ΒΑΛΑΝΕ ΤΗΝ “ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΖΟΥΡΝΑ” ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ – Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ) ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ – ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

  Κοινοποίηση:
  f5d44eb78b5b4ae82c8adf23d50339bd_XL

  Τι διβάζουμε με πληροροφορίες και από ξένα ΜΜΕ

  Στην σύνοδο Κορυφής η συζήτηση για την πρόταση Μητσοτάκη – Στήριξη από την φον ντερ Λάιεν, ένθερμο «ναι» από την ΙΑΤΑ – «Δεν μιλάμε για διαβατήριο», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης


  Στις 12 Ιανουαρίου , ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστελνε μία επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προτείνοντας την ιδέα ενός πανευρωπαϊκού «πιστοποιητικού εμβολιασμού».

  Η κίνηση του πρωθυπουργού δημοσιοποιήθηκε μέσω του Politico.eu, προκαλώντας μέσα σε λίγη ώρα πολλές συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα: αρκετές χώρες της Ένωσης , όπως και διεθνείς Οργανισμοί – με σημαντικότερη την περίπτωση της IATA – τάχθηκαν ένθερμα υπέρ της ιδέας, εκτιμώντας ότι θα απελευθερώσει τις μεταφορές το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, όταν θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.Ωστόσο,υπήρξαν και αρκετές αντιδράσεις – τόσο από κυβερνήσεις, όσο και από μεγάλους τουρ οπερέιτορς,όπως η TUI.

  Με την γνωστή πρακτική της «ανώνυμης» δήλωσης, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε την ελληνική πρόταση ότι «η ιδέα είναι προσεκτικά διατυπωμένη και έχει γίνει αποδεκτή από την Κομισιόν».
  Όπως είναι γνωστό, η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Πέμπτης – ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα όπως το Politico μιλούν για μία «ντροπαλή υπεράσπιση της πρότασης», σε μία προσπάθεια να καταδείξουν το κλίμα που υπάρχει εντός της Ένωσης.

  Οι αντιδράσεις έχουν κυρίως να κάνουν με το γεγονός ότι τα εμβόλια δεν είναι ακόμα διαθέσιμα σε επαρκείς ποσότητες – επομένως, το «πιστοποιητικό εμβολιασμόύ» θα αφορά λίγους, τουλάχιστον για τους αμέσως επόμενους μήνες. Επίσης, κυβερνήσεις σε χώρες με ισχυρό αντιεμβολιαστικό κίνημα φοβούνται ότι θα θεωρηθούν υπεύθυνες για διαχωρισμό των πολιτών τους- ενώ κανένα κράτος δεν υποχρεώνει τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

  Στα τέλη Δεκεμβρίου και πριν καν κατατεθεί επίσημα η ελληνική πρόταση προς συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ είχε ταχθεί επί της αρχής κατά της προνομιακής μεταχείρισης εκείνων που θα κάνουν το εμβόλιο. «Ο διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ισοδυναμεί με υποχρεωτικό εμβολιασμό. Εγώ όμως είμαι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο συντηρητικός βαυαρός πολιτικός. Μιλώντας στην Bild της Κυριακής ο γερμανός ΥΠΕΣ είχε ταχθεί επίσης κατά της εκχώρησης ειδικών προνομίων για εμβολιασμένους από ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως αεροπορικές ή διοργανωτές συναυλιών.

  Υπέρ ο Μάνφρεντ Βέμπερ

  Την πρόταση Μητσοτάκη για την καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού που θα καθιστά ελεύθερες τις μετακινήσεις για τους εμβολιασμένους στη ζώνη του Σένγκεν χαιρέτισε, αντίθετα, ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.

  «Εάν οι άνθρωποι είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν στην ΕΕ με το αντίστοιχο έγγραφο», είπε χθες Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να αντιδράσουν γρήγορα και να δώσουν ένα πρώτο στίγμα των προθέσεών τους στο πλαίσιο της επικείμενης τηλεδιάσκεψής τους, την Πέμπτη.

  Η ίδια η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χαιρέτισε την ελληνική πρόταση, σημειώνοντας πως συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με την ιδέα. «Ό,τι αποφασίζεται -είτε δίνει προτεραιότητα είτε πρόσβαση σε ορισμένα προϊόντα- είναι μια πολιτική και νομική απόφαση που πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στη Λισαβόνα. «Αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό. Και, όπως είπα, πρέπει να έχουμε ιατρικό προαπαιτούμενο που να αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί», είπε.

  Στο Παρίσι φοβούνται τους αντιεμβολιαστές

  Το Παρίσι είναι μία από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που διατηρούν επιφυλάξεις καθώς, όπως λέγεται, μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να είναι «κόκκινο πανί» για ορισμένους αντιεμβολιαστές.

  «Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κλεμάν Μπον στο ραδιοφωνικό δίκτυο του France Info. «Εάν μιλάμε για ένα χαρτί, ένα έγγραφο που μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη, πιστεύω ότι είναι πολύ πρόωρο», είπε. «Είναι μία συζήτηση που δεν έχει χώρο να γίνει και θα ήταν σοκαριστικό, την ώρα που μόλις αρχίζουμε παντού την εκστρατεία εμβολιασμού στην Ευρώπη, να υπάρχουν σημαντικότερα δικαιώματα για ορισμένους παρά για άλλους. Δεν είναι αυτή η δική μας ιδέα περί προστασίας και πρόσβασης στα εμβόλια», ανέφερε, χωρίς να λάβει υπ’ όψη ότι η ελληνική πρόταση δεν αφορά την απαγόρευση μετακινήσεων σε όσους δεν θα διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό, αλλά την υποχρέωση να συνοδεύουν τα ταξίδια τους με τεστ.
  Σε κάθε περίπτωση, η Κομισιόν θα καλέσει τις χώρες να συζητήσουν αναλυτικά για το ζήτημα προκειμένου να καταλήξουν σε μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική. «Η διαδικασία εμβολιασμού ανοίγει τη συζήτηση για την πιστοποίηση. Θα συζητήσουμε την καταλληλότητα μιας κοινής προσέγγισης για την πιστοποίηση, καθώς και εάν χρειάζεται, υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πιστοποιητικά», είπε από πλευράς του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

  Υπενθυμίζεται πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από την πλευρά του τάχθηκε «προς το παρόν» κατά της ιδέας ενός διαβατηρίου εμβολιασμού «σε παγκόσμιο επίπεδο».

  Ένθερμο «ναι» από την ΙΑΤΑ

  «Η ελληνική πρόταση αφορά ένα εναρμονισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα μπορούσε να συμβάλλει στην αποκατάσταση της κινητικότητας σε διεθνή κλίμακα, κάτι το οποίο αποτελεί τη βάση για την αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας σε επίπεδα πριν από την κρίση. Το αίτημα για εναρμονισμένη, ασφαλή επανεκκίνηση στον κλάδο των αερομεταφορών είναι πιο επείγον από ποτέ λόγω των lockdowns και των ταξιδιωτικών περιορισμών σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ , Alexandre de Juniac, σε μία ένθερμη στήριξη της πρότασης Μητσοτάκη.

  Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες εμφανίζονται διχασμένες – με κάποιες , όπως η αυστραλιανή Quantas, να τάσσονται υπέρ και άλλες,όπως η Lufthansa, να δηλώνουν ότι δεν σκέφτονται «προς το παρόν» να ζητούν τέτοια πιστοποιητικά από τους επιβάτες.
  Το πιστοποιητικό εμβολιασμού «δεν είναι διαβατήριο»

  Όπως διευκρίνισε από πλευράς του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης «το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν είναι διαβατήριο. Το λέω αυτό, γιατί έχει ακουστεί ότι θα επιβάλλεται για να μετακινηθεί κάποιος από τη μία χώρα στην άλλη. Όχι, δεν θα επιβάλλεται».

  «Αυτό που έχουμε προτείνει θα είναι απλά κωδικοποίηση με έναν τέτοιο τρόπο, για όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε, όταν κάποιος μετακινείται από μια χώρα στην άλλη, αντί να έχει κάνει ένα τεστ covid, να δείχνει το πιστοποιητικό και να μπορεί άνετα και με λιγότερη γραφειοκρατία να μετακινείται. Αυτό έχουμε ζητήσει και πιστεύουμε ότι μπορεί ως λύση να προωθηθεί και να αποτελέσει μια κοινή κωδικοποίηση για όλες τις χώρες της Ευρώπης».

  Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει τη μορφή QR κωδικού. Με τη σάρωση (σκανάρισμα) αυτού του κωδικού θα αποκαλύπτονται όλες οι πληροφορίες για τον εμβολιασμό, όπως το ποιο εμβόλιο και πότε χρησιμοποιήθηκε και το αν έχουν γίνει οι δυο δόσεις.

  Ήδη, ένας συνασπισμός οργανισμών μεταξύ των οποίων η Microsoft και η Oracle έχουν σχηματίσει την Πρωτοβουλία Πιστοποιητικού Εμβολιασμού που στοχεύει στη θέσπιση προτύπων για την επαλήθευση κατά πόσο ένα άτομο έχει εμβολιαστεί. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η United Airlines και JetBlue, δοκιμάζουν ήδη το CommonPass.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  22 Σχόλια

  1. Απο οτι βλεπω παλι η μαικροσοφτ αναφερει για τα εμβολια…τι ζορι εχει.??? αν το ελεγε καποιος θα ελεγαν τι ανακατευετε…γιατροι ειναι.??? ομως ο Μπιλλ…ειναι κ γιατρος κ χρηματιστης…κ κομπιουτερας…κ τον φοβουντε ολοι…απο οτι ακουω τωρα ειναι κ μετοχος σε φαρμακευτικες εταιριες…γιαυτο ανακατευετε. θελει προσοχη αυτο το ατομο…Μανολης.

  2. ψάξτε λίγο τι δήλωσε εν όψει τουριστικής περιόδου ο ιδιοκτήτης του elounda beach hotel σε συνέντευξη του σε τοπικό κανάλι της Κρήτης και θα καταλάβετε που πάμε

  3. δεν υπάρχει Ευρώπη και τα ρέστα! Γερμανία κάνει κουμάντο και όλοι οι υπόλοιποι σούζα

  4. Για να πας στο Κογκό, πρέπει να κάνεις προαιρετικά 8 εμβόλια. Αν δεν τα κάνεις, επιτρέπεται να πας, αλλά έχεις μόνο 50%πιθανοτητανα γυρίσεις όρθιος.
   Κάρι τετοιο έχουμε ψεκασμενοι συμπολίτες μας.

  5. ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥ ΈΠΑΙΖΑΝ ΚΑΙ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ,ΤΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΤΟΥΡΚΑΛΑΚΙΑ,ΕΚΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΗΔΗΞΗ ΨΕΥΤΩΗΡΩΕΣ,ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ

  6. Εκ των προτέρων πανηγυρίζω γιατί ξέρω ότι η πρόταση του Πρωθυπουργού μας Μητσοτάκη θα εισακουσθεί.

  7. Διαβατήριο στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Εμένα όλο αυτό που θυμίζει το χάραγμα του θηρίου της αποκάλυψης. Πόσο πιο εύστοχα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πριν 2 χιλιάδες χρόνια ένας γενετικά τροποποιημένος πλέον άνθρωπος.

  8. Θέλει σκότωμα το κάθαρμα. Αν η 17 Νοέμβρη ήταν σωστή έπρεπε να έχει φάει τον πατέρα του, που μιλούσε με ύφος επιτιμητικό, προσβλητικό, λες και ήταν θεός και μοίραζε το Αιγαίο σαν να είναι ιδιοκτησία του. Όχι τον Μπακογιάννη, που ποιος ξέρει τι είδε, τι άκουσε στό φονόσογο και τον έφαγαν. Είπε το κτήνος εγώ δεν διώκω πρωθυπουργούς μιλώντας για τον κοπρίτη. Ποιοι νομίζουν ό,τι είναι; Τόσα χρόνια ατιμωρησίας και ο λαός να τους βγάζει ξανά και ξανά, πώς να μην ψωνιστούν;

  9. Έρχονται προσεχώς εκλογές.
   Ας ξυπνήσει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιτέλους γιατί τόσα χρόνια μέχρι σήμερα τον δέρνει η νεοταξική μαλακία από πίσω και από μπρος και ψηφίζει τα κόμματα της ΝΤΠ και βγάζει κυβερνήσεις της ΝΤΠ, βάζει κόμματα στην Βουλή της ΝΤΠ, ψηφίζει κόμματα εκτός Βουλής που ανήκουν στην ΝΤΠ, δεν διαβάζει Μακελειό να μαθαίνει αλήθειες και πραγματικά γεγονότα!!!!
   Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού να μην ψηφίσει τα κόμματα που ανήκουν στην ΝΤΠ και να μην πηγαίνει για εμβολιασμό θανάτου .

  10. Εμείς οι αναγνώστες και φίλοι του Μακελειό δεν ψηφίζουμε ούτε ΝΔ του χουντοκούλη που προσκυνά την ΝΤΠ, ούτε κόμματα που ανήκουν στην ΝΤΠ.
   Οι αναγνώστες του Μακελειό ψηφίζουν μόνο ελληνικά πατριωτικά εθνικιστικά κινήματα.
   Να είμαστε ξεκάθαροι.

  11. O Κόκκινος Δράκος αναλαμβάνει οικειοθελώς θέση παγκόσμιου SHERIFF και εμμέσως πλην σαφώς εμπλέκεται στα lock 🔐
   downs επιδιώκοντας να είναι ο επόμενος αντικαταστάτης των ΗΠΑ. Η Κίνα, κρατάει στα χέρια της ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εξωτερικού χρέους των ΗΠΑ και διαθέτει ανάλογο πολιτικό προφίλ ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστεί μια παγκόσμια διακυβέρνηση με δικτατορικό πολιτικό πρόσημο και τεχνολογική υπεροχή τέτοια ώστε να ελέγχει όλη τη γη. Μια χούφτα δισεκατομμυριούχων, οι οποίοι
   αυτο-αποκαλούνται «ειδικοί», «τεχογνώστες» και «καινοτόμοι» και που όλοι τους ανήκουν σε τεκτονικές στοές και μυστικές αδελφότητες, επιδιώκουν να εξολοθρεύσουν δισεκατομμύρια αθώους ανθρώπους. Μια χούφτα μεγαλομανών που καλπάζουν πάνω στ’ άλογο του σοσιαλισμού και του «φιλανθρωπισμού», αδίστακτοι οικονομικοί δολοφόνοι την είδαν ανθρωποθεοί. Επιθυμούν να ελέγξουν με ψηφιακά πιστοποιητικά υγείας και νομιμοφροσύνης, βασισμένα στο κινέζικο σύστημα πόντων, όσους καταφέρουν να επιβιώσουν. Και ο Κούλης ο οσφυοκάμπτης, λυγίζει τη μέση του για να να τους δώσει έτοιμο σκαλοπάτι προδίδοντας έτσι όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλους τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!!!

  12. Την Ελλάδα την κυβερνάνε αυτή τη στιγμή τρεις σφουγγαρίστρες της λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Γκραμπόφσκης Μιζοτάκης-χουντόγερος Χρυσοχοϊδης και ασχημομούρα Κεραμέως. Όλοι οι υπόλοιποι είναι διακοσμητικοί και για να βγαίνουν στον Αυτιά και στον Παπαδάκη.
   Πιστεύω μάλιστα αυτούς τους τρεις θα τους τιμήσει σε ειδική τελετή η λέσχη βάζοντάς τους στη μέση για να τους κατουρήσουν με τα ιερά κάτουρα τα υψηλόβαθμα 90χρονα μασωνο-ραμολιμέντα.

  13. Ερωτηση σε ερντογαν για την πρωτοβουλια μητσοτακη…. απαντηση!! δεν ειμαστε υποχρεωμενη οτι πει η ελλαδα να το δεχτουμε.
   Τωρα περιμενε εσυ μητσοτακη να συμφωνησουν τα τσιρακια τους γερμανια,κλπ μεσα στην ευρωπη! δεν θα θυσιασουν η τουρκοι το μεγαλυτερο αεροδρομιο στην ευρωπη για πιστοποιητικα χωρις κανενα αντικρισμα… λογω του οτι δεν εξασφαλιζει οτι δεν μεταδιδεις τον ιο.

  14. Ο Μητσοτάκης είναι ένα άδειο κοστούμι. Πεθαίνει για αναγνώριση από τους ηγέτες του κόσμου. Εάν ma @ la @ ia ήταν ολυμπιακό άθλημα, θα κέρδιζε το χρυσό μετάλλιο.

  15. ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΤΟ ΖΑΒΟ;
   ΔΕ ΘΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΑΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΛΛΑ Η ΑΓΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΤΟΙΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ Κ.Λ.Π
   ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε..Ε
   ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΕΝΩ ΑΛΩΝΙΖΑΝΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ Α.ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ, ΔΕ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ

   ΚΟΥΛΗΣ.
   ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΝΤΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΔΕΞΙΟΥΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ Κ.Λ.Π ΚΑΙ ΜΕ BARCODE
   ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ Ν.Δ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.

  16. Ήδη ξεφούρνισε ότι θέλει πιστοποιητικό σε μορφή QR code ,όπως έχει εδώ και καιρό και ο Κινέζος πρόεδρος. Ετοιμάστε να ακούσετε προσεχώς ότι θα πρέπει να είναι εντός ή επί του σώματος.

  17. Αυτούς να μου θυμίσει κάνεις γιατί τους ταιζουμε 60 χρόνια πάντως .ο Έλληνας θέλει ολο και παραπάνω Μητσοτάκη

  Leave a Response