ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ… ΒΗΡΥΤΟΣ – Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ – ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ 6 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ 1 ΗΜΕΡΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    viritos

    Μετά το συντριπτικό χτύπημα που δέχθηκε η Βηρυτός και συνολικά ο Λίβανος από τις δύο πρωτόγνωρες εκρήξεις στο μεγαλύτερο και πιο νευραλγικό τομέα υποδομών της χώρας που είναι το λιμάνι και κατ΄ επέκταση στην καρδιά της πρωτεύουσας, τίποτα πλέον δεν αποκλείεται.

    Δεν υπάρχει fair play στις συγκρούσεις κάτι άλλωστε που αποδείχθηκε κι από τους πρόσφατους πολέμους σε Ιράκ, Συρία, Λίβανο, Υεμένη, Ουκρανία και αλλού. Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές δεν προσμετράται και κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο ακόμη και οι πυκνοκατοικημένες πρωτεύουσες που τυγχάνουν και τουριστικά θέρετρα σε ώρα αιχμής όπως ήταν η Βηρυτός.

    Η τακτική του επιτιθέμενου ήταν η τακτική της ύπνωσης ή χαλάρωσης του αντιπάλου δια της παραβίασης του εναέριου του Λιβάνου σε καθημερινή βάση και πολλαπλώς ώστε να γίνει μπανάλ και υπόθεση ρουτίνας και κανείς να μην περιμένει ότι τα δύο μαχητικά αυτή τη φορά θα έφερναν τον όλεθρο. Ενδεικτικό είναι ότι στις 28/7/20 μια εβδομάδα πριν το χτύπημα καταγράφονται από λιβανέζικο στρατό εντός 48 ωρών 29 παραβιάσεις από ισραηλινά αεροσκάφη.

    Ως και την μοιραία ημέρα ισραηλινά παρατηρητήρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέγραφαν πτήσεις ισραηλινών μαχητικών πάνω από το Λίβανο πριν την έκρηξη χωρίς να γνωρίζουν ούτε αυτά την συνέχεια. Επίσης η ισραηλινή αεροπορία παραβίασε το λιβανέζικο εναέριο 22 φορές κατά τις 4 και 5 Αυγούστου 2020. Σύμφωνα με το λιβανέζικο ΓΕΣ η ισραηλινή αεροπορία παραβίασε τον εναέριο 22 πάνω από Beyrouth, Naquoura, Tyr, Baabda, κλπ. Μαχητικά ή drones ισραηλινά πετούσαν στον λιβανέζικο εναέριο τη στιγμή των μεγάλων εκρήξεων που συντάραξαν τη Βηρυτό. Η λιβανέζικη στρατιωτική πηγή αναφέρει πως αυτές οι παραβιάσεις έγιναν σε συνεργασία με τις Δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο.

    Στον ελληνικό εναέριο ακολουθείται παρόμοια τακτική από το επιτιθέμενο που είναι η Τουρκία. «Σε 33 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν οκτώ τουρκικά αεροσκάφη αυτή την Τετάρτη, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο» αναφέρει η Καθημερινή. Η Τουρκία χρόνια τώρα έχει επιβάλει στο Αιγαίο αυτό το καθεστώς των παραβιάσεων που ναι μεν καταγράφεται, ναι μεν αναχαιτίζεται κάθε φορά το όποιο κύμα εισροών μαχητικών της, αλλά ωστόσο έχει γίνει πανάκεια και θεωρείται και σχετικά ακίνδυνο. Λέμε μέχρι εκεί, παρακάτω δεν πάει.. Κι όμως το παράδειγμα του Λιβάνου δείχνει το αντίθετο, ότι όλα μπορούν να συμβούν και αυτή η γραμμή δεκαετιών να σπάσει σε μερικά δευτερόλεπτα ενσπείροντας τον όλεθρο… Άλλωστε το νέο δόγμα που ακολουθείται στον πόλεμο είναι το με «μια κι έξω», δηλαδή να επιφέρεις στον αντίπαλο ένα και μοναδικό χτύπημα τόσο συντριπτικό που να μην είναι σε θέση ν’ αντιδράσει.

    Βέβαια η Ελλάδα συγκριτικά με το Λίβανο έχει πλεονεκτήματα. Καταρχάς διαθέτει πολεμική αεροπορία μάχιμη και πιλότους από τους καλύτερους παγκοσμίως, ενώ ο Λίβανος δεν διαθέτει καν μαχητικά αεροσκάφη. Σίγουρα επίσης η Ελλάδα είναι πολύ πιο θωρακισμένη με συστήματα πυραυλικά αντιαεροπορικά αεράμυνας, ενώ ο Λίβανος επίσης έχει στρατό που περισσότερο είναι για την τήρηση της δημόσιας τάξης. Πάντως η νέα τακτική αιφνιδιασμού το νέο είδος πολέμου στο πλαίσιο των μπανάλ παραβιάσεων εναέριου χώρου δημιουργεί νέα δεδομένα και αθέμιτη μεν αλλά νομολογία πολέμου.

    Ως και ο Πρόεδρος Michel Aoun δήλωσε πως η έρευνα συνεχίζεται και πως «υπάρχει η πιθανότητα μιας εξωτερικής ανάμειξης από τη μεσολάβηση μιας ρουκέτας ή βόμβας ή με άλλο μέσο », δήλωσε σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Reuters στις 7 Αυγούστου. Όλα τα παραπάνω ισχύουν αν οι υπόνοιες του Προέδρου Λιβάνου όπως αυτές διατυπώθηκαν σήμερα είναι και αληθινές.

     


    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ArabWood (@arabwoodtv) στις


    Πηγή: dimpenews.com

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Οι γιαχβεδες σταύρωσαν τον θεάνθρωπο
      στους φτωχιλιβανεζους θα κολλήσουν ;;
      Το πολύ πολύ σε όσους επέζησαν να τους στείλουν το ΔΝΤ για αργό αποτελειωμα

      1. Φτωχολιβανεζοι? Γι αυτο στην εξουσια ειναι τιγκα ακραια μουσουλμανια. Οι φτωχολιβανεζοι τους ψηφισαν..

    Comments are closed.