ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ! ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΜΕ ΡΕ ΑΘΛΙΟΙ; ΜΕ ΤΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ;

    Κοινοποίηση:
    ΣΥΝΟΔΟΣ

    «Λευκός καπνός» βγήκε από τη «μαραθώνια» Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε., με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να οδηγείται εν τέλει σε πολιτική συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στα κράτη-μέλη έως το τέλος του χρόνου.

    Κατά τη Σύνοδο, η οποία εξελίχθηκε σε θρίλερ και λίγο έλειψε να μην προκύψει συμφωνία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στις βασικές γραμμές μιας παρέμβασης που θα είναι ικανή, έως το τέλος του έτους, να βάλει «στοπ» στην προμήθεια ρωσικού πετρελαίου, έστω εκείνου που μεταφέρεται με πλοία.

    Βέβαια, αρκετοί ήταν οι ηγέτες που προμήνυαν μεγαλύτερη καθυστέρηση στην απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο, βάζοντας στο κάδρο την επόμενη Σύνοδο Κορυφής, στις 23 και 24 Ιουνίου.

    Τι περιλαμβάνει το 6ο πακέτο κυρώσεων;

    Μείωση κατά 90% των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία εντός 2022

    «Συμφωνήθηκε η απαγόρευση εξαγωγών του ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ. Αυτό καλύπτει πάνω από τα 2/3 των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, σταματώντας μια τεράστια πηγή χρηματοδότησης για την πολεμική της μηχανή», συνόψισε μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

    Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξαιρούνται προσωρινά από το εμπάργκο οι εισαγωγές πετρελαίου μέσω αγωγών.

    «Χάρη στην εθελοντική δέσμευση της Γερμανίας και της Πολωνίας να σταματήσουν τις εισαγωγές τους μέσω του αγωγού Ντρούζμπα, το εμπάργκο θα εξαλείψει περίπου το 90% των ευρωπαϊκών εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Πρόσθεσε ότι για το υπόλοιπο 10% το Συμβούλιο θα επανέλθει το ταχύτερο δυνατόν.

    Η εξαίρεση των εισαγωγών μέσω του αγωγού Ντρούζμπα, ο οποίος προμηθεύει ιδίως την Ουγγαρία, επέτρεψε να αρθεί το βέτο της Βουδαπέστης, που εμπόδιζε για αρκετές εβδομάδες την εφαρμογή του 6ου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

    Κυρώσεις σε τηλεοπτικά δίκτυα, φυσικά πρόσωπα και αποκλεισμός από το SWIFT

    Εκτός από το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, η 6η δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον αποκλεισμό από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα SWIFT τριών ρωσικών τραπεζών, ιδίως της Sberbank, την απαγόρευση μετάδοσης των εκπομπών τριών ρωσικών κρατικών τηλεοπτικών σταθμών στην ΕΕ και κυρώσεις εις βάρος περίπου εξήντα προσώπων που ευθύνονται ιδίως για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

    Η οριστική συμφωνία για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και το 6ο πακέτο κυρώσεων αναμένεται να εγκριθεί εντός της εβδομάδας από τους μόνιμους αντιπροσώπους των κρατών-μελών και να υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    Πού επικεντρώνεται η ΕΕ;

    Την κατεύθυνση της Ε.Ε. ως προς τις «επενδύσεις» που αναμένεται να ακολουθήσουν τα κράτη-μέλη για να απεξαρτηθούν από το ρωσικό πετρέλαιο ανήρτησε στο Twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιν, αναφέροντας πως θα επικεντρωθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη διαφοροποίηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, στις τεράστιες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στη χρηματοδότηση.

    Πρώτα εγγυήσεις, μετά το έκτο πακέτων των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

    Από την πρώτη στιγμή, ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, δεδομένης της εξάρτησης της χώρας του από το ρωσικό πετρέλαιο, ήταν εκείνος που έκανε σαφές πως πρώτα πρέπει να δοθούν εναλλακτικές λύσεις και έπειτα να εφαρμοστεί το έκτο πακέτο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

    Κάποιες από τις χώρες, λοιπόν, δεν θέλουν απλώς υποσχέσεις αλλά γραπτές εγγυήσεις, λόγω της ζωτικής σημασίας του ρωσικού πετρελαίου για εκείνες.

    Επίσης, όσον αφορά την Τσεχία, ζητεί να μπορεί να αγοράζει ντίζελ από γειτονικές χώρες.

    Χρηματοοικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

    Την πρόθεσή της να χορηγήσει χρηματοοικονομική βοήθεια στην εμπόλεμη Ουκρανία εξέφρασε η Ε.Ε., με τους «27» να τονίζουν στα συμπεράσματά τους πως «η ΕΕ είναι έτοιμη να χορηγήσει στην Ουκρανία νέα έκτακτη μακροοικονομική βοήθεια ύψους έως και 9 δισ. ευρώ το 2022».

    Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητεί να εξεταστεί η πρόταση της Επιτροπής αμέσως μόλις υποβληθεί, ωστόσο ακόμη δεν είναι γνωστό αν η βοήθεια θα περιλαμβάνει μόνο δάνεια ή και επιχορηγήσεις.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    27 Σχόλια

    1. Δουλεψε αλλη μια φορα η βουτιξιον για τον Ρωσο που θα διοχετευσει τα πετρελαια του στον Κινεζο, στον Ινδο……
      Εντω μπενζινα 5 ευρα το λιτρο και οι…..συνεπειες!
      Για το καναπεδισταν μεχρι να μην εχει δευτερο βρακι να φορεσει,.

    2. Ωχ Παναΐαμ, πού κοιτάει το ζαβό χάσκοντας; Στο κενό που απευθύνθηκε;

    3. Οπως πάντα στο τέλος ολα θα πληρώσει ο λαός , αυτοί οι νεοταξήτες δεν πρόκειτε ποτέ να πάθουν τίποτα , γιαυτό πλήρωνε ραγιά Ελληνα την βεντζίνη σύντομα 3 – 4 € το λίτρο και το ψωμί 2 -3 € και το χειμώνα αγόραζε καυσόξυλα για να ζεσταθείς και βέβαια το κυριώτερο μην ξεχάσεις στίς εκλογές να τούς ξαναψηφήσεις

    4. Αλλαξε τους τον αδοξαστο βλαδιμηρε.στις βαρωνες στους λιμοκοντορους της ΕΕ. Με την ευκαρια οι ευρωβουλευτες μας τι βιολι βαρανε.καλο ειναι το 20χιλιαρκο το μηνα.Αυτο ειναι η ΕΕ , ταξιδακια συχνα πυκνα ελλαδα βρυξελλες, σπιτια, σχολεια για τα παιδια τους και αλλα εφοδια για να περνανε καλα.Ο κοσμακης ομως εδω στεναζει.Αρκει να περναει καλα η ουρσουλα, που αφου εχει κανει το κυκλο της με 7 παιδια, σκοτωνει την ανια της τωρα με το προεδριλικι.Φωτεινη εξαιρεση ο βικτωρας που ενδιαφερεται για τον λαο του.Αυτος ειναι ηγετης πραγματικος και οχι ανδρεικελο

    5. Νεοταξικα παρεούλα των Βρυξελλών, βάρα Πούτιν γιατί αυτοί εδώ μας έχουν φλωμοσει στα gay pride και στους λαθρο

    6. ΚΑΝΕΝΑ “ΣΤΟΠ”! ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΕΣ!! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ “1η ΜΑΧΗ” ΜΕ ΤΟΝ “ΝΟΡΝΤ ΣΤΡΗΜ 2”, ΑΛΛΑ Ο “ΠΟΛΕΜΟΣ” ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!! ΟΙ “ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ” ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ!!!

    7. Καλη πεινα, και καλο ψωμι με το δικανο! Οι κυρωσεις φερνουνε και αντιμετρα!
      Πιαστε τα χωραφια και την πρωτογενη παραγωγη για επιβιωση!

    8. ναρκομανής κ σαύρα ξεκωλο. τα έκανε λέει νέα φοιτήτρια. Κ το ναρκωτικό κόβεται;;;;; 1η φορα το ακούω
      Ο άντρας της εμπορεύεται τις φόλες της φαιζερ κ. η τανα ψηφίζει υποχρεωτικότητας.
      ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΤΖΕΝΓΚΙΣ ΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΤΤΊΛΑ….. ΜΟΓΓΟΛΑ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ δολοφόνος της Ευρώπης
      τά φον είναι μαλακιες.

      1. φον θα πεί πως θέλει φόλα οπωςκαι οι περισσοτεροι εκει μεσα

    9. Οταν καποιοι φωναζαν μακρια απο Ευρωπαικη Ενωση καποιοι τους κοροιδευαν.Αυτοι τωρα πνιγουν τον κοσμο.

    10. ΖΗΤΩ Η ΡΩΣΙΑ! ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ- ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η Ε.Ε ! ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΑXΤΟΥΜΕ;

      1. κοψε και φατσες φουστιν, ερντοκλαν, χα χα χα ανθελληνα….

    11. Ο/Η Κοιτάτε κόρδωμα ο μαλάκας, χαίρεται που. βρίσκεται ανάμεσα στα τέρατα! λέει:

      Για να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα θυσιάζουν τους λαούς. Μόνο ο Ούγγρος φρόντισε για τον λαό του.

    12. Η ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ??? ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ…ΓΙΔΙΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΟΥΤΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ

    13. η ργκληματικη οργανωση ΕΕ νομιζει οτι ολος ο κοσμος ειναι αυτη η συμμορια κανουν μεγαλο λαθος ας κοιταξουν τον χαρτη να δουνε ποσο μεγαλος ειναι ο κοσμος οσο για το πως θα ζεσταθουν οι λαοι? ας καινε εφημεριδες και τα κολοχαρτα μπλεξαμε με την συμμορια της βαρωνης οπως λεει ο λιμενικος πιο πανω αλλα δεν νομιζω να ιδρωνει το αυτι του Ρωσου οι μονοι χαμενοι θα ειναι οι πολιτες της ευρωπης με τα ανδρικελα που την κυβερνανε

    14. Το τελειωτικό χτύπημα όμως έρχετε στα μέσα Ιουνίου εκεί όπου λήγει η περίοδος χάριτος των ομολόγων που έχει δανειστεί η Ρωσία αλλά δεν μπορεί να τα ξεπληρώσει με δολάριο (πάλι δάνεια πήραν με δολάριο ή ευρώ ή φράγκο αχαχα γτ άραγε δεν πήραν με γουαν ή ρούβλια ) εκεί να δείτε πως βαράνε τα κανόνια σε υπό χρεοκοπία …
      Πάλι θα επιστρέψετε στη Σοβιετία και αυτή τη φορά θα είναι οριστική

        1. σωστα τα λες λες και δεν τα εχει σκεφτει ο αλλος ολα αυτα που γραφει ο Rafaelo Bregkou τον θεωρει ξλιθιο τον Ρωσο

          1. Ε βέβαια αύξησαν τα επιτόκια ανέβηκε το ρούβλι, εικονικά όλα αυτά , και τώρα γρήγορα ξαναρίχνουν τα επιτόκια δανεισμού γιατί θα χτυπήσει υπερπληθωρισμός όπως βλέπεις τα έχουν σκεφτεί όλα για αυτό κάνουν βεβιασμένες κινήσεις πανικού ….. Άλλωστε το δήλωσε και η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας εκεί πως είναι η κατάσταση αλλά όλα είναι υπό έλεγχο στη Ρωσία ….Το ότι έχει ΑΕΠ ίσο με της Ισπανίας αλλά υπερδιπλάσιο πληθυσμό θα πρέπει να σε βάζει σε σκέψεις θα πεινάσουν και θα το δεις…..

    15. Η McMafia τών Ευρωπαίων Κηφήνων δέν κολλάει σέ τίποτα , προκειμένου νά προωθήσει τά συμφέροντα τών πέραν τού Ατλαντικού αφεντικών .

    16. Μην ανησυχείτε μόνο με τα πλοία.
      Ας είν’ καλά ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του.
      Θα τιμηθεί όπως και ο Μαρινάκης για τον αγώνα του κατά των ναρκωτικών για την συνεισφορά του κατά του λαθρεμποριου πετρελαίου.

      1. Άμα είστε καλοί και μου κάνετε παρέα σας θέλω
        Αυτόν της Κυριακής δε τον θέλω
        Είναι και βραδυνους
        Που τον βρήκατε;;

    17. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ Η ΒΑΡΩΝΗ ΘΑ ΧΟΡΕΥΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΤΟΝ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ.

      1. ΝΑΡΘΩ ΝΑ ΣΕ ΒΓΑΛΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΠΝΙΓΗΚΕΣ; DA?

    Comments are closed.