ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ: “ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΞΑΝΑΝΘΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ”

  Κοινοποίηση:
  Basileios

  Τα λόγια του Γέροντα ασκητή του Παγγαίου Ὄρους που δίνουν δύναμη σε κάθε χριστιανό και προμηνύουν αλλαγές στην ανθρωπότητα

  «Τὸ τράνταγμα φέρνει τὴν ἀτόφια Ὀρθοδοξία! …θὰ ζήσετε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ὁ τρόπος τῆς ζωῆς τῶν ἀνθρώπων θὰ ἀλλάξει.

  Οἱ ἄνθρωποι δύσκολα θὰ ἀλλάζουν. Δὲν θὰ θέλουν νὰ ἀνοίξουν τοὺς ὀφθαλμοὺς τους, θὰ ἐθελοτυφλοῦν εἰς τὸν ἀπαγχονισμὸν τῆς ψυχῆς τους.

  Ἐπειδὴ ὁ Θεὸς θέλει ὅλον τὸν κόσμο νὰ τὸν σώσει, θὰ πρέπει νὰ ἔλθετε σὲ μετάνοια εἰλικρινῆ. Μετάνοια  καὶ προσευχή, αὐτὰ μόνο θὰ σᾶς βοηθήσουν.

  Ἐκεῖ ποὺ νομίζουν ὡστόσο οἱ πολέμιοι τῆς Ὀρθοδοξίας ὅτι θὰ σβήσει καὶ θὰ χαθεῖ, ἐκεῖ ἀκριβῶς θὰ ξανανθίσει καὶ θὰ ἑκατονταπλασιαστεῖ.

  Θὰ΄ρθεῖ καιρὸς ποὺ ὅλοι θὰ θέλουν νὰ κατακτήσουν τὴν πατρίδα μας. Τὸ μόνο ποὺ θὰ καταφέρουν θὰ εἶναι νὰ κατακτηθοῦν οἱ ἴδιοι. Καὶ ὄχι μόνον αὐτό, ἀλλὰ θὰ ζητοῦν ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες νὰ κατηχηθοῦν, γιατί θὰ μετανοήσουν καὶ θὰ βαπτίζονται”.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  30 Σχόλια

  1. Θεόδωρος Κολοκοτρώνης προς μοναχούς…….μην μου βροντάει εμένα τον ποδα γιατί βροντω το σπαθί να σου πάρω το κεφάλι….

  2. Ελάτε τώρα καλοί μου μοναχοί και μητροπολίτες…το σκάνδαλο στην Νέα Μάκρη το ξεχάσατε.. πού για εδάφη ξεδπιτωσατε 50 φτωχές οικογένειες με την βοήθεια της εξουσίας..τις μάνικες με το νερό, τα εγκεφαλικά ηλικιωμένων και τις αποβολές αγέννητων Ελλήνων τα ξεχάσατε..ο λαός μπορεί να ξεχνα…οι Έλληνες όχι…που έμπαιναν μοναχοί και έκοβαν τις ελιές από τις αυλές των κατοίκων οι οποίοι είχαν φυτέψει…. πραιτοριανοί παράβολα οι φονεις της Υπατίας…ίδιοι εισασταν τότε, ίδιοι είσαστε και τώρα…

    1. Νταν μωρέ….βγαίνετε σεις και μιλάτε για μεγάλη Ελλάδα και θα πάρουμε την Πόλη την στιγμή που πάτε στα τέσσερα σαν τις βάρβαρους στην Τήνο…γωνία εσείς οι δούλοι του Αβραάμ και του Λωτ συρικνωσατε την Ελλάδα και την φτάσατε ως την Λαμία. Σεις που κάνατε ιερές και βυζαντινές όπως και ισπανικές εξετάσεις και καιγατε ανθρώπους αφού τους κάνατε βασανιστήρια για να αλλαξοπιστησουν…νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου…ανακάλυψη ομαδικών τάφων Ελλήνων από σφαγές του αλλαριχου στην Θεσσαλονίκη…ο ελληνισμός υπό διωγμό των Ιουδαίων…..άστο φίλε….. Ρωμαίοι από πίσω… εξίσου και Ρωμιός…. καληνύχτα…

  3. ΟΣΟΙ ΔΙΨΑΤΕ ΕΛΑΤΕ , Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΞΕΔΙΨΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΥΔΩΡ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΥΤΗΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΔΩΡ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ …
   ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΞΙΩΘΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ

   1. Μήπως εννοείς την παν για δημιουργική φύση την οποία η Εβραίοι Ιουδαίοι διαστρέβλωση ως Παναγία…για ψάξουν λίγο καλύτερα… γιατί πολλά τα επηχηρηματα αλλά λίγοι τα γνωρίζουν….οι Έλληνες ακόμα και στους θεούς φυσική αντίδραση… όρθιοι μιλούμε…. δούλος γεννιέται, δούλος βαπτίζεται και δούλος πεθαίνεις….έτσι ακριβώς… δούλος των Ιουδαίων Εβραίων του Ισραήλ…και άσε περί Θεού γιατί είμαστε στο 2021….

  4. Θεέ μου συγχωρα τους δεν ξέρουν τι λένε. Βοηθα Παναγία μου να Αναστηθεί ή αγάπη . Χριστός ανέστη εκ νεκρών θανατο θάνατο πατισας και τις εν τις μνημαση ζωή χαρισαμενος.!!!!!

  5. Γελάτε αλλά ο τελευταίος γελάει καλύτερα. Προς το παρόν απολαύστε την κολομβισταν στην Ελλάδα.

  6. Κολοκύθια τούμπανα. Οι γνωστές παπαριές όπως αυτές που έλεγαν για το ξανθόν γένος τους ρώσους που θα μας σώσουν κλπ που τώρα δεν ακούγεται τίποτα γιατί κατάλαβαν καλά όλοι μετά τη συμμαχία του ξανθού γένους με τους μόγγολους πως όλοι κοιτούν μόνο τα συμφέροντα τους.. Μόνο το Ισλάμ θα επικρατήσει παγκοσμίως γιατί οι χριστιανοί είναι μαλάκες και το παίζουν φιλεύσπλαχνοι και αλληλέγγυοι.

  7. Έχει πλάκα να βλέπεις ότι άπλυτοι ζαίοι διαβάζουν μακελειό και σχολιάζουν κιόλας

   1. Αμ δεν ειναι συριζαιοι οσοι σχολιαζουν αρνητικα το καλογερο.Εγω πχ ειμαι Εθνικιστης και δεν τους γουσταρω τους χριστιανοτελεμπανους.Μην σκεφτεσαι με στερεοτυπα.

   2. Εθνικιστής μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος μου,
    είδωλό μου ο μεγάλος ηγέτης Αδόλφος Χίτλερ.

  8. Στο..αγιο ορος να δειτε ποσους Λιγναδηδες και οπισθογεμεις εχει.Οι 9 στους δεκα.

   1. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα χαμός γίνεται. Και έχουν μετά τα μούτρα να το παίζουν ηθικοι, εναρετοι να κάνουν κήρυγμα κτλ.

    1. Η Κούλα, ο πάτερ στριγκακης, γιοσακης, μητροπολίτης Αττικής, η σουλτάνα του Αιγαίου, κτλ… μαύροι Ιουδαίοι ρασοφοροι..Η Ελλάδα στο σκοτάδι 1750 χρόνια…πτωματολατρεια, ειδωλολατρία, σκοταδισμός, δυσειδαιμωνια, ανωμαλία, χρηματική θρησκευτική εξουσία, και πλύση εγκεφάλου από τα γεννοφασκια μας…καλή πραμάτεια είναι ο Θεός, ξεπούλημα δεν έχει.

  9. ΤΟ 40 ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1821 ΕΝΑΣ ΤΕΛΙΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ..
   Ε…ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ,,, Ο ΘΕΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΤΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΑ…ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΜΕ…..
   Ε…ΤΩΡΑ ΒΑΛΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ…..ΑΦΟΥ ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟΣΥΣΤΗΜΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΡΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΘΡΕΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ
   ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ …..ΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ…..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΘΑΡΩ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ…..ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ..ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΑΦΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
   ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ………..

  10. το σχολιο ειναι λαθος.Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ ασκητεψε στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ και στα τελευταια χρονια της ζως του ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΤΖΙΚΙ θεσσαλονικης απο την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ της κυριας ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ.ΕΙΧΕ
   μεινει ενα διαστημα στο ΧΑΡΙΣΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ.εκανε πολλα θαυματα ΚΑΙ ΗΤΑΝΕ ΕΝΑΣ απο τους 12
   ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΑΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.

  11. Δημητρα, το τιμονι της Χριστιανοσυνης και της Ορθοδοξιας το Κρατει ο Κυριος ημων Ιησουν Χριστος!!! Πιο πλασμα μπορει να νικησει τον Δημιουργο ; κανενα.
   Αυτο που δεν μπορουμε να αντιληφθουμε εμεις τα ανθρωπακια με ολη την σημασια της λεξεως ειναι οτι, οι γεροντες δεν μιλουν αφ’ εαυτου αλλα εν Πνευματι Αγιο. Οτι κατα καιρους αναφεραν η’ αναναφερουν οι Αγιοι και Γεροντες της Ορθοδοξου ημων Πιστεως θα πραγματοποιηθουν. Εμεις δεν εχουμε χαρι για να αντιληφθουμε τα σημεια των καιρων ειμαστε κενοι!! Ας πιστευουμε ακραδαντα τις προφητειες τους.
   ευχαριστω

  12. Το παραλήρημα ενός φευγάτου, η εξέλιξη παππού, θα είναι κάτι
   παρόμοιο με τις ανεπτυγμένες βόρειες χώρες της Ευρώπης, 0% πιστοί.
   .
   Αναμένω τον πολιτικό που θα έχει το ανάστημα να συγκρουσθεί με τον
   σκοταδισμό και να επιβάλει: οι άνθρωποι θα επιλέγουν στο 18 έτος
   της ηλικίας τους σε ποια εκκλησία θέλουν να ανήκουν.

    1. Πανέυκολο, δώσε e-mail
     Γιατί θέλεις να με γνωρίσεις?
     Μένω στην Στοκχόλμη και δεν
     σκοπέυω να κατέβω εφέτος Ελλάδα.

  13. Όλοι αυτοί οι γραφικοί τύποι νομίζουν ότι υπάρχει διεθνής συνομωσία κατά της ορθοδοξίας, αλλά είναι οι ίδιοι που χυδαιολογούν εναντίον αλλοθρήσκων, ετεροδόξων άθεων και αγνωστικιστών, κι αν κυβερνούσαν θα έκαναν την Ελλάδα Χριστιανιστάν (χριστιανικό Ιράν δηλαδή).

  14. Δεν το νομίζω .Έτσι τα λένε για να μην τρελαθουμε τελείως.Εδω δεν έχουμε ικανούς ιεράρχες να σηκώσουν το ανάστημα τους απέναντι στον Κούλη κ θα νικήσει η ορθοδοξία;;;;Μάλλον το αντίθετο θα γίνει.

   1. Όταν θά αρχίσουν οι αναταραχές καί θά γίνη ο παγκόσμιος πόλεμος, η “εγχείρηση” που λέει κι ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος, τότε όλοι αυτοί οι ιεράρχες θά ξηλωθούν.

  Leave a Response