ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΓΕΕΘΑ – ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ! ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΕΧΘΡΟ

  Κοινοποίηση:
  ΠΡΟΔΟΤΕΣ

  Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιδείξει τεράστια ικανότητα σε ένα πεδίο: στην «συγγραφή» και στην αφήγηση «παραμυθιών». Όλες μα όλες οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν έγραφαν κι αυτές τα δικά τους παραμύθια. Καμία όμως δεν «απογείωσε» αυτή τη διαδικασία ύπνωσης και παραπλάνησης της κοινής γνώμης, όσο η σημερινή.

  Η μεγάλη της ικανότητα επικεντρώνεται στο ότι κατορθώνει αυτά τα «παραμύθια» να έχουν πέραση στην κοινή γνώμη. Αυτό το ταλέντο την καθιστά ως μία από τις πιο επικίνδυνες αν όχι την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης ,ειδικά στα εθνικά θέματα και ειδικότερα στα ελληνοτουρκικά. Γιατί δυστυχώς αυτά τα θέματα δεν έχουν μείνει έξω από το πεδίο δράσης των «παραμυθάδων». Αντιθέτως σε αυτά έχουν βάλει τα δυνατά τους κι έχουν συγγράψει το παραμύθι της »ελληνοτουρκικής φιλίας» που ξεκίνησε από τον Εγκέλαδο στη γειτονική χώρα και συνεχίζεται…

  Ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης ταλαιπωρημένο από τις διαδοχικές δυσκολίες είναι πρόθυμο να ακούει «καλές ειδήσεις». Κάποιοι «πνίγουν» την υποψία ότι «κάποιος μας κοροϊδεύει». Δυστυχώς η υποψία τους επανέρχεται στην επιφάνεια και «φωνάζει» τη δικαίωση της, μετά από τα άσχημα μαντάτα…

  Για να επανέλθουμε στα ελληνοτουρκικά…

  Έχουμε λοιπόν «καλό κλίμα στα ελληνοτουρκικά»; Από που έχει προκύψει αυτό; «Από το μηδενικό δείκτη παραβιάσεων» θα απαντήσουν από την κυβέρνηση και το ΓΕΕΘΑ. Αφήνουμε στην άκρη τις ταπεινωτικές παραβιάσεις που έγιναν στη Λήμνο ΑΜΕΣΩΣ μετά από τη συνάντηση Μητστοτάκη-Ερντογάν στο «Σπίτι της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη. Ας υποθέσουμε κι εμείς συμμετέχοντας στα παραμύθια ότι ήταν παραστράτημα των Τούρκων πιλότων…

  Μήπως η κυβέρνηση και το ΓΕΕΘΑ έχει να πει κάτι άλλο στην κοινή γνώμη; Κάτι που να περιλαμβάνει στοιχεία, όχι αφηγήσεις…

  Έχει και δεν είναι άλλο από τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ. Η ένταση στον εναέριο χώρο του Αιγαίου μειώθηκε αλλά στη θάλασσα όπου γίνεται επίδειξη σημαίας η κατάσταση χειροτέρεψε ακόμη και με βάση όσα ίσχυαν πριν από το σεισμό.

  Οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων από Τούρκους το διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος 2022 ήταν 792. Το ίδιο διάστημα το 2023 καταγράφηκαν 909 παραβιάσεις! Προσοχή: αναφερόμαστε ΜΟΝΟ στις παρβιάσεις από σκάφη του τουρκικού ναυτικού και της ακτοφυλακής. Το όργιο παραβιάσεων που γίνεται από τον τουρκικό αλιευτικό στόλο δεν καταγράφεται στους πίνακες του ΓΕΕΘΑ!

  Για το τέλος κάτι που θα σας κάνει είτε να χαμογελάσετε πικρά ,είτε να εκνευριστείτε. Είναι τόσο μαλωμένοι με την αλήθεια στο ΓΕΕΘΑ που ακόμη και την πρόσθεση των παραβιάσεων στη θάλασσα την παρουσιάζουν με λάθος αποτέλεσμα!!! Δείτε τον πίνακα και βγάλτε συμπέρασμα: Βγάζουν άθροισμα 651 παραβιάσεις!!! Κάναμε την πρόσθεση και προκύπτουν 909!

  Σε αυτό το κλίμα λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπεύδει να κάνει συνομιλίες με την Τουρκία. Όχι απλά για να κερδίσει χρόνο όπως θέλουμε να πιστεύουμε. Οι Τούρκοι όπως αποκάλυψε ο πρέσβης ε.τ Γιώργος Αυφαντής ,έχουν εκτιμήσει ότι η σημερινή συγκυρία τους εξυπηρετεί να πιέσουν την Ελλάδα «μέχρι τέλους» για να πάρουν πολλά απ΄ όσα επιδιώκουν στο Αιγαίο. Αν το καταφέρουν είναι βέβαιο ότι οι διεκδικήσεις τους θα περάσουν σε άλλη φάση.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  8 Σχόλια

  1. Συνεννόηση πρώτα και γιατί όχι και ελληνοτουρκικη φιλία μετά, και για πάντα….οι λαοί δεν έχουν διαφορές, οι πολιτικοί όλων των κομμάτων δημιουργούν μπαμπούλες….

  2. Καταραμένος να είσαι μπάσταρδε μαζί με την βρωμοοικογένειά σου. Τον καρκόνο να βγάλετε όλοι σας από την κορυφή μέχρι τα νύχια, εχθροί του ελληνικού γένους.

  3. ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ & ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ —

   ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

   Ο ΛΑΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΖΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ & ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ.

  4. Εχτές και σήμερα πετάξανε μαχητικά αεροπλάνα σχεδόν πάνω από το αεροδρόμιο των Σπάτων. Γνωρίζεται κάτι γι αυτό;;;;;

   1. Κοιτάξτε έναν λαό που όχι μόνο κοιμάται, αλλά δίνει και την συγκατάθεση του για αυτές τις προδοσίες. Μη τα λέμε όπως θελουμε. Εμείς σαν λαός φταίμε πολύ περισσότερο από αυτούς τους προδοτες, οι οποίοι στο κάτω κάτω, την δουλειά τους κάνουν. Γί´αυτο ειναι στις θέσεις που είναι. Δεν είναι εκει για να εξυπηρετήσουν τα εθνικα συμφέροντα. Τι;;;; Δεν το ξέρουμε; Δεν το βλέπουμε; Ε, δεν πειραζει, θα το καταλάβουμε μια και καλή, αλλά θα είναι αργα.

  5. Για τετοιες μαλακιες και πουστιες
   ειναι πρωτος ο Μητσοτακης και το Μαξιμου

  6. Κοιτάξτε την γλώσσα του σώματος: Ο Τούρκος ως άρχοντας χαλαρά καί ο γκουρλομάτης σφιγμένα τα κουλιά, φοβισμένος μην ξέχασε κάτι άλλο ακόμη να παραδώσει! Σαν το σκυλάκι πού περιμένει το κόκκαλο ανταμοιβής!

  Comments are closed.