια όταν πρόκειται γιά Ρώσους τουρίστες.

  Ο Θεοχάρης είπε ότι δέν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιά εμβολιασμένους Ρώσους τουρίστες. Αυτή ή δήλωση δέν διήρκησε πολύ, διότι ή Ελλάδα
  αποφάσισε νά ζητά ένα αρνητικό PCR τέστ από Ρώσους τουρίστες πού είναι εμβολιασμένοι μέ τό εμβόλιο Sputnik 5.

  Αιτία; Η Ευρωπαική Ενωση αναγνωρίζει μόνο τά εμβόλια τής Pfizer/Biontech, Moderna, Johnson και AstraZeneca. Σήμερα έχουμε στήν Ελλάδα μία αλλόκοτη κατάσταση.

  Τουρίστες από τήν Ουγγαρία καί από τήν Κροατία πού είναι εμβολιασμένοι μέ τό εμβόλιο Sputnik 5 μπορούν νά ταξιδέψουν στήν Ελλάδα, όμως όχι οί Ρώσοι τουρίστες πού είναι εμβολιασμένοι μέ το ίδιο σκεύασμα.

  Τί προξένησε αυτή τήν ανάκληση δέν είναι σαφές. Σύμφωνα μέ δημοσιογραφικές πληροφορίες η καγκελάριος τής Γερμανία Ανγκελα Μέρκελ
  καί ό πρόεδρος τήν Γαλλία Εμανουέλ Μακρόν κατακρίνουν τήν ελληνική κυβέρνηση γιά τήν χαλαρή της στάση σέ σχέση μέ το εμβόλιο Sputnik.

  Για τόν τουρισμό τής Ελλάδας είναι αυτή ή απόφαση αρνητική. Μετά από αλλεπάλληλα lockdown αγωνίζεται ό τουριστικός κλάδος τής Ελλάδας γιά νά επιβιώσει.

  Δηλαδή επί της ουσίας, “η Ελλάδα απαιτεί PCR τέστς από εμβολιασμένους Ρώσους τουρίστες, όχι όμως από τους εισβολείς με τις βάρκες”.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  11 Σχόλια

  1. Απολύτως σωστό. Και δεν είναι ότι δεν είχαν να φάνε στην πατρίδα τους. Είχαν και να φάνε και εργασία είχαν και σπίτι είχαν. Απλά τους είχαν φουσκώσει τα μυαλά ότι στην Ευρώπη είναι παράδεισος και ότι θα γίνουν εκατομμυριούχες. Κυκλοφορούσε μάλιστα ένα ρητό: <> που σημαίνει <>. Οπότε οι λίγες ρωσίδες που ήρθαν, εργάστηκαν εδώ, πολλές παντρεύτηκαν έλληνες, αρκετές έκαναν παιδιά, και μόλις είδαν τα χάλια μας σηκώθηκαν και γύρισαν πίσω τρέχοντας. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, πρακτικά, δεν υπάρχουν Ρωσίδες. Υπάρχουν μόνο Γεωργιανές, Μολδαβές και Ουκρανές οι οποίες ήρθαν εδώ διότι στην πατρίδα τους είχαν εκδιωχθεί από τους συγγενείς τους. Γνωρίζω πολλές Ρωσίδες και Λευκορωσίδες που ούτε που το συζητάνε να ζήσουν στην Ελλαδα, παρά μόνο για λίγες μέρες για τουρισμό το καλοκαίρι και τίποτα άλλο, διότι το επίπεδο ζωής τους στην πατρίδα τους και η δημόσια ασφάλεια είναι πολλάκις ανώτερο από αυτό που βίωσαν εδώ.

   1. в Греции все есть…. που σημαίνει, στην Ελλάδα υπάρχουν τα πάντα…

  2. ΒΛΑΔΗΜΗΡΕ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΣΧΗΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ…. ΠΣΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΥΘΗΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΥΦΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΣΣΕΚΑΤΙΜΜΥΡΙΩΝ….Η ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΕΡΙΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?….. ΣΤΟ FACEBOBOOKI ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΨΕΥΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ….. ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ…. ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ANTONOPOULOS…. ΑΦΑΝΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ…. ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΗΡΕΜΙΣΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

  3. πιες ένα ποτηράκι ακόμα… Δεν θα κάνεις εσύ μαθήματα στο VLAD….

  4. Ξεχασες Βλαδιμηρε ποσοι συμπατριωτες και ειδικα συμπατριωτισσες σου ηρθαν ως λαθρο στην Ελλαδα,ειδικα τη δεκαετια του 90;

   1. Και συ ξερεις που σας εχει γραψει,ο Πουτιν εσας και τα λαθρο σας ?

   2. Τότε ήλθαν κοπέλες από όλο το ανατολικό μπλοκ, γιατί δεν είχαν να φάνε. Πολλές δε, παντρεύτηκαν με Έλληνες και έκαναν οικογένεια, αν και επιτελούσαν “κοινωνικό έργο”, φίλε μου. Καμιά σχέση με τα σημερινά λαθροπιθήκια

  5. Στέφανε όλα καλά αλλά δεν μας είπες και για το φουσκωτό που θα βάλει ο Καρατζαφέρης από Σεπτέβρη έξω από το κανάλι να σουτάρει όποιον δεν έχει κάνει εμβόλιο και αυτός να ευχαριστιέται βλέποντας το γκολ από το παράθυρο.

   1. O Καρατζαφερης ειναι ενας πλουσιος του συστηματος. Ανηκει στην ολιγαρχικη αστικη ταξη. Πλουσιες οι δραστηριοτητες του μεσα και εξω απο τη Βουλη.Οταν μιλατε γι αυτον τον ανθρωπο να υπαρχει σεβασμος και ευγνωμοσυνη για τα καλα που προσεφερε στην πατριδα μας. Ο Θεος να τον εχει γερο.

  Comments are closed.