ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – ΚΟΛΑΣΗ!!! ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ – “ΘΑ Γ@ΜΗΣΩ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ” – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ

    Κοινοποίηση:
    Turkish President Tayyip Erdogan and his Iranian counterpart Hassan Rouhani hold a joint news conference after their meeting in Ankara, Turkey, December 20, 2018. REUTERS/Umit Bektas - RC1D04743FA0

    Μυστική στρατιωτική συμμαχία μεταξύ Τουρκίας και μιας πυρηνικής δύναμης όπως το Ιράν καθώς και έναν όρκο ζωής του Ερντογάν ο οποίος είχε υποσχεθεί να “γ@μησ@ τις μ@ν@δ@ς του ΝΑΤΟ, της Ευρώπης και του Ισραήλ με την πρώτη ευκαιρία” δείχνουν απόρρητα έγγραφα.

    Μυστικές υπηρεσίες είχαν εδώ και καιρό απόρρητα έγγραφα συνομιλιών του Ερντογάν και- άγνωστο γιατί- αποφάσισαν να τα δώσουν τώρα στην δημοσιότητα λίγο πριν την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.

    Ίσως γιατί κάποιοι θέλουν να ξεκαθαρίσει εντελώς η κατάσταση αυτή πριν ο ίδιος ο Ερντογάν κλείσει τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Τουρκία..

    Από τα έγγραφα φαίνεται πως εδώ και χρόνια υπάρχει στρατιωτική συμμαχία Τουρκίας-Ιράν και στο πλαίσιο αυτό εξηγείται και η ιστορία με την τράπεζα HalkBank και τον Ρεζά Ζαράμπ.

    Η μυστική υπόσχεση του Ερντογάν

    Τα τελευταία χρόνια ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί αδιάκοπα να εκπληρώσει μια μυστική υπόσχεση που έκανε στον εσωτερικό του κύκλο πριν από μια δεκαετία, η οποία ήταν να διαταράξει τη συμμαχία με το ΝΑΤΟ όταν θα έχει την ευκαιρία και να εδραιώσει τη δύναμή του.

    Πριν από την επικείμενη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, το ιστορικό του Προέδρου Ερντογάν δείχνει ότι έχει εκπληρώσει σε κάποιο βαθμό την υπόσχεσή του δημιουργώντας χάσμα μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας σε ορισμένα θέματα.

    Μυστικές επαφές ΜΙΤ-Ιρανών Φρουρών

    Η υπόσχεση αυτή του Ερντογάν αποκαλύφθηκε το 2011 από Τούρκους ανακριτές που ερευνούσαν το δίκτυο των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) στην Τουρκία.

    «Όταν θα έχω μια ευκαιρία, ξέρω τι θα κάνω με το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και το Ισραήλ.

    Πρόκειται να Γ@μ@σω τις μ@ν@δες τους. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι τόσο τρομοκράτες όσο το Ισραήλ» είπε ο Ερντογάν, ο τότε πρωθυπουργός σε κύκλο έμπιστων νομοθετών σε ιδιωτική συνάντηση.

    Αφορμή το ραντάρ στο Κιουρετσίκ – Ηταν αντίθετος ο Ερντογάν

    Οι εξωφρενικές παρατηρήσεις που διατύπωσε ο Ερντογάν διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας σχετικά με την προτεινόμενη δημιουργία νέας βάσης ραντάρ στην περιοχή Kürecik της Μαλάτια ως μέρος του αντιπυραυλικού συστήματος του ΝΑΤΟ, το οποίο συνεργάζεται με βάσεις στη Ρουμανία και την Πολωνία.

    Ο Ερντογάν σαφώς δεν ήταν ευχαριστημένος με τα σχέδια του ΝΑΤΟ που διατυπώθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Λισαβόνας το 2010, αλλά εκείνη την εποχή ένιωθε ότι έπρεπε να τα ακολουθήσει ενόψει της πίεσης των στρατιωτικών και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών που θεωρούσαν το Ιράν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.
    Η τουρκική κυβέρνηση είχε συνομιλίες μεγάλης διάρκειας με τις ΗΠΑ, ιδίως για το χαρακτηρισμό του Ιράν ως απειλής για τη Συμμαχία και την πιθανή ανταλλαγή πληροφοριών με το Ισραήλ.

    Ο Ερντογάν αισθανόταν ιδιαίτερη πίεση από τον τουρκικό στρατό, ο οποίος στήριξε το σχέδιο του ΝΑΤΟ. Την εποχή εκείνη ο Ερντογάν δεν είχε συγκεντρώσει αρκετή δύναμη στα χέρια του για να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση που διαμορφωνόταν.

    Τον Σεπτέμβριο του 2011, Τούρκοι αξιωματούχοι υπέγραψαν ένα Μνημόνιο με τις ΗΠΑ σχετικά με την ανάπτυξη του αμερικανικού ραντάρ στο Κιουρετσίκ ως μέρος ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ το οποίο έχει σχεδιαστεί για την προστασία των ευρωπαίων μελών της συμμαχίας από πυραυλικές απειλές.

    Ποιοι μετείχαν στην συνάντηση με τον Ερντογάν

    Ο Hayrettin Çakmak, ένας σκληροπυρηνικός ισλαμιστής από την επαρχία της Προύσας και ύποπτος για επαφές με τους Ιρανούς Φρουρούς, ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων στην ιδιωτική συνάντηση με τον Ερντογάν. Ο άλλος νομοθέτης ήταν ο Seracettin Karayağız, αναπληρωτής από την επαρχία Muş και ένας ακόμη ισλαμιστής πολιτικός.

    Στις 19 Οκτωβρίου 2010 και οι δύο νομοθέτες ανέφεραν τι τους είπε ο Ερντογάν για τη βάση ραντάρ σε ένα ανώτερο αξιωματούχο των Ιρανών Φρουρών που ονομάζεται Hüseyin Avni Yazıcıoğlu.

    Ο “σύνδεσμος” με το Ιράν ήταν και στενός φίλος του Φιντάν της ΜΙΤ!

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα χώρο στο λόφο Çamlıca της Κωνσταντινούπολης, με θέα στο Βόσπορο. Ο Yazıcıoğlu συνέταξε αργότερα μια αναφορά σχετικά με τις λεπτομέρειες της συνομιλίας και την παρέδωσε στον χειριστή του, Naser Ghafari.

    Η έκθεση μαζί με δεκάδες άλλα έγγραφα πληροφοριών που συνέλεξε ο Yazıcıoğlu ελήφθησαν από την αστυνομία κατά τύχη όταν η δυσαρεστημένη σύζυγος του Yazıcıoğlu, Kamile, αποφάσισε να καταδώσει τον άντρα της λόγω “συζυγικών διαφορών”…
    Αργότερα η σύζυγος παρέδωσε έγγραφα, χειρόγραφες σημειώσεις και ψηφιακό υλικό, όπως μονάδες USB. Η αστυνομία συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα του θέματος και ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης, η οποία ερευνούσε το δίκτυο των Ιρανών Φρουρών.

    Η αστυνομία διενήργησε τη δική της ανεξάρτητη έρευνα, παγίδευσε τα τηλέφωνα του Yazıcıoğlu, παρακολούθησε τους Ιρανούς χειριστές και άλλους υπόπτους και επαλήθευσε τους ισχυρισμούς της συζύγου.

    Προς έκπληξη των ερευνητών, ο Yazıcıoğlu αποδείχθηκε στενός φίλος του Hakan Fidan, επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT.

    Το έγγραφο που εντοπίστηκε

    Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση, το έγγραφο με τίτλο “FÜZE KALKANI GÖRÛŞLER.doc” δημιουργήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2010. Τελευταία φορά εντοπίστηκε πρόσβαση σε αυτό  στις 3 Ιουλίου 2011. Μια πλήρης μετάφραση του εγγράφου έχει ως εξής:

    «Τοποθεσία: Κωνσταντινούπολη, Çamlıca Hill.

    «Ημερομηνία: 19 Οκτωβρίου 2010

    «Seracettin Karayağız, αναπληρωτής από την επαρχία Muş / Hayrettin Çakmak, αναπληρωτής από την Bursa (και επτά γνωστούς]

    «Ο Σερασετίν Μπέη λέει ότι η Τουρκία στο παρελθόν είχε μετατρέψει την ιρανική παραμεθόρια περιοχή της σε πρώτη γραμμή μάχης για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ.
    Αλλά σήμερα η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε αυτήν την περιοχή να γίνει πρώτη γραμμή και αντιστέκεται σε τέτοιες προσπάθειες.

    Προχωρεί ακόμη πέρα από αυτό, ενισχύοντας γρήγορα τους δεσμούς του με το Ιράν και άλλες γειτονικές χώρες, δημιουργώντας και ενισχύοντας τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις.

    «Αυτή τη στιγμή, η πίεση των ΗΠΑ προς την Τουρκία για μια αντιπυραυλική ασπίδα είναι κακοήθης. Η πίεση αυτή στοχεύει στον περιορισμό της Τουρκίας και σε δολιοφθορά των σχέσεων της με γειτονικές χώρες.

    Θέλουν να θέσουν την Τουρκία σε μια σχέση μονομερούς εξάρτησης με το ΝΑΤΟ / τη Δύση. Αυτή η κατάσταση είναι μια παγίδα που θα καταστρέψει όλες τις σχέσεις που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία οκτώ χρόνια. Και ο Tayyip Bey το γνωρίζει αυτό, σκέφτεται το ίδιο και λέει τα ίδια πράγματα.

    (Εδώ, ο κ. Hayrettin παρεμβαίνει στη συνομιλία και προσθέτει ότι ο Πρωθυπουργός [Ερντογάν] είπε: «Όταν έχω μια ευκαιρία, ξέρω τι να κάνω με το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και το Ισραήλ. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι τρομοκράτες όσο το Ισραήλ. “)

    «Seracettin Bey: Δεν θέλουν μια Τουρκία που θα είναι αυτοσυντηρούμενη. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το να σταματήσουν το Ιράν είναι ένας σημαντικός στόχος για αυτούς, και γι ‘αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η Τουρκία να είναι μαζί τους. Επιπλέον, ο κ. Tayyip δεν θέλει να χάσει τίποτα από αυτό το σημείο και μετά. Θέλει να έχει επιρροή στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Εάν κάνουμε ένα βήμα πίσω όπως θέλουν οι ΗΠΑ σε αυτήν την αντιπυραυλική, θα αρνηθούμε όσα έχουμε πει και κάναμε μέχρι τώρα. Ο Tayyip που έχω γνωρίσει θα χαλάσει αυτό το [σχέδιο ΝΑΤΟ]. “
    Το 2014, ο Ερντογάν κατάφερε να σταματήσει την έρευνα για τους Ιρανούς Φρουρούς και απέλυσε τους αρχηγούς της αστυνομίας και τους εισαγγελείς που συμμετείχαν στην έρευνα, οι οποίοι ενοχλούσαν τους ανώτερους τους.

    Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα συμμορφωθεί με τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν και δεσμεύτηκε να τις υπονομεύσει σε συνεργασία με την ιρανική κυβέρνηση.

    Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Χουλούσι Ακάρ επισκέφθηκε τον Ιρανό ομόλογό του, ο οποίος αργότερα έγινε δεκτός στην Τουρκία. Υπογράφηκαν πολλαπλές συμφωνίες με το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων πρωτοκόλλων ασφαλείας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Είναι ώρα μήπως κάποιος να γ@μήσει τη μάνα του ταγίπ, τον ίδιο τον ταγίπ και όλο του το σόϊ μαζί με τον περίγυρο;;;

    2. Τυχεροί οι τουρκαλάδες ή πιο μυαλωμένοι από μας που εκλέγουν τον Ερντογάν.
      Εμείς βολευόμαστε με όλους τους πεντόβολους υποτακτικούς
      και πάμε πάντα με την όπισθεν…
      έχει κοκκινήσει ο ..σβέρκος των γραικύλων απο τα ξεφτιλίκια και κεί τσιπροκούληδες και σκύψιμο…

    3. ο ερντογαν ειναι ενας απο τους κορυφαιους ηγετες του πλανητη.
      οι υπολοιποι ειναι πουτιν σι και βεβαια ο κορυφαιος ολων ο τραμπ.
      τα παρασιτα της ΝΤΠ ροκφελερ γκειτς σορος και ολοι οι παρανοικοι της τεχνολογιας ειναι ετοιμοι για να παραπεμφθουν σε διεθνες δικαστηριο και να κρεμαστουν δημοσια.

    4. Δώστε του λίγες μερούλες μόνο να ενεργήσει το 3ο εμβόλιο που έβαλε…άστε το παιδί να τσιρίζει, παιδί κακομαθημένο είναι, μην σκιάζεστε.

    5. Θα κλασει τα φρύδια σε ΗΠΑ και Ισραήλ ο ψευτο Σουλτάνος. Έτσι και τολμήσει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα τότε σίγουρα θα ψάχνει να βρει τρύπα για να μπει. Δηλαδή θα έχει το τέλος του Σανταμ και το ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό που λέτε.

    6. Εντωμεταξύ, σύμφωνα με κάθε λογικό ορισμό της τρομοκρατίας, οι μουσουλμάνοι είναι οι μόνοι τρομοκράτες, και όχι το Ισραήλ. Είναι οι μόνοι που έχουν στα καταστατικά τους και δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία πως θέλουν να γενοκτονήσουν τους εβραίους και να τους εξαφανίσουν, και δεν έχουν σκοπό την ειρήνη όσα ανταλλάγματα κι αν πάρουν. Θρησκευτικό μίσος, όπως είδαμε και με το ΙΣΙΣ, και τις ρουκέτες στο Ισραήλ τις στοχεύουν εξαρχής στον αστικό ιστό και χτυπάνε σχολεία και σπίτια, δεν είναι “ρουκέτες που αστόχησαν”, εξαρχής πολίτες είναι ο στόχος, δηλαδή τρομοκρατία και όχι στρατιωτικά χτυπήματα. Είναι ωραίο που βγαίνει το πραγματικό πρόσωπο Ιράν-Τουρκίας προς τα έξω, να βλέπουν οι χαλβάδες με τα “αδέρφια τους τους παλαιστίνιους” (που άμα είχαν το πάνω χέρι θα ξεκοίλιαζαν όλους τους Έλληνες Χριστιανούς).

    7. Mήπως έχει έρθει η ώρα να τον ξεκάνουνε τον μαλάκα τον Ερδογγάν να ησυχάσει ο πλανήτης ;

    8. Μπάσα γνωστό ότι είναι “τσαμπουκ τουμπεκί” εκεί που δεν τον παίρνει! Οπότε το κουμπάκι δεν το πατάει! Εντολές ξέρουμε απο που παίρνει..

    Comments are closed.