ΕΚΤΑΚΤΟ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ – ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΩΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ

  Κοινοποίηση:
  genikoplanodiki

  Στην απόρριψη του ανασταλτικού χαρακτήρα των ποινών για 41 από τα βασικά στελέχη και τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως οι 7 του λεγόμενου «διευθυντηρίου» προχώρησε η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως για αυτούς ανοίγει ο δρόμος των φυλακών.

  Mε τις αστυνομικές δυνάμεις να παρατάσσονται γύρω από το εδώλιο, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, οι δικαστές δεν δέχτηκαν τα ανασταλτικά για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Έτσι, στη φυλακή οδηγείται το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, δηλαδή οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ιωάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Χρήστος Παππάς

  Μεταξύ των 12 που δόθηκε αναστολή των ποινών τους είναι Αρβανίτης, Μπούκουρας, Ζαρούλια, Κουκούτσης και Αλεξόπουλος, ενώ άλλοι 5 καταδικασθέντες που είχαν χαμηλές ποινές είχαν λάβει ήδη ανασταλτικό χαρακτήρα σε προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

  Σε λιγότερο από μια ώρα – λένε οι πληροφορίες – οι αστυνομικοί που αποτελούν την ειδική ομάδα δράσης της ΕΛ.ΑΣ, θα ενεργοποιηθούν, θα εντοπίσουν και θα οδηγήσουν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών όσα από τα μέλη της Χ.Α πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές της χώρας για να εκτίσουν την ποινή τους. Για τον λόγο αυτό, 100 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΚΑΜ, θα κινηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα πρέπει σε μια ώρα να έχουν συλλάβει περισσότερα από 30 άτομα ανάμεσα στους οποίους εκτιμάται ότι θα είναι οι έξι του ηγετικού πυρήνα (σ.σ ο Γιάννης Λαγός έχει φύγει στις Βρυξέλλες οπότε είναι διαφορετική η διαδικασία), περίπου δέκα άτομα από την ομάδα των πρώην βουλευτών αλλά και στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, κάποιοι από τους 11 που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και φυσικά κάποιοι από τους κατηγορούμενους που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η ποινή τους θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

  Η Αστυνομία, όλη την περασμένη εβδομάδα είχε σε στενό αλλά διακριτικό κλοιό, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Στόχος είναι όταν τους ζητηθεί να καταφέρουν μέσα σε λίγα λεπτά να τους περάσουν χειροπέδες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών ο οποίος θα αποφασίσει σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα πάνε. Μάλιστα, στο πολυεπίπεδο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνονται και οι μεταγωγές που θα γίνουν με αυξημένα μέτρα και ισχυρή παρουσία αστυνομικών χωρίς να αποκλείεται αν κριθεί απαραίτητο σε κάποιες περιπτώσεις να κλείσουν και δρόμοι.

  Σημειώνεται, ότι οι αρχές είχαν αποστείλει σχετικό έγγραφο σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, για την απαγόρευση εξόδου των καταδικασθέντων, καθώς υπήρχε η οδηγία για ταξίδια εντός χωρών Σένγκεν, να μη γίνεται διαβατηριακός έλεγχο. Έτσι, ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο διαφυγής, ωστόσο αυτό με βάση τη σχετική οδηγία αποφεύχθηκε.

  Σε prive κελιά

  Ως κρατούμενοι ειδικής κατηγορίας αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όσα μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικαστούν σε ποινή μη ανασταλτικού χαρακτήρα και οδηγηθούν στις φυλακές. Έτσι, υπάρχει σε εξέλιξη μια επιχείρηση τόσο της ΕΛ.ΑΣ όσο και των σωφρονιστικών καταστημάτων για το που θα οδηγηθεί ο καθένας αν και τις πρώτες 14 ημέρες υποχρεωτικά θα τεθούν σε καραντίνα Covid-19 πριν καταλήξουν στα ατομικά κελιά τους. Το τελικό πρόσταγμα για τις τοποθετήσεις στα σωφρονιστικά καταστήματα το έχει ο εισαγγελέας εκτελέσεως ποινών.

  Όμως λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών, υπάρχει μια προεργασία σε εξέλιξη για το τι θα συμβεί με αυτούς της εγκληματικής οργάνωσης που θα περάσουν το κατώφλι των φυλακών. Σε πρώτη φάση υπάρχει διαχωρισμός σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το ποιος είναι ο καθένας και τι ρόλο είχε στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Έτσι, στην πρώτη κατηγορία τοποθετούνται οι επτά που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Δηλαδή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Για αυτούς αρχικά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιο πιθανό ενδεχόμενο ήταν ο Κορυδαλλός. Όμως στη συνέχεια άλλαξαν άποψη καθώς ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων, σε δυο χρόνια μεταφέρεται οριστικά στον Ασπρόπυργο και έτσι οι πιθανότητες πλέον είναι να μην πάνε εκεί, αν και υπάρχουν τα κελιά της Γ΄ πτέρυγας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού όπου το 2013, οδηγήθηκαν εκεί οι Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός. Πρόκειται για μια απομονωμένη γωνιά των γυναικείων φυλακών μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από τους εναπομείναντες καταδικασθέντες της 17Ν.

  Βέβαια, το πιο πιθανό είναι να δημιουργηθούν prive κελιά και να σπάσει ο ηγετικός πυρήνας καθώς οι σχέσεις έχουν διαρραγεί με τους περισσότερους να βρίσκονται στα μαχαίρια. Έτσι και αλλιώς τα κελιά θα είναι ατομικά, θα προαυλίζονται διαφορετικές ώρες και δεν θα έχουν καμία σχέση με άλλους κρατούμενους. Πιθανές φυλακές που θα μεταφερθούν είναι το Μαλανδρίνο, ο Δομοκός, τα Τρίκαλα, η Πάτρα και τα Χανιά.

  Στη δεύτερη κατηγορία είναι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και οι πυρηνάρχες για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως αποτελέσουν στόχο και δεχθούν επιθέσεις από άλλους συγκρατουμένους που θα επιχειρήσουν να τους “τιμωρήσουν” και στην τρίτη κατηγορία αυτοί που θα μπουν στη φυλακή και δεν είναι τόσο αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς, αλλά και όσοι από τους υπόλοιπους 57 καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή, θα μεταφερθούν σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στις φυλακές Δομοκού και Μαλανδρίνου. Και αυτό γιατί οι συγκεκριμένες διαθέτουν κελιά και όχι θαλάμους καθώς κάθε κρατούμενος της Χ.Α θα είναι μόνος στο κελί προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν συγκρούσεις με άλλους κρατουμένους.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  27 Σχόλια

  1. Η ΠΡΟΕΔΡΙΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΕΣ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΧΑ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ. ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΕΦΑΝΕ ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

   1. Αν όμως η Ελλάδα ξεφύγει από τον νεοταξικό μασονικό κλοιό ξέρει αυτή η θείτσα τι την περιμένει;
    Θα παρακαλάει για να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα …….
    Αναθεματισμένα άνομα μασονοδεξιοκουμούνια πως έχετε καταντήσει ότι απέμεινε από την πατρίδα μας.
    Ελπίζω να μετράτε ώρες στην εξουσία, και των τριών κλάδων.

  2. ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ, ΟΧΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΞΩ.
   ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΓΥΑΡΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ!

   1. Περιμενε συνΕλληνα θα γινει και αυτό απλα περιμενε και θα δεις,θα σας κανει ανθρώπους ολους ο νεος εθνάρχης μας! Τοσα χρονια δεν φωνάζατε υπερ της χουντας; παρτε χουντα τωρα !! Για τα επομενα 30 χρονια θα κυβερναει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης ρε και μετα θα αναλαβει ο γιος του!!!!

  3. ασχετα πολιτικων πεποιθησεων,και με βαση παντα την ισοτητα οσον αφορα τη δικαιοσυνη θα επρεπε εδω και πολλα χρονια ο Γιωργος παπανδρεου και σημιτης να ειναι σε πολυετη καθηρξη για κακουργημα ,ο πρωτος για αποδεδειγμενη πλαστογραφια εγγραφων και δεδομενων που ηταν η αιτια για δανεισμιο,και ο δευτερος για το χρηματηστηριο οπου με βαση σχεδιου χιλιαδες πολιτες εχασαν ολοκληρες περιουσιες.
   η νεα ταξη πραγματων,η μασονια κλπ κλπ εχουν καταντησει τη δικαιοσυνη σαπια…ας μην αναφερθουμε στα Εθνικα θεματα…μια απο τα ιδια και χειροτερα.
   μου αρεσει που βγαινει ο μητσοτακης και λεει στους λογους του…συμπολιτες μου…δεν θελω να σε εχω ΡΕ!..συμπολιτη μου..ουτε εσενα ουτε κανενα αλλο απο τους αλλους αρχηγους κομματων…χρονια δεκαετιες περιμενω να γινει ενα κομμα πατριωτικο,υγειες,αδιαφθορο,να σεβεται ολους και ολα και πανω απο ολα την πατριδα…ακομα περιμενουμε…

  4. Καλε μην κανετε ετσι!!! συντομα θα είναι εξω παλι μας, ας είναι καλα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Παρασκευόπουλος!!! Ξυπνατε καλα να παθουν ουδεις από αυτους είναι γνήσιοι εθνικιστες , αλλα πραγματα είναι και το γνωρίζετε καλα αυτό ,σταματήστε να τα παραβλεπετε αυτά . Ο σκοπος είναι ενας η πατριωτικη παραταξη για να ανασυγκροτηθεί και να επανακαμψει , πρεπει να βρεθουν ανθρωποι με καθαρες συνειδησεις και χερια να εργαστουν με μυαλα και καρδιες και όχι ροπαλα και μαχαιρια!!

   1. Κάνεις λάθος, ο Κασιδιάρης είχε πάρει τα πάνω του και είχε με έξυπνο τρόπο αποποιηθεί το ναζισμό.
    Αυτό πιστεύω ότι φόβισε την κυβέρνηση και φρόντισε με τις παναθηναϊκούλες (βλ. παναθηναϊκάκιας) να εξασφαλίσει ότι δεν θα χάνει ψήφους από δεξιότερα. Αλλά είναι τόσο μισητοί που πιστεύω ότι άν πολιτευτεί ο Κασιδιάρης μέσα από τη φυλακή θα χτυπήσει διψήφια ποσοστά.
    Viva Kass.

  5. σε μια χώρα που ανώτατοι δικαστικοί διορίζονται από τα πολιτικά κόμματα μετά την συνταξιοδότηση τους σε θέσεις έως και αυτής της προεδρίας της δημοκρατίας. Παρά το κακό που προξένησε η ΧΑ στον πατριωτικό κόσμο, δεν μπορείς να μην παραβλέψεις το πόσο καλοστημένα είναι τα πράγματα…

  6. Η “Δημοκρατία”της Αριστεράς νίκησε..επί Πρωθυπουργίας Μητσοτάκη του Β’! Εν συνεχεία ακολουθεί φίμωμα και μάντρωμα δικό μας…λόγω τάχατες κορωνοϊού που πάντα “χειροτερεύει”σε τέτοιες φάσεις…τακτοποίηση (ενσωμάτωση..)λαθροεποίκων μας…άντε να δώσουμε κι ότι θέλουν από εδάφη και Αιγαίο στα Τουρκάκια και μπορεί μετά…να μας αφήσουν να ξυπνήσουμε!!!!!

  7. ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ.
   ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΥΕΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΠΑΛΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ????

  8. ΧΑΧΑ…ΣΙΓΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ..ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΑΔΕΚΑΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ…ΚΥΡΙΑΚΟΥ

  9. Τώρα που νίκησε η δημοκρατία, λύθηκαν όλα μας τα προβλήματα, να μην ξαναπαραπονεθει κάνεις για τίποτα..

  10. Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ’ ορά!!! καλή δύναμη και κουράγιο στα παλικάρια

  11. όπως ακριβώς λέει κι η ατάκα “Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΙΚΗΣΕ”… όπου βέβαια πρόκειτε για μια φράση αίνιγμα, όπου πρέπει να σκεφτούμε ποιά είναι η δημοκρατία και ποιον απ όλους νίκησε, νίκησε τους χρυσαυγίτες ή όλους τους έλληνες που κοιμούνται όρθιοι? αυτό θα φανεί πολύ σύντομα καθώς έρχονται ακραία μέτρα με νέο κύμα ιών.

   1. Ποια δημοκρατία;;;; δειμοκρατία από το δείμος = φόβος, δηλ. τρομοκρατία.
    Τύφλα νάχουν οι 17Ν και οι ερυθρές ταξιαρχίες.
    Αλλά εδώ είναι ελλαδιστάν, δεν είναι παίξε γέλασε σαν την Ιταλία που οι νόμοι εφαρμόζονται σωστά από ανεξάρτητη δικαιοσύνη κι όχι σκατά.

  12. και ετσι μια ζωη θα τρωμε στην μαπα της ψευτοοικογενειες και τα ψευτοσογα

  13. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ “ΝΙΚΗΣΕ ” Η ΔΗΜιΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ” ΝΙΚΗΣΕ” ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ , ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣΕ Ο ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ , ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ CIA , ΡΕ ΑΕΙ ΣΥΧΤΗΡ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ

  14. @λήτες, προδότες δικαστικοί. Αφήνετε ελεύθερους τους βιαστές, παιδόφιλους, δολοφόνους, επίορκους υπουργούς και κρατικούς λειτουργούς που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα και στέλνετε στην φυλακή, όχι τους πρώην Εθνικιστές βουλευτές, αλλά τον εθνικισμό. Δικάσατε και καταδικάσατε και κλείσατε στην φυλακή το ΕΘΝΟΣ. Δικάσατε και καταδικάσατε και κλείσατε στην φυλακή όλους τους εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ που πίστεψαν και ψήφισαν μια ιδέα. Είστε Ανθέλληνες/ελληνόφωνοι ρατσιστές που θέλετε να αφανίσετε κάθε τι ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Εσείς είστε καταδικασμένοι στην συνείδησή μας.

  15. Όλοι αυτοί που φέρανε αυτοκτονίες Ελλήνων από μνημόνια για τις φωτιές στο Μάτι και τους νεκρούς της Μαρφιν τσιμουδια. Ντροπη ραγιάδες καλή απολογία σε όλους σας. Ο αγώνας για πατρίδα και θεό συνεχίζεται. Ιωάννη Λαγε είμαστε υπερήφανοι και μαζί σας

  16. Ρουφιάνοι δικαστές που δικάζουν αθώους αλλά αφήνουν έξω πρεζεμπορους και παιδεραστές. Τώρα ας πουλήσουν το Αιγαίο.

  17. Ο Κασσιδιαρης θα ειναι στην επομενη βουλη.Με αυτην την αποφαση εκλεισε θεση για τις επομενες εκλογες

  18. Πάνε τα ναζίδγια. Ώρα να φτιαχτεί ένα πραγματικό πατριωτικό κόμμα μακρυά από ναζί και κηραλοιφές.

  19. Λέτε να ακολουθήσουν συλλήψεις και για τους 500.000 ψηφοφόρους;;;
   Για όλα είναι ικανοί ο Κούλης και η παρέα του. Μπράβο να τον ξαναψηφίσετε.

  20. Ξεφτιλες εντεταλμενοι δικαστες Δεν λυγιζουν οι εθνικιστες!!Η δικαιοσυνη ειναι καθοδηγουμενη και επιλεκτικη!!
   Εχει ο καιρος γυρισματα προδοτες γιατι το αδικο δεν ευλογειτε!!ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!’Η ΕΛΛΑΣ ‘Η ΤΕΦΡΑ.
   ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΑ ΔΙΩΚΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ!!

  21. Τι λες ρε παιδί μου…,θα κάνει τέτοιο πράγμα οι αστυνομία πέραν του να ξυλοκοπαει Έλληνες πολίτες….να τους γράφει 150 ευρώ πρόστιμο και να τους κυνηγάει απ τις πλατείες;
   Ζητω η δημοκρατία…..ζητω ο κυριακος μας….ζητω στη δικαιοσύνη μας….!!!!!!

  22. Προφανώς ο Πλεύρης το έμαθε και έσκασε για αυτό πήγε στο Νοσοκομείο!!
   Αφού κι εγώ είχα άρχισει να ταλαντεύομαι από την αρχική μου άποψη ότι δεν θα δοθούν αναστολές. Η παντελονατη Εισαγγελεας τι λέει για αυτό??

  Comments are closed.