ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ F – 16

  Κοινοποίηση:
  tourkika-f-16

  Επίθεση τουρκικών F-16 στο «αρχαίο» UH-1 Ηuey που μετέφερε τον Α/ΓΕΣ Καμπά στο Καστελόριζο παραλίγο να καταλήξει σε κατάρριψη.

  Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή ευθύνης της 95 Ανώτατης Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ) και ενώ πετούσε με ελικόπτερο UH-1H Huey από τη Ρόδο στη Μεγίστη (Καστελόριζο) προκειμένου να επισκεφτεί τη Διοίκηση Αμύνης Νήσου Μεγίστης με το ομώνυμο νησί και τις παρακείμενες νήσους Ρω και Στρογγύλη, όπου υπάρχουν ελληνικά φυλάκια.

  Οι τουρκικές προκλήσεις ξεκίνησαν μόλις το ελικόπτερο Χιούι στο οποίο επέβαινε ο Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς έγινε αντιληπτό από τα τουρκικά ραντάρ.

  Αρχικά οι χειριστές δέχτηκαν παρενόχληση δια ασυρμάτου για να απομακρυνθούν από υποτιθέμενο τουρκικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια ζεύγος τουρκικών μαχητικών που απογειώθηκε από τη βάση του Ντάλαμαν κατευθύνθηκε προς το ελικόπτερο την ώρα που προσέγγιζε το Καστελόριζο, σύμφωνα με ανώτατη πηγή του ΓΕΣ.

  Τα τουρκικά F-16  πέταξαν αρχικά πάνω απο το ελικόπτερο του στρατηγού Καμπά και στη συνέχεια επιχείρησαν να πετάξουν μπροστά και κοντά στο ελικόπτερο ώστε να προκαλέσουν ισχυρές αναταράξεις απο τα καύσιμα και τους κινητήρες τους σε ένα παρόμοιο επεισόδιο με αυτό που είχε στοιχίσι την ζωή του σμηναγού Ηλιάκη το 2006 σε αερομαχία στο Αιγαίο.

  Η ψυχραιμία των χειριστών και η γρήγορη εμφάνιση ελληνικών  F-16 έσωσαν την κατάσταση.

  Αεροσκάφη επιφυλακής από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας απογειώθηκαν για την αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών, ενώ το ίδιο συνέβη και με τα αεροσκάφη επιφυλακής από το Καστέλι.

  Ακολούθησαν αερομαχίες και οι προκλήσεις συνεχίστηκαν ακόμη και την ώρα που το ελικόπτερο που μετέφερε τον Α/ΓΕΣ βρισκόταν προσγειωμένο στο Καστελόριζο.

  Νωρίτερα, τα δύο τουρκικά μαχητικά F-16 είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο στα Δωδεκάνησα.

  Τα δύο τουρκικά μαχητικά F-16 βρέθηκαν «μια ανάσα» από τις ακτές της Ρω πετώντας σε χαμηλό ύψος περίπου 1.500 ποδών (δηλαδή σε ύψος 500 μέτρων)

  Η πρόσκληση αυτή έρχεται πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από τη σοβαρή παρενόχληση που έκαναν τουρκικά μαχητικά στο ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  5 Σχόλια

  1. ΜΠΑΖΩΣΤΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΓΚΑΖΟΤΕΝΕΚΕΔΕΣ!!!ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΕΡΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΑΤΟΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΧΑΡΑΔΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΙΚΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ”ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΤΟΥΣ”!!!ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟΝ ΝΕΚΡΟΣ!!!Ο ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΣ ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ!!!ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΓΥΦΤΟ ΦΙΛΟ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΞΥΛΟ(ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΣΤΥΛΙΑΡ)!!!

    1. Εκεί τι έγινε ? Είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις τι παίχτηκε τότε ? Και πριν πεις ναι κανένας δεν γνωρίζει τι έγινε γιατί πολύ απλά θάφτηκαν ως απόρρητα όταν ανοίξουν οι φάκελοι σε καμία 50αρια χρόνια που θα έχουμε φύγει από τούτον τον κόσμο θα μάθουν οι απόγονοί μας !

     Μην ξεκίνησες με την φασιστερη προπαγάνδα νισαφι πια

  Leave a Response