ΓΕΛΟΙΟΙ: ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΨΙΧΟΥΛΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ, ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

    Κοινοποίηση:
    ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

    Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η εξειδίκευση των μετρων για το ρεύμα από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

    Πρόκειται για μέτρα που ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας, ο ελληνικός λαός στενάζει, οι καταγγελίες στην εφημερίδα μας από οικογένειες που δεν μπορούν καλύψουν ούτε βασικά έξοδα είναι χιλιάδες. Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Κούλης και εξειδίκευσαν πριν από λίγο, είναι μέτρα προεκλογικού χαρακτήρα και όχι λύσης της οικονομικής αιμορραγίας των ελληνικών νοικοκυριών!

    Σε κίνδυνο φτώχειας βρίσκονται οι μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα με την πλειοψηφία να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του νοικοκυριού, ακόμα και σε βασικά έξοδα, όπως οι λογαριασμοί ρεύματος, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Πρώτα το Παιδί» με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας (8 Μαΐου).

    Σύμφωνα με την ΜΚΟ (που βοηθά παιδιά και οικογένειες στο όριο της φτώχειας) το 9% των οικογενειών στην Ελλάδα είναι μονογονεϊκές και το 94% αυτών απαρτίζεται από γυναίκες (μόνες μαμάδες). Με βάση τα στοιχεία του οικονομικού έτους 2019, τα μονογονεϊκά νοικοκυριά και οι πολύτεκνες οικογένειες διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας, με 24% και 27% αντίστοιχα, ενώ η πανδημία φτωχοποίησε ακόμη περισσότερο τις γυναίκες έναντι των ανδρών.

     

    Σχεδόν το σύνολο (93%) των μονογονεϊκών οικογενειών δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του νοικοκυριού του, ακόμα και σε βασικά έξοδα, όπως οι λογαριασμοί ρεύματος, ειδικά στην Αττική ή στις οικογένειες που ο γονιός δεν εργάζεται και πολύ περισσότερο αν είναι άνω των 45 ετών. Η βοήθεια από τον δεύτερο γονιό, όταν βρίσκεται στη ζωή, σπανίζει, με το 40% να μη διατηρεί καν την επαφή με εκείνον.

    Επιπρόσθετα, οι μονογονείς δυσκολεύονται εξαιρετικά να βρουν εργασία που να συνδυάζεται με την αποκλειστική φροντίδα των παιδιών τους, ή όταν αυτό συμβαίνει η εργασία είναι αποσπασματική και χωρίς ασφάλιση, αδυνατώντας έτσι να εξασφαλίσουν την ποιότητα απασχόλησης που θα αναιρούσε τον κίνδυνο φτώχειας, ενώ λόγω έλλειψης εργασίας και χρόνου δυσκολεύονται να έχουν και κοινωνική ζωή. Επιπλέον, τα μονογονεϊκά νοικοκυριά, σε ποσοστό 42% ζουν σε συνθήκες συνωστισμού.

    Σοκ προκαλούν οι τιμές των καυσίμων στην αγορά, με την τιμή της βενζίνης να έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο εδώ και καιρό και πλέον το πετρέλαιο να φτάνει στα 1,90 ευρώ το λίτρο. 

    Σε βενζινάδικο του Παλαιού Φαλήρου η κάμερα του ΣΚΑΪ εντόπισε την τιμή της απλής βενζίνης στα 2,16 και του πετρελαίου στα 1,87. Η ακριβότερη τιμή βενζίνης στην Αττική σήμερα είναι στα 2,33 ευρώ το λίτρο.

    Στη Θεσσαλονίκη, η αμόλυβδη κυμαίνεται από 2,038 έως 2,149 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο από 1,759 έως 1,928 ευρώ το λίτρο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Νοικοκυρες σε απόγνωση.Και δεν θα μπορουν να ζεστάνουν το λουκάνικο για πρωινό.

    2. Σταχτη στα ματια του κοσμου τα “φιλοδωρηματα”του κουλη. Απο την αλλη ομως βλεπουμε μιλιουνια αυτοκινητα να κινουνται. Αυτοι βαζουν νερο στα αυτοκινητα τους¨΄΄Αρα εχουν και κλαιγονται…

    3. Τα ”νοικοκυριά” άμα αναστενάζουν, να βγουν στο δρόμο με τις καραμπίνες ή ότι άλλο έχουν, γιατί κανείς δεν θα μπορεί να τους πειράξει τότε και να αφήσουν τις εκδρομές και τις διακοπές. Από παπατζιλίκι πρώτο το Ελλαδιστάν με πρωτεύουσα το Αθηναμπάντ!!!!!! Εχετε να φάτε πο@τσα από την 1η Οκτωβρίου που θα παραμιλάνε και τα μπετά από τις οικοδομές………………..

    4. Την ασθένεια Κωστάκη την κολησε το χειμώνα και το εγγονάκι μου από αδελφή στο παιδικό σταθμό του Μεταξουργείο το πάει εκεί διότι είναι πολλή κοντά η εργασίας της εκεί πάνε τσιγγανοπουλα Αλβανοί μαύροι άσπροι κλπ κλλησαν πολλά παιδιά τότε

    Comments are closed.