“ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ”… ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ!!!! ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ… ΠΡΟΣΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΛΟΑΤΚΙ – ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΡΩΝ

  Κοινοποίηση:
  ΜΗΦΓΗΜ

  Σε στροφή 180 μοιρών υποχρεώθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ανακάλεσε εσωτερικό έγγραφο με οδηγίες για τη δέουσα εσωτερική επικοινωνία των στελεχών της, καθώς κατηγορήθηκε ότι προσπαθεί να… ακυρώσει τα Χριστούγεννα και ότι εξαπολύει επίθεση κατά της «κοινής λογικής».

  Πρόκειται για έναν οδηγό 30 σελίδων με σκοπό τη χρήση πιο ουδέτερης γλώσσας εντός της Κομισιόν σε ό,τι αφορά το φύλο, η οποία να είναι πιο φιλική στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, και η οποία παρουσιάστηκε από την Επίτροπο για την Ισότητα, Χελένα Ντάλι, στα τέλη Οκτωβρίου.

  Το εσωτερικό έγγραφο περιήλθε στην κατοχή της ιταλικής ταμπλόιντ “il Giornale”, κάτι που πυροδότησε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από ανώτατο αξιωματούχο του Βατικανού, ακροδεξιούς πολιτικούς και πρώην Επίτροπο της Ε.Ε..

  Ως αποτέλεσμα, η κ. Ντάλι αναγκάστηκε να κάνει πίσω, αναφέρει το Politico. «Υπήρξαν ανησυχίες σε ό,τι αφορά ορισμένα παραδείγματα που αναφέρονταν στις κατευθυντήριες γραμμές για την χωρίς αποκλεισμούς επικοινωνία, η οποία όπως συνηθίζεται σε τέτοιες οδηγίες, είναι μια εργασία σε εξέλιξη», ανέφερε στο Twitter η Μαλτέζα Επίτροπος. «Εξετάζουμε αυτές τις ανησυχίες με σκοπό να τις λάβουμε υπόψη μας στην αναθεωρημένη εκδοχή των οδηγιών».

  Το επίμαχο έγγραφο

  Το έγγραφο είναι μέρος ενός σχεδίου που υποστήριξε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη θέσπιση μιας «Ένωσης της Ισότητας». Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι «όλοι εισπράττουν εκτίμηση και αναγνώριση σε όλες τις εργασίες μας ανεξαρτήτως φύλου, φυλής ή εθνικότητας, θρησκείας ή πίστης, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού», το έγγραφο περιείχε μερικές οδηγίες όπως:

  Οι αξιωματούχοι «να μην απευθύνονται ποτέ σε ένα ακροατήριο ως “κυρίες και κύριοι” αλλά να χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως “Αγαπητοί συνάδελφοι”».
  Το προσωπικό της Κομισιόν να απέχει από τη χρήση όρων όπως «Κύριος ή Κυρία, εκτός και αν κάτι τέτοιο αποτελεί σαφή επιθυμία του ατόμου προς το οποίο απευθύνονται». Αντ’ αυτού να χρησιμοποιούν τον γενικό όρο “Ms universally”.
  Ωστόσο, το πιο «αμφιλεγόμενο» σημείο ήταν εκείνο που συνεβούλευε: «Να μην θεωρείτε [δεδομένο] ότι όλοι είναι Χριστιανοί».

  «Δεν ισχύουν για όλους οι χριστιανικές γιορτές όλοι, ούτε όλοι οι Χριστιανοί τις γιορτάζουν τις ίδιες ημερομηνίες», αναφερόταν στο έγγραφο που συμβούλευε επίσης το προσωπικό της Κομισιόν να αποφεύγει εκφράσεις όπως «Τα Χριστούγεννα μπορούν να προκαλέσουν πολύ στρες» αλλά αντ’ αυτού να ποροτιμούν το «Οι γιορτές μπορούν να προκαλέσουν πολύ στρες».

  Το έγγραφο πρότεινε επίσης να μην χρησιμοποιείται η έκφραση «χριστιανικά ονόματα», και τη θέση της να πάρουν οι λέξεις «μικρό ονομα» ή «πρώτο όνομα», καθώς και να μην χρησιμοποιούνται ονόματα που «προέρχονται από μία θρησκεία». Για παράδειγμα, συμβουλεύει να πει κάποιος «Μαλίκα και Χούλιο» αντί για «Μαρία και Τζον», για να αναφερθεί σε ένα «ξένο ζευγάρι».

  Οι κατευθυντήριες γραμμές πρότειναν μάλιστα την αποφυγή «όρων που δηλώνουν το φύλο», όπως τον αγγλικό όρο «man-made» που σημαίνει «χειροποίητος» ή «φτιαγμένος από άνθρωπο», υπό το σκεπτικό ότι στα αγγλικά η λέξη man, εκτός από «άνθρωπος» γενικότερα, σημαίνει και «άνδρας».

  Έτσι, το έγγραφο προτείνει π.χ. αντί για “man-made fabrics” (χειροποίητα υφάσματα) να χρησιμοποιείται η έκφραση “synthetic fabrics” (συνθετικά υφάσματα).

  Κύμα επικρίσεων: «Βιώνουμε τον σουρεαλισμό»

  Οι αντιδράσεις στις εν λόγω οδηγίες δεν ήταν θετικές. Ο καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού και ένας από τους ανώτατους αξιωματούχους της  Αγίας Έδρας, είπε στο Vatican News: «Φυσικά, ξέρουμε ότι η Ευρώπη οφείλει την ύπαρξή της και την ταυτότητά της σε πολυάριθμες συνεισφορές, αλλά δεν μπορούμε βέβαια να ξεχνάμε ότι μια από τις κύριες συνεισφορές, αν όχι η κυριότερη, υπήρξε η ίδια η Χριστιανοσύνη».

  Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις ήταν έντονες και στον ακροδεξιό χώρο.

  «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε εσωτερικό της έγγραφο, θεωρεί τους εορτασμούς των Χριστουγέννων ανεπαρκείς σε ό,τι αφορά την καθολική αποδοχή», δήλωσε στο Facebook η Τζόρτζια Μελόνι, ηγέτις του ακροδεξιού κόμματος «Αδέρφια της Ιταλίας».

  «Στο όνομα μιας εχθρικής ιδεολογίας, επιθυμεί να καταπιέσει την κουλτούρα ενός λαού. Η ιστορία μας και η ταυτότητά μας δεν μπορεί να ακυρωθεί, πρέπει να τις σεβαστούν».

  Από την πλευρά του, ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής του ιταλικού ακροδεξιού κόμματος «Λέγκα του Βορρά», προέβη σε δηλώσεις παρόμοιες με εκείνες της Μελόνι. «Μαρία, η μητέρα, Ιωάννης, ο πατέρας. Ζήτω τα ιερά Χριστούγεννα… Ελπίζω να μην προσβληθεί κανείς στην Ευρώπη», ανέφερε στο Twitter.

  Ακόμη και ένας πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος συμμετείχε στις επικρίσεις. Ο Αντόνιο Ταζάνι, στενός σύμμαχος του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και πρώην πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, έγραψε στο Twitter: «Ζήτω η Ευρώπη της κοινής λογικής», μετά την αλλαγή πλεύσης εκ μέρους της Χελένα Ντάλι.

  Αξιωματούχος της Κομισιόν, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επίσης κατέκρινε τη Ντάλι και το έγγραφό της. «Η Επίτροπος Ντάλι καλύπτει την παντελή έλλειψη βαρύτητάς της στο Σώμα [των Επιτρόπων] βγάζοντας από το “καπέλο” της  “οδηγίες για την καθολική αποδοχή” οι οποίες αποδομούν τους πιο στοιχειώδεις κανόνες», δήλωσε. «Τρελαινόμαστε, με τη Ντάλι, βιώνουμε τον σουρεαλισμό».

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχουν επίσης προβεί σε παρόμοιες συστάσεις με την Κομισιόν, αλλά ήταν λιγότερο σαφής στα παραδείγματα που έδωσαν. Τον Ιανουάριο του 2018, το Συμβούλιο εξέδωσε οδηγίες για την προώθηση της χρήσης «ουδέτερων ουσιαστικών σε ό,τι αφορά το φύλο, τα οποία δεν υποθέτουν ότι ένας άντρας ή μια γυναίκα κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά ή έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο».

  Πηγή: Politico

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  11 Σχόλια

  1. Η Ε.Ε. προωθεί το μεγάλο ‘αδελφατο’ ….για να το αντικαταστήσει το μεγάλο ‘χαλιφατο’…

   Αλήθεια αυτά ισχύουν μόνο για χριστιανους..και όχι για τους μουσουλμάνους…??

   ..

  2. Έχετε δεί πουθενά φάτνη????? Παντού φωτάκια, κουκλάκια, μπαλιτσες, αλλά φάτνη και Χριστουλης γιοκ……..Για προσέξτε το……..

  3. Το μονο συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι η πλειοψηφία τον πολιτικών ότι υποστηρίζουν τα γούστα τους

  4. Πρίν λίγες ημέρες αναφέρθηκα εδώ για την πολιτική ορθότητα political correctness ως ένα μηχανισμό ελέγχου τών μαζών. Ενός μηχανισμού πού που με ντιρεκτίβες από σκοτεινά κέντρα σε υψηλά ιστάμενους ανά το κόσμο ακυρώνουν με το έτσι θέλω τα πιστεύω τα ήθη και έθιμα ακόμα και την ιστορία λαών με το πρόσχημα μην προσβληθεί ο Χασάν η ο κάθε πισωγλέντης. Προσέξτε για να μην προσβληθεί ο μαύρος ο κινέζος ο ασιάτης πάντα πρέπει νά κάνει υποχωρήσεις ο λευκός και η θρησκεία του που κατά βάση είναι η χριστιανική. Ποτέ μα ποτέ αυτές οι ντιρεκτίβες πού κατόπιν γίνονται νομοθετήματα, δεν είναι κατά τών άλλων φυλών η θρησκειών. Οπότε βλέπουμε μέσα από αυτό το μηχανισμό πώς δρα η νέα τάξη πραγμάτων που πολεμάει λυσσαλέα το χριστιανισμό και αποζητάει το μπαστάρδεμα των εθνών ειδικά του δυτικού κόσμου από της ορδές των άλλων φυλών είς βάρος της λευκής.

  5. Σόδομα καί γόμορα
   Μιά μικρή επανάσταση
   Πάνω από μία μαμά καί έναν μπαμπά.Η νέα κυβέρνηση δυναμώνει τό δίκαιο τών οικογενειών τού ουράνιου τόξου.
   Η νέα κυβέρνηση στήν Γερμανία επιτρέπει 4 γονείς γιά ένα παιδί.Επιτέλους κατοχυρώνεται ή ζωή τών οικογενειών τού ουράνιου τόξου.Τό οικογενειακό δίκαιο πρέπει νά προσαρμοστεί στα πραγματικά δεδομένα.Τρείς καί τέσσερις γονείς πρέπει νά είναι σέ θέση νά αναλάβουν ευθύνη γιά τά παιδιά τους.Αυτό ισχύει γιά όλους καί γιά τούς ετεροφυλικούς.Η κυβέρνηση θέλει νά καταργήσει τό μειονέκτημα γιά λεσβίες μητέρες.Οταν γεννηθεί ένα παιδί στό γάμο δύο γυναικών είναι καί οί δύο μητέρες αυτομάτως νομικά μητέρες τού παιδιού.
   Γιάννης Λάκων

  6. Εντάξει, τώρα βεβαιωθήκαμε. Έχουμε να κάνουμε με παράφρονες, όποτε δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας λένε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Κανένας με λογική, δεν υπακούει σε έναν παράφρονα. Εκτός και αν είναι και αυτός παράφρων. Πρέπει όλους αυτούς να τους δει ψυχίατρος. Δεν ξέρω από που έχουν ξεφύγει, αλλά πρέπει άμεσα να τους στείλουμε πίσω, πριν μας τρελάνουν και εμάς.

  7. Εδώ μας ΕΚΛΕΙΣΑΝ μέσα στα σπίτια μας… και ΚΑΜΙΑ αντίδραση από κανέναν… Αυτό θα τους περάσει ευκολότερα…

  8. ΑΨΟΓΟΣ τίτλος για τα διεστραμμένα της ΚΙΛΟΤΑΣ …
   Τον υιοθετώ και τον χρησιμοποιώ …

  9. Εφόσον αυτοί λένε σε εμάς πώς να μιλάμε, ας τους λέμε κι εμείς όπως πρέπει: ο αναγραμματισμός των άθλιων αρχικών τους ειναι ΚΙΛΟΤΑ

  10. Φασισμός της μειοψηφίας, θάνατος στο αυτονόητο και στις ελευθερίες μας. Στην Ελλάδα έχουμε την πρώτη κουκούλα, τον μπροστάρη του κινήματος, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι νοσοκομειακοί και τα γερόντια μας, είναι μόνο η αρχή.

  Comments are closed.