ΕΧΕΤΕ ΧΡΕΗ; ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ – ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

  Κοινοποίηση:
  xrei

  Αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

  Οι αλλαγές θα περιλαμβάνονται σε τροπολογία που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί από τη Βουλή έως το τέλος του χρόνου, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής».

  Συγκεκριμένα, στις αλλαγές που επίκεινται θα προβλέπεται η αύξηση στο ύψος των προς ρύθμιση συνολικών οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό για όσους εντάσσονται στις απλοποιημένες διαδικασίες από τα 50.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 300.000 ευρώ.

  Σήμερα η απλοποιημένη διαδικασία προβλέπει την ένταξη προς ρύθμιση χρεών από 20.000 έως και 50.000 ευρώ με μέγιστο αριθμό δόσεων έως και 120. Η αύξηση των ορίων αποτελούσε αίτημα των μικρομεσαίων.
  Επιπλέον, θα προβλέπεται να δίνεται και η δυνατότητα σε εμπόρους, στους οποίους η πολυμερής διαδικασία αποτυγχάνει λόγω μη συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών και δεν επιτυγχάνεται απαρτία, να μπορούν να ρυθμίσουν διμερώς τις οφειλές που έχουν προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ με τους ίδιους όρους όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

  Να σημειωθεί ότι σήμερα η πιο γρήγορη διαδικασία είναι αυτή της ρύθμισης των χρεών ελεύθερων επαγγελματιών προς το Δημόσιο όταν ζητούν μόνο διαγραφή-κούρεμα των προστίμων και προσαυξήσεων έως και 85% και αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε 120 δόσεις.

  Αυτό συμβαίνει διότι συμμετέχει μόνο το Δημόσιο ως πιστωτής και η διαδικασία είναι τυποποιημένη, οπότε και ολοκληρώνεται εντός μηνός μετά την πλήρη υποβολή της αίτησης.

  Στην ίδια τροπολογία η κυβέρνηση, όπως δήλωσε τη Δευτέρα (17/12/2018) ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, θα συμπεριλάβει και την παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού για έναν ακόμα χρόνο, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού έως τις 7 Δεκεμβρίου είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 59.077 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες και είχαν υποβληθεί 5.565 αιτήσεις.

  Στο ίδιο διάστημα ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη διαδικασία και ρύθμισαν τα χρέη τους με ευνοϊκό τρόπο 1.104 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε διάφορα στάδια της διαδικασίας (π.χ. διαπραγμάτευση με τους πιστωτές).

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  3 Σχόλια

  1. Εγω ειμαι νοικοκυρης και δεν χρωσταω ψηφιζα ΠΑΣΟΚ… μετα Ν.Δ και τωρα ΣΥΡΙΖΑ.
   Αλλα με φωναζουνε Λαμογιο….. .https://youtu.be/bwTDZXv0HgM.

  2. οποιος δουλευει στο παρακρατος ειναι Μαλακας …..

  3. Στο τελος στην Ελλαδα θα μεινουν 300μαλακες : 120 δοσεις = Συνολο 2.5 Αλητες…..

  Comments are closed.