ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΡΕ ΚΕΡΑΤΑ: 63 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΦΕΣΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ! ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ!

    Κοινοποίηση:
    ΚΕΡΑΤΑΣ

    Κάνει στην πατρίδα μας, ότι έκανε στο κόμμα του!

    Ακόμα περισσότερα χρήματα θα πρέπει να δώσει το Ελληνικό Δημόσιο για την εξυπηρέτηση του χρέους το 2023, καθώς θα πρέπει να διαθέσει το ερχόμενο έτος 5,85 δισ. ευρώ, από 4,85 δισ. το 2022.

    Με τα spreads των ελληνικών ομολόγων να διατηρούνται σταθερά πάνω από τις 270 μονάδες βάσης και την απόδοση των 10ετών ομολόγων να υπερβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες το 4,6%, το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως το 2023 θα προχωρήσει σε «συμμαζεμένες» εκδόσεις ομολόγων.

    Με βάση το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του χρέους, μέχρι σήμερα τα μόνο δάνεια που πληρώνονταν από τις θυσίες και τους φόρους του ελληνικού λαού ήταν τα διμερή δάνεια προς τα κράτη-μέλη που είχαν συναφθεί στο πρώτο Μνημόνιο, εκείνα του ΔΝΤ που αποπληρώθηκαν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, αλλά και αυτά που δεν είχαν ενταχθεί στο περιβόητο PSI του 2012. Στην πράξη, τα μεγάλα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Μνημονίων δεν έχουν αρχίσει να πληρώνονται, κάτι που αναμένεται να γίνει από το 2023.

    Εντοκα γραμμάτια: Τα έντοκα γραμμάτια που Ελληνικού Δημοσίου ανέρχονται στα 11,8 δισ. ευρώ. Πρόκειται για βραχυπρόθεσμο δανεισμό διάρκειας 3, 6 ή 12 μηνών.

    ANFA’s: Πρόκειται για τα ομόλογα που διακρατούνται από τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες. Για φέτος το ποσό ανέρχεται στα 768.000.000 ευρώ και εκτείνονται έως το 2037, με το συνολικό ποσό να αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως έχει συμφωνηθεί η επιστροφή των συγκεκριμένων ποσών στο Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

    SMP’s: Αντίστοιχο πρόγραμμα αφορά και τα ελληνικά ομόλογα που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συνολικού ύψους 2,34 δισ. ευρώ, τα οποία επιστρέφονται στο Ελληνικό Δημόσιο.

    Ομόλογα εκτός PSI: Η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας το 2012 έγινε με το περιβόητο PSI τον Μάρτιο του 2012 και είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν «κούρεμα» κατά 53,5% πολλών μικροομολογιούχων, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων. Στο PSI όμως δεν εντάχθηκαν όλα τα ομόλογα, καθώς αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν τόσο ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών τίτλων όσο και η ΕΚΤ. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε το πρόγραμμα ANFA. Σήμερα έχει απομείνει η αποπληρωμή δύο ετών και συγκεκριμένα για το 2028 (200.000.000 ευρώ) και το 2034 (314.000.000 ευρώ).

    Ομόλογα: Το Ελληνικό Δημόσιο προχωρά τακτικά σε εξόδους στις διεθνείς αγορές προκειμένου να δανειστεί νέα κεφάλαια. Στις περισσότερες εκδόσεις στην πράξη αποπληρώνει παλαιότερα ομόλογα που λήγουν και τα αντικαθιστά με τα καινούργια. Σήμερα είναι σε ισχύ ομόλογα συνολικού ύψους 81,9 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν αγοράσει κυρίως ξένοι επενδυτές και εκτείνονται έως το 2057. Αυτή την ώρα διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά ομολόγων τίτλοι διάρκειας 3, 5, 7, 10, 15 και 30 ετών.

    ΤτΕ: Το 2023 θα πρέπει να αποπληρωθούν δάνεια ύψους 449.000.000 ευρώ προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

    ΕΤΕπ: Το Ελληνικό Δημόσιο έχει λάβει δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και την Τράπεζα Ανάπτυξης (ΤΑΣΕ) ύψους 7,83 δισ. ευρώ και εκτείνονται έως το 2041.

    SURE: Το πρόγραμμα SURE υπήρξε ένα έκτακτο μέτρο στήριξης της απασχόλησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το ποσό που απομένει να αποπληρωθεί από την Ελλάδα προς την Ευρώπη ανέρχεται σε 5,26 δισ. ευρώ, ξεκινώντας από το 2025 και άλλες τέσσερις δόσεις έως το 2050.

    Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα έχει λάβει ήδη κάποια από τα πρώτα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης. Προσώρας έχουν προγραμματιστεί μικρές αποπληρωμές από το 2032 έως το 2052. Τα ποσά θα αυξηθούν όσο αυξάνονται και οι εκταμιεύσεις των δανείων.
    Δάνεια EFSF: Πρόκειται για τα περισσότερα δάνεια που έλαβε η Ελλάδα από τον έκτακτο μηχανισμό σταθερότητας (EFSF) που δημιουργήθηκε με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Ο χρονικός ορίζοντας αυτών των δανείων, που αγγίζουν τα 130,9 δισ. ευρώ, εκτείνεται μέχρι το έτος 2070! Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2023 ξεκινά η αποπληρωμή των δανείων προς τον EFSF, με το Ελληνικό Δημόσιο να βγάζει κάθε χρόνο από τα ταμεία του 1,738 δισ. ευρώ έως το 2027 και στη συνέχεια από το 2028 έως το 2037 το ποσό να αυξάνεται σε ετήσια βάση στα 1,83 δισ. ευρώ.

    Δάνεια ESM: Μετεξέλιξη του EFSF αποτέλεσε ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης ESM, από τον οποίο η Ελλάδα έχει λάβει δάνεια ύψους 59,8 δισ. ευρώ. Η αποπληρωμή των συγκεκριμένων δανείων ξεκινά το 2034 και ολοκληρώνεται -υπό τα σημερινά δεδομένα- το 2060.
    Διακρατικά δάνεια: Η Ελλάδα θα αποπληρώσει πριν από το χρονοδιάγραμμα 2,7 δισ. ευρώ δανείων που οφείλονται σε χώρες της ευρωζώνης, στο πλαίσιο του πρώτου Μνημονίου. Οι χώρες της ευρωζώνης παρείχαν στην Ελλάδα 53 δισ. ευρώ (τα οποία σήμερα ανέρχονται σε 48,7 δισ.) σε διμερή δάνεια (GLF), με τις λήξεις να εκτείνονται έως το 2041.

    Repos: Πρόκειται για συμφωνίες επαναγοράς ενός χρεογράφου. Τα repos σήμερα αγγίζουν τα 39,19 δισ. ευρώ και αφορούν συμφωνίες μεταξύ του κράτους και φορέων ή χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων σε συγκεκριμένες τιμές με συμφωνία επαναγοράς σε μελλοντική στιγμή. Αυτό το χρονικό διάστημα εκτείνεται από μία μέρα έως και αρκετές εβδομάδες. Παρότι έχει εγγραφεί ως χρέος μόνο το 2022, μετακυλίεται από έτος σε έτος.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    31 Σχόλια

    1. Ο επόμενος θα πει παρέλαβα χάος και μεγάλο χρέος…. Θα τον πιστέψουν και θα συνεχίσουμε. Και να θυμάστε να φορέσετε μάσκα για το Κο Βι.

    2. Αναλυση του χρεους Κουλαρα εδω και τωρα! Ταχεις χεσει ολα τσογλανε εν ονοματι των δηθεν δυσκολων προβληματων που ειχες να διαχειριστεις!
      Κορωνοιος κονομα γαμω τα πολιτικα εργαλεια, ακους σεφταλια του βαλτου αιτωλοακαρνανιας, ενεργειακο απ το καλοκαιρι του 2021 ……ποιους δουλευεις ρε μπαγλαμα?

    3. Αν τον φωνάξω στη παρέλαση κλέφτη σίγουρα θα με ξεχάσουν στη ψειρου για πολύ καιρό εσύ μακελειό τι πλάτες έχεις και αποκαλείς κοτζαμ πρωθυπουργό κλέφτη?Δε φοβάσαι Στεφανε τα δικαστήρια?
      Έχεις πολλά λεφτά να πληρώσεις δικηγόρους χαρτόσημα και δικαστικά?Και μη βάλεις κάποιο διαχειριστή να μου απαντήσει γιατί σε πληροφορω ότι σε σαμποτάρουν.Πριν καιρό τα σχόλια σε κάθε κύριο άρθρο που αναρτουσες ήταν πάνω από 50 μέχρι 150 και τώρα στα 10-20?
      Ψαξτους σου λέω αδερφούλη μου σου ανοίγουν
      λακο τα καθάρματα.

    4. Mε εντολές Κούλη η ΑΑΔΕ θα μπουκάρει στα σπίτια των Ελλήνων και θα παίρνει ότι γουστάρει για οφειλές πάνω των 500 ευρώ.
      Πάρτε τα όπλα να εξουδετρεώσετε τα καθίκια της ΑΑΔΕ!!!!
      Η ΑΑΔΕ θα δει τα ραδίκια ανάποδα!!!!!

    5. Με την πρώτη ευκαιρία να τους κρεμάσουμε όλους να τελειώνουμε μαζί τους οριστικά. Μην περιμένετε από τις “ψευτοεκλογές” να ξεκουμπιστούν δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

      1. 100% μαζι σου, εχεις απολυτο δικιο, αυτο ακριβως πρεπει να γινει

      2. Οπως τους κρεμασαμε για τα μνημονια π.χ. ;
        Ποιος θα τους κρεμασει ρε φιλε,ο ραγιας ο νεοελληνας που τον γ.. και τους ψηφιζει κι απο πανω ;

        1. Σωστός συνονόματε, αυτός ο Βρωμοπιθηκολαός, έχει ότι τού αξίζει γι’αυτό και θα εξαφανιστεί.

    6. Βεβαια επι cοvιd-19 ολο απευθειας αναθεσης κανανε.. και μοιραζανε 500 ευρα στα καταστηματα για να τα εχουνε κλειστα …..αυτο ειναι το θαυμα! μια χωρα καταχρεωμενη με μηδενικες σοβαρες επενδυσεις.
      Και για οσους λενε οτι ανεβηκανε η καταθεσεις λογικο ειναι απο την στιγμη που επι καραντινας δεν αφηνατε τον κοσμο να παει πουθενα τον ειχατε φυλακισμενο τα αφηνε τα λεφτα του στην τραπεζα…μολις ομως ο κοσμος βγηκε εξω αρχισε να ξοδευει σε οτι εβρισκε μπροστα του και εσκασε ο πλυθωρισμος…αλλα και αυτα θα τα φαει το τερας του πλυθωρισμου…απο εδω και περα αρχιζουνε τα δυσκολα.

    7. Tα τελευταια χρονια το χρεος εχει παει στο 200+ % , ενω παλια ελεγαν για το χρεος και για τα μνημονια που θα το βελτειωναν… τωρα με τον ιο δε μιλαει κανεις , αυτο δειχνει οτι τα μνημονια δεν εγιναν για το χρεος… οπως και ολα αυτα δε γινονται για εναν ιο . Σε λιγο ερχεται η παγκοσμια κυβερνηση με τους ψευτικους εξωγηινους , ολοι οι πολιτικοι ειναι μαριονετες . Ο Κουλης απλα χτιζει την παγκοσμια κυβερνηση ως ενα καλο πιονι , ολα γινονται για την παγκοσμια κυβερνηση και ολοι ειναι μαριονετες . Το ”2022” θα ερθουν ψευτικοι εξωγηινοι, δε γινονται για εναν ιο, θα ξεκινησει η παγκοσμια κυβερνηση και θα πουν αχ τελικα δε γυριζει η γη γυρω απο τον ηλιο σου ειπαν ψεματα… , μετα την παγκοσμια ..ο αντιχριστος (μετα θα πεσει) , το 2020 βγηκε στις ειδησεις βιντεο με ουφο απο το πενταγωνο των ΗΠΑ , θα φανουν πολλα σε λιγο καιρο… (οχι ολα) . Ο Πλατωνας λεει για σπηλια με μαριονετες , ειναι πιονια…

    8. ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΑΣΤΡΟΠΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ…….Η ΠΟΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΦΑΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ………………..

    9. δεν είναι τυχαίο που ο καρκίνος θερίζει κυρίως νεοδημοκράτες…

      1. Ε, εάν το κάνει, δεν ξέρω τυχαία ή μη, μισή δουλειά κάνει… Πρέπει να οργανωθεί, όπως στο ανέκδοτο…

    10. Ξεσκιστε τον τον βρωμιαρη να μην μπορει να κρυφτει ουτε σε πηγαδι.

    11. Και τι κανουμε γιάυτο ;
      Γραφουμε σχολια στο ιντερνετ ;
      X…νε.
      Πηγαιντε τη συμμορια στο 3% στις εκλογες.
      Ουτε στο 15 ουτε στο 10.Στο 3.
      Να μη ξαναβγει κανεις τους βολευτης.
      Αλλιως μην κλαιγεστε,καλα σας κανουν και σας γ.. αφου τα δεχεστε και δεν αντιδρατε σε τιποτα.

    12. Χρεωκόπησαν το κόμμα τους λογικό να χρεωκοπήσουν και την Ελλάδα.
      Και οι ελληναράδες τους επιβραβεύουν με την ψήφο τους.
      Εύγε στο χαζότερο λαό του πλανήτη.

    13. δεν φταιει αυτος ..δεν βγηκε μονος του..

    14. Μα ο ΣΚΑΪ το ΜΕΓΚΑ ο ΑΝΤ1 ο ΑΛΦΑ και το ΣΤΑΡ λένε ότι η κυβέρνηση των Μητσοτάκηδων τα πηγαίνει περίφημα, ψέματα μας λένε;;;
      Υπονοούν ότι οι Μητσοτάκηδες έχουν φεσώσει τη χώρα όπως και το κόμμα τους;;;

    15. Γιατί να τους πληρώνουνε τους κωλογερμανούς; Θα μας διώξουν; Ας μας διώξουν. Τί θα γίνει, μια ζωή θα τους πληρώνουμε; Τί θα μας κάνουν; Θα μας πάνε στο διεθνές δικαστήριο; Δεν έχουμε να πληρώσουμε. Τα πήραν όλα, τρένα, αεροδρόμια, λιμάνια. Τί θα κάνουν; Θα πάρουν την Ακρόπολη; Ας την πάρουν; Θα την σηκώσουν όπως είναι; Αποκλείεται. Θα την κάνουν κομμάτια; Θα την καταστρέψουν.

    16. Οταν υπαρχουν τοσοι κλακαδοροι καλοπερασακηδες που τον χειροκροτουν στα εγκαινια του μετρο στον πειραια , τοσο περισσοτερο θα μας γραφει στα….υποδηματα του .θα μας κανει στο τελος να ζηταμε ελεημοσυνη , αρκει αυτος και οι συν αυτω να περνανε καλα

    17. καλε το μαλλακι το πηρε ο ανεμος οπως και τα μυαλα του ???????????

    18. Δε τρέχει ΤΙΠΟΤΑ. Θα τον “τιμωρήσουμε” όταν θα τον στείλουμε να κανει αντιπολίτευση…

      1. Και ποιον θα κανουμε κυβέρνηση ρε;; Τον ΣΥΡΙΖΑ;; Δεν πας καλά!

    19. Ωραίο μαλλί.
      Σηκώθηκαν όρθιες κι οι τρίχες του απ’ τις μ@λ@κ@ες που λέει.

    20. Ε βέβαια έτσι όλοι ξέρουν να κυβερνάνε!

    Comments are closed.