ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΑΒΗ, Ο ΝΕΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΗΤΑΝ ΟΡΟΣΗΜΟ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΕ 2 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ 3 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

  Κοινοποίηση:
  MABH

  Με αφορμή τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από αλβανούς αστυνομικούς, την Κυριακή στη Βόρεια Ηπειρο, επανήλθαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για την οργάνωση ΜΑΒΗ. Μια οργάνωση που φαίνεται ότι ο 35χρονος ομογενής τιμούσε και είχε αναρτήσει και σχετικές φωτογραφίες στο facebook.

  Ιστορία της οργάνωσης
  To Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου (MABH), ήταν εθνικιστική βραχύβια αντιστασιακή οργάνωση που έδρασε στον γεωγραφικό χώρο της Βορείου Ηπείρου κατά την διάρκεια της ιταλικής και γερμανικής κατοχής της Αλβανίας από τον Άξονα (1941-1944). Η οργάνωση τελικά διαλύθηκε από Αλβανούς παρακρατικούς της Μπαλί Κομπετάρ και  του αλβανικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, του Ενβέρ Χότζα.

  Με την αποχώρηση του ελληνικού στρατού από την Βόρειο Ήπειρο (Απρίλιος 1941), σημειώθηκαν βιαιότητες στην περιοχή, από ομάδες ατάκτων ενόπλων καθώς και ιταλικού στρατού. Το Μάιο του 1942 οργανώθηκαν τα πρώτα αντάρτικα τμήματα από Βορειοηπειρώτες στην περιοχή του Δέλβινου, επικεφαλής των οποίων ήταν δύο ντόπιοι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού, οι Σπυρίδων Λύτος και Ιωάννης Βιδέλης. Τον ίδιο μήνα βορειοηπειρώτικα αντάρτικα οργανώθηκαν και σε άλλες περιοχές: Δρόπολη, Ρίζα, Χειμάρρα, Αυλώνας, Λιούντζη, Πωγώνι, Λεσκοβίκι, Κορυτσά. Τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου στα Τίρανα, σε συγκέντρωση εκπροσώπων της ελληνικής μειονότητας, συγκροτήθηκε η ΜΑΒΗ.  Επικεφαλής της ΜΑΒΗ τίθεται ο Βασίλειος Σαχίνης, άλλα βασικά στελέχη της ήταν οι Ηλίας Κώνστας, Γιώργος Τάσος, Σπύρος Ντάσιος, ο Χειμαριώτης εισαγγελέας Αναστάσιος Κοκκαβέσης και ο Γλυνιώτης Γιάννης Γκίκας.  Το αρχηγείο του Μ.Α.Β.Η. ήταν ο Άγιος Δημήτριος, η κεντρική εκκλησία του χωριού Γλύνα Βορείου Ηπειρου.

  Κύριος στόχος της ήταν η προστασία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και, λόγω των διάφορων αντάρτικων και δοσίλογων οργανώσεων που δρούσαν εκείνη την περίοδο στην ευρύτερη περιοχή ανεξέλεγκτα λόγω της έλλειψης κάποιας κρατικής αρχής για την προστασία των πολιτών.

  Οι κύριες περιοχές δράσης της ΜΑΒΗ ήταν η περιοχή του Δέλβινου, της Δρόπολης, της Χειμάρρας, του Βούρκου (η ευρύτερη περιοχή των Αγίων Σαράντα), της Ρίζας και της Ζαγοράς (περιοχή κοντά στην Πρεμετή).

  MABH2

  Σχέση με την ελληνική αντίσταση

  Η ΜΑΒΗ διατηρούσε κοινό σύνδεσμο με τον Εθνικό Δημοκρατικό Ελληνικό Σύνδεσμο (ΕΔΕΣ), ο οποίος επιχειρήθηκε να διασπασθεί  από τον Ελληνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (ΕΛΑΣ), με συνέπεια ο τελευταίος να μεταβιβάσει πληροφορίες-ρουφιανιές- σχετικά με τη δραστηριότητα της ΜΑΒΗ στο αντίστοιχο αλβανικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο. Στα χωριά Βούρκος, Άγιος Ανδρέας ( Ριζά ) και Άλυκο υπήρχαν ένοπλες ομάδες υπό τους Θύμιο Λιώλη, Κόκκαλη, Παππά και Πήλιο οι οποίες υποστηριζόμενες από τον ΕΔΕΣ, ήλεγχαν από το Φθινόπωρο του 1943 την περιοχή. Αν και αρχικά οι ένοπλοι αυτοί συνεργάστηκαν με την αλβανική εθνική αντίσταση αλλά και με τις προσκείμενες στο αλβανικό κομμουνιστικό κόμμα ελληνικές μειονοτικές ομάδες, κατά τα τέλη του 1943 ήρθαν σε σύγκρουση. Συγκεκριμένα, το ένοπλο σώμα του Πήλιου αφοπλίστηκε κοντά στα χωριά της Λεσινίτσας ενώ στις αρχές του 1944, ο Θύμιος Λιώλης και το τάγμα «Θανάσης Ζήκος», το οποίο αποτελείτο από Βορειοηπειρώτες προσκείμενους στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αλβανικό Στρατό, ήρθαν σε σύγκρουση στη Δίβρη. Λίγο καιρό αργότερα, ο Θύμιος Λιώλης και οι υπόλοιποι οπλαρχηγοί εγκατέλειψαν τα εδάφη της Βόρειας Ηπείρου και κατέφυγαν στις δυνάμεις του ΕΔΕΣ στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία της ελληνικής μειονότητας παρέμεινε σταθερά προσανατολισμένη στο αλβανικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο με τουλάχιστον 1500 αντάρτες.

  Σταδιακό τέλος της δράσης

  Ο Σαχίνης αντιδρούσε με τις διαμαρτυρίες του στους Ιταλούς για υπόθαλψη της αλβανικής καταπίεσης προς τους τοπικούς ελληνικούς πληθυσμούς. Στις 17 Νοεμβρίου 1943, ο αρχηγός της ΜΑΒΗ, Βασίλειος Σαχίνης, συλλαμβάνεται από άτομα της οργάνωσης του Εμβέρ Χότζα στο Αργυρόκαστρο, οι οποίοι κατόπιν εντολής, αφού τον βασανίζουν για να αποσπάσουν πληροφορίες, τον εκτελούν. Στις 3 Δεκεμβρίου δολοφονείται ο επικεφαλής της οργάνωσης στην περιοχής Χειμάρρας, Γεώργιος Μπολάνος. Ακολούθησε η καταστροφή του χωριού Γλὐνα, στην περιοχή Αργυροκάστρου που αποτελούσε βάση της ΜΑΒΗ. Από τον Δεκέμβριο του 1944 ενεργό ρόλο αναλαμβάνει ο Γρηγόριος Λαμποβιτιάδης, γιατρός από το Αργυρόκαστρο.

  Τελικά η οργάνωση διαλύθηκε ύστερα από σειρά έντονων συγκρούσεων με τις ναζιστικές δυνάμεις, αλλά ταυτόχρονα και με τους Αλβανούς εθνικιστές της Μπαλί Κομπετάρ. Ως αποτέλεσμα, η δράση της ΜΑΒΗ έπαψε να υφίσταται και κατά το στάδιο της αποχώρησης του Άξονα από τον περιοχή δεν έπαιξε κανένα ρόλο στο τοπικά πολιτικά δρώμενα. Με το τέλος του πολέμου επιβλήθηκε το Εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο του Ένβερ Χότζα στην Αλβανία.

  Τα έτη 1984, 1991 και 1994, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις τρομοκρατικού τύπου, κατά αλβανικών στόχων, σε Αλβανία και Ελλάδα. Η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις έφερε το ίδιο όνομα (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου). Δεν υπάρχουν στοιχεία, όμως, για υποτιθέμενη σύνδεση με την οργάνωση που έδρασε την δεκαετία του ’40, καθώς υπάρχει μεγάλο χρονικό κενό και δεν έχουν υποστηριχθεί υποθέσεις για πιθανή επιβίωσή της καθ’ όλο το διάστημα του καθεστώτος Ε. Χότζα στην Αλβανία.

  Η ΜΑΒΗ ξανασυστήθηκε;
  Στις 10 Απριλίου 1994 μία ένοπλη ομάδα προερχόμενη από ελληνικό έδαφος πραγματοποιεί επιδρομή στο αλβανικό κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων δίπλα στο βορειοηπειρωτικό χωριό Άνω Επισκοπή Δρόπολης, σκοτώνει έναν αξιωματικό και έναν οπλίτη, τραυματίζει τρεις ακόμα και αφαιρεί μέρος του οπλισμού του στρατοπέδου.

  Κατά τη διαφυγή της ομάδας, ένας Αλβανός οπλίτης κρατείται όμηρος μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το ίδιο βράδυ αναλαμβάνει την ευθύνη η οργάνωση «Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου» (ΜΑΒΗ) με προκήρυξη στην Ελευθεροτυπία.

  Στις 6 Οκτωβρίου 1994 δημοσιεύεται νέα προκήρυξη του ΜΑΒΗ με φωτογραφία της σημαίας της οργάνωσης, των λαφύρων της και λεπτομέρειες για την ενέργεια. Στις 19 Μαρτίου 1995 συλλαμβάνονται 7 υπόπτοι σε νυχτερινό μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
  Στα δυο τους οχήματα ανακαλύπτονται 6 Kalashnikov με 878 σφαίρες, 2 πιστόλια Tokarev με 42 σφαίρες, 1 ασύρματος, μαχαίρια, στρατιωτικές στολές, μάλλινες κουκούλες κ.λπ. Ακολουθούν άλλες δυο συλλήψεις υπόπτων και ανακαλύπτονται κρησφύγετα όπλων στην Καισαριανή και την Παλλήνη.
  Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιεί 8 από τα κατασχεθέντα με τα όπλα της φωτογραφίας που είχε στείλει το ΜΑΒΗ.

  Με απόφαση του Αρείου Πάγου, η εκδίκαση της υπόθεσης μεταφέρεται στην Αθήνα για λόγους εθνικής ασφαλείας.
  Η κατ’ έφεση δίκη γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και το εφετείο μειώνει τις ποινές του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

  Το πρωί της 10ης Απριλίου 1994 , η αλβανική κυβέρνηση χάλασε τον κόσμο. Γνωστοποίησε με την παρακάτω ανακοίνωση το επεισόδιο:

  ‘Σήμερα 10 Απριλίου 1994 και ώρα 2:40 τα ξημερώματα, μία ομάδα οχτώ ατόμων από Έλληνες κομάντο, εκ των οποίων ο ένας μιλούσε αλβανικά με ελληνική προφορά, οπλισμένοι και με στολή του ελληνικού στρατού, μπήκαν στα αλβανικά σύνορα κοντά στο χωριό Επισκοπή του νομού Αργυροκάστρου, στο στρατόπεδο που εκπαιδεύονταν Αλβανοί στρατιώτες, και άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών που κοιμούνταν. Σκότωσαν το στρατιώτη Άρσεν Γκίνη από το Φίερι και τον αξιωματικό Φατμίρ Σέχου από το Τεπελένι ενώ τραυμάτισαν και άλλους τρεις στρατιώτες. Οι κομάντος κραύγαζαν ‘αυτά θα πάθετε στη Βόρειο Ήπειρο και να μην νομίζετε ότι ξεχνάμε’.

  Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι τα γεγονότα αυτά ήταν άγνωστα στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν είχε καμία εμπλοκή σε τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι αντίθετες στα συμφέροντα των δύο χωρών, και πρόσθεσε πως ‘η Ελλάδα είναι υποστηρικτής της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια και δεν μπορεί να έχει σχέση με αυτά τα γεγονότα, όπως είναι γνωστό παγκοσμίως αλλά και στην ίδια την αλβανική κυβέρνηση’.

  Τα Τίρανα, παρά ταύτα, επέμειναν στην εκδοχή του ελληνικού δακτύλου και η ένταση κορυφώθηκε όταν την επομένη έγινε στο Αργυρόκαστρο η κηδεία του άτυχου αξιωματικού που εξελιχθηκε σε ανθελληνικό παραλήρημα με τον υπουργό Άμυνας Σαφέτ Ζουλάλι στον επικήδειό του παραλίγο να κηρύξει τον πόλεμο κατά της Ελλάδα

  – 6/10/94. Νέα προκήρυξη του ΜΑΒΗ στην «Ελευθεροτυπία» με φωτογραφία της σημαίας της οργάνωσης, των λαφύρων της και λεπτομέρειες για την ενέργεια.

  – 19/3/95. Σύλληψη 7 υπόπτων σε νυχτερινό μπλόκο της ΕΛΑΣ στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Στα δυο τους οχήματα ανακαλύπτονται 6 Καλάσνικοφ με 878 σφαίρες, 2 πιστόλια Τοκάρεφ με 42 σφαίρες, 1 ασύρματος, μαχαίρια, στρατιωτικές στολές, μάλλινες κουκούλες κ.λπ. Ακολουθούν άλλες δυο συλλήψεις υπόπτων και ανακαλύπτονται κρησφύγετα όπλων στην Καισαριανή και την Παλλήνη. Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ ταυτοποιεί 8 από τα κατασχεθέντα με τα όπλα της φωτογραφίας που είχε στείλει το ΜΑΒΗ.

  – 7/3/96. Πρόταση του εισαγγελέα Πατσή για μετατροπή του κατηγορητηρίου. Το συμβούλιο αποδέχεται την πρόταση. Γίνονται δεκτοί οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων και αποφυλακίζονται.

  – 20/2/97. Η δίκη των κατηγορουμένων καταλήγει στην καταδίκη τους ως απλών λαθρεμπόρων όπλων σε ποινές 3-4,5 ετών με αναστολή αφού δεν υπήρχε κανένα στοιχείο σε βάρος τους.

  – 19/5/99. Το εφετείο μειώνει τις ποινές σε 18-20 μήνες.

  Με πληροφορίες από τη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ αλλά και με την επισήμανση πολλών ιστορικών ενστάσεων επί του κειμένου, ανακριβειών και αντιφάσεων ως προς το ιστορικό αλλά και τη δράση μιας οργάνωσης πέρα για πέρα ελληνικής και πατριωτικής που κυνηγήθηκε από ρουφιάνους, σπιούνους, χαφιέδες και παρακρατικούς κομμουνιστές.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  26 Σχόλια

  1. Ενα πράγμα εχω να γράψω ότι οι ανώνυμοι θα βρουν τους λασπολόγους, το τι θα προκύψει μετα
   μυστήριο δεν μου λένε.

  2. Και πεδία και διεύθυνση έστειλα σκυλιά για κόβεται την αληθεια

  3. Δεν το έφαγαν τυχαία το παλικάρι.
   Το δολοφόνησαν γιατί το φοβόταν.
   ΑΘΑΝΑΤΟΣ

  4. Σιπταρεοι πουτανας γιοι.. θα ερθει η ωρα σας.. ζητω τοΕλληνικο εθνος!!ζητω η Ελλας!!

  5. ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ! ! !Ο Κ Α Ι Ρ Ο Σ Γ Α Ρ Ε Γ Γ Υ Σ ! ! !
   Υ.Σ:ΠΛΗΣΙΑΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ! ! !Ο Κ Α Ι Ρ Ο Σ Γ Α Ρ Ε Γ Γ Υ Σ ! ! !

  7. παρτε τουσ στισ δουλιεσ ειναι φθηνοι τα μαστορευουν ολα και μετα πηγαινετε να πιασρτε δουλεια σαυτουσ κοφτε καθε συναλλαγη με δαυτουσ ρε νομιμοι και παρανομοι κιοποιοσ καταλαβε καταλαβε

  8. Η Ελλαδα πρεπει να γινει κολαση για τους αλβανους,ο καθενας πρεπει να συμβαλλει σ αυτο με τον τροπο του !!
   ΤΩΡΑ .. ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ .. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΜΕΣΑ.. ΓΙΑ ΑΡΧΗ..

  9. Για το μήνυμα του Νι\ίκου – η διαφορά στο υποτιθέμενο περιστατικό στη Θράκη είναι οτι η Θράκη είναι Ελληνική, όπως πάντα, και έτσι τι δουλειά έχουν σημαίες αλλοεθνών, ενώ στη Βόρειο Ηπειρο που πάντα επίσης ήταν( και θα έπρεπε και τώρα να είναι Ελληνική, αφού μας την έκλεψαν), που πάντοτε οι Ελληνες εκεί διώκονταν και καταπιέζονταν, θα μπορούσε κάποιος να πεί οτι μπορεί να υψώσει μια Ελληνική σημαία, και μάλιστα σε μια τέτοια μέρα μνήμης, για διαμαρτυρία και υπενθύμιση!!

   1. Ευχαριστώ φίλε! Υποτιθέμενο το ερώτημα φυσικά, αλλά ως Θρακιώτης έχω δει πολλές προβοκάτσιες “ένθεν κι ένθεν”. Από το θέμα του μιναρέ Κιμμερίων, το ατύχημα Σαδίκ και την ανάδειξή του σε ήρωα, το ετήσια πλέον προβλήματα στα σχολεία, τις “καταστροφές” σε τζαμιά κ.ά.

  10. Μια ερώτηση για τους υπερπστριώτες ή τους φιλελέδες των καναπέδων,: Αν κάποιος μουσουλμάνος στη Θράκη βγει οπλισμένος κι αρχίσει να πυροβολεί σε περιπολικά ή στο στρατό, πρέπει να φονευθεί ή να συλληφθεί; Πάντως τουρκικές σημαίες ΠΟΤΕ δεν αναρτήθηκαν στη Θράκη! Η διαφορά είν’ ότι η μειονότητα της Αλβανίας είν’ επίσημα αναγνωρισμένη ελληνικής καταγωγής, ενώ η μουσουλμανική της Θράκης αισθάνεται τουρκική…

  11. ΜΑΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟΛΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ….ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ(ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΑΖΙ) ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!

  12. Ο εθνικιστής τρομοκράτης έλαβε αυτό που του άξιζε.

   1. Καλα..Αντε πλυσου τωρα,και ξαναελα με την οπισθεν…

    1. θα σας παλουκωσουμε τιγανοκεφαλοι..για αρχη θα βγαλω ολα τα; διεστραμμενα ενστικτα μου, μετα κρεμασμα με ανοιχτα ποδια και πριονισμα..και για ποτο το αιμα σας σε κρασοποτηρα με ψωμι χωριατικο…η ελληνικη αεροπορια ξεπουληθηκε συμφωνα με πληροφοριες..με εντολη τσιπρα προστατευει τον εντι ραμα…ανταρτικο και ματσετα..οχι μια και εξω….αργος θανατος…τρομοκρατης σε δικο μας εδαφος…..θα φτυσετε αιμα..

     1. Σε λαθος σχολιαστη έστειλες απάντηση ρε βλάκα!!!

      1. και ποιος ειναι ο λαθος σχολιαστης ο εντι ραμα.!!!!!…φιλος σου ειναι ρε ……πανο.!!!

      2. μαλλον δεν διαβαζεις καλα….το μυνημα δεν αφορα ελληνες…εχεις προβλημα ετγενειας κ, πανο….η δεν στο μαθανε στο σχολειο..γεια χαρα…

      3. κυριε πανο εκει ειναι το θεμα μας που το σχολιο μπορει να μπηκε και λαθος απο την συνταξη της ιστιοσελιδας…τελος παντον εγω αλλο ερωτημα θελω να θεσω…ξερουν καποιοι ανεγκεφαλοι πως ειναι μια μανα να μεγαλωνει το παιδι της με στερησεις με πονο και κοπο, με αρχες και αξιες, να δειχνει αγαπη για την πατριδα και η πατριδα η μαλλον το κρατος να τον φτηνει καταμουτρα..τι εχουν να πουν οι ανεγκεφαλοι στην μανα του νεκρου στο αργυροκαστρο…..ενας φασιστας λιγοτερο.!!!!…αυτος ο ανθρωπος προστατευε με την ζωη του καποια αθλια υποκειμενα που σημερα κυβερνανε τον τοπο…αυτο ειναι το ευχαριστω σε αυτον..!!!!….καληνυχτα σας…..για τα υπολοιπα ολα στην ωρα τους…

   2. Γαμώ την σκατοαλβανία σου και όλους τους σκουληκοαλβανούς μαζί κι εσένα αλβανοπουτάνας ξέρασμα ! Θάνατος σε όλους τους τηγανοκέφαλους κατσαπλιάδες και τους προστάτες τους

  Comments are closed.