ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

  Κοινοποίηση:
  paremvasi

  Η κυβέρνηση, έχοντας εργαλειοποιήσει την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ανεβοκατεβάζοντας κατά το δοκούν τον αριθμό των τεστ και των κρουσμάτων, χρησιμοποιώντας ακόμα και διπλά συστήματα καταγραφής, προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκειά της.

  Κούραση και οργή. Αυτά τα δύο κυριαρχούν στην κοινωνία ύστερα από έναν χρόνο που μας ταλαιπωρεί η πανδημία. Κούραση και οργή περισσότερο εξαιτίας των κυβερνώντων και λιγότερο εξαιτίας του Covid-19.

  Οι πολίτες έχουν κουραστεί να ακούν μεγάλα λόγια και να μη βλέπουν πράξεις. Έχουν απηυδήσει από τον διαρκή και καθημερινό «βομβαρδισμό» αντικρουόμενων απόψεων και έχουν βαρεθεί να βρίσκονται σε ένα συνεχόμενο lockdown, το οποίο μοιάζει να μην έχει τέλος και έχει μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο μαρτύριο του Σίσυφου. Και πλέον οι Έλληνες ξέρουν.

  Έναν χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα, η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι η ίδια. Πλέον οι Έλληνες γνωρίζουν, γιατί ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες αρχίζουν και ανοίγουν τα στόματά τους και καταγγέλλουν όσα παράλογα συμβαίνουν στα νοσοκομεία αλλά και στην ίδια την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία σιγά σιγά απαξιώνεται στα μάτια των Ελλήνων.

  Καθώς η κοινωνία βρίσκεται στα όρια της έκρηξης και η οικονομία κατευθύνεται ολοταχώς προς τον γκρεμό, ανακοινώνονται συνεχώς lockdown μέσα στο lockdown.

  Ακόμα και τα ίδια τα μέλη της επιτροπής άρχισαν την ενημέρωση της Παρασκευής για την επέκταση του lockdown στην Αττική και στις υπόλοιπες περιοχές με τη διαπίστωση ότι τα κρούσματα δεν μειώθηκαν όσο υπολόγιζαν. Ομολογία αποτυχίας. Ομολογία ανικανότητας και, όπως είπε η εκ της «ομάδας ενημέρωσης» κυρία Παπαευαγγέλλου, «πρέπει να βρούμε πιο έξυπνους τρόπους από το lockdown για να τα καταφέρουμε μέχρι να φτάσουμε στο απαραίτητο τείχος ανοσίας». Πιο έξυπνους τρόπους. Ακριβώς ό,τι έπρεπε να ακούσει κάθε Έλληνας πολίτης που κουβαλά τον βράχο του τους τελευταίους σχεδόν πέντε μήνες και τώρα του λένε ότι αυτή η λύση που του… σέρβιραν σαν σωτηρία δεν είναι και τόσο «έξυπνη».

  Από αύριο και τουλάχιστον για μία εβδομάδα θα συνεχιστεί το «σκληρό lockdown» στην Αττική, στην Αρκαδία, στην Αχαΐα, στην Εύβοια και σε πολλές άλλες περιοχές, που είτε ήταν στο «κόκκινο» είτε μπαίνουν σε αυτό από την αρχή της εβδομάδας. Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες της επιτροπής που «εισηγούνται» τα περιοριστικά μέτρα αμφισβητούνται καθημερινά από συναδέλφους τους.

  Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι καλά πληροφορημένος ως προς το τι ακριβώς ισχύει με τα νούμερα που δίνονται από τον ΕΟΔΥ: «Πρέπει πάντα, αντί να κοιτάμε τον απόλυτο αριθμό των θετικών, να κοιτάμε το πηλίκο. Είναι μια απλή διαίρεση. Αν αυτό μεταβάλλεται, έχουμε έξαρση. Αν μειώνεται, έχουμε πτώση».

  Όσον αφορά την απόδοση των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί έως τώρα,  ήταν κατηγορηματική και μάλλον συμφωνεί με τους υπόλοιπους συναδέλφους της, ότι δεν ήταν και τόσο «έξυπνο» μέτρο: «Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο του lockdown, όχι μόνο επειδή έχει κουραστεί ο κόσμος, θα έπρεπε να είναι το τελευταίο μέτρο, να έχουμε εξαντλήσει όλα τα άλλα μέτρα. Πράγμα που δεν έγινε ούτε στις μεγαλουπόλεις, στα ΜΜΜ και δεν έγινε η πλήρης εφαρμογή της τηλεργασίας».

  Κάποιοι μάλλον έχουν ακολουθήσει τη λογική (και κάποιοι άλλοι όχι, όπως και η Ελλάδα) και προσπαθούν να σώσουν και την οικονομία τους και την κοινωνία από τον διαρκή εγκλεισμό. Στην Ισπανία, σε πολλές περιοχές, τα μουσεία, οι όπερες, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα κλαμπ έμειναν ανοιχτά. Στη Νορβηγία οι επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά. Ανοιχτή είναι και η εστίαση στη Σλοβενία.

  Η κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι θα περιοριστεί το ωράριο λειτουργίας σε όλα τα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα μπαρ, ενώ ταυτόχρονα θα τεθούν και πιο αυστηρά όρια στον αριθμό των πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στα καταστήματα. Στη Γαλλία καταστήματα και σχολεία είναι ανοιχτά. Κλειστά παραμένουν τα καφέ, τα εστιατόρια και τα πολιτιστικά κέντρα. Η Γερμανία βρίσκεται σε lockdown έως τις 7 Μαρτίου.

  Ο τρόμος των οκτώ και η αλήθεια για τις Εντατικές

  Καθημερινά και πιεστικά, ως μέσο τρομοκράτησης, υπάρχει σε όλα τα δελτία ειδήσεων και στα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ η επισήμανση ότι τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους και δεν υπάρχουν ΜΕΘ για Covid-19. Τα ίδια μέσα όμως επί έναν χρόνο μεταδίδουν άκριτα τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και όλων των υπουργών της κυβέρνησης, ότι έχουν αυξηθεί οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε 1.200.

  Η αλήθεια ποια είναι;

  Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ είναι αποκαλυπτική ως προς το τι συμβαίνει σε αυτήν εδώ τη χώρα, που όλοι έχουν βαλθεί να μας πείσουν στα λόγια ότι διαθέτει το καλύτερο σύστημα υγείας και στην πράξη ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών με Covid-19 πεθαίνει εκτός ΜΕΘ, καθώς δεν υπάρχουν ούτε οι μισές από όσες υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη:

  «Συνεχώς ανοίγουν νέες ΜΕΘ κορωνοϊού. Χωρίς σχέδιο. Χωρίς προετοιμασία. Μετατρέπονται γενικές ΜΕΘ με τη μεταφορά των διασωληνωμένων γενικών περιστατικών σε άλλες ΜΕΘ (Αγία Όλγα, Ερυθρός). Λειτουργούν τελευταία στιγμή χωρίς σχέδιο, με προσωπικό που μετακινείται από άλλα τμήματα ή νοσοκομεία». Ανακοίνωση της περασμένης Πέμπτης είναι αυτή, όχι του προηγούμενου χρόνου.

  Ο,τι κέρδισε ο ελληνικός λαός το σκόρπισε η κυβέρνηση. Ελάχιστα έκανε για τη θωράκιση του ΕΣΥ και πλέον την περασμένη Παρασκευή στην Αττική των 5.000.000 ανθρώπων -και σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ- υπήρχαν 42 κενές ΜΕΘ.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  10 Σχόλια

  1. Τα κρουσματα την μια μερα ηταν 800 και μετα γινανε 2000 οταν συνεδριασανε οι λοιμοξιολογοι για την παραταση του λοκ νταουν. Ειστε τοσο προβλεψιμοι που σας πηραν ολοι χαμπαρι. Καποτε και ο λιγναδης ηταν παντοδυναμος και τωρα ειναι φυλακη. Τσιοδρες και χαρδαλιαδες που κοιτατε το καλο μας, γιατι δεν κανετε σχολια για τον συνωστισμο στην ομονοια και στη βικτωρια των λαθρομεταναστων; κατα τα αλλα σας ενοιαζε να μην γιορτασουμε χριστουγεννα στις εκκλησιες πανω απο 9 ατομα. Πειτε και για τους λαθρομεταναστες η φοβαστε μην σας μαλωσει η solidarity now και κι υπολοιπες μ.κ.ο. που πληρωνουν τους πολιτικους; η μπας και νομιζετε οτι ειμαστε τοσο αφελεις που πιστευουμε οτι οι πολιτικοι μας ειναι τοσο φιλανθρωποι που νοιαζονται για τους λαθρομεταναστες την ωρα που εχουν τα γεροντακια με 300 ευρω συνταξη που δεν φτανουν ουτε για τα φαρμακα τους. Τα αρπαζουν απο τις μκο, γιαυτο νοιαζονται.

  2. Α τώρα υπάρχει απώλεια εμπιστοσύνης στους επιστήμονες; Βρωμιαρηδες!!! Μακράν η πιο άχρηστη κυβέρνηση!!! Πάρτε το πούλο και πάρτε και τους τηλέ-επιστήμονες μαζί σας ΜΑΛΑΚΕΣ!!!

  3. ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΣΤΙΓΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΥΤΟΙ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ ……………….ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟ ΑΝΩΜΑΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΕΟΤΑΞΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΙΝΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΤΕΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΥΛΑΧΤΑ ΤΡΥΠΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΠΟΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ…………..ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΕΛΛΗΝΑΚΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΟΥΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΣΥΠΤΙΚΑ ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ ΚΛΕΙΔΑΜΠΑΡΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ 6 ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΛΑΚΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕΤΡΑΣ ΠΕΝΤΟΔΙΦΡΑΓΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙΣ………..

  4. Η ΑΘΗΝΆ ΛΊΝΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΌΣΑ ΠΑΊΡΝΕΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΦΑΡΜΟΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΈΣΩ
   TOY ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟΥ
   PROLEPSIS FOUNDATION

   .
   ΕΊΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΣΑΣ????
   ΓΙΑ ΨΆΞΤΕ ΤΟ ΛΊΓΟ.

   .

  5. Ε όχι και αποτυχημένα μέτρα…ειδικά το τελευταίο να κλείνουν τα καταστήματα ειδών διατροφής σούπερ μάρκετ ,μανάβικα κλπ από τις 17:00 κάθε Σάββατο ο κόσμος που ψώνιζε μέχρι τις 20:30 (ο οποίος είναι χιλιάδες)να συνοστίζετε Παρασκευή και Σάββατο ο ένας επάνω στον άλλον για να ψωνίσει(οι ουρές στα σούπερ μάρκετ τεράστιες) με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα κρούσματα,κατάφεραν αυτό που ήθελαν …η κάνω λάθος;

  6. Άσχετο, αλλά αυτή την ώρα μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Λέσβο ενάντια στα σχέδια Μητσοτάκη για ισλαμοποιηση και γκριζάρισμα του νησιού μας. Μια πρώτη πορεία υπενθύμιση πως μέχρι το Πάσχα δεν θα υπάρχει λαθρομετανάστης στο νησί. Μεγάλη οργή ενάντια στην κυβέρνηση.

  7. Με μέτρο τα σχόλια μας για τη κυβέρνηση Κούλη γιατί με τα νέα εργαλεία που πήρε με τα χρήματα φορολογουμένων μας παρακολουθεί και φακελωνει από όλα τα μέσα του ίντερνετ…χαχαχα

  8. Ο αρχιμαλακ Κουλης γνωρίζει πολύ καλά ότι τον μισή ο κόσμος αλλά προσπαθεί να τελειώσει το έργο που υποσχέθηκε στα αφεντικά του. Δηλαδή να ξεκάνει την ομογένεια της Ελλάδας. Αυτό το βίντεο υπάρχει και πρέπει εσείς οι δημοσιογράφοι να ενημερώσετε όλους τους Έλληνες ώστε να τον πάρουν με της πέτρες και να ξεκουμπιστεί να εξαφανιστεί το νόθος από τι χώρα μαζί με όλα τα ψοφίμια που κυβερνούν. Τι περιμένετε;;;;;

  9. Ρε αλητες προδοτες πολιτικοι αχρηστοι
   Γιατι ρε αλητες η χωρα μου η ελλαδα δεν παραγει τιποτα??
   Γιατι ρε αληταραδες δεν ΑΦΗΝΕΤΕ να παραγει η ελλαδαρα ρε προδοτες
   Δεν ειμαστε επιστημο ες ρε τσογλανια που μας πουλατε ετοιμους σε ολα τα κωλοκρατοι που μας περνουν ετοιμους και με πειρα
   Που εχετε εδω το μορφωμενο προσωπικο με μισθους 3 και 60
   Ρε τσογλανια προδοτες
   Δεν μπορει η ελλαδα να παραγει τα παντα
   Ρε ξεφτιλες μας καταστρεψατε ρε τσογλανια προδοτες χασαμε τις ζωες μας
   Που ειναι η απαντηση στους τουρκους που αλωνιζουν ρε κοπριτες συριζαιοι νδκρατες κουμουνια και οι υπολοιποι
   Τσογλανια

  Leave a Response