ΕΚΤΑΚΤΟ! ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ! ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ!! ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ

    Κοινοποίηση:
    1

    O Umit Yalim ήταν πριν από χρόνια Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας και έφερε τον βαθμό του συνταγματάρχη.

    Γνήσιος Κεμαλιστής, βαθιά εθνικιστής και κυρίως δoγματικά ανθέλληνας, εδώ και αρκετό καιρό ζει αναπαράγοντας τη θεωρία των 18 νησιών που πρέπει απαραιτήτως να ανακαταλάβουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο.

    Ο Umit Yalim είναι ο «νονός» αυτής της θεωρίας, που σιγά σιγά υιοθέτησαν οι Κεμαλικοί και οι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι και η οποία αποτελεί ένα βασικό επιχείρημα της εθνικιστικής πτέρυγας του ρεπουμπλικανικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Η θεωρία αυτή βρίσκει «χώρο φιλοξενίας» στις σελίδες της ακραιφνώς κεμαλικής εφημερίδας «Sozcu».

    Eδώ και δύο χρόνια ο Ταγίπ Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να ενσωματώσει στον δικό του πολιτικό λόγο τις εθνικιστικές κραυγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υιοθέτησε κι αυτός -αποφεύγοντας ωστόσο συνεχείς και παρανοϊκές ακραίες φωνές- τη θεωρία της ενσωμάτωσης εκ νέου στην Τουρκία των 18 ελληνικών νησιών του Αιγαίου που βρίσκονται στον κατάλογο αυτό.

    Αυτά για την ιστορία.

    To επίμαχο δημοσίευμα
    To επίμαχο δημοσίευμα

    Ανακάλυψαν τώρα τα Αντικύθηρα

    Στην τουρκική γλώσσα, τα Κύθηρα, το Τσιρίγο δηλαδή, αποκαλούνται Cuha. Τα Αντικύθηρα αποκαλούνται Kucuk Cuha, δηλαδή τα μικρά Κύθηρα. Ο Umit Yalim λοιπόν, με δημοσίευμά του στην εφημερίδα «Sozcu» που δημοσιεύεται τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, ζητεί την άμεση κατάληψη από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις των Αντικυθήρων και τη δημιουργία πάραυτα ναυτικής βάσης στο νησάκι, δεδομένου ότι θεωρεί πως είναι τουρκικό και πως στρατηγικά ελέγχει τις θαλάσσιες οδούς μεταξύ Δύσης και Ανατολής προς την ανατολική Μεσόγειο.

    Έκρηξη παράνοιας θα σκεφθούν οι περισσότεροι και οι στρατηγοί απανταχού Γης θα αρχίσουν τα γέλια. Πλην όμως και επειδή μιλάμε για την Τουρκία, οι θεωρίες αυτές που εκφράζονται και από επίσημα πρόσωπα, ακόμη και από υπουργούς του Ερντογάν, και που αναλύονται στο τουρκικό Κοινοβούλιο αλλά και με πολυσέλιδα δημοσιεύματα στα τουρκικά ΜΜΕ βρίσκουν εύφορο έδαφος στην κοινωνία της γειτονικής χώρας για αναπαραγωγή και ανακύκλωση.

    Έτσι θρέφεται ο σύγχρονος νεο-οθωμανισμός που βήμα βήμα προσλαμβάνει τη μορφή ενός θεωρητικού οικοδομήματος με αναφορές στο παρελθόν και στο μέλλον, δημιουργώντας σιγά σιγά μία δογματική βάση, πάνω στην οποία, δυστυχώς, στηρίζονται όχι μόνο οι κυβερνητικοί ιεροκήρυκες του εθνικισμού αλλά και οργανωμένες εκφράσεις των κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

    Αφορμή για τη νέα έκρηξη παράνοιας του πρώην Γ.Γ. του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας στάθηκε μια επίσημη ανακοίνωση της τοπικής Αρχής των Αντικυθήρων διά της οποίας προσκαλούνται Έλληνες αλλά και Ευρωπαίοι πολίτες να εγκατασταθούν στο νησί με αντάλλαγμα ορισμένα κίνητρα, όπως παροχή γης, κατοικίας κ.λπ.

    Ο παρανοϊκός «νονός» της θεωρίας των 18 νησιών κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι Έλληνες επιχειρούν να καταλάβουν τα Αντικύθηρα.  Όντως η φράση αυτή και μόνο προκαλεί γέλιο και θυμηδία. Ωστόσο, στην Τουρκία οι αναγνώστες τέτοιων δημοσιευμάτων τα παίρνουν πολύ στα σοβαρά (συμβαίνει ενίοτε και στην Ελλάδα, με ανάλογες θεωρίες συνωμοσίας και εθνικού μεγαλείου).

    Umit Yalim
    Umit Yalim

    Ο Umit Yalim όμως υπήρξε και λειτούργησε σαν «γρανάζι» στον μηχανισμό ασφαλείας του βαθέος κράτους της Άγκυρας. Το βαθύ κράτος έχει πάντοτε συνέχεια και δυστυχώς συνέπεια, όχι μόνο στην Τουρκία. Ουδείς σκέφτηκε στη γειτονική χώρα να στηλιτεύσει ή ακόμα και να καταγγείλει τέτοιου είδους δημοσιεύματα, τα οποία προσβάλλουν κάθε λογική καθώς και την Ιστορία.

    Ουδείς σοβαρός άνθρωπος στην Κωνσταντινούπολη ή στην Άγκυρα κάθισε να σκεφτεί πως αυτός ο πρώην αξιωματούχος του κράτους «μοιράζει» με τα δημοσιεύματά του εθνικιστικό δηλητήριο στους αναγνώστες και αναπαράγει εθνικιστικές θεωρίες που δεν έχουν ούτε θεωρητική βάση ούτε απηχούν την ιστορική αλήθεια.

    Θα μπορούσε ακόμη και ένας εισαγγελέας στην Τουρκία να ασχοληθεί με αυτόν τον παρανοϊκό ανακυκλωτή εθνικιστικής ανοησίας και να του ζητήσει να δώσει εξηγήσεις.

    Τίποτε από τα παραπάνω δεν συμβαίνει, ενώ αντίθετα οι «ανοησίες» αυτές βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε μια κοινωνία που ζητεί απεγνωσμένα μια ταυτότητα στον σύγχρονο κόσμο. Τους τη δίνει ο Ερντογάν με τον ισλαμιστικό εθνικισμό του, τον οποίο εκτρέφει αυτή η δημοσιογραφική παραγωγή παρανοϊκών εθνικιστών, όπως είναι ο Umit Yalim.

    Ωστόσο, η χρονική συγκυρία αναγκάζει την Αθήνα να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα ακόμη και αυτές τις παρανοϊκές διεκδικήσεις.

    Πριν από 48 ώρες, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu πως αν χρειαστεί, η Τουρκία θα εισβάλει εκ νέου στην Κύπρο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Mε την οπισθεν τουρκακια και να βαλετε και καμερα στον πισινο για να βλεπετε μην πατησετε αχινους,εχει πολλους στα Αντικύθηρα.

    2. Με υποθέσει”κρητικέ συριζαίε”του πρωκτού ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!!!ΕΣΥ ΠΑΝΤΩΣ ΡΩΤΗΣΕΣ ΤΗ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΠΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ ΓΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΤΡΚΟΓΥΦΤΟΥ ΤΕΚΝΟ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΗ!!!ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΩΣ ΠΟΥΣΤΗΣ,ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΣ,ΑΣΧΗΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΣΑΠΛΙΑΣ συριζοΜΑΛΑΚΑΣ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΑΓΑΡΑ!!!!

    3. “Συριζαίε” ,ωρέ δερβίση γιατί δεν δίνεις τη γυναίκα σου(αν και αμφιβάλλω εάν σε ζυγώνει ή σε κοιτάζει εσένα καμιά γυναίκα ή αν έχεις γυναίκα…)να την ΠΗΔΟΥΝ οι τούρκοι(και όλα τα θήλεα της οικογενείας σου ΜΗΔΕ ΣΕ εξαιρουμένου…) ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ,ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;

    4. Με τους Τουρκους συμβιωσαμε τετρακοσια χρονια,τους ξερουμε και μας ξερουν καλα.Εξ αλλου οι μισοι και πλεον εληνες ομιλουν τη τουρκικη,τα πιο αγαπητα τηλεοπτικα σιριαλ αποδεδειγμενα ειναι τα Τουρκικα.
      Ολοι σχεδον οι εληνες ψωνιζουν απο τη Τουρκια.Με καμμια αλλη φυλη δεν μοιαζουμε τοσο πολυ οπως με τη τουρκικη.Δειγμα καλης θελησης και φιλιας εκ μερους μας η παραχωρηση βασης στα Αντικυθυρα.

      1. χα χα χα ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ; Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ;
        Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ …..ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ …..
        ΕΡΧΕΤΕ Η ΛΥΣΗ …….ΚΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΗ……

      2. Μαθε πρωτα ρε ταγαρι, τσοπανοτραβολτα…πως γραφεται η λεξη Ελληνας…!

    5. Τα πράγματα είναι σοβαρά.Πολύ πιο σοβαρα απ’ότι φαίνε(ον)ται… .Απέναντί μας “έχουμε” ένα αμιγώς νεοοθωμανικό φασιστικό πολιτειακό μόρφωμα οι πολιτικοί ταγοί του οποίου συλλήβδην διαπνέονται και διακατέχονται από μία νεοοθωμανική,αναθεωρητική παράκρουση και παράνοια διανθισμένη με άκρατο και αχαλίνωτο εθνικισμό και σωβινισμό(αν είναι δυνατόν …οι τούρκοι…τα υποδεέστερα των Μογγόλων τέκνα της Στέπας με την ποταπή και ταπεινή καταγωγή…) την οποία”διαχέουν” και μεταδίδουν σε κάθε κοινωνική τάξη-διαστρωμάτωση και ομάδα συνεπικουρούμενοι δυστυχέστατα από το σύνολο(κατά το μᾶλλον ἣ ἧττον)του ελέγχοντος την κοινή γνώμη(δημοσιογραφικού κόσμου) της”γείτονος… “.Η Ελλάς θα πρέπει να “ΕΓΚΥΨΕΙ”(με τη δέουσα σοβαρότητα και αποφασιστικότητα…)επάνω στο μείζονος “ΑΥΤΟ” σημασίας Ζήτημα-Θέμα “ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΠΕΙΙΛΗΣ” το οποίο “άπτεται” άμεσα της Γεωστρατηγικής,Εθνικής Ασφάλειας και Επιβίωσης του Έθνους και της Ακεραιότητος της Πατρίδος με δεδομένο το ιστορικό Παρελθόν και τα Παραδείγματά του… .ΕΙΔΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΑΤΑ οι τούρκοι “ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ”ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ,ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΙΣ ΕΙΔΕΧΘΕΣΤΕΡΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ(ιδεολογικά τε και γενετικά…) ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΤΑΤΑΡΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ,ακόμη και από τη χιτλερική Γερμανία οι θηριωδίες της οποίας είναι”πταισματάκια νηπίων και βρεφών”προ των τουρκικών ΣΦΑΓΩΝ ΚΑΙ ΘΗΡΙΩΔΙΩΝ,ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΟΥ Cengiz Han,Timur Lan(Ταμερλάνου),Αλάριχου,Βανδάλων,Ούννων ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΥΓΕΝΩΝ ΦΥΛΩΝ……!!!

    6. Δεν μας τα λενε καλα οι Τουρκοι και εμεις εδω περα κοιμαστε θα εχουμε παλι σοβαρο επεισοδιο οπως το 74 με την εισβολη της Κυπρου

    7. Κι εμεις διεκδηκουμε ολα τα παραλία της αρχαίας Ιωνιας και την ενδοχώρα. Εκει που ηταν οι πατρογονικές εστίες των προγόνων μας. Βαση της ιςτοριας και των αρχαιολογικών ευρημάτων, η Τουρκια δεν ειναι Τουρκια, αλλα κατεχομενη Ιωνια. Ακομα και σήμερα οπου σκάψουν, Ελλαδα βγάζουν απο την γη που πατάνε και δεν τους ανηκει. Εμεις γιατι δεν κανουμε εναν σύλλογο η κατι τετοιο να διεκδηκισουμε αυτα που μας ανηκουν;;; Το φοβόμαστε;;; Αλλα ξέχασα, αν το κανουμε εμεις θα μας πουν φασιστες, ενω στους Τούρκους κανουν ολοι μοκο. Αληθεια, αυτοι οι αντιφα η οπως αλλιως λεγονται, γιατι δεν βγάζουν φιρμάνια αποκαλώντας τους Τούρκους φασιστες;;; Αυτα ισχύουν μονο για τους Ελληνες ε;;;; Η Τουρκια δεν υπάρχει, υπάρχει κατεχομενη Ιωνια. Ειναι ιερά Ελληνικά χωματα που βρίσκονται υπο κατοχη εδω και αιωνες και τολμάνε και μιλάνε οι Μογγόλοι;;;; Δεν τους φθάνουν αυτα που έκλεψαν κατόπιν σφαγών και λεηλασιών;;; Διεκδικούν κι αλλα;;; Απο που κι ως που;;;

    8. τοσο μεγάλη έκταση έχουν στην χωρα τους εμας λιμπίστηκε κι θελει να κανει βαση η τουρκια εκει ??????????

    9. ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ”ΔΟΓΜΑ” του”δεν διεκδικούμε…”του ΨΟΦΟΔΕΟΥΣ Μεταπολιτευτικού “ελληνικού πολιτικού συστήματος σε ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ,αρχής γενομένης από ΙΜΒΡΟ,ΤΕΝΕΔΟ,ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ,ΙΩΝΙΑ,ΠΟΝΤΟ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ…. ΑΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ”ΟΜΙΛΟΥΝ”ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ(και όχι κατευναστική…)έναντι των δολοφόνων,γενοκτόνων Αγαρηνών της Ανατολής,του θηλυπρεπούς ομοφιλόφιλου Κεμάλ και του”Αττίλα”ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΔΑΦΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ(εάν δεν διεκδικούν ήδη…).ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ(οι”ασκούντες”την πολιτική της υποτέλειας και του κατευνασμού”πολιτικοί “ης Χώρας ἤ ἐπί τούτῳ”πράττουν ότι πράττουν”…) ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΩΝ,ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΩΝ ΒΡΩΜΟΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΩΝ,ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΤΣΑΝΤΙΡΟΜΑΧΑΛΑΔΩΝ ΣΚΗΝΙΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΚΡΙΝΩΝ ΣΤΕΠΩΝ;ΔΕΝ ΕΞΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΥΔΕ ΕΚΠΟΛΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΤΕ.ΜΑ ΠΟΤΕ ΟΥΔΕ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ!!!!!!

    10. ΕΧΟΥΜΕ & ΑΝΤΙΔΙΑ , ΠΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΣΕΣ & ΟΣΟΙ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΟΥΝΟΥΝ ΔΙΔΥΜΑ

    11. Το τρίτο το μακρύτερο μήπως το θέλουν? Για ρωτήστε τους εσείς που έχετε παρτίδες με τα Μεμέτια, είμαι διατεθειμένος (υπό όρους βέβαια) να τους το δώσω.

    Comments are closed.