ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ… ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ! ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΑ, ΘΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ!

  Κοινοποίηση:
  ΡΕΥΜΑ

  Από την 1η Οκτωβρίου παύουν και επίσημα να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΡΑΑΕΥ θέτει σε fast track δημόσια διαβούλευση τις προτάσεις της, ενώ ταυτόχρονα αποσαφηνίζει το πότε και σε ποιες περιπτώσεις οι πάροχοι θα πρέπει να ενημερώσουν τους πελάτες τους για ενδεχόμενες αλλαγές στους όρους των συμβάσεων.

  Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έχει κάνει προτάσεις για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος μετά το τέλος των επιδοτήσεων. Πρόκειται για τέσσερις κατηγορίες τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος. Από 1η Οκτωβρίου οι καταναλωτές θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις τρόπους τιμολόγησης: το σταθερό τιμολόγιο, το παλιό κυμαινόμενο τιμολόγιο με ρήτρα αναπροσαρμογής, το νέο κυμαινόμενο τιμολόγιο η τιμή του οποίου θα γνωστοποιείται την 1η κάθε μήνα και τη δυναμική τιμολόγηση που αφορά τους λίγους καταναλωτές που διαθέτουν ψηφιακούς μετρητές.

  Σε ό,τι αφορά την υποχρέωση ενημέρωσης των καταναλωτών η Ρυθμιστική Αρχή αναφέρει τα εξής:
  1. Στην περίπτωση, κατά την οποία με τη λήξη των έκτακτων μέτρων αναβιώσουν οι όροι των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής που ανεστάλησαν και δεν έχει επέλθει καμία τροποποίηση τότε οι πάροχοι δεν οφείλουν να κάνουν καμία ενημέρωση. Και αυτό επειδή οι πελάτες τους θα τιμολογούνται με τον ίδιο τρόπο που τιμολογούνταν και πριν τη θέσπιση των έκτακτων μέτρων.

  2. Αν σε πελάτες μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων προμηθεύονται ρεύμα βάσει προγράμματος που φέρει την ίδια ονομασία με εκείνη μέχρι την 1η Αυγούστου 2022 αλλά έχουν αλλάξει οι όροι τιμολόγησης και της σύμβασης προμήθειας τότε οι πάροχοι θα πρέπει να ενημερώσουν με ατομική επιστολή το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου 2023. βάσει του οποίου προμηθευόταν ηλεκτρική ενέργειας μέχρι την 1η Αυγούστου 2022.

  Αυτές είναι οι τέσσερις κατηγορίες τιμολογίων έχουν ως εξής:
  Α) Προϊόντα Ορισμένου Χρόνου και Σταθερής Τιμολόγησης: Πρόκειται για Προϊόντα τα οποία προσφέρουν μία σταθερή τιμή προμήθειας (€/KWh) για όλη την περίοδο ισχύος της Σύμβασης Προμήθειας

  Β) Προϊόντα Κυμαινόμενης Τιμολόγησης με Ανακοίνωση Τιμής την 1η κάθε μήνα: Πρόκειται για Προϊόντα τα οποία παρέχονται με κυμαινόμενη τιμή προμήθειας (€/KWh) για όλη την περίοδο ισχύος της Σύμβασης Προμήθειας. Η τιμή ανακοινώνεται πριν την έναρξη του μήνα στον οποίο αφορά

  Γ) Προϊόντα Κυμαινόμενης Τιμολόγησης με Ανακοίνωση Τιμής μετά τον μήνα εφαρμογής

  Πρόκειται για Προϊόντα με κυμαινόμενη τιμή προμήθειας (€/KWh) για όλη την περίοδο ισχύος της Σύμβασης Προμήθειας. Η τιμή δημοσιοποιείται μετά την έναρξη του μήνα στον οποίο αφορά

  Δ) Προϊόντα Δυναμικής Τιμολόγησης

  Πρόκειται για Προϊόντα τα οποία προσφέρουν κυμαινόμενη τιμή προμήθειας και προσφέρονται σε καταναλωτές που έχουν εγκατεστημένο έξυπνο μετρητή.

  Η Αρχή επισημαίνει ότι τα κυμαινόμενα τιμολόγια δεν επιτρέπεται να περιλαμβάνουν κανέναν επιπρόσθετο μηχανισμό αναπροσαρμογής.

  Η πρόταση της Αρχής προβλέπει ακόμη:
  -Διατήρηση του δικαιώματος ελεύθερης επιλογής Προμηθευτή, χωρίς οικονομικό πέναλτι για τον καταναλωτή

  -Δωρεάν έκδοση των λογαριασμών κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένης και της χρέωσης αποστολής έγχαρτων λογαριασμών

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  7 Σχόλια

  1. Η ΔΕΗ πίσω στο Δημόσιο % τοίς %.
   Επιστροφή των ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ στην ΔΕΗ.
   Να σταματήσει ο CEO της αφελληνισμένης ΔΕΗ ,
   Στάσσης, να χρηματοδοτεί με διαφημιστικές δαπάνες τα καθάρματα που ελέγχουν τα ΜΜΕ.

  2. Το διάλειμμα τελείωσε, βάλτε μέσα τα κεφάλια. Ξεχάστε τις διευκολύνσεις που παρέχει η ηλεκτρική ενέργεια, λιχνάρι πλέον για φωτισμό, γκαζιέρα για μαγείρεμα και πλύσιμο σε σκάφη με κρύο νερό. Μητσοτάκης μας έφερε τον πολιτισμό του, μίζα και κονόμα από τα πάντα αυτός, σφίξιμο το ζωνάρι και ελαχιστοποίηση της ευημερίας εμείς οι Έλληνες.

  3. ……οτιδηποτε ”χειριζεται”’ απο εβραιογυφτους της ερημου ειναι πανακριβο….”.μαχαιροβγαλτες” σε ολα τα κοινωνικα-κρατικα εμπεδα.

  4. Ο βρωμοπιθηκολαός έχει ότι τού αξίζει. Ευλογημένοι να είναι οι Μαλαχίες και οι Αυνανούδες. Και μην ξεχάσετε να τρέξετε νά ψηφίσετε και να νομιμοποιήσετε τους βιαστές σας…

   1. εκλεκτα μελη αυτου του πιθηκολαου ειστε εσεις οι τρελοχουνταιοι. Ξενο σωμα για την Ελλαδα

  Comments are closed.