ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ – ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΩΣ ΤΟ 2025 – H COVID-19 ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ…

    Κοινοποίηση:
    war

    Οι μισές εργασίες θα εκτελούνται από αυτοματοποιημένες, «έξυπνες» και άλλες μηχανές έως το 2025, ενώ οι άλλες μισές από τους ανθρώπους, κάτι που πιθανώς θα επιδεινώσει την ανισότητα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). Σήμερα περίπου το ένα τρίτο των εργασιών γίνονται από μηχανές, αλλά σταδιακά η ζυγαριά γέρνει προς την πλευρά τους.

    Η γενική τάση είναι ότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας επιβραδύνεται εν μέσω πανδημίας, ενώ η καταστροφή θέσεων επιταχύνεται, καθώς ολοένα περισσότερες εταιρείες στρέφονται στη νέα τεχνολογία και στην αυτοματοποίηση, παρά στους ανθρώπους, για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

    Η μελέτη προβλέπει ότι μέσα στην επόμενη πενταετία θα δημιουργηθούν χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις περίπου 97 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως, κυρίως σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά παράλληλα θα χαθούν σχεδόν άλλες τόσες (85 εκατομμύρια), κάτι που για ορισμένες κοινότητες θα σημαίνει αυξημένη ανεργία.

    Οι χειρωνακτικές και εργασίες ρουτίνας στις διοικητικές και άλλες υπηρεσίες, καθώς επίσης στην επεξεργασία δεδομένων, απειλούνται κατ’ εξοχήν από την επανάσταση της αυτοματοποίησης και της ρομποτικής. Οι χαμηλόμισθοι και ανειδίκευτοι θα πληγούν περισσότερο. Από την άλλη, νέες θέσεις εργασίας θα αναδυθούν σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα μεγάλα δεδομένα, το υπολογιστικό «νέφος», η υγεία, η πράσινη οικονομία και η δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Σύμφωνα με το WEF, η πανδημία Covid-19 έχει επιταχύνει διεθνώς την πορεία προς την αυτοματοποίηση και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, με συνέπεια αρκετοί εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν διπλή απειλή τόσο από τις υφεσιακές επιπτώσεις της πανδημίας, όσο και από την επιταχυνόμενη αυτοματοποίηση των εργασιών.

    Η έκθεση επισημαίνει ότι πολλά εκατομμύρια άνθρωποι -σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι- θα πρέπει να μάθουν νέες ειδικότητες για να μην χάσουν τη δουλειά τους και να μην αποκοπούν από την αγορά εργασίας στο μέλλον, ενώ παράλληλα οι κυβερνήσεις θα πρέπει να δημιουργήσουν «δίχτυα ασφαλείας» για όσους μένουν χωρίς δουλειά.

    Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως έρχεται παγκόσμια ανεργία και πείνα. Και όταν συμβαίνει αυτό, τότε είναι αναπόφευκτος ένας Παγκόσμιος Πόλεμος.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Ωραία καλά τα λες…. Και μετά την Παγκόσμια ΝΤξικη μεταναστευτικη Αχταρμοποιηση.. Μπορείς να μου εξηγήσεις ποιος θα πολεμήσει εναντίον ποιών.?? Θέλω να καταλάβω οποία θα είναι τα δύο διακριτά στρατόπεδα.. Στο Β. Π. Π τα στρατόπεδα αυτά ήσαν ξεκάθαρα.. Από την μία ο Εθνικισμός και από την άλλη οι παγκόσμιοι περιουσιοι τοκογλυφοι με τις Δνεις οργανώσεις τους… Σήμερα…???

    2. Συμφωνω απολυτα με οσα γραφονται παραπανω για τους τρισδιαστατους εκτυπωτες κι’ επιτρεψτε μου να προσθεσω τα εξης : ηδη σημερα στην Αθηνα πωλουνται οι εκτυπωτες αυτοι πολυ κατω απο 1.000 ευρω ! Κοιταξτε γυρω σας στο γραφειο , το σπιτι και τα ρουχα που φορατε , ανετα σε λιγο καιρο θα μπορουμε να τα εκτυπωσουμε μονοι μας , αναλογα με το γουστο μας ή τα σχεδια που θα κυκλοφορουν . Οπως σημερα τοποθετουμε στον εκτυπωτη μας τα δοχιακια με τα μελανια , αυριο θα τοποθετουμε στον τρισδιαστατο τα δοχεια , εναλλακτικα , που θα εχουν , δερμα , γυαλι , πλαστικο , βαμβακι κ.λ.π. ! Αρα οι μεταφορες θα περιοριστουν παρα πολυ , γιατι θα μεταφερονται πρωτες υλες απο κοντινοτερα μερη . Αυτο θα εχει ως συνεπεια να μην ειναι τοσο απαραιτητοι οι τεραστιοι αυτοκινητοδρομοι και οι νταλικες των 20 μετρων ! Επισης θα ειναι αχρηστα τα εργοστασια με τους χιλιαδες εργατες ! Ποια ειναι η αντιδραση μας σ’ αυτο ; αντι να γινουμε σταχανοβιτες , να φροντισουμε εμεις και τα παιδια μας να σπουδασουμε τη νεα τεχνολογια !

    3. Μακάρι! Να απαλλαγούμε από το 60ο/ο των δημοσίων υπαλλήλων! Υπεύθυνος πρωτοκολου λέει. Από το σπίτι μου δηλαδή γιατί να μην μπορώ να κάνω αίτηση ηλεκτρονικά;

    4. Ο παγκόσμιος κομμουνισμός και ο παγκόσμιος δικτάτωρ έρχεται. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι μέτρο που έχει εφαρμοστεί στις πιο στυγνές δικτατορίες.

    5. Κάποιος κακός συνωμοσιολόγος θα έλεγε ότι όλα αυτά ήταν προσχεδιασμένα εδώ και πάρα πολλά χρόνια από 10-15 οικογένειες που φιγουράρουν στο περιοδικό Forbes με τις μεγαλύτερες περιουσίες στον πλανήτη.Αλλά εγώ δεν τα πιστεύω αυτά.Πιστεύω την τηλεόραση που μου λέει ότι όλα γίνονται για το καλό μου και για την πρόοδο.

    6. Άρα, ο COVID 19 αποτελεί το αναγκαίο μεταβατικό στάδιο μέχρι να προσαρμοστούμε στο νέο επίπεδο ισορροπίας. Έτσι, δικαιολογείται και η παγκόσμια εξάπλωση του.

    7. 4η βιομηχανική επανάσταση λέγεται αυτό και όχι πόλεμος!! όλοι είναι με τα φίμωτρα!!!!

    8. Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης θα φέρει σημαντικη ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις. Κάθε χρήστης θα μπορεί να κάνει «downloading» software από το «internet και να κατασκευάζει και να παράγει τα αντικείμενα της αρεσκείας του, βάσει προσωπικών, εξατομικευμένων χαρακτηριστικών.Η πιο σημαντική και επίπτωση από την αξιοποίηση της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης θα είναι η ανεργία. Λιγότερες επενδύσεις κεφαλαίων, πτωτική τάση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και αναμφισβήτητα αρκετές θέσεις εργαζομένων με τη μορφή, που έχουν σήμερα θα εκλείψουν από τη διαδικασία παραγωγής. Φυσικά, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις, όπως για παράδειγμα , αυτή της κατασκευής ηλεκτρονικών σχεδίων και της κατασκευής των ειδικών τρισδιάστατων εκτυπωτών, που θα τυπώνουν τα σχέδια και τις ιδέες των χρηστών. Όμως, δεν αναιρείται η ολοκληρωτική απαξίωση επαγγελμάτων και των εμπλεκομένων – μεσαζόντων, που δραστηριοποιούνταν κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας και συγκεκριμένα σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, αφού πλέον εξαιτίας της νέας τεχνολογίας θα βρίσκονται εκτός παραγωγής.

    9. Πριν χρόνια πάω σε τράπεζα κάτι να πληρωσω… μου λέει η κοπέλα να σας δείξω πως λειτουργεί το αυτόματο μηχάνημα πληρωμών; ΟΧΙ της λέω… αυτή επιμένει…
      Τέλος πάντων πάω μου το δείχνει κάνω τη δουλειά μου από κει! Τον επόμενο μήνα ξαναπάω στην ίδια τράπεζα η ίδια κοπελίτσα να σας δείξω εάν δεν θυμάστε; ΟΧΙ της λέω θέλω να πληρώσω σε εσένα στο ταμείο..: μα το ίδιο πράγμα είναι μου λέει !
      Της απαντώ δυνατά να με ακούσουν όλοι ! Ρε χαζούλα εάν μάθω και πληρώνω εδώ εσυ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΕ!!! Θα σε πετάξουν στην ανεργία…
      το αποτέλεσμα; Η κοπέλα σήμερα άνεργη και μου λέει πόσο δίκαιο είχα !!!
      Τα μεταπτυχιακά της στα τραπεζικά συστήματα τα έκανε λαδόκολλα στο σουβλατζικο που δουλεύει !!!

    10. ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 1 ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ…

    11. ..ας ψοφήσουμε όλοι να τελειώνουμε με αυτό το μπ@υρδέλ@.

    Comments are closed.