ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ – ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

  Κοινοποίηση:
  Αυξημένη κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας, την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

  Στη δημοσιότητα δόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών μεταξύ νομών. Τα μέτρα αφορούν στο σύνολο της επικράτειας και θα είναι σε ισχύ έως και τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00.

  Ειδικότερα:

   Κατά τον χρόνο εφαρμογής της απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

  Ειδικώς στην περίπτωση της Αττικής η μετακίνηση απαγορεύεται:

  α) εκτός των ορίων της Περιφέρειας και

  β) από ή προς την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

  Σχετικά με τα δικαιολογητικά που πρέπει να φέρουν μαζί τους οι πολίτες που ταξιδεύουν στην περιφέρεια προβλέπονται τα παρακάτω:

  1. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα (μισθωτοί) που μετακινούνται για δουλειά θα πρέπει να έχουν χαρτί από ΕΡΓΑΝΗ. Αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή σε άδεια, θα τους επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα.

  2. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να διαθέτουν έγγραφο που να βεβαιώνει την ιδιότητά τους, αλλά και χαρτί που να αποδεικνύει το ραντεβού τους.

  3. Οι μετακινήσεις για συγκομιδή προϊόντων, όπως, για παράδειγμα, το μάζεμα ελιάς, παύουν να υφίστανται ως λόγος μετακίνησης την περίoδο του Πάσχα.

  4. Οι μετακινήσεις για λόγους υγείας αποδεικνύονται μόνο με έγγραφο ή παραπεμπτικό από δημόσια δομή.

  5. Οι μετακινήσεις για κηδεία καθιστούν υποχρεωτική την προσκόμιση ληξιαρχικής πράξης κηδείας.

  6. Για μετάβαση στη μόνιμη κατοικία απαιτείται το Ε1, ενώ δεν επιτρέπεται η επιστροφή στα αστικά κέντρα μετά την περίοδο του Πάσχα.

  7. Για μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, ο μετακινούμενος γονέας υποχρεούται να φέρει και να επιδεικνύει
  α) στην περίπτωση διαζυγίου, αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου,
  β) στην περίπτωση διάστασης, υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και γ) σε κάθε περίπτωση, πρόσφορα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου, όπως τίτλο ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο.

  Να σημειωθεί πως η απόφαση προβλέπει διορία 48 ωρών για τις υπερτοπικές μετακινήσεις για τις περιπτώσεις εργασίας, κηδείας ή υγείας.

  Όσον αφορά στις κυρώσεις, διευκρινίζεται ότι στα πρόσωπα που παραβιάζουν τον περιορισμό κυκλοφορίας επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

  Ειδικώς στην περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο προβεί σε δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων ή σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  11 Σχόλια

  1. Όλοι στα διόδια και στα λιμάνια για χωριά και πόλεις ,δε μπορούν να σας κάνουν τπτ όταν είστε πολλοί,οι μπάτσοι θα τρελαθούν αν μας δουν χιλιαδες

  2. Κυριε χρυσοκουλουρε, αυτο μπορω να το κανω? ααα το αλλο απο εδω, απο εκει. το απαραπερα, //// ραγιαδες ολοι μαζι να τους σκησουμε τον πατο…. κ μετα να τους ριξουμε ενα, τι ενα? ενα χεσιμοοοοοοοοοοοοοοο….

  3. Το ωραίο είναι ότι οι οπαδοί και ψηφοφόροι της ΝΔ είναι πατρίς θρησκεία οικογένεια τους κοροϊδεύουν χρόνια και ξανά θα πάνε τα ζώα να τον ψηφίσουν.

  4. Χαχαχαχα πήγα στο χωριό πριν δύο βδομάδες και είμαι ακόμη εκεί. Γελάω με τα ανθρωποειδή διποδα που ακούνε το κουλό και φορανε διπλή μάσκα και αλλάζουν πεζοδρόμιο όταν με βλέπουν χωρίς μάσκα Χαχαχαχαχα.

  5. ΓΎΦΤΟΙ, ΛΑΘΡΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΌΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΧΛΟΙ, ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΈΣ ΚΑΙ
   ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΜΟΘΡΕΦΤΑ
   ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥΣ ΓΡΆΦΟΥΝ ΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΌΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΟΎΝΤΑΙ.
   ΜΌΝΟ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…
   .

  6. ΨΗΦΊΣΤΕ ΠΆΛΙ ΚΑΙ ΠΆΛΙ !!ΤΟΥΣ 301 ΡΑΓΙΆΔΕΣ !!! ΚΑΙ ΑΛΆ ΘΑ ΣΑΣ ΚΆΝΟΥΝ !!! Η ΓΚΕΣΤΆΠΟ !! ΚΑΙ Η ΝΑΖΙΣΤΈΣ !! ΑΥΤΟΎΣ ΓΟΥΣΤΆΡΕΤΕ !! ΦΆΤΕ ΤΟΎΣ !!!

  7. …… ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ τοσο ηλιθιους πολιτικους πρωτη φορα βλεπω καλα λενε οτι οι σπουδες αποβλακωνουν τον ανθρωπο ποσο μαλλον τους βλακες που ειναι γεννημα θρεμα λεγαν για την χουντα εκεινη ηταν χαδι μπροστα σε δαυτους αυτοι χτυπανε με σαλαχοουρα

  8. ΧΟΥΝΤΑ!!! Ψηφίστε τους πάλι, να τους χαίρεστε! Το σημαντικότερο, βάζουν χέρια σε ιατρικά απόρρητα, δεν επιτρέπουν μετακίνηση σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ νοσοκομεία που πληρώνουν όσοι έχουν χρήματα μια πιο καλή μεταχείριση μια και στα κωλο δημόσια τους όποιος πάει έχει ψοφήσει αβοηθητος από κοβιντ. Εγώ καρκινοπαθης δεν μπορώ πλέον από Βέροια να πάω Θεσσαλονίκη σε ιδιωτικό νοσοκομείο για τη θεραπεία μου! ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΛΟ ΨΟΦΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ!!!!

  9. ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΑ.. ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΑ.ΛΕΠΡΕΣ.ΕΡΠΕΤΑ.ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ..ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΑΣ ΚΑΙΕΙ Κ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ..ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ.ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΕΣ

  10. ΣΙΓΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΙ ΡΙΟ (ΚΑΡΑΒΙ)ΓΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟ;ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ Ε1 Η Ε9 ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΝΑΓΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.

  Leave a Response