ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ: ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ! ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

  Κοινοποίηση:
  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

  Μεγάλη η ταλαιπωρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και σήμερα καθώς η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων από την οποία λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων «ξαναέπεσε».

  Υπενθυμίζεται πως και χθες το πρωί, η πλατφόρμα «έπεσε» με τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης να εκδίδουν ανακοίνωση με την οποία απέδιδαν την κατάρρευση της πλατφόρμας σε «επίθεση» στην πλατφόρμα https://trapeza.iep.edu.gr/ με 280.000 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο

  Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί από τις 6 το πρωί προσπαθούν να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων για να κληρώσουν τα θέματα των σημερινών εξετάσεων και δεν έχουν καμιά δυνατότητα πρόσβασης.

  Σήμερα δίνουν εξετάσεις στα Λύκεια όλες οι τάξεις καθώς οι εξετάσεις της Γ΄Λυκειου που δεν έγιναν χθες έχουν μεταφερθεί για σήμερα.

  Το alfavita.gr προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους στο ΙΕΠ και το υπουργείο Παιδείας ωστόσο μέχρις στιγμής δεν υπάρχει ανταπόκριση.

  Θυμίζουμε ότι η τράπεζα θεμάτων είχε καταρρεύσει πανελλαδικά χθες το πρωί και τελικά άρχισε να υπολειτουργεί μετά τις 9:30 το πρωί, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει δύο ώρες η έναρξη των εξετάσεων της πρώτης βάρδιας, πράγμα που παρέσυρε και τη δεύτερη βάρδια που θα ξεκινούσε κανονικά στις 10:30.

  Το αποτέλεσμα ήταν ή να αναβληθούν εξετάσεις –ακόμα και της Γ΄ λυκείου σε κάποια σχολεία, ή να παραβιαστεί όχι μόνο το ωράριο των μαθητών, αλλά και το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί από αυτούς ήταν στα σχολεία τους από τις 7:00 το πρωί.

  Όμως αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Και μετά την επαναλειτουργία της τράπεζας θεμάτων, δεν μπορούσε να γίνει σωστά η κλήρωση των θεμάτων. Έτσι, αντί να εμφανίζονται τρεις πιθανές επιλογές θεμάτων, σε άλλα μαθήματα εμφανιζόταν μία, σε άλλα δύο, σε άλλα τρεις για την Ά ομάδα και ένα για την άλλη κοκ. Με αυτόν τον τρόπο καταργήθηκε στην πράξη η δυνατότητα των εκπαιδευτικών να επιλέξουν ένα θέμα που θα το θεωρούσαν πιο κοντά στις δυνατότητες των μαθητών τους και στον τρόπο που είχαν διδάξει το μάθημα.

  «Κακόβουλη επίθεση» στην πλατφόρμα

  Τα Υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης απέδωσαν την χθεσινή  κατάρρευση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων σε …κακόβουλη επίθεση.

  Οπως υποστήριξαν τα δύο υπουργεία, «έγιναν μαζικές επισκέψεις από τρίτους προς την πλατφόρμα (μέχρι και 280.000 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο) οι οποίες έχουν ως σκοπό να την κάνουν μη λειτουργική. Αυτές οι κατανεμημένες επιθέσεις DDοS αποσκοπούν κακόβουλα να εμποδίσουν την ομαλή πρόσβαση των χρηστών στο σύστημα. Δεν αποτελούν παραβίαση του συστήματος ούτε είναι σε θέση να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία του και τα δεδομένα του»

  Διευκρινήσεις για τους μαθητές που δεν εξετάστηκαν

  Σε ό,τι αφορά τους μαθητές που δεν εξετάστηκαν χθες, το Υπουργείο διευκρίνισε:

  – Για τους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου, που δεν εξετάστηκαν σήμερα, θα εξεταστούν στο συγκεκριμένο μάθημα εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, δηλαδή ως τις 15 Ιουνίου.

  -Οι μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών Λυκείων, που δεν εξετάστηκαν σήμερα, θα εξεταστούν αύριο Τρίτη και τα αποτελέσματα θα βγουν μεθαύριο Τετάρτη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στη σχετική εγκύκλιο.

  -Οι μαθητές της Γ’ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων, που δεν εξετάστηκαν σήμερα (αφορά λίγες εκατοντάδες άτομα), επίσης θα εξεταστούν αύριο Τρίτη και τα αποτελέσματά θα βγουν το βράδυ της ίδιας μέρας.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  10 Σχόλια

  1. Αν είχαμε τέτοιο ddos!!!!… γιατί τα γραφήματα του grnet για το traffic του ΠΣΔ είναι φυσιολογικά σε βάθος μήνα….τι έγινε Διόφαντε;;;;…πάλι μισές ακριβές δουλειές…😉…που σου ανέθεσε η Νίκη…

  2. Καλά ρε καραγκιόζηδες εφόσον χρησιμοποιείτε όλες αυτές τις ψηφιακές αηδίες με την ψηφιακή διακυβέρνηση(εδώ γελάμε…δεν μπορείτε να κυβερνήσετε κανονικά και θα κυβερνήσετε ηλεκτρονικά) δεν έχετε προνοήσει για αντίμετρα?…Τόσο ηλίθιοι είστε?…Δηλαδή έτσι για πλάκα οι hackers μπορούν να αλλάξουν και βαθμούς και τα πάντα. Πόσο γελοίοι είστε?,,, Μήπως έτσι σβήνετε και τα χρέη σας?

  3. ΣΥΡΥΖΑΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

  4. Πολυ….ψηφιακη πλατφορμα ρε παιδι μου! Ασφαλιστικες δικλειδες…ομως? Μια κοινωνια ερμαιο του καθενος και ιδιως του κουλειου φακελωματος!

  5. Η τράπεζα θεμάτων πρέπει να καταργηθεί. Το εξοντωτικό σύστημα στο λύκειο είναι μια πάγια τακτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

  6. Μιά εβδομάδα έλειψε η Κεραμέως και τα κάνανε κ@λο. Φαντάσου την Πόπη..

  7. Χαχαχα οι Ιάπωνες ζήλεψαν την τεχνολογία του πιερακκακη χαχαχα κλαίω…

  8. Τώρα που θέλουν αυτοδυναμία να αλλάξουν το Σύνταγμα, τρέμει η ψυχή μου, τι θα κάνουν με παιδεία, υγεία, ασφαλιστικό….εφόσον τα γίδια τους ψηφίζουν αντι να τους στείλουν στον αγύριστο.

  9. Αυτά να τα διαβάζουν οι βλαμμενοι που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εκσυγχρονιζει την δημόσια διοίκηση. Και η πλάκα είναι πως αυτό το σουργελο ο πιερακακης έλεγε πως..οι Ιάπωνες ζήλεψαν την Ελληνικη εξέλιξη στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση! Άμα είσαι μαλακας..

  10. Ψηφιακή Ελλάδα και παπαριές του πασόκου υπουργού, ανίκανοι είναι τελικά. Ούτε τις εξετάσεις δεν μπορούν να διασφαλίσουν, μόνο τα pass και για τις άδειες εξόδου από τα σπίτια μας έχουν ικανότητες τα λαμόγια.

  Comments are closed.