ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ – ΩΜΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ! “ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ” – ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ – ΑΥΤΟΝ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

  Κοινοποίηση:
  imia-tourkoi-630x395

  Τη δική του εκδοχή για τα όσα δραματικά συνέβησαν τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 που κορυφώθηκε η κρίση των Ιμίων δίνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος (που εκείνη την περίοδο έφερε την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών) μέσα από το νέο του βιβλίο υπό τον τίτλο «Ίμια / S 300 / Οτσαλάν: Παλεύοντας για την ειρήνη» (εκδόσεις Economia publishing).

  Προσπαθώντας να κάνει το άσπρο μαύρο και να φύγει από την ουσία που είναι η κατάληψη ελληνικού εδάφους χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση, ο κ. Πάγκαλος προχωρά σε μία ομολογία για την ελληνική σημαία.

  Ο κ. Πάγκαλος αναφέρεται αναλυτικά στο εκρηκτικό επεισόδιο που είχε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Χρήστο Λυμπέρη όταν έγινε γνωστό ότι Τούρκοι κομάντο είχαν αποβιβαστεί στη μια από τις δύο βραχονησίδες, ενώ εξηγεί αναλυτικά και το πώς πάρθηκε η απόφαση να απομακρυνθούν οι σημαίες Ελλάδας και Τουρκίας από την επίμαχη περιοχή.

  Γράφει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός στο βιβλίο του:

  «Περί τα μεσάνυχτα (σ.σ. Τρίτης 30 Ιανουαρίου προς Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 1996) με ζήτησε στο τηλέφωνο ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ (σ.σ. ο τότε αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών και Καναδικών Υποθέσεων των ΗΠΑ).

  »Είχα διαβάσει και ακούσει για αυτόν, δεν ήξερα όμως τίποτα περισσότερο.

  »Μου έκανε εντύπωση η ευγένεια και η προσοχή με την οποία μου μιλούσε.

  »Ώρες – ώρες σαν να ήταν αυτός υφιστάμενος ως βοηθός υφυπουργός απέναντι σε κάποιον σαν κι εμένα που ήμουν υπουργός, σε μία βέβαια πολύ μικρότερη χώρα.

  »Ξεκίνησε λέγοντάς μου ότι αντιλαμβάνεται πως εμμένω στις πάγιες ελληνικές θέσεις για την αποφυγή μιας τυπικής διαπραγμάτευσης με την Τουρκία με αντικείμενο το Αιγαίο και ότι επομένως η πρόταση που μου έκανε πριν από λίγο ο υπουργός του, ο κύριος Κρίστοφερ, δεν έχει καμία ελπίδα.

  »Του είπα ότι είμαι πρόθυμος να συζητήσω άτυπα ώρες ολόκληρες τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά εκείνη τη στιγμή, με δεδομένη την κίνηση των στόλων και των αεροπορικών δυνάμεων και των δύο χωρών, αυτό που πρωτεύει είναι η εκτόνωση της κατάστασης και η βαθμιαία απαγκίστρωση από την περιοχή.

  »Μου απάντησε ότι θέλει χρόνο για να έρθει σε επαφή με τους Τούρκους και πραγματικά πέρασε σχεδόν μιάμιση ώρα χωρίς να έχω νεότερά του.

  »Τότε, περί τις 02.30 το πρωί, μου τηλεφώνησε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου από την πρεσβεία μας στην Άγκυρα, ο κύριος Σταθουλόπουλος, και μου είπε ότι σε συνέντευξη Τύπου η Τανσού Τσιλέρ (σ.σ. πρωθυπουργός της Τουρκίας) είχε ανακοινώσει ότι Τούρκοι κομάντος είχαν αποβιβαστεί και καταλάβει τη μία από τις δύο νησίδες και ότι είχαν ρητή διαταγή να μην πυροβολήσουν πρώτοι, ακόμα και αν οι Έλληνες προσπαθούσαν να αποβιβαστούν στην ίδια νησίδα.

  »Τα τηλεφωνήματα αυτά γίνονταν είτε από το χολ του Πολιτικού Γραφείου είτε από ένα απομονωμένο τηλέφωνο που βρισκόταν σε μια γωνία.

  »Όταν επέστρεψα στη σύσκεψη και μετέφερα την είδηση, επικράτησε, όπως ήταν φυσικό, πανικός.

  »Ο πρωθυπουργός γύρισε προς τον αρχηγό Γενικού Επιτελείου ναύαρχο Λυμπέρη και χρησιμοποιώντας κατά τρόπο χαρακτηριστικό ένα βαρύτατο επίθετο του είπε:

  »”[…] Καλά, δε σου είπα να φρουρηθούν οι δύο νησίδες;”.

  Αποσβολωμένος και κατακόκκινος, ο Λυμπέρης ψέλλισε:

  »”Δεν μου είπατε και οι δύο, κύριε πρωθυπουργέ. Στη μία υπάρχει φρουρά βατραχανθρώπων. Για την άλλη δεν είχαμε δυνάμεις”.

  »Ήταν σαφές ότι έτσι είχε δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση, δεν υπήρχε πια μία σημαία στα Ίμια αλλά δύο, συγκυριαρχία δηλαδή, αφού η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων μιας χώρας επί ενός εδάφους άλλης χώρας είναι ένδειξη κυριαρχίας…».

  Συνεχίζοντας την αφήγησή του ο κ. Πάγκαλος γράφει πως «ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Λυμπέρης τα είχε κυριολεκτικά χαμένα.

  »Ο Λυμπέρης ήταν προφανώς κατώτερος των περιστάσεων.

  »Είχε αναλύσει και είχε χειριστεί το γεγονός με την οπτική γωνία του πρώην αρχηγού ΓΕΝ.

  »Για αυτόν ήταν ένα ναυτικό επεισόδιο και όφειλε να το αντιμετωπίσει μόνο του το Ναυτικό.

  »Αυτή η γραφειοκρατική και συντεχνιακή προσέγγιση τον οδήγησε στην εξωφρενική απόφαση να στείλει στην Ανατολική Ίμια μια ντουζίνα βατραχανθρώπους και να αφήσει τη Δυτική ακάλυπτη.

  »Λίγα χιλιόμετρα από το θέατρο των επιχειρήσεων υπήρχε ικανή δύναμη (1.000 τουλάχιστον) κομάντος των ΛΟΚ, όπως διαβεβαίωσαν και στην τηλεοπτική εκπομπή Οι Φάκελοι του Αλέξη Παπαχελά, στο MEGA Channel το 2001, οι στρατηγοί Βούλγαρης και Σπυρίδων, οι οποίοι είπαν ότι οι στρατιωτικοί ήταν έτοιμοι να τους στείλουν στην Καλόλιμνο ή στο Φαρμακονήσι.

  »Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, δεδομένου ότι, εκτός από τους βατραχανθρώπους του ναυάρχου Λυμπέρη, που φρουρούσαν την Ανατολική Ιμια, υπήρχε τουρκικός στρατός στη Δυτική Ιμια, η απαγκίστρωση και η εκτόνωση της υπόθεσης έπαιρνε εντελώς άλλες διαστάσεις…».

  Ο πρώην υπουργός προσθέτει πως «εκείνη τη στιγμή ο Χόλμπρουκ δεν μου ανέφερε ξανά το θέμα των σημαιών.

  »Και εγώ δεν θεώρησα σκόπιμο να το θέσω.

  »Οι πατριδοκάπηλοι πάσης φύσεως και διάφοροι άκαπνοι “ελληναράδες” έχουν θεωρήσει μεγίστη προδοσία την αφαίρεση της σημαίας του δημάρχου Καλύμνου από τη νησίδα Ίμια και τη μεταφορά της “εν τιμή” από το αποχωρούν απόσπασμα.

  »Η απόφαση ελήφθη αποκλειστικά από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση στο Πολιτικό Γραφείο.

  »Είναι αλήθεια ότι εγώ συνηγόρησα υπέρ της αφαίρεσης της σημαίας και είπα ότι σημαία-σύμβολο δεν είναι οποιοδήποτε πανί με τα εθνικά χρώματα βάζει ο καθένας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες όπου και όποτε του καπνίσει.

  »Σημαία-σύμβολο, και μάλιστα κάτω από τέτοιες περιστάσεις, είναι σημαία επίσημη, με σταθερή βάση, γερά προσδεμένη, φρουρούμενη και επιτηρούμενη.

  »Υποστήριξα επίσης ότι, εάν αφήναμε τη σημαία του Διακομιχάλη (σ.σ. του τότε δημάρχου Καλύμνου που την είχε τοποθετήσει στις 25 Ιανουαρίου 1996) πάνω στην Ανατολική Ιμια, ήταν πολύ πιθανό, λόγω της καταιγίδας που είχε ξεσπάσει τη δεδομένη στιγμή, ο άνεμος ή τα τεράστια κύματα να την έπαιρναν και να την εξαφάνιζαν.

  »Αυτό υπήρξε άλλη μια αιτία για την οποία κατασυκοφαντήθηκα και καθυβρίσθηκα από τους υπερπατριώτες.

  »Όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι δεν σκέφτονται ότι, εάν είχε τεθεί επίσημα από την πλευρά μας να παραμείνει η σημαία μας στη μία από τις δύο νησίδες, τότε και οι Τούρκοι θα μπορούσαν να αξιώσουν να μείνει και η δική τους η σημαία στην άλλη, όπου είχαν εγκαταστήσει φρουρά.

  »Η συζήτηση περί τη σημαία παραβλέπει το θεμελιώδες γεγονός ότι οι σημαίες ήταν δύο.

  »Στη μία νησίδα η δικιά μας, στην άλλη νησίδα η σημαία των Τούρκων.

  »Έτσι, όμως, θα ξαναγυρίζαμε στην αρχή του όλου προβλήματος και θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε αυτό που συστηματικά προσπαθούσαμε να αποφύγουμε, δηλαδή τις διαπραγματεύσεις».

  Έχετε παρατηρήσει βεβαίως ότι στα παραπάνω που αφηγείται ούτε που πέρασε από το μυαλό του να πολεμήσουμε για τη γη μας, για την κυριαρχία μας.

  Παρουσιάζει το γκριζάρισμα που πέτυχε ως δήθεν κάποιο άθλο, για τον οποίο πρέπει να του λέμε και «ευχαριστώ».

  Ο κ. Πάγκαλος τέλος διευκρινίζει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου πως «οι υπουργοί Εξωτερικών έχουν μία και μόνο αποστολή: να εξαντλούν τα διπλωματικά επιχειρήματα (διαπραγματεύσεις, και τα λοιπά) για να διασφαλίζουν την ειρήνη.

  »Οι πολιτισμένες χώρες στηρίζουν τη διεθνή τους παρουσία σε δύο στιβαρούς άξονες: στην οικονομία τους και στη στρατιωτική τους ισχύ.

  »Δεν έχουν δυνατότητα άσκησης αμυντικής πολιτικής οι υπουργοί Εξωτερικών.

  »Δεν είναι πρωθυπουργοί ούτε υπουργοί Εθνικής Άμυνας.

  »Δεν χαράσσουν, με άλλα λόγια, τη γενική πορεία της χώρας αλλά μόνο μία πλευρά της.

  »Ο ρόλος τους αρχίζει και τελειώνει όταν υπάρξει κίνδυνος για την ειρήνη και τη διεθνή παρουσία της χώρας. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε».

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  23 Σχόλια

  1. ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
   .
   ΕΠΕΙΓΟΝ………………
   ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ
   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ
   ΙΑΤΡΙΚΟ
   ΣΥΛΛΟΓΟ
   ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
   https://pis.gr/108034/108034/
   Θέμα: “Ιατρική Ευθύνη κατά την διαχείριση της Πανδημίας Covid 19”
   ——————————————-
   Αθήνα, 29.12.2020

   Αρ. Πρωτ.: 8009

   Προς τον

   Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα

   Κοινοποίηση: Ιατρικοί Σύλλογοι

   Μέλη Γ.Σ. Π.Ι.Σ.

   Ιατρικές Εταιρείες

   Θέμα: “Ιατρική Ευθύνη κατά την διαχείριση της Πανδημίας Covid 19”

   Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

   Όπως γνωρίζετε η διαχείριση της πρωτόγνωρης κατάστασης της πανδημίας του Covid 19 έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

   Ένα σημαντικό πρόβλημα, για το οποίο θεωρούμε ότι θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα, αφορά και το ζήτημα της ιατρικής ευθύνης των εμπλεκομένων στην διαχείριση της πανδημίας. Το θέμα αυτό θεωρούμε ότι μπορεί δυνητικά να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά το τέλος της πανδημίας και να προκαλέσει σε πλήθος ιατρών που (όπως αναγνωρίζει η κοινή γνώμη) προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους, τεράστια ταλαιπωρία από αγωγές και μηνύσεις οι οποίες πιθανότατα θα στερούνται πάσης βασιμότητας.

   Σε αυτό το πλαίσιο προτείνουμε την λήψη εκτάκτων μέτρων και παρακαλούμε για την δική σας μέριμνα στην προστασία των συναδέλφων μας.

   Επισυνάπτουμε την γνωμοδότηση του νομικού μας συμβούλου προκειμένου να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης της διαδικασίας εξέτασης του ζητήματος και παρακαλούμε για την άμεση σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα και θα εισηγηθεί σχετική παρέμβαση. Σας γνωρίζουμε ότι είμαστε στην διάθεσή σας για την παροχή επιστημονικής υποστήριξης και κάθε άλλης βοήθειας.

   Αναμένουμε άμεσα τις δικές σας ενέργειες. Με την ευκαιρία της επιστολής μας αυτής, επανερχόμαστε σε αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας
   ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

   Πρόεδρος Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
   Γεν. Γραμματέας Δρ. Γεώργιος Ελευθερίου

  2. Πάγκαλος, δηλωμένος τουρκαλβανός! Ο παππούς του χάρισε την Βόρεια Ήπειρο στους Αλβανούς όσο ήταν δικτάτορας!

  3. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ
   ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ….

  4. Οι ελληνες τιμουν τους ηρωες στην καρδια τους, εστω και αν δεν τους τιμουμε με επετειους οπως πρεπει. Γιατι οι προδοτες πολιτικοι θελουν να τιμουνε την δαμανακη(που ειναι στις …βρυξελλες) και οχι τους πραγματικους ηρωες που επεσαν στο πεδιο της μαχης. Γιατι οι προδοτες πολιτικοι ειναι ασημαντα ανθρωπακια μπροστα στους ηρωες. Παγκαλε βουλωστο γιατι μιλας για ηρωες που επεσαν για την πατριδα και εσυ εισαι ενα θλιβερο ανθρωπακι μπροστα τους. Αθανατοι οι ηρωες των Ιμιων. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

  5. α ρε μπουχιέσα σε είδα το καλοκαίρι κάτω στην Βάρκιζα, πώς έχεις γίνει έτσι ρε μόσχε? ίσα ίσα περπατάς, θα το πληρώσεις εκείνο το βράδυ, πήγαινε και κάνε παρουσίαση το βιβλίο πάνω από τους τάφους των παιδιών που χάσαμε εκείνη την νύχτα και ακόμα ανοιχτό είναι αυτό το γραμμάτειο δεν το έχουμε ρεφάρει, χώρια που σε ελληνική γη δεν μπορώ να πατήσω πάνω και ας είναι και βράχος, ο Θεός βλέπει, ο Θεός ακούει, ο Θεός κρίνει, νεοταξίτες σιχάματα θα τα πληρώσετε όλα κάποια μέρα…

  6. Καλό θα ήταν γι αυτό το σκουπίδι της μάσας και της τουαλέτας να χαρακτηριστεί σύντομα από τα δελτία προπαγάνδας αυτόχειρας γιατί θα περάσει ανεπανάληπτες στιγμές με αυτά που έρχονται.
   Ο COVID19 είναι η αρχή του τέλους τους.

  7. Δυστυχως απο την εποχη των Ιμιων μεχρι σημερα οι Ελληνες δεν εβαλαν μυαλο και εξακολουθουν να ψηφιζουν ρεμπεσκεδες, Ανθελληνες και Εθνομηδενιστες πολιτικους που χρεοκωπισαν την χωρα και την γεμισαν με λαθροισλαμιστες εγκληματιες!!!!!!!

  8. Ρε Πάγκαλε εκείνο το αποτεφρωτήριο βγάζει φράγκα;

  9. Τι ειναι αυτα που λεει και δεν επεμβαινει καποιος εισαγγελεας;;;;;;; Συμφωνησε λεει να φυγουν και οι δυο σημαιες απο τα νησακια!!!!!! Το θεμα ειναι γιατι εμεινε το Δητικο Ιμια αφρουρητο και αναιβηκαν πανω σε Ελληνικο εδαφος Τουρκοι κομαντος και τοποθετησαν την σημαια τους;;;;;;; Αν υπηρχε σοβαρη κυβερνηση εκεινο το βραδυ επρεπε το Δητικο Ιμια με τους Τουρκους επανω να καει!!!!!!! Ετσι υπερασπιζεται μια σοβαρη χωρα τα κυριαρχικα της δικαιωματα!!!!!!! Οχι παρτε την Ελληνικη σημαια και γκριζαραν τα Ελληνικα νησακια οι αχρηστοι και δεν μπορει να παει κανεις πανω, ουτε για ψαρεμα, ενω υπηρχε και Ελληνας βοσκος με τα προβατα του τοτε!!!!!!! Αυτα ειναι τα κατωρθωματα των τοτε εκσυγχρονιστων του κ@λου!!!!!!!!

  10. Αυτό είναι το απόσταγμα του κομπλεξισμου και της μισαλλοδοξίας όλων των πολιτικών από τη μεταπολίτευση και μετά.Ολοι όσοι κυβέρνησαν από τότε είχαν μια σταθερή αξία,ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΥΠΌΚΛΙΣΗ .Από τότε και μετά συστηματικά εκδιώχθηκαν όλες οι επιχιρησειακες δυνάμεις από την Αττική και ταυτόχρονα μεθοδεύτηκε η αυτόματη απομάκρυνση όλων των πατριωτών, ευφυών αξιωματικών από αρχηγικές θέσεις.
   Η κρίση των Ιμίων κυριολεκτικά ξεβρακωσε την πολιτική αθλιότητα όλων των κυβερνήσεων του παρελθόντος αποκαλύπτοντας τόσο τους προδότες πολιτικούς που κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις ντροπής όσο και τους ανίκανους αξιωματικούς που αναριχηθηκαν στις ανωτατες θέσεις ,βάση της ποσότητας σάλιου που σπατάλησαν και του μεγέθους της γλώσσας τους.
   Είναι ακόμα τρισαθλιο και προδοτικό να γίνεται κάποιος αρχηγός στρατού, αεροπορίας, Ναυτικού, βάσει των κομματικών του πεποιθήσεων.

  11. Κρεμάλα άμεσα και μπροστά στη Βουλή αυτά τα κτήνη γιατί εξαιτίας αυτών πήρανε φορά οι μογγολοι και μας πηδάνε

  12. οι χθεσινοι <>κατα παγκαλο υπερπατριωτες … οι σημερινοι ανευθυνοι ψεκασμενοι….
   ρε πως βγαινουν παντα λαδι και στη επιφανεια …οι φελλοι ..και πτωματωδεις κυβερνητες μας …σαν τυμπανιασμενα και πτωματα σε σηψη…..Λιγο ακομα και θα καταστειτε ετσι

  13. Ο ΥΠΟΚΟΜΗΣ ΦΛΩΡΕΤΟΣ θα τις είχε κάψει και τις δύο σημαίες. Πρώτα την Τουρκική και μετά ο Στρατηγός Άνεμος θα έκαιγε και την Ελληνική. Και μετά θα ρωταγε ποιανού κρατους ήτανε η δεύτερη.

  14. Να βγει ο Λυμπέρης να πρι την αλήθεια κ ότι συνέβη στο – 2….

  15. Όταν πολεμάς αγωνιζεσαι διεκδικείς τότε ο πολιτικός εσμος σε ειρωνεύεται και τάσσεται εναντίον σου. Όταν στήνεις κ@λο και γίνεσαι π@υτανα, ο πολιτικός εσμος σε επιβραβεύει. Για τους αληταραδες που λέγονται πολιτικοί δεν υπάρχει λαός πατρίδα ιερά οσια, υπάρχει μόνο το προσωπικό τους συμφέρον. Πως να γίνουν αρεστοί στο ξένο παράγοντα για να παίρνουν μίζες και να τρώνε ευρωπαϊκά κονδύλια. Πολιτικός σημαίνει αλήτης προδότης και μαφιόζος.

  16. Ο παππούς του αν ζούσε…. Θα τον είχε περάσει από δικη με συνοπτικές διαδικασίες…

  17. Μια σακούλα με 💩💩💩💩💩💩💩💩💩. ΠΡΟΔΟΤΕΣ όλοι .

  18. Ανοίγει μεγάλη συζήτηση , ο Πάγκαλος, για τις ευθύνες των Ε Δ στην ήττα των Ιμίων. Ηγεσία , ενδιάμεσες Διοικήσεις ρόλος ενέργειες. Η ιστορία, εν χρόνω, θα αναδείξει ακριβώς τίς ευθύνες και αναλογικά θα τις κατανείμει.

   1. ΠΑΣΟΚ και εσύ φίλε μου, που ήταν το βράδυ ο Σημίτης , που έδινε συνέντευξη ο Πάγκαλος, από ποιον περίμενε έγκριση ο Λυμπέρης; Δεν νομίζεις πως όλα ήταν γνωστά και προσχεδιασμένα. Το δε ΕΛΙΑΜΕΠ, είναι εδώ και ξεπουλάει χώρα και λαό.

  19. Το χοντρό προδοτικό σκουλήκι παραμένει ατιμώρητο, γιατί οι κρατούντες είναι προδοτικά σκουλήκια όλων των μεγεθών.

  20. Aυτοί οι προδότες εξακολουθούν και ζούν ακόμη; Δεν ντρέπονται και κυκλοφορούν; Οχι βέβαια οι σημερινοί ότι είναι καλύτεροι. Τα στρατοδικεία γιατί υπάρχουν; Καταδίκη για εσχάτη προδοσία. Εγώ ξέρω ότι αν δεν έχουν τα κότσια να μην αναλαμβάνουν στα χέρια τους τις τύχες και την κυριαρχία ενός λαού.Σαβούρες, μεγάλες σαβούρες. Μόνο εξουσία θέλουν και μεγαλεία.

  21. Πάντα η Ελλάδα είχε τους προδότες στην εξουσία και θα τους έχει για πάντα Στα Ιμια ήταν μπάχαλο με ανθρώπους του Σημίτη σκυλιά υπάκουους στις ΗΠΑ Εκείνη τη βραδιά γκριζάρισε το Αιγαίο και η Τουρκία έχει τον πρώτο λόγο τώρα και κάνει μαγκιές Το ελικόπτερο δεν έπεσε με πυροβολισμό αλλά με ειδικό φωτισμό λέιζερ από τουρκικό πλοίο
   Έλληνες τεμπέληδες και λογάδες στο Αιγαίο έχει και η Τουρκία κυριαρχία τώρα

  Comments are closed.