“ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ” Η ΔΗΘΕΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΕΥΡΩΠΗ – “ΝΑΥΑΓΙΟ” ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ- «ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ – ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΩΡΑ» – ΑΓΡΙΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΣΤΟ EUROGROUP – Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ;

Κοινοποίηση:
1

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στις ολονύκτιες διαβουλεύσεις που είχαν σε μία μεγαλύτερη στήριξη των οικονομιών τους που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, με τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, να ανακοινώνει σήμερα το πρωί τη διακοπή των συζητήσεων έως αύριο, Πέμπτη.


Διπλωματικές πηγές και αξιωματούχοι ανέφεραν ότι μία διαμάχη της Ιταλίας με την Ολλανδία, σχετικά με τους όρους που θα έπρεπε να συνοδεύουν τη χορήγηση πιστώσεων στις χώρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μπλόκαρε την πρόοδο για τη συμφωνία σε ένα πακέτο μέτρων ύψους μισού τρισ. ευρώ. «Μετά από 16 ώρες συζητήσεων φτάσαμε κοντά σε μία συμφωνία, αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί», δήλωσε ο Σεντένο, προσθέτοντας: «Διέκοψα το Eurogroup και θα συνεχίσουμε αύριο».

Οι υπουργοί Οικονομικών άρχισαν χθες το απόγευμα τις συζητήσεις τους, οι οποίες κράτησαν όλη τη νύχτα με διάφορα διαλείμματα προκειμένου να υπάρξουν διμερείς διαπραγματεύσεις, προσπαθώντας να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο μέτρων για να βοηθήσουν τις χώρες, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Ήλπιζαν να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο ύψους μισού τρισ. ευρώ για να περιορίσουν το οικονομικό πλήγμα, να χρηματοδοτήσουν την ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία και να αφήσουν πίσω τις διαφορετικές απόψεις που έχουν βλάψει τις σχέσεις τους.

Ωστόσο, ήταν εμφανές ότι υπήρξαν διαμάχες ξανά.

«Οι Ιταλοί θέλουν μία αναφορά στην αμοιβαιοποίηση του χρέους ως ενός πιθανού μέσου για την ανάκαμψη, το οποίο θα πρέπει να αναλυθεί περισσότερο στο μέλλον. Οι Ολλανδοί λένε ‘όχι’», δήλωσε μία διπλωματική πηγή.

Αξιωματούχος που συμμετείχε στις συζητήσεις δήλωσε σήμερα το πρωί, περίπου στις 7 (ώρα Ελλάδας), ότι η Χάγη ήταν η μόνη που αρνούνταν να υιοθετήσει ένα κείμενο συμφωνίας των υπουργών για την έγκριση του νέου πακέτου οικονομικών μέτρων από τους 27 ηγέτες της ΕΕ. Η έκδοση κοινού χρέους αποτελεί μία γραμμή μάχης μεταξύ των χωρών του Νότου, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, που έχουν οικονομικά προβλήματα και του δημοσιονομικά φειδωλού Βορρά, με αιχμή τη Γερμανία και την Ολλανδία, από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της κρίσης της Ευρωζώνης πριν από μία δεκαετία.

Για τη στήριξη των οικονομιών, που σηκώνουν το βάρος από τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, η ΕΕ έχει ήδη αναστείλει τους περιορισμούς για την κρατική βοήθεια και επέτρεψε στα κράτη-μέλη να αυξήσουν τις δημόσιες δαπάνες και το δημόσιο χρέος τους. Ωστόσο, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία λένε ότι αυτό δεν αρκεί και έχουν προβάλει τη συζήτηση για μεγαλύτερη στήριξη ως μία υπαρξιακή δοκιμασία αλληλεγγύης που μπορεί να διασπάσει την ΕΕ.

Οι άλλες προτάσεις που συζητούνται περιλαμβάνουν τις πιστωτικές γραμμές από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ύψους 2% του ΑΕΠ μίας χώρας ή 240 δισ. ευρώ συνολικά.

Οι όροι για την πρόσβαση σε αυτές τις πιστωτικές γραμμές παραμένουν ένα αγκάθι. Μία άλλη επιλογή είναι η χορήγηση επιπλέον εγγυήσεων ύψους 25 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ώστε αυτή να μπορεί να δανείσει επιπλέον 200 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις. Το τρίτο μέτρο είναι η στήριξη του σχεδίου της Κομισιόν για την άντληση 100 δισ. ευρώ από την αγορά έναντι εγγυήσεων 25 δισ. ευρώ από όλες τις κυβερνήσεις της Ένωσης για την επιδότηση μισθών, ώστε οι εταιρείες να μπορούν να μειώνουν τις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων τους αντί να τους απολύει.

Η δημιουργία ενός έκτακτου ταμείου στήριξης για ιατρικές προμήθειες και υγειονομική περίθαλψη είναι μία ακόμη πρόταση, όπως και η γαλλική πρόταση για τη δημιουργία ενός κοινού ταμείου αλληλεγγύης της ΕΕ για τη χρηματοδότηση της μακροπρόθεσμης ανάκαμψης.

Αν τελικά οι υπουργοί Οικονομικών συμφωνήσουν, η συνολική απάντηση από τις εθνικές κυβερνήσεις και την ΕΕ θα μπορούσε να αποτελέσει το μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόγραμμα στήριξης του κόσμου, ξεπερνώντας αυτό των ΗΠΑ, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

Αν και οι μακρόσυρτες διαπραγματεύσεις δεν είναι κάτι άγνωστο για την ΕΕ, η συζήτηση αναδεικνύει ρήγματα στην Ένωση και ασκεί περαιτέρω πιέσεις στην ενότητά της, η οποία έχει ήδη πληγεί από την κρίση της Ευρωζώνης και τη μεταναστευτική κρίση του 2015-16, η οποία εν μέρει συνέβαλε στο Brexit.

Έως τώρα, οι υπουργοί, που συζητούσαν μέσω βιντεοδιάσκεψης όλη τη νύχτα, με μερικούς από αυτούς να αποκοιμούνται κατά διαστήματα, σύμφωνα με αξιωματούχους, ήταν απογοητευμένοι.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, φέρεται να δήλωσε σε ένα σημείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με έναν συμμετέχοντα αξιωματούχο: «Ντροπή σας, ντροπή στην Ευρώπη. Σταματήστε αυτό τσίρκο τώρα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

 1. Δεν παει στον διαολο η ευρωπη…ο Χριστος ειπε πηγαινετε και διδαξτε τα εθνη…ακουτε νεοταξιτες τα εθνη και τι ειπε ο καναρης οταν εκανε πειρατεια στους στολους τις ευρωπης προκειμενου να πολεμηση τους οθωμανους …τους ειπε θα σας πληρωση το ΕΘΝΟς…μα δεν εχετε εθνος του ειπαν …και απαντησε αν δεν εχουμε εθνος θα φτιαξουμε…κολονεοταξιτες..θα φτιαξουμε ΕΘΝΟΟΟΟΟΟΟΟς..γαμω την ευρωπη σας και τα λεφτα σας σκουπιδια….

 2. Στέφανε τα πολιτικά τζάκια της χώρας μέσα σε 35 χρόνια έφαγαν 975 δις. Αυτά τα λεφτά που αν αξιοποιηθει για οινωνικες κατοικίες υπέρ Ελλήνων που ζουν στο ενοίκιο, που θα φτιάχνω Ντούσαν ελληνικές βιομηχανίες κτλ. Πού τα φάγανε τόσα λεφτά. Και εδώ μιλάμε για οικονομικά εγκλήματα χωωωρια τα λοιπά εγκλήματα που έκαναν μετά την πτώση Παπαδοπούλου καί ακόμα αυτά τα τομάρια είναι ελεύθερα και νομοθετούν πάνω στην ζωή μας.

 3. Η ΕΕ ηταν η κυριαρχια της Γερμανιας απεναντι στους ευρωπαικους λαου που την απαρτιζουν. Οτι δεν καταφερε ο Χιτλερ το εκαναν με την ΕΟΚ.Εαν θελουμε ΕΕ ας πεταξουμε την Γερμανια εξω .

 4. 46 Χρόνια φούσκες. Καιρός να τερματίσει αυτό το τσίρκο και το άλλο μπουρδελο που λέγεται ΕΕ. Όλοι είδαμε το τυρί όλα αυτά τα χρόνια , μα ελάχιστοι είδαν τη φάκα. Να δούμε πως κριθούμε από τις επόμενες γενιές….

 5. Θα βρουνε παλι μια νεα πατεντα φυσικα να φορτωσουν χρεος ωστε να μην διαλυθει η απατη ΕΕ.
  Βαγαζουν τρελα λεφτα απο την απατη ΕΕ οι τραπεζιτες και για αυτο πληρωνουν ολα τα πουλημενα τομαρια πολιτικους δημοσιογραφους δικαστικους επιστημονες ωστε να κρατανε τους λαους σε αυτην την απατη.
  Τα πουλημενα τομαρια και στην ελλαδα παντα θα κανουν οτιδηποτε οπως κανει ο κουλης ο τσιπρας η φωφη ο κουτσουμπας ο μιχαλολιακος ο μπαρουφας δεν ξερω για τον βελοπουλο ακομα.

 6. Εξω τωρα απο εε. και την δικτατορια των γερμαναραδων.Μακαρι αυτος ο ιος κα κανει και καποιο καλο!!!!

 7. Μόνο ενωμένη δεν είναι η εε. Ο καθένας την πάρτυ του. Εάν δεν περάσει το ομόλογο δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της εε καθότι οι Γερμανοί και τα βόρεια τσιράκια τους κοίταξαν μόνο το συμφέρον τους.

 8. Έξω από την ΕΕ τώρα. Αγγλία, Σκωτία, Ελβετία, Νορβηγία εκτός ΕΕ. Το 2009 η Ισλανδία μια χώρα 350.000 κατοίκων έφτυσε την ΕΕ. Την Ιταλία τη κρατάνε με νύχια και με δόντια, στη Γαλλία πέφτουν νεκροί στις πλατείες, η Σουηδία και η Πολωνία ετοιμάζουν δημοψήφισμα για αποχώρηση. Πρέπει να είσαι εντελώς βλάκας πια για να δηλώνεις ευρωπαιστής.

 9. ΑΝΤΕ….ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ…(ΕΕ)
  …..ΘΕΛΑΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ…ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΝΤΑΝΤΑ……
  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ…

 10. ΑΝΤΕ ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ. ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 300.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ; ΤΟΜΑΡΙΑ ΞΕΓΥΡΙΣΜΕΝΑ.

 11. ΑΝΤΕ ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ. ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΚΥΡΤΣΟ, ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 300.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ; ΤΟΜΑΡΙΑ ΞΕΓΥΡΙΣΜΕΝΑ.

 12. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ!! ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ!! ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ !!!ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ! !ΘΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΤΕ!!! ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΛΙΛΕΓΓΥΟΙ!!!

  1. 10 χρονια απατης τον κορωναιο περιμεναμε για να καταλαβουμε ποσο μαλακες κοροιδα ειμαστε?ημαρτον ρε μαγκες.
   Χρειαστηκαμε 10 χρονια για να καταλαβουμε οτι η εε φτιαχτηκε για να μας παρουν τα παντα οι τραπεζιτες να δημιουργησουν την παγκοσμιοποιηση και να γινουμε για παντα ελενχωμενοι δουλοι με τσιπακια και εμβολια?
   Ειμαστε αξιοι της χαζομαρας μας λοιπον γιατι πολλοι φωναζαν οπως και εγω εδω και 10 χρονια οτι επρεπε απο τοτε να εχουμε φυγει να εχουμε κατικοποιηση το μπουρδελο του ροτσιλντ την ΤΤΕ να διαγραφα ε τα χρεη οπως η ισλανδια και να βγαζαμε δικο μας νεο εθνικο νομισμα.
   Χασαμε 10 χρονια απο την ζωη μας πιστευωντας τα πληρωμενα τσογλανια του συστηματος.

 13. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΠΟΙΕΣ ΣΥΜΑΧΙΕΣ, ΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΙΛΑΜΕ?
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝ.
  Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.
  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΙ ΣΥΜΑΧΟΙ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΛΛΗΣ ΣΥΜΑΧΟΥ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ.
  Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ?
  ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ? ΟΙ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΞΗΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΛΙΑΤΣΗΚΟΛΟΓΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΔΩΤΟΥΝ?
  …………………………………………………………………………………………………………………………

  1. Σου δίνω την απάντηση, την οποία ήδη γνωρίζεις, δεν θα το καταλάβουν γιατί εργάζονται σκληρά για τα συμφέροντα των εργοδοτών τους. Όσο για αυτούς που τους μισθοδοτούν, όπως αναφέρεις, δεν δίνουν δεκάρα γιατί είναι πρόβατα που τρώνε σανό φουλ εδώ και 50 τουλάχιστον χρόνια…!

Leave a Response