ΕΔΩΣΑΝ Κ@ΛΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ. ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΟΥΛΗ, ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…

    Κοινοποίηση:
    diapragmatefseis

    Aπό τον Μαυρογιαλούρο, εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    Με το “καλημέρα” των λεγόμενων διερευνητικών επαφών η Τουρκία πήρε όλα όσα ήθελε και προχωράει για να πάρει και τα υπόλοιπα!

    Αυτό είναι το συμπέρασμα που ΔΥΣΤΥΧΩΣ βγαίνει, με βάση τις διαθέσιμες μέχρι τώρα πληροφορίες, από τη συνάντηση που είχαν χθες οι δύο αντιπροσωπείες στην Κωνσταντινούπολη. Και λέμε για τις μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες διότι από ελληνικής πλευράς έχει επιβληθεί απόλυτο “σιωπητήριο”, σε αντίθεση με αυτό που γίνεται από τους Τούρκους αλλά και από την πλευρά των Ευρωπαίων “συμμάχων” οι οποίοι έχουν πληροφόρηση σε …real time, που λένε, κάνοντας στη συνέχεια φυσικά και τις σχετικές διαρροές.

    Αυτό το οποίο πάντως μαθαίνουμε εμείς από βετεράνους Έλληνες διπλωμάτες οι οποίοι ήρθαν σε επαφή αρμοδίως για “να μάθουν τι έχει συμβεί”, είναι η ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του ότι “ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ”. Όλα τα θέματα από τουρκικής πλευράς εννοείται…

    Η Τουρκία πήρε όλα όσα ήθελε σε αυτή τη φάση τόσο από επικοινωνιακής πλευράς όσο και από πλευράς περιεχομένου.

    Κατ’ αρχάς ήταν μια έκπληξη -για όσους …δεν γνώριζαν όμως- η παρουσία και συμμετοχή στη συνάντηση του Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Ερντογάν. Στην πραγματικότητα είναι το alter ego του για τα θέματα αυτά. Και η παρουσία του εκεί είχε από μόνη της το νόημα ότι ήταν σα να παραβρίσκεται ο ίδιος ο Ερντογάν.

    Το δεύτερο επικοινωνιακό πλήγμα που πέτυχαν οι Τούρκοι ήταν ότι η συνάντηση πέραν του ότι έγινε στην “έδρα” τους -την Κωνσταντινούπολη- έγινε όχι σε ξενοδοχείο, όπως προβλεπόταν αρχικά, και στο Ντολμά Μπαχτσέ, ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα κτίρια στην Κωνσταντινούπολη που στα ελληνικά σημαίνει «γεμιστός κήπος». Είναι ένα ανάκτορο που αποτελούσε την κατοικία των σουλτάνων και μέχρι το 1922 ήταν το διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σήμερα το Ντολμά Μπαχτσέ ο χρησιμοποιείται ως Προεδρικό γραφείο στην Κωνσταντινούπολη. Είναι δηλαδή το ανάκτορο του νεο-σουλτάνου.  Με δεδομένες και τις επιδιώξεις του Ερντογάν να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, με βάση τη θεωρία της “Γαλάζιας Πατρίδας”, ο συμβολισμός αυτός ήταν απόλυτος!

    Πάμε στην ουσία τώρα η οποία συνοψίζεται στη φράση που μετέφερε έμπειρος διπλωμάτης και καλός γνώστης του παρασκηνίου: “Απλώθηκε όλος ο τραχανάς…”.

    Αυτό σημαίνει ότι μπορεί για λόγους τακτικής οι δικοί μας να λένε ψέμματα, αλλά χτες -στις τρεις και πλέον ώρες που κράτησαν οι συζητήσεις- οι Τούρκοι …δεν πτοήθηκαν από την δήθεν σθεναρή ελληνική στάση ότι “δεν συζητάμε τίποτε άλλο εκτός από τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών”. Δεν πτοήθηκαν και έθεσαν όλα τις γνωστές προκλητικές και παράνομες αξιώσεις τους κι ακόμη, όπως φαίνεται, περισσότερες. Και ο λόγος που δεν πτοήθηκαν είναι διότι -παρά τα όσα λένε οι δικοί μας εφιάλτες- ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ πως οι συζητήσεις θα είναι εφ’ όλης της ύλης. Απλώς ο Μητσοτάκης και η παρέα του βολεύονται προς το παρόν από την “τεχνική” μορφή του διαλόγου για να λένε ότι άτυπες συνομιλίες και “δεν είναι διαπραγματεύσεις”.

    Αυτά είναι απολύτως αστεία πράγματα. Ο ίδιος ο Κούλης έχει αναλάβει ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ -στην πραγματικότητα είναι ΔΙΑΤΑΓΗ την οποία εκτελεί- απέναντι στην Μέρκελ και στο ΝΑΤΟ ότι δεν πρόκειται να φύγει από τις συνομιλίες αυτές για κανέναν λόγο. Γι αυτό και χθες βγήκαν και πανηγύρισαν όλοι οι διεθνείς “προστάτες” που σκίζονται για την μοιρασιά του Αιγαίου: Από τους Ευρωπαίους και τους Γερμανούς ειδικά, μέχρι τη νέα αμερικανική κυβέρνηση Μπάιντεν που μέσω ανακοίνωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του νέου εκπροσώπου του Νεντ Πράις. έδωσε με νόημα έμφαση στη “δέσμευση των δύο κυβερνήσεων σε αυτή τη διαδικασία”…

    Χθες μάλιστα επιβεβαιώθηκε από τη στάση της ελληνικής αντιπροσωπείας που την αποτελούν εκτός από τον επικεφαλής Λουκά Αποστολίδη ο Αλέξανδρος Κουγιού και η Ιφιγένεια Καναρά- η αποκάλυψη που κάναμε από την περασμένη εβδομάδα για την εντολή που τους δόθηκε “να μην αποχωρήσουν” με τίποτα από τις συζητήσεις. Δηλαδή, να καθίσουν και να “καταπιούν” ο,τι και να πει, ό,τι και να κάνει η τουρκική πλευρά. Κι αυτό έγινε χθες. Αντί να τα τρίψουν στην μούρη στους τουρκαλάδες ή έστω να πουν ένα πατριωτικό ΟΧΙ στις απαιτήσεις τους, αυτοί κάθισαν επί τρεις ώρες, τους άκουγαν με το κεφάλι σκυμμένο και τη φωνή σιγανή και στο τέλος συμφώνησαν να ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ οι συζητήσεις σύντομα στην Αθήνα…

    —————————— ——————

    Για λογαριασμό του Ερντογάν, ο Καλίν όχι μόνο με την έναρξη της κουβέντας “όρμησε” πάνω τους δικούς τους αλλά και δημοσίως αργότερα αποκάλυψε ότι συζητήθηκαν “όλα”: “Υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας είναι δυνατόν να επιλυθούν όλα τα προβλήματα, περιλαμβανομένου του Αιγαίου, και έχουμε πλήρη θέληση γι’ αυτό” έγραψε σε ανάρτησή του. 

    Κι αυτά τα “όλα τα προβλήματα” που απαίτησαν οι Τουρκαλάδες -και ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΎΝ οι δικοί μας- είναι πέρα από τις θαλάσσιες ζώνες, η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, οι λεγόμενες “γκρίζες ζώνες” με τις βραχονησίδες του Αιγαίου όπως τα Ίμια, ο εναέριος χώρος καθώς και συμφωνία για  τη δημιουργία “ενός μηχανισμού για τον έλεγχο των ροών προσφύγων και μεταναστών”. Αυτό είναι ένα επιπλέον θέμα με το οποίο απειλεί ανοικτά η Άγκυρα ότι θα ανοίξει τη στρόφιγγα για να έρχονται κατά χιλιάδες εάν δεν της παραδώσουμε το μισό Αιγαίο.

    —————————— –

    Για είμαστε και πιο συγκεκριμένοι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι στους σχετικούς “φακέλους” που έθεσαν για τις διερευνητικές διεκδικούν 152 ελληνικά νησιά από το Βόρειο Αιγαίο μέχρι το Κρητικό Πέλαγος. Κι από τα περίπου  6.000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, ζητούν συνολικά να τους δώσουμε την κυριαρχία σε τουλάχιστον 600-700 από αυτά. Στα επιπλέον “θέματα” -πέραν των ήδη …γνωστών- που θέτουν από χθες οι Τούρκοι είναι ακόμη και η “αποστρατιωτικοποίηση” της Αλεξανδρούπολης και πάνω από όλα η αμφισβήτηση του δικαιώματος του συμπλέγματος του Καστελορρίζου για πλήρη επήρεια στην ΑΟΖ, κάτι που αποτελεί στρατηγικό στόχο της Τουρκίας. Οι δικοί μας δεν είπαν όχι ούτε σε αυτό, κάνοντας ένα ακόμη προδοτικό βήμα προς τα πίσω!

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Ο Μητσοτάκης είναι ο νέος εθνικός ήρωας της Τουρκίας, τους παρέδωσε μια ολόκληρη χώρα, την Ελλάδα, δωρεάν χωρίς “να πέσει ντουφεκιά”, άντε με το καλό και πασάς των Αθηνών.

    2. Εγώ ξέρω ότι από την Κω τη Ρόδο και τα κοντινά νησιά στην Τουρκία Μία χαρά πηγαίνουν οι Έλληνες πολίτες και ψωνίζουν από Τουρκία από το παζάρι Ο μόνος που δεν πήγε όταν πήγε στην Κω ήμουν εγώ όταν μου είπε πάμε απέναντι στο bodrum στο παζάρι ο Τούρκος που ήξερε και ελληνικά του είπα όχι δεν φεύγω από το ελληνικό έδαφος αν το κάνανε όλοι δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει αλλά εκεί στην Κω που συζητάγα με κόσμο μου λέγανε Έλα ρε οι γειτόνοι είναι γιατί να μην πάμε απέναντι και με είπανε και ρατσιστή κιόλας

    3. Στέφανε στο έχω γράψει πολλάκις εδώ στο μακελειό από το Μάιο του ’20 ότι έχουν δωρήσει το μισό Αιγαίο στους Τούρκους, δεν είναι νέο λοιπόν, άκουσέ με τα πραγματικά νέα είναι ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει εργολαβία να πείσει τους Κύπριους να ξεπουληθούν και αυτοί στους Τούρκους, ΨΑΞΤΟ!

    4. Μασόνοι φάγανε ήπιανε τζάμπα και μετά φόρεσαν τις μάσκες για να μη φαίνεται η σούρα τους

    5. Από τη στάση και μόνο του σώματος του παππού…ο οποίος γέρνει σαν κρεμανταλάς η χεσμένος ..καταλαβαίνει κανείς τι στρίμωγμα έφαγε!!!! Καημένη Ελλάδα!! Πως σε κατήντησαν έτσι…δοσίλογοι πολιτικοί και καθηγητάδες! Ενας τρελός στρατιωτικός να τιμήσει τον όρκο δεν υπάρχει?? Ολοι όταν βγουν απόστρατοι θυμούνται ότι δεν τηρούνται οι όρκοι??

      1. Γιατι?για να καταλήξει φυλακή και να ξαναφηζηζετε εσείς πάλι τους ίδιους οπως τοτε?

    6. Τα παλληκαρια στην Αγια Λαυρα οταν ξεσηκωθηκαν βαστωντας την σημαια της ελευθεριας δεν περιμεναν οτι θα υπηρχαν ανθρωποι που θα συνετριβαν τα ιδανικα τους το 2021. Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας οταν εχουμε τετοιους πολιτικους. Στην Ελλαδα του 2021 υπαρχει η διαφθορα της Μυκονου, η ατιμωρησια,οι μητροπολιτες που εμβολιαζονται (δηθεν) με mrna και ο Κουλης που υπακουει στην Μερκελ της Γερμανιας. Τα παλληκαρια που σκοτωθηκαν στο Μπιζανι και στα Αλβανικα βουνα αγαπουσαν την πατριδα τους. Εσεις μουλαρια σε τι πιστευετε?

      1. Η πλειοψηφία των πολιτών ίδια σκατα με τους πολιτικούς είναι σε όλα

    7. Τους εδωσες εν ψυχρο. Ειναι επειδη εισαι πατριωτης με λεφτα αισθηματα

    8. Έλα ρε Χίο κ εσύ βουρ πατσα. Προκαταρτικα δεν έχει!?!!! Κάνα τσιμπ@υκι πρώτα γονατιστό όπως λένε ιππαστι…. Έλα ελα λίγο ρομαβς δε βλάπτει..

    Comments are closed.