ΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ – ΣΟΥΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΧΑΡΟΚΕΦΑΛΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ – ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ

  Κοινοποίηση:
  panagia

  Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι μετά την Ανάσταση θα «χτυπούσαν» λίγες μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Κυβέρνηση και Εκκλησία σε πλήρη σύμπνοια, «χτυπάνε» την Ορθοδοξία, την πίστη και τις παραδόσεις των Ελλήνων.

  Με τη μέθοδο του «ασανσέρ», ανεβοκατεβάζουν τα κρούσματα και τα εργαλειοποιούν προκειμένου να «μαντρώσουν» τους πιστούς και να μην τους επιτρέψουν να γιορτάσουν το λεγόμενο Πάσχα του καλοκαιριού. Δυστυχώς θα το ζήσουμε και αυτό.

  Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά την απόφαση να ανασταλούν οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωση του κορωνοϊού.

  Η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει πως είχε εκδώσει εγκύκλιο προ ημερών για την τήρηση των μέτρων προφύλαξης για την προστασία της δημόσιας υγείας στους ναούς, στην οποία περιλαμβανόταν σύσταση για την τέλεση των λιτανειών. Όπως σημειωνόταν χαρακτηριστικά σε αυτή «η τέλεσις Λιτανειών θα πραγματοποιήται μετά μεγάλης προσοχής, άνευ συνωστισμού του συμμετέχοντος πιστού λαού, και εάν ή δυνατόν, εν συντομία, συμφώνως τη ποιμαντική κρίσει του οικείου Ποιμενάρχου».

  Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο «η εν λόγω σύσταση περί τηρήσεως αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού τελεί σε συμφωνία με το ισχύον κατά τον χρόνο εκδόσεώς της νομοθετικό πλαίσιο για τις συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους, υπό την επιφύλαξη τυχόν μεταβολής του εκ μέρους της Πολιτείας κατά τις επιστημονικές εισηγήσεις και αναλόγως της πορείας της επιδημίας του κοροναϊού covid-19».

  Στο πλαίσιο αυτό, η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου κατά την οποία, μεταξύ άλλων, υπογράμμιζε πως «σήμερα, που ο κίνδυνος της πανδημίας φαίνεται να απειλεί εκ νέου τη χώρα μας, η Εκκλησία μας, και πάλι, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό θα πράξει. Όπως άλλωστε και ο πιστός λαός μας, που, πειθαρχημένα και συνετά, ακολούθησε και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών. Για το κοινό καλό».

  Λίγες ώρες πριν η Πολιτική Προστασία είχε αναφέρει: «Ενημερώνουμε ότι, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις».

  Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για τις λιτανείες

  Κατόπιν ερωτημάτων πολλών πιστών περί των ισχυουσών συστάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικώς προς την τέλεση των λιτανειών κατά την προσεχή περίοδο πληροφορούμε ότι η Ιερά Σύνοδος προσφάτως εξέδωσε το Εγκύκλιο Σημείωμα υπ’ αριθ. 3499/1445/28.7.2020, διά του οποίου υπενθύμισε τις σχετικές αποφάσεις Της ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς, με την προτροπή προς όλους τους Κληρικούς, τους Μοναχούς και τις Μοναχές και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων, για την πιστή και μετά προσοχής τήρησή τους, όπου περιέχεται και η σύσταση: «Η τέλεσις Λιτανειών θα πραγματοποιήται μετά μεγάλης προσοχής, άνευ συνωστισμού του συμμετέχοντος πιστού λαού, και εάν ή δυνατόν, εν συντομία, συμφώνως τη ποιμαντική κρίσει του οικείου Ποιμενάρχου».

  Η εν λόγω σύσταση περί τηρήσεως αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού τελεί σε συμφωνία με το ισχύον κατά τον χρόνο εκδόσεώς της νομοθετικό πλαίσιο για τις συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους, υπό την επιφύλαξη τυχόν μεταβολής του εκ μέρους της Πολιτείας κατά τις επιστημονικές εισηγήσεις και αναλόγως της πορείας της επιδημίας του κορωνοϊού covid-19.

  Το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου υπενθυμίζει την από 04.08.2020 δήλωση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η οποία έχει ως ακολούθως: «Η Εκκλησία μας, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας, στάθηκε, όπως ακριβώς όφειλε, με όλες της τις δυνάμεις, στο πλευρό της υπεύθυνης ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της εθνικής δοκιμασίας. Ενωμένοι, και πάντα στο πλαίσιο της αγαστής συμπόρευσης που, ιστορικά και διαχρονικά, χαρακτηρίζει τη σχέση των δύο κορυφαίων θεσμών του έθνους μας, πετύχαμε πολλά. Η Ελλάδα μας έγινε επαινετό παράδειγμα σε ολόκληρη την Οικουμένη, γιατί όλοι μαζί, με αίσθηση πατριωτικού καθήκοντος, ακούσαμε τους ειδικούς και προστατεύσαμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής και υγείας, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Χωρίς άλλωστε τους ανθρώπους ούτε Πολιτεία υπάρχει ούτε Εκκλησία. Και η αποστολή της Εκκλησίας δεν είναι άλλη από το να διακονεί τον άνθρωπο θυσιαστικά και στον απόλυτο βαθμό, με ασύνορη αγάπη για το πρόσωπό του και για την ύπαρξή του. Σήμερα, που ο κίνδυνος της πανδημίας φαίνεται να απειλεί εκ νέου τη χώρα μας, η Εκκλησία μας, και πάλι, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό θα πράξει. Όπως άλλωστε και ο πιστός λαός μας, που, πειθαρχημένα και συνετά, ακολούθησε και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών. Για το κοινό καλό. Για να αποτελέσει σύντομα η πανδημία, με τη βοήθεια του Θεού και με την κομβική συμβολή της επιστήμης, έναν εφιάλτη που πέρασε ανεπιστρεπτί, με το μικρότερο δυνατό κόστος για την πατρίδα μας και για τον λαό μας».

  Η Εκκλησία της Ελλάδος συνεχίζει να τηρεί την ίδια υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού Της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία και την ζωή των ανθρώπων, όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας.

  Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

  της Εκκλησίας της Ελλάδος

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  59 Σχόλια

  1. άθεε καί ψευδόπαπα αρθούρε μήν διανοήσαι νά κοντραριστείς μετ’εμού εις θέματα Ορθοδόξου Θεολογίας, διότι Χάριτι καί δυνάμει Τού Παντοδύναμου Τριαδικού Θεού μου, Ο Οποίος μέ οχυρώνει καί επανδρώνει βαθύτατα μέ τά Ορθόδοξα νάματα καί Θεολογική κατάρτηση, θά σέ ωθήσω νά λησμονήσης ακόμη καί τ’ όνομά σου. Εάν θέλεις νά παραμένεις εις τούς κόλπους τών φιλοπαναιρετικών οικουμενιστών προδοτών τότε είσαι ΑΝΑΞΙΟΣ νά προσεύχεσαι πρός Αγίους όπως Μέγα Βασίλειον, Άγιον Μάρκο, Άγιον Κοσμά Αιτωλόν, Αγίους Γρηγόριον Θεολόγον, Ιωάννη Χρυσόστομο, Συμεών Νέον Θεολόγον, Γρηγόριον Παλαμά, Μέγαν Αθανάσιον, Αγίους Αποστόλους, Αγίους Προφήτας, ΑΝΑΞΙΟΣ καί ΑΝΙΚΑΝΟΣ νά προσεύχεσαι πρός Τόν Θεόν μου Ιησού Χριστόν. Νεοφαρισαίε παύσον νά πλανάς τόν λαόν Τού Θεού μου. Άν καί είσαι ακρώτατα υπερήφανος θά γράψω, Χάριτι Τού Θεού μου μόνον μερικά ελάχιστα Αγιοπατερικά, τά οποία απορρίπτουν τά αίολα καί ψευδή σου επιχειρήματα περί ΑΝΟΜΟΥ…… μεσότητος!!!!! Μ.Βασιλείου λόγοι καί προτροπαί :::: «όπου υπάρχη παράβασις καί αθέτησις Ιερού Δόγματος ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (104, 78, 147, 180, 193, 201), «οι λατίνοι ούτε οίδασιν τήν Αλήθειαν ούτε μαθείν ανέχονται»(147), «μείνατε μακράν εξ όσων συναναστρέφονται αλλοδόξους»(104), «ο ιδεώδης ποιμήν τής Εκκλησίας εστί φύλαξ Πατρώων θεσμών καί νεοτεροποιΐας εχθρός»((209), «Ποτέ μεσότης ‘ή οικονομία εις θέματα Ορθοδόξου Πίστεως, όπως ΔΕΝ δύναται νά υπάρξει ποτέ μεσότης μεταξύ ψεύδους καί ΑΛΗΘΕΙΑΣ». Καί ο Άγιος Μάρκος συνιστά λέγων:::: «φεύγα μακράν εξ όσων επαγγέλοντε …. μεσότητα!!!!! Είναι Χριστέμποροι»(180). Οι παναιρετικοί οικουμενισταί εισί πρόδρομοι τού αντιχρίστου καί σύγχρονοι ουνίται (229, 272-273). Άγ.Γρηγόριος Θεολόγος::: «Κρείττων επαινετός πόλεμος, ειρήνης χωριζούσης Θεού»(PG 35, 488 C). Ιερός Χρυσόστομος:::: «έστι σχισθήναι καλώς, έστι γάρ καί κακή ομόνοια, έστι καί καλή διαφωνία». Ο Οικουμενισμός εστίν ο χειρότερος εχθρός Ορθοδοξίας, εστί παναίρεση, συμφώνως τού ευσεβούς π.Ιουστίνου Πόποβιτς, καί δούρειος ίππος τών, ανέκαθεν δολίων, λατίνων (252). Λοιπόν, ψευδόπαπα αρθούρε, μήν σέ παρασύρει ο διάβολος, ο οποίος σέ κυβερνά, νά κοντραριστείς μαζί μου εις Ορθοδόξου Θεολογίας Θέματα.

  2. Όλοι εσείς οι τεμπέληδες άχρηστοι του καναπέ που είσαστε για πανηγύρια και λειτανιες δεν γνωρίζετε τι εστι covid19
   Εδώ στη Βρετανία του σκύλου Johnson που τους έχω όλους γραμμένους εγώ τους αγγλους,πεθαίνει σαν σκυλιά ο κόσμος Εκεί στην Ελλάδα που θα πάτε βλάκες που προκαλεί σοβαρά προβλήματα ο ιός και τα νοσοκομεία έχουν έλλειψη
   Βάλτε το σκασμό και ηρεμήστε και φορέστε μάσκες παντού οπιος δεν θέλει θα τον φάει η μαρμάγκα

  3. Η ιερά σύνοδος όπως διαβάζουμε, οι λιτανείες θα γίνουν κανονικά με όλα τα μέτρα που προβλέπονται για τον ιό αλλά θα είναι μικρές, γύρω από τους ναους ή λίγα τετράγωνα περιμετρικά. Θεωρώ πως είναι η καλύτερη λύση. Για απαγόρευση δεν μπορούν να προχωρήσουν γιατί εν μεσω πανδημίας άφηναν συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα. Από την στιγμή που επέτρεψαν τις βόλτες των κομμάτων δεν μπορούν να απαγορεψουν την προσευχή. Θα πρόκειται περί αλητείας.

   1. Μερικοί έχετε της ψ@λης σας τον χαβά με τις συμμορίες και τις μαφιες, ή όπως τα λένε τα μμε πολιτικά κόμματα. Πότε θα καταλάβεις αδερφέ πως όλοι είναι ίδιοι και η κάθε μαφία απλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα που της αποφέρουν μεγαλύτερο κέρδος στο ταμείο της?

  4. Δευτέρα παρουσία, Τρίτη απουσία, Τετάρτη ρεπό, Πέμπτη στα καζάνια, Παρασκευή στο πάρτυ, Σάββατο σεξ σεξ σεξ και Κυριακή πάμε για μπάνιο στον Σχοινιά. Νέα Αποκάλυψη, κεφ.ζ΄ στ.23.

  5. Στεφανε προσπαθουσα να στειλω το συνγκεκριμενο μεσω μηνηματος στο φασεμπουκ και μου βγαζει το εξης μυνημα!!!!!! Δεν μπορείτε να μεταβείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο από το Facebook
   Ο σύνδεσμος που προσπαθήσατε να επισκεφτείτε παραβιάζει τους Όρους της κοινότητας.
   ΔΕΝ το καταλαβα απο ποτε σε μπλοκαρε το φασε

  6. μια χουφτα βρωμοναζηδες βριζουν τη κεφαλη της εκκλησιας μας, αισχος ανθελληνες αντιχρηστοι

   1. Την κεφαλή της εκκλησίας να την χαίρεσαι εσύ αλλά για να υποστηρίζεις τον μασονο αρχιεπίσκοπο,τον πουλημένο,τον προδότη,τον Αντίχριστο είσαι όμοιος του τα ίδια σκατα και εσύ.

  7. Οι αντίχριστοι πολιτειακοί, εκκλησιαστικοί καί λοιποί άρχοντες εισίν ακριβές αντίγραφον ενός αποστάτη καί διεφθαρμένου λαού, εκ τού οποίου προήλθον. Όσον αφορά διά τούς παναιρετικούς αιρεσιάρχας τού νεοφράγγικου εορτολογίου, ως τόν βαρθολομαίο καί τό κολλητήρι του λατινόφρων καί ψευδορθόδοξο «αρθούρο» (διά τούτο καί επέλεξε ο καραγκιόζης φράγκικο παρατσούκλι, διότι έχει απωλέσει τά Χριστιανικά ονόματα). Τολμά καί λέγει ο λεχρίτης, ο χειρότερος τού προδότη ιούδα, περί τών ψευδομορφωμένων σημερινών κληρικών, ενεμπλησμένων μέ τήν κατά κόσμον ψευδομόρφωση μή συγγεκραμένη όμως μέ τήν εν Χριστώ μόρφωση καί ΕΜΠΡΑΚΤΟΝ εφαρμογή, διά τούτο, σήμερον εκ τών αθέων Πανεπιστημίων εξέρχονται ψευδοθεολόγοι ουχί απλώς αθεολόγητοι αλλά ΑΘΕΟΙ καί εχθροί τής Ορθοδοξίας καί Πατρίδος. Διά τούτο, μέ πάντα ….. αθέμιτους τρόπους καί μέσα, αρπάζουν μιά ….. καρέκλα!!!!! ψευδοπατριάρχου καί ψευδοαρχιεπισκόπου καί εξαντλούν όλη των τήν υποκριτική ενέργεια, ρίπτοντες στάκτη εις τούς οφθαλμούς τού αδαή καί ανοήτου κόσμου, επισκευάζοντες μέν Ιερούς Ναούς, έχοντες όμως παραμελήσει παντελώς τήν ηθικοπνευματική κατάρτηση τού λαού Τού Θεού, ροκανίζοντες, ως τυφλοπόντικες, τά θεμέλια, θεσμούς καί Ιεράς Παραδόσεις Ορθοδόξου Χριστιανισμού, εναγκαλιζόμενοι καί συμπροσευχόμενοι μέ όλο τό κατακάθι τής επιγείου κολάσεως (όλους τούς αιρετικούς), διώκοντες όμως ανηλεώς κάθε έναν αντιστεκόμενον εις τάς αντιχρίστους παρανομίας των (όπως τό φρικτό έγκλημα τό οποίον διαπράττουν πρός αδελφούς μου Εσφιγμενίτας καί όσους άλλους αντιοικουμενιστάς, τό οποίον θά εζήλευε καί ο σατανάς διοκλητιανός). Ουδείς αληθής Χριστιανός Ορθόδοξος θά εδίωκε ποτέ ΑΔΙΚΩΣ όσους δέν συμπλέουν μέ παρανομίας του αλλά θά μετανοούσε. Ο παναιρεσιάρχης προκαθήμενος Κων/λεως διώκει τούς αδελφούς μου Εσφιγμενίτας διότι εστίν αντίχριστος όπως καί όσοι εξ υμών τόν υποστηρίζετε καί συνευδοκείτε εις τάς αντιχρίστους παρανομίας του. Ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτηλιναίος, ο οποίος μπορεί νά ακολουθούσε τό νεοφράγγικο εορτολόγιο, ωστόσο ήτο καθαρό πνεύμα, σφοδρός αντιοικουμενιστής καί ανοικτά διεκήρυσε ότι ο τής Κων/λεως εστί παναιρετικός εωσφόρος. Τό ίδιο έλεγον καί οι μακαριστοί, αρχιερεύς Αυγουστίνος Καντιώτης καί π. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος. Άθεε καί φιλοπαναιρετικέ ψευδόπαπα αρθούρε, μάθε ότι η Θεολογία ολιγότερον διδάσκεται καί περισσότερο ΒΙΟΥΤΑΙ. Οι αιρεσιάρχαι, άρειος, νεστόριος, μακεδόνιος, διόσκορος, ευτυχός, σέργιος, κύρος, ονώριος, πύρρος, θεόδωρος, μακάριος καί άλλοι όμοιοί των (όπως η αυθάδης καί αναιδέστατη ……..αφεντιά σου!!!!!!!) ήτο κατά κόσμον ψευδομορφωμένοι αλλά ΕΧΘΡΟΙ κατά Χριστόν, ένεκα υπερηφανείας καί κακοηθείας, διά τούτο καί κατεδικάσθησαν εξ Αγίων Οικουμενικών Συνόδων καί Αγίων Πατέρων. Ασχολήσου ψευδόπαπα μέ τά κοσμικά διότι είσαι άχρηστος καί ανίκανος νά ομιλής περί Ορθοδοξίας. Εάν μού παραχωρούσε βήμα Θεολογικής αρθρογραφίας ο αδελφός Στέφανος θά ωθούσα τήν υμετέραν αχρειότητα καί παρομοίων μέ εσέ, νά τρυπώνατε εις τάς ποντικότρυπας υμών. Όλοι υμείς οι παναιρεσιάρχαι ψευδορθόδοξοι καί προδόται εστέ πανομοιότυποι μέ εκείνους τούς ψευδοπαπάδες τού βάαλ τούς οποίους έσφαξε ο Μέγας Προφήτης Ηλίας, όμοιοι μέ τόν ψευδοαρχιερέα πασχώρ ο οποίος μετά δαιμονικής μανίας εδίωκε τόν Πρ. Ιερεμία, όμοιοι είστε μέ τούς ψευδοπαπάδες περιγράφοντες εις τά προφητικά βιβλία νά αρχίση η μεγάλη σφαγή πρωτίστως εξ αυτών τών προδοτών. Υμείς οι παναιρετικοί οικουμενισταί εστέ οι πανομοιότυποι τών υποκριτών συμφεροντολόγων καί σαρκολατρών φαρισαίων καί αυτού ακόμη τού προδότη ιούδα. Διά τούτο, ψευδόπαπα αρθούρε ‘ή μετανόησε εκ τής δαιμονικής πλάνης καί υπερηφανείας εν τή οποία ευρίσκεσαι δεδεμένος ‘ή παύσον τήν δημοσίευση τής δαιμονικής σου ψευδοθεωρίας. Μπορεί νά γνωρίζεις ολίγα (καί αυτά συγκεχυμένα) ιστορικά θέματα αλλά από Θεολογία είσαι σκότος, ουχί μόνον εξώτερον αλλά καί εσώτερον. Εκ τών αναρτήσεών σου καταλαβαίνω πόσο κενός καί παντελώς ΚΟΥΦΙΟΣ είσαι πνευματικώς. Εκ τοιούτων, ως τήν αχρειότητά σου, μισθωτούς καλοπερασάκηδες υπαλλήλους, εστί πλήρης η νεοφράγκικη παναιρετική εκκλησία. Καί ΔΕΝ εννοώ νά μήν έχει ο κληρικός κάποια χρήματα, ένεκα τής διακονίας του, αλλά νά ΜΗΝ έχει τήν νοοτροπία καί αντίληψη τού μισθωτού, μέ αποτέλεσμα τήν χειραφέτηση τού ποιμνίου. Πολλά «ΟΥΑΙ» λέγει Ο Θεός μου, Ο Ιησούς Χριστός, εγγεγραμμένα εις Αγίους Προφήτας καί Ιερά Ευαγγέλια πρός ψευδοπαπάδες όπως τήν αφεντιά σου, κάνε τόν κόπο καί μελέτησέ τα αντί νά γράφης τάς συνηθισμένας ανοησίας σου. Πολλά φοβερά ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ αναφέρει τό Ιερό Πηδάλιον δι’όσους συμπροσεύχοντε μετά αιρετικών καί μέ όσους συμπλέουν μέ τήν φιλοπαναιρετική στάση των, κάνε τόν κόπο νά τά μελετήσης προτού αρχίσει η αυστηρά γραφίδα μου νά τά αναλύει καί ξευτυλίζει όλους υμάς τούς υποκριτάς. Καί εάν ψευδόπαπα, επιθυμείς νά ελκύεις τούς αλλόφυλους πρός τήν Αγιωτάτη Ορθοδοξία, νά γίνης πρώτον εσύ Ορθόδοξος Χριστιανός, ζώντας αγιασμένη ζωή, όπως ο Άγιος Νεκτάριος, μελετώντας τά Ιερά του πονήματα, ειδικά τήν «Ποιμαντική» εις τήν οποίαν συγκριτικώς είσαι ακριβώς τό αντίθετον καί νά γίνης Έλλην καί Πατριώτης. Ψευδοέλληνες καί ψευδοπαπάδες ως εσέ επιθυμούν τήν φυλετική αλλοίωση τής Πατρίδος μου μέ διάφορα προσχήματα τάχα Χριστιανισμού. Ο Θεός αναφέρει καί παραγγέλλει, ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός νά μένει μακράν από κάθε ανάμειξη ουχί μόνον μετά αλλοπίστων αλλά καί αλλοδόξων. Υμείς οι νεόφραγκοι ψευδοιερείς κατεπατήσατε τάς παραγγελίας Τού Θεού μου καί ψευδουπανδρεύετε Ορθόδοξους μέ αβάπτιστους φράγκους, προτεστάντας καί ό,τι άλλο δαιμονικό συνονθύλευμα προσποιείται τούς …..χριστιανούς!!!!!!! ως εκ τούτου, ψευδόπαπα αρθούρε, κρύψου καί άντε χάσου τελικώς.

   1. Λίγα για τον Αρθούρο, Γρηγόριε. Είσαι θεουλης πάντως. Συνέχισε έτσι, είσαι ο διασκεδαστής μας χαχαχαχα χαχαχαχα

  8. ο προδοτονυμος έχει πουλήσει από καιρό την ορθοδοξία.. άλλωστε για αυτό τον έχουν βάλει εκεί και κανένας δεν τον σατιρίζει σε αντίθεση με τον Χριστόδουλο που τον είχαν “φάει” απο τα βοθροκαναλα

  9. Οχι δε φταίνε μόνο αυτοί της πολιτικής και εκκλησιαστικής εξουσίας.
   Ξέραμε προ πολλού τι βιολί βαράνε και τι ρόλο παίζουν.

   Η στέρηση ελευθεριών δεν ξεσήκωσε, ούτε η παράδοση της Μακεδονίας ,
   ούτε οι φασιστικές επιβολές για φίμωτρα και αποστάσεις…και τώρα,
   ούτε η κατάφωρη ασέβεια στα ιερά και όσια δεν ξεσηκώνει τον κόσμο…
   γιατί ο ιός είναι ισχυρότερος από την πίστη στο Θεό….
   ο φόβος παραλυτικός, η πίστη στο σύστημα (και όχι στο Θεό)
   θανατηφόρα, όπως η υπακοή, η συναίνεση και η συμμόρφωση…
   Μπράβο και σε μας και στους λαούς απανταχού του πλανήτη.
   Ολοι άξιοι τομαριστές και κότες

   1. Ούτε καν φόβος είναι,, σκέτη αδιαφορία σε ότι δεν θίγει τη τσέπη,, το χρήμα. Κυβερνά τους Έλληνες μόνο εκεί πιστευουν

    1. Ορθότατον σχόλιο!!! Η μοναδική ίσως περίπτωση να ξεσηκωθεί ο κόσμος είναι αν γίνει ένα οριζόντιο κούρεμα όλων των καταθέσεων. Και τη Θράκη αν χάσουμε ή μερικά νησιά του Αιγαίου ο νεο-Έλληνας δεν πρόκειται να ξεσηκωθεί. Θα γραφτούν μερικές εκατοντάδες σχόλια και έπειτα από λίγο θα το βουλώσει.
     Χθες χαρίσανε ελληνική ΑΟΖ και δεν υπήρξε ουδεμία αντίδραση.
     Δυστυχώς έχει επέλθει ολοκληρωτική αλλοτρίωση στην απομείνουσα ελληνική κοινωνία…

  10. Οι αντίχριστοι πολιτειακοί, εκκλησιαστικοί καί λοιποί άρχοντες εισίν ακριβές αντίγραφον ενός αποστάτη καί διεφθαρμένου λαού, εκ τού οποίου προήλθον. Όσον αφορά διά τούς παναιρετικούς αιρεσιάρχας τού νεοφράγγικου εορτολογίου, ως τόν βαρθολομαίο καί τό κολλητήρι του λατινόφρων καί ψευδορθόδοξο «αρθούρο» (διά τούτο καί επέλεξε ο καραγκιόζης φράγκικο παρατσούκλι, διότι έχει απωλέσει τά Χριστιανικά ονόματα). Τολμά καί λέγει ο λεχρίτης, ο χειρότερος τού προδότη ιούδα, περί τών ψευδομορφωμένων σημερινών κληρικών, ενεμπλησμένων μέ τήν κατά κόσμον ψευδομόρφωση μή συγγεκραμένη όμως μέ τήν εν Χριστώ μόρφωση καί ΕΜΠΡΑΚΤΟΝ εφαρμογή, διά τούτο, σήμερον εκ τών αθέων Πανεπιστημίων εξέρχονται ψευδοθεολόγοι ουχί απλώς αθεολόγητοι αλλά ΑΘΕΟΙ καί εχθροί τής Ορθοδοξίας καί Πατρίδος. Διά τούτο, μέ πάντα ….. αθέμιτους τρόπους καί μέσα, αρπάζουν μιά ….. καρέκλα!!!!! ψευδοπατριάρχου καί ψευδοαρχιεπισκόπου καί εξαντλούν όλη των τήν υποκριτική ενέργεια, ρίπτοντες στάκτη εις τούς οφθαλμούς τού αδαή καί ανοήτου κόσμου, επισκευάζοντες μέν Ιερούς Ναούς, έχοντες όμως παραμελήσει παντελώς τήν ηθικοπνευματική κατάρτηση τού λαού Τού Θεού, ροκανίζοντες, ως τυφλοπόντικες, τά θεμέλια, θεσμούς καί Ιεράς Παραδόσεις Ορθοδόξου Χριστιανισμού, εναγκαλιζόμενοι καί συμπροσευχόμενοι μέ όλο τό κατακάθι τής επιγείου κολάσεως (όλους τούς αιρετικούς), διώκοντες όμως ανηλεώς κάθε έναν αντιστεκόμενον εις τάς αντιχρίστους παρανομίας των (όπως τό φρικτό έγκλημα τό οποίον διαπράττουν πρός αδελφούς μου Εσφιγμενίτας καί όσους άλλους αντιοικουμενιστάς, τό οποίον θά εζήλευε καί ο σατανάς διοκλητιανός). Ουδείς αληθής Χριστιανός Ορθόδοξος θά εδίωκε ποτέ ΑΔΙΚΩΣ όσους δέν συμπλέουν μέ παρανομίας του αλλά θά μετανοούσε. Ο παναιρεσιάρχης προκαθήμενος Κων/λεως διώκει τούς αδελφούς μου Εσφιγμενίτας διότι εστίν αντίχριστος όπως καί όσοι εξ υμών τόν υποστηρίζετε καί συνευδοκείτε εις τάς αντιχρίστους παρανομίας του. Ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτηλιναίος, ο οποίος μπορεί νά ακολουθούσε τό νεοφράγγικο εορτολόγιο, ωστόσο ήτο καθαρό πνεύμα, σφοδρός αντιοικουμενιστής καί ανοικτά διεκήρυσε ότι ο τής Κων/λεως εστί παναιρετικός εωσφόρος. Τό ίδιο έλεγον καί οι μακαριστοί, αρχιερεύς Αυγουστίνος Καντιώτης καί π. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος. Άθεε καί φιλοπαναιρετικέ ψευδόπαπα αρθούρε, μάθε ότι η Θεολογία ολιγότερον διδάσκεται καί περισσότερο ΒΙΟΥΤΑΙ. Οι αιρεσιάρχαι, άρειος, νεστόριος, μακεδόνιος, διόσκορος, ευτυχός, σέργιος, κύρος, ονώριος, πύρρος, θεόδωρος, μακάριος καί άλλοι όμοιοί των (όπως η αυθάδης καί αναιδέστατη ……..αφεντιά σου!!!!!!!) ήτο κατά κόσμον ψευδομορφωμένοι αλλά ΕΧΘΡΟΙ κατά Χριστόν, ένεκα υπερηφανείας καί κακοηθείας, διά τούτο καί κατεδικάσθησαν εξ Αγίων Οικουμενικών Συνόδων καί Αγίων Πατέρων. Ασχολήσου ψευδόπαπα μέ τά κοσμικά διότι είσαι άχρηστος καί ανίκανος νά ομιλής περί Ορθοδοξίας. Εάν μού παραχωρούσε βήμα Θεολογικής αρθρογραφίας ο αδελφός Στέφανος θά ωθούσα τήν υμετέραν αχρειότητα καί παρομοίων μέ εσέ, νά τρυπώνατε εις τάς ποντικότρυπας υμών. Όλοι υμείς οι παναιρεσιάρχαι ψευδορθόδοξοι καί προδόται εστέ πανομοιότυποι μέ εκείνους τούς ψευδοπαπάδες τού βάαλ τούς οποίους έσφαξε ο Μέγας Προφήτης Ηλίας, όμοιοι μέ τόν ψευδοαρχιερέα πασχώρ ο οποίος μετά δαιμονικής μανίας εδίωκε τόν Πρ. Ιερεμία, όμοιοι είστε μέ τούς ψευδοπαπάδες περιγράφοντες εις τά προφητικά βιβλία νά αρχίση η μεγάλη σφαγή πρωτίστως εξ αυτών τών προδοτών. Υμείς οι παναιρετικοί οικουμενισταί εστέ οι πανομοιότυποι τών υποκριτών συμφεροντολόγων καί σαρκολατρών φαρισαίων καί αυτού ακόμη τού προδότη ιούδα. Διά τούτο, ψευδόπαπα αρθούρε ‘ή μετανόησε εκ τής δαιμονικής πλάνης καί υπερηφανείας εν τή οποία ευρίσκεσαι δεδεμένος ‘ή παύσον τήν δημοσίευση τής δαιμονικής σου ψευδοθεωρίας. Μπορεί νά γνωρίζεις ολίγα (καί αυτά συγκεχυμένα) ιστορικά θέματα αλλά από Θεολογία είσαι σκότος, ουχί μόνον εξώτερον αλλά καί εσώτερον. Εκ τών αναρτήσεών σου καταλαβαίνω πόσο κενός καί παντελώς ΚΟΥΦΙΟΣ είσαι πνευματικώς. Εκ τοιούτων, ως τήν αχρειότητά σου, μισθωτούς καλοπερασάκηδες υπαλλήλους, εστί πλήρης η νεοφράγκικη παναιρετική εκκλησία. Καί ΔΕΝ εννοώ νά μήν έχει ο κληρικός κάποια χρήματα, ένεκα τής διακονίας του, αλλά νά ΜΗΝ έχει τήν νοοτροπία καί αντίληψη τού μισθωτού, μέ αποτέλεσμα τήν χειραφέτηση τού ποιμνίου. Πολλά «ΟΥΑΙ» λέγει Ο Θεός μου, Ο Ιησούς Χριστός, εγγεγραμμένα εις Αγίους Προφήτας καί Ιερά Ευαγγέλια πρός ψευδοπαπάδες όπως τήν αφεντιά σου, κάνε τόν κόπο καί μελέτησέ τα αντί νά γράφης τάς συνηθισμένας ανοησίας σου. Πολλά φοβερά ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ αναφέρει τό Ιερό Πηδάλιον δι’όσους συμπροσεύχοντε μετά αιρετικών καί μέ όσους συμπλέουν μέ τήν φιλοπαναιρετική στάση των, κάνε τόν κόπο νά τά μελετήσης προτού αρχίσει η αυστηρή γραφίδα μου μου νά τά αναλύει καί ξευτυλίζει όλους υμάς τούς υποκριτάς.

   1. Θα χάσεις βρε σαχλαμάρα Ονούφριε εσύ;;;μας έχεις πείθει με της βλακείες σου!

  11. Το μόνο επάγγελμα που δεν προσφέρει τίποτα στον άνθρωπο. Ποιος χρειάζεται γάμο η βαφτίσια η κηδεία;Όλα είναι μια καλό σχεδιασμένη επιχείριση η ασφάλεια ψυχής…

  12. Μου αρέσει που λέτε να κάμουμε σχόλια και μου το επιτρέπει η Δημοκρατική σας Δικτατορία να κάνω σχόλια

  13. ο αρονυμος δεν είναι χριστιανός. για αυτό τον ονομάζω αρονυμο. Είναι ενάντια στον χριστιανισμό. Δεν πρέπει να φορά τα ράσα. Εγω δεν τον βλέπω πλέον ποιμένα για μένα τον Ορθόδοξο Χριστιανό. Δεν πηρε ποτέ θεση σαν αυτο που είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση με την θεία Κοινωνία να μεταδοθεί καμία αρρώστια, αν ήταν να μεταδοθεί μια αρρώστια με την Θεία Κοινωνία όλοι Πατέρες θα ειχαν πεθάνει. Ξύπνα Έλληνα κοιμησμενε σε πουλάνε μεγαλο παραμύθι για περάσουν όλα αυτά που πρέπει να περάσουν. Τα άρπαξαν πολύ χοντρα τα ευροπουλα. Μας κλείνουν καραντίνα και κάνουν μεταφορές τα Λαθροπηθηκομούρια στην Ενδοχώρα. Και άλλα που θα δείτε στο δύσκολο μέλλον που έρχεται. Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε Ε Ε Ε Ε Ε Ε

   1. Είναι ζώα αυτά νομίζουν άλλα και χαίρονται τώρα γιατί η τσέπη τους ακόμα έχει όμως όταν δουν το σκληρό χειμώνα τότε θα απορούν γιατί και ποιοι φταίνε τελικά αφού δεν έχουν στον ήλιο μοίρα η σωτηρία των ψυχών τους και τους λυπάμαι γ αυτό

  14. ΠΩ ΠΩ
   ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΠΑΣΕΙ.
   ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΔΗ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΠΟΥ ΣΦΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ.
   ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΤΑΝ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΓΕ.

  15. Να γιατί όταν μου λέγατε μια ζωή φίλα το χειρ του Παππά δεν το κάνα σχεδόν ποτέ
   Να όταν μου λέγατε φίλα όχι από εκατοστά αλλά να ακουμπήσεις το τζάμι της εικόνας δεν το κάνα ποτέ των ποτών
   Να γιατί όταν μου λέγατε βάλε ένα ψηλό για κεράκι δεν καταλάβαινα που εμού ποιος ο λόγος μέσα στην εκκλησία ( εβραϊκά καμώματα ) και το κάνα πολύ ελάχιστες φορές.. Να γιατί ήξερα μέσα μου ότι δεν έπρεπε να δίνουμε πίστη σε κάθε Παππά και όχι για μένα κληρικό του Θεού. Διότι την σήμερον ημέρα ο Διάβολος πήρε με το μέρος τους πολλούς , γνωστούς παπάδες …μονάχα λίγοι άγνωστοι μοναχοί στις ερημιές κρατάνε ακόμα την πίστη τους και το ιερό χρέος προς την ανθρωπότητα , αλλά πάρα πολύ λίγοι , τους υπόλοιπους τους έφαγε ο εφτακέρατος..

  16. δυστυχως οι περισσοτεροι τραγοπαπες εχουν γινει δεκανικια της εξουσιας. να μην πω για τον αρχιγλειφτη του Κουλη τον δεστοτη Τηνου που τον μαθαμε αλλα για τον δεσποτη Πειραια σεραφειμ που μας το επαιζε και χριστιανομαχος και απεναντι στην εξουσια. ολοι οι τραγοπαπες ξεπουληθηκαν δυστυχως στον αντιχριστο. αντι να ξεσηκωσουν τον πιστο λαο κατα των αντιχριστων πανε χερι-χερι μαζι του.

  17. Είναι Αντισυνταγματικό το κλείσιμο των Ιερών Ναών.
   Να μαζέψουμε υπογραφές για να ζητήσουμε τα δικαιώματά μας ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

   Τα Τζαμιά γιατί δεν κλείνουν;
   Δικαιώματα έχουν οι μουσουλμάνοι μόνον;
   Πάμε καλά;
   Ανθρώπινα δικαιώματα α λα καρτ δεν υπάρχουν.
   Τι δεν καταλαβαίνετε;
   Οι Λιτανείες έδιωχναν και διώχνουν τις επιδημίες, λοιμούς και λιμούς.
   Γι’αυτό εμποδίζουν τις λιτανείες: γιατί ΘΕΛΟΥΝ την Covid-19 ΕΔΩ.
   Ο Ιερώνυμος να παραιτηθεί: είναι εκτός Ορθοδόξου Θεολογίας και Ποιμαντικής, είναι ακατάλληλος.
   Να πάει στο Ησυχαστήριο του στη Λιβαδειά να ξαναβρεί την Πνευματική κατά Χριστόν ζωή.

  18. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ? ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΧΟΤΖΙΔΕΣ ΝΑ “ΔΙΟΙΚΟΥΝ” ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΗΡΟ , ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ (ΜΟΙΩΘΟΥΝ) ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ “ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΘΕΙ” ΞΑΝΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ “ΞΑΦΝΙΚΑ” ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ , ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ !!!!

  19. Να μην αμφισβητείτε την «τελειότητα» και τη «θεϊκότητα» της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να θέλει κάτι άλλο από το απόλυτο καλό μας. Όλοι πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι,άνοες και άβουλοι. Η κυβέρνηση-ειδικοί σκέφτονται και αποφασίζουν για σένα. Οι αμφισβητίες θεωρούνται μεγάλος κίνδυνος (πάντα βάση των αλάνθαστων ειδικών).

  20. ΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΦΥΓΑΝ/ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΟΓΜΑΤΑ π.χ. ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ(?) ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ? ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ Κ Α Μ Μ Ι Α !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   ΑΓΑ ή ΓΗΓΡΡΑ ΘΟΛ ΑΥΤΟΙ Ι ΑΠΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΕΘΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟΟ ΤΗΣ ΟΡΘΘΟΔΟΞΙΑΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ!!

   1. Στην ορθοδοξία δεν είμαστε για κανένα παπά, αρχιεπίσκοπο ή Πατριάρχη. Στην ορθοδοξία είμαστε γιατί πιστεύουμε στον ένα Θεό, Πατέρα, Παντοκράτορα…. Όποιος αλλάζει και πουλάει έτσι εύκολα την πίστη του είναι ολιγόπιστος ή άπιστος…. Στις μέρες αυτές που ζούμε, νομίζω ότι θα δυναμώσει η πίστη μας…

    1. Καλα εσυ μην βιαζεσαι να κρινεις ποιος αλλαζει ευκολα την πιστη του και αν απιστος.. Κοιτα την καμπουρα σου. Αν διαβαζες εστω και λιγο τι εχουν πει οι γεροντες μας και οι Αγιοι πατερες, θα ηξερες οτι οι τελευταιοι θα ρθουν πρωτοι και οι πρωτοι τελευταιοι. Ο πρωτος που μπηκε στον παραδεισο ηταν ληστης. Οποτε κοιτα την καμπουρα σου.

  21. Ο Ιερώνυμος δεν έχει την προσωπικότητα να τα βάλει με την πολιτεία,,, απλά απ αυτόν περίμενα να πει έστω, ότι ο Χριστός προστατεύει τους εκκλησιαζομενους από τον ιο

  22. Θα έρθει η μέρα που θα δοξάζουμε ξανά τον Ιησού στις σπηλιές όπως έκαναν οι κρυπτοΧριστιανοί στην περίοδο των διωγμών !!

  23. Και καλά έκανε! Ο Ιερωνυμος !!! Εφόσον έχουμε να κάνουμε με πανδημία πρέπει να εισακουστούν οι επιστήμονες. Ο θεός δεν φεύγει, είναι πανταχού παρών και κυριως μέσα μας. Έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι και χωρίς λιτανείες και πανυγήρια είναι κοντά μας και θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε και αυτό το κακό. Απλά λυπάμαι τους μικροπωλητές και όλους αυτούς που ζουν από αυτές τις εκδηλώσεις.

   1. Οταν γίνονται υπουργικά συμβούλια η δεξιώσεις στο προεδρικό Μέγαρο,όταν γίνονται εγκαίνια χωρίς μέτρα,μάσκες,και τπτ ,εκεί υπάρχει πανδημία?άντε ξύπνα

  24. Δεν είναι μόνο ότι δέχτηκε ο Ιερώνυμος και το συμβούλιο της εκκλησίας να μην εορταστεί το Πάσχα, τώρα δέχεται και την απαγόρευση του εορτασμού της Παναγιάς. Και δεν έχουν κάνει ούτε μια κίνηση προς την κυβέρνηση να σταματήσει η ρατσιστική χυδαία βεβηλωση της πίστης μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε σχόλια σε ιστοσελίδες από ασήμαντες μειοψηφίες. Ούτε κουβέντα φυσικά για τις δεκάδες φασιστικές ρατσιστικές επιθέσεις κυρίως στα νησιά σε τόπους λατρείας. Ούτε αυτό έστω δεν κάνουν. Τουλάχιστον αφού προσκυνάμε τον Χαρδαλια και όχι την Παναγία σαν ψευτοχροστιανοι που είναι το συμβούλιο της εκκλησίας έστω κάντε κάτι να σταματήσει η ρατσιστική επίθεση ενάντια στην πίστη μας. Κάντε τουλάχιστον αυτό.

  25. Είναι ξεκάθαρο στο Πανελλήνιο ότι είναι σχέδιο. Τώρα υπάρχει κανείς που δεν περιμένει να μας κόψουν και τα Χριστούγεννα? Το σχέδιο εξισλαμισμού της Ελλάδος-Ευρώπης και αντικατάστασης πληθυσμού, αποδείχτηκε ότι δεν ήταν συνομωσία αλλά πραγματικότητα. Πως να μην πιστέψουμε τώρα, ότι έρχεται φονικό εμβόλιο και χάραγμα? Έχουν βαλθεί οι πολιτικοί να επιβεβαιώνουν τις γραφές..

  26. Αντε βρε παπα-ρα που επικαλεστηκες τη βοηθεια του Θεου. Εδω δεν εισαι ικανος να γραψεις τον δικο σου λογο και διαβαζεις αυτα που σου γραφει ο νταβατζης του Κου Λι

  27. Καλα καλα αφήστε τα αυτά δημόσιοι υπαλληλοι είναι ολοι από πανω μεχρι κατω εμεις τους πληρωνουμε σαν Δ.Υ. επομενος θα κανουν ότι τους πουν παει και τελειωσε. Τωρα για τους λαδεμπορους και τους κεραδες φετος τζιρο δεν εχει, ε τι να κανουμε εδώ ολος ο κοσμος εγινε ανω κατω ,σε εμποροπανηγυρακια θα κολλησουμε;;

  28. Δεν φταίει ο ιερονυμος και κάθε ιερονυμος φταίμε εμείς . Ο ιερονυμος είναι ένας και αδυναμος…

  29. Αν γίνουν λειτανειες και πανηγύρια εινε μεγάλος ρισκος,ο ένας δίπλα στον άλλο λόγω της βλακείας που έχει ο κόσμος Εγώ ξέρω ότι η covid19 εινε σοβαρή και χημική ασθένεια δεν ξέρει ο καθένας πως θα εξελιχθεί πάνω του ο ιός που δεν αστειεύεται δημιουργεί σοβαρά προβλήματα
   Πάντα μάσκες και αποστάσεις και υπομονή έως να βρεθεί εμβόλιο και πάλι δεν θα εινε τίποτα σίγουρο Ο θεος να βάλει το χέρι του

   1. Εγω βλεπω οτι εισαι αταλαντο ποζερι. Ξερεις να βαζεις τονους αλλα δε ξερεις να γραψεις το “εινε” με “αλφα γιωτα” ;

   2. Απο που το ξέρεις οτοι είναι επικίνδυνη ασθένεια ο κοβιντ?Είσαι επιστημονας? Βιολόγος?η επειδή σου λένε ότι θέλουν να σου πασάρουν?

  30. ας τους λυπηθεί ο Θεός… Δεν έχω τίποτα άλλο να πω… Καλή Παναγιά σε όλους, με υγεία και φώτιση…

  31. Άλλη μια κατηγορία αργομισθων που τους πληρώνουμε σπο την τσέπη μας,ίσως είναι η μοναδική περίπτωση που πληρώνονται για να κάθονται

   1. Οι αργόμισθοι που λες είναι οι περισσότεροι μορφωμένοι με διπλά πτυχία,μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες που δεν κατάφεραν να γίνουν καθηγητές. Ζείς σε μία άλλη εποχή,εδώ και εξήντα χρόνια που οι παπάδες ήταν αμόρφωτοι.Κι εκτός από το κήρυγμα,οι περισσότεροι γνωρίζουν και βυζαντινή μουσική,διοικούν εκκλησίες, επισκευάζουν παρεκκλήσια στην επαρχία,πληρώνουν οικοδομικά συνεργεία.Εσείς,μόνο κλαψουρίσματα γιά το ναό της Αγια-Σοφιάς ξέρετε να κάνετε,που δεν είναι δικός μας εδώ και 570 έτη.Κατά τα άλλα,δε γνωρίζετε τίποτε γιά 90 ακόμα ελληνορθόδοξους ναούς που συντηρεί το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο στην Οθωμανία. Άστε τα κλαψουρίσματα και πηγαίνετε εκεί,να τους στηρίξετε με την παρουσία και τον οβολό σας υποκριτές που σας κλέψανε την πασαρέλα με τα κατοικίδια στο ναό της Αγια-Σοφιάς.
    Να είμαστε πρακτικοί,αποτελεσματικοί και λειτουργικοί κι όχι συναισθηματικοί και επιφανειακοί.Μόνο έτσι θα προσελκύσουμε πειστικά τους αλλόθρησκους που μας κατακλύζουν.Αν οι πρώτοι χριστιανοί δεν ήταν διαλλακτικοί στις άλλες πίστεις της εποχής τους θα είχαν παραμείνει μία ιουδαϊκή σέκτα.

    1. Τι εννοείτε κε Αρθούρε ” να προσελκύσουμε πειστικά τους αλλόθρησκους που μας περιτριγυρίζουν”;..
     Δεν θέλουμε να προσελκύσουμε τους Αλλόθρησκους, κύριε μου.. Θέλουμε να φύγουν όπως ήρθαν!

    2. Τι γράφεις ρε εκεί; Ποιοι χριστιανοί ήσαν διαλλακτικοί με άλλες πίστεις; Εδώ έπεφταν στα λιοντάρια και καιγοντουσαν ως ζωντανοί φανοί στους δρόμους!!! Να σου πω κάτι που μάλλον σου διέφυγε..
     Εδώ,η ιστοσελίδα είναι για ακραιφνείς Έλληνες..που είναι χριστιανοί..Όχι για “χριστιανούληδες” που τυγχάνει να είναι Έλληνες!! Γκε-γκε?

     1. Δεν ήξερα ότι ένας Έλληνας που υπηρέτησε τη θητεία του στο Διδυμότειχο και είναι ενεργός ιερέας σε χωριό της ελληνικής επαρχίας πρέπει να παίρνει τα διαπιστευτήριά του από οποιοδήποτε.Δε βάζω κανένα πάνω από μένα στον πατριωτισμό.
      Οι χριστιανοί των πρώτων αιώνων ήταν πραγματικά μία μειονοψηφία,μόλις 10%,την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου.Όμως,όπως λέτε,αυτό το 10%,ήταν δυναμικό και είχε πίστη.Αλλά γιά να φουσκώσουν τα πανιά της ελληνορθοδοξίας,έγιναν τροποποιήσεις.Διάβασε καλύτερα κύριε συνάδελφε(καθηγητής)τις Πράξεις των Αποστόλων,όπου συνέβηκαν τέσσερις αλλαγές στην πρώτη αποστολική μαγιά:
      α)Η μετάδοση της ορθοδοξίας σε ΟΛΑ τα έθνη,αντί γιά τη δήθεν πατριωτική εμμονή στον εβραϊκό λαό.
      β)Η υποτίμηση της προτεραιότητας της γνώσης του μωσαϊκού νόμου,άρα και της υποχρεωτικής περιτομής,μέχρι που καταργήθηκε
      γ)Η τέλεια απάρνηση όλων των μωσαϊκών διατάξεων γιά απαγορευμένα ζώα ως φαγητά με το όραμα της οθόνης του αποστόλου Πέτρου.
      δ)Η βαθμιαία εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας,όχι μόνο στα κείμενα των ευαγγελίων,γιατί οι περισσότεροι πρώτοι χριστιανοί ήταν δίγλωσσοι,αλλά και στη γενικότερη γραμματεία μέσα από τη διδασκαλία των τριών ιεραρχών.
      Αυτά.Και μην είσαι τόσο ακραιφνής.Η Ορθοδοξία υποτιμά τα άκρα,όπως αυτά εκφράζονται με τον αξιοθρήνητο Γρηγόριο που γράφει κατεβατά πιό πάνω.Προτιμά τη βασιλική μέση οδό.Δεν το έχεις ακούσει ποτέ;

   2. Εσύ Ηρώ πες μας τι δουλειά κάνεις! Αμφιβάλλω αν ξέρεις το λειτούργημα του ιερέα πιο είναι! Βγαίνει η κάθε άσχετη σαν και σένα και μας γράφεις τι! Περιμένω να μας πεις τι δουλειά κάνεις.

    1. Γιατί άδικο έχει η Ηρώ; τους πληρώνουμε και δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό σαν δημόσιοι υπάλληλοι ,άσε τα μαύρα που τρελαίνουν όταν κάνουν τρισάγια , βαφτίσια και γάμους,θιχτικες; μήπως είσαι παπάς και εσύ;

   3. Μην ανησυχείς, θα έρθουν οι μουεζίνηδες και οι ιμάμηδες και θα σου φορέσουν την μπούργκα και θα σε βιάζουν ομαδικώς ,για να δεις τι σημαίνει το άλλο και τι το δικό σου, για να εκτιμήσεις τι έχασες!

  Leave a Response