ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ – OΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ «ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΑΝ»! ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ – Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Κοινοποίηση:
  graph_1

  Ένα πραγματικό κύμα ακρίβειας στα σούπερ μάρκετ αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι καταναλωτές, μετά τις εξαγγελίες μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών για ανατιμήσεις σε βασικά είδη.

  Εταιρείες όπως η Unilever, WB-40, Procter & Gamble και Danone ανακοίνωσαν ότι θα αναδιαμορφώσουν αρκετές τιμές των προϊόντων τους, ενώ σε αυξήσεις έχουν προχωρήσει brands όπως η Dove (+4%), η Magnum (+4%) και η Nestle (+2,1%).

  Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Alan Jope, διευθύνων σύμβουλος της Unilever τόνισε ότι ο όμιλος προχώρησε σε αύξηση τιμών άνω του 4% στο γ’ τρίμηνο, δηλαδή την υψηλότερη από το 2012, ενώ αυτή η τάση θα συνεχιστεί και για το 2022. Ανάλογες ανακοινώσεις έχουν εκδώσει οι Nestle, Procter & Gamble και Danone. «Αναμένουμε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα διατηρηθούν και το επόμενο 12μηνο», τόνισε.

  Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, πάνω στις αυξήσεις που θα βάλουν οι παραγωγοί θα πρέπει να συνυπολογιστούν και εκείνες των καταστημάτων πώλησης, που θα πρέπει να καλύψουν τις αυξήσεις σε ρεύμα, μεταφορές και άλλες υπηρεσίες.

  Οι πολυεθνικές εταιρείες λοιπόν βάζουν μπρος για την ενδεχόμενη, αν δεν αλλάξει κάτι, καταστροφή της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς τα νοικοκυριά δύσκολα θα αντέξουν σε βάθος χρόνου όλα αυτά που έχουν προκληθεί από την τεχνητή παγκόσμια ενεργειακή-οικονομική κρίση, στην οποία μέχρι στιγμής δεν έχει μπει φρένο!

  Οι πολυεθνικές εταιρείες φέρονται να αντιμετωπίζουν ένα σύνθετο μείγμα προκλήσεων: προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, υψηλό κόστος ενέργειας, πρώτων υλών αλλά και  στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και υψηλότερο κόστος για την ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τις θαλάσσιες μεταφορές προϊόντων.

  Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι όμιλοι παραγωγής καταναλωτικών αγαθών ξεκαθαρίζουν ότι βασικός τους στόχος είναι να περιορίσουν το μακροπρόθεσμο πλήγμα στην κερδοφορία τους, γεγονός που μπορεί να «μεταφραστεί» ως μεταφορά του σημαντικού μέρους του αυξημένου κόστους στον τελικό καταναλωτή, ο οποίος, μάλλον θα κληθεί να πληρώσει ακριβότερα τις… γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι πληθωριστικές πιέσεις σε διεθνές επίπεδο είναι κάτι παραπάνω από ισχυρές, με τον αντίστοιχο δείκτη να διαμορφώνεται, κατά μέσο όρο, άνω του 4% στις ανεπτυγμένες οικονομίες.

  Δείτε στον πίνακα την ταχύτητα, με την οποία αυξάνονται οι τιμές στα κράτη – μέλη του ΟΟΣΑΜε μπλε ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, με κόκκινο ο συνολικός πληθωρισμός! Πώς το έλεγαν κάποιοι: ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ!!!

  Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ακολουθεί διαφορετική πορεία από τις υπόλοιπες χώρες, όπως, μάλιστα δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). 

  Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι ανατιμήσεις που έχουν σημειωθεί από την αρχή του 2021 και έως τον Αύγουστο είναι οι ακόλουθες: 

  • φυσικό αέριο 72,32%,
  • πετρέλαιο κίνησης 20,25%,
  • βενζίνη 16,8%,
  • βρώσιμα έλαια 16,32%,
  • αρνί και κατσίκι 13,21%,
  •  νωπά λαχανικά 8%,
  • νωπά ψάρια 6,58%,
  • νωπά φρούτα 5,19%,
  • φρέσκα θαλασσινά 4,39%,
  • τυριά 3,54%,
  • μαργαρίνη και άλλα φυτικά λίπη 3%,
  • ελαιόλαδο 2,61%,
  • πίτσες και πίτες 2,08%,
  • ζυμαρικά 1,83%,
  • παιδικές τροφές 1,73%,
  • κατεψυγμένα ψάρια 1,73%,
  • αλεύρι 1,69% και
  • πατάτες 1,21%.

  Η τέλεια καταιγίδα οργανώνεται με κάθε λεπτομέρεια, προκειμένου να προταθεί ως παγκόσμια «λύση» μία ύπερ-πολυεθνική μητρική εταιρία, η οποία θα εξαγοράσει τα χρέη και θα απορροφήσει τους κραδασμούς! Ποιό θα είναι το αντάλλαγμα;;; Μάλλον η υπακοή, αν λάβει κάποιος σοβαρά υπόψη τα προνόμια που απολαμβάνουν οι εμβολιασμένοι σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  4 Σχόλια

  1. Ρόδα είναι και γυρίζει το σύστημα αυτό έχει κύκλους και υπάρχει πρακτορεία που τους παρακολουθούν , ένα είναι το σίγουρο πως μια μεγάλη κρίση θα έρθει το θέμα είναι σε ποια χρονική περίοδο θα είναι πόσο υπερτιμημένα θα είναι τα χρηματιστήρια και σε τι κατάσταση θα είναι τράπεζες και τελικά αν οι πολιτικοί θα παραδεχτούν την αλήθεια και θα κάνουν κάτι .
   Οι υπερτιμημένες μετοχές, το πέσιμο του χρηματιστηρίου , το κλείσιμο τραπεζών που οδηγεί άμεσα στο φρένο των επιχειρήσεων γιατί χωρίς δάνεια δεν υπάρχει τίποτε μετά η ανεργία και πληθωρισμός .
   Τα πράγματα μπορεί όντως να είναι τόσο άσχημα όσο δεν το έχετε φανταστεί αλλά πλέον το τραπεζικό σύστημα και η αγορά μπορεί να ρυθμίζεται μέχρι σε ένα βαθμό αν ξεπεραστεί αυτό το σημείο πάμε σε εποχές Mad Max

  2. Άρχων οφικιάλιε, αποφάσισα να εμβολιαστώ. Πες στην παγώνη, τον τζανάκη, τον σύψα και τον βασιλακόπουλο ότι με πείσανε τελικά. Στείλε αύριο το συνεργείο στη πλαζ της βάρκιζας στις 10 ακριβώς. Μόλις βγω από το μπάνιο μου, να είναι εκεί το συνεργείο. Με ντάλα ήλιο θέλατε το καλοκαίρι να στέλνατε συνεργεία στις πλαζ, τα ξεχάσατε; Το εμβόλιο θα μου το κάνει η παγώνη, άμα τρέμει το χέρι της ο ζαχαράτος. Αν το εμβόλιο ήταν αστραζένεκα, θα δεχόμουν τον βασιλακόπουλο που το σύστηνε! Αλλά αστραζένεκα δεν κάνουν σήμερα! Απαραίτητη προυπόθεση να φέρετε και εξαδάκτυλο.Ναι τον πλαστικό χειρουργό ! Όχι να με πείσει για το εμβόλιο που μιλάει συνέχεια. Να κάνει μία ανόρθωση στήθους στη γυναίκα μου! Εμ έτσι νομίζατε ότι θα με μπολιάζετε άρχων οφικιάλιε; Πες και στον κούλη, που πήγε στα φανερά στη μπιλντεμπεργκ, να μου δώσει και δωρεάν χρόνο για το κινητό να μιλάω με τον εξαδάκτυλο!!!! Να κρατήσει λίγες μέρες τη γυναίκα μου για να μην υπάρξει …ενδοοικογενειακή διασπορά, σύμφωνα με τον απίθανο όρο που βγάλατε, όταν βάλατε λοκντάουν, άρχων οφικιάλιε!!!

  3. Κραχ 1929… η ιστορία επαναλαμβάνεται. Για όσους δεν γνωρίζουν το 1929 χρεοκόπησαν όλες οι μικρομεσαίες ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ήταν διαφορετικό το τραπεζικό σύστημα τότε) και εξαγοράστηκαν από τις μεγάλες οι οποίες και διαμόρφωσαν το σημερινό τοπίο στην παγκόσμια οικονομία.

  4. Κανένας δεν θα μπορεί να αγοράσει η να πωλεί αν δεν έχει το σφράγισμα. Αποκάλυψη του Ιωάννη. Ολα εκεί οδεύουν.

  Leave a Response