ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΤΗΣ CIA ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ” – ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ Ο ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ;;;

  Κοινοποίηση:
  57567575

  Το μυστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της CIA στην Ουκρανία βοήθησε το Κίεβο να προετοιμαστεί για τη ρωσική εισβολή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Yahoo News.

  Δείτε εδώ την αποκαλυπτικό άρθρο του Yahoo News:

  Exclusive: Secret CIA training program in Ukraine helped Kyiv prepare for Russian invasion

  Όπως αναφέρεται σχετικά, οι ουκρανοί ελεύθεροι σκοπευτές είχαν ένα πρόβλημα: οι ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία προσπαθούσαν να τους τυφλώσουν.

  Καθώς οι Ουκρανοί έψαχναν στις διόπτρες τους για να βρουν τους στόχους τους, οι Ρώσοι είχαν αρχίσει να εντοπίζουν τη θέση τους, χρησιμοποιώντας τη λάμψη του γυαλιού και εκτόξευαν λέιζερ υψηλής ενέργειας, βλάπτοντας την όραση των ελεύθερων σκοπευτών.

  Oι δύο πλευρές βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση. Στις αρχές του 2014, η Ρωσία είχε ήδη εισβάλει και προσαρτήσει τη χερσόνησο της Κριμαίας. Λίγο αργότερα, οι φιλορώσοι αντάρτες στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς ξεκίνησαν έναν αποσχιστικό πόλεμο εναντίον του Κιέβου.

  Τα ρωσικά στρατεύματα μπήκαν σύντομα στη μάχη. Το ίδιο έκανε – αθόρυβα – και η CIA.

  Καθώς οι γραμμές μάχης στο Ντονμπάς γίνονταν όλο και πιο σκληρές, μια μικρή, επίλεκτη ομάδα βετεράνων παραστρατιωτικών της CIA πραγματοποίησε τα πρώτα μυστικά ταξίδια στην πρώτη γραμμή, για να συναντηθεί με ουκρανούς ομολόγους της εκεί, σύμφωνα με πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ.

  Οι παραστρατιωτικοί της CIA κατέληξαν σύντομα στο συμπέρασμα ότι, στη Ρωσία και τους συμμάχους της, η υπηρεσία βρισκόταν αντιμέτωπη με έναν αντίπαλο, οι δυνατότητες του οποίου ξεπερνούσαν κατά πολύ τις ισλαμιστικές ομάδες με τις οποίες η CIA πολεμούσε στους πολέμους μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

  «Μάθαμε πολλά πολύ γρήγορα», λέει ένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών – συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών τύφλωσης με λέιζερ των Ρώσων. «Αυτά τα σκ… δεν θα συνέβαιναν με τους Ταλιμπάν».

  Ουκρανοί συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο Λβιβ, μαζί με στρατιώτες των ΗΠΑ και άλλους ΝΑΤΟϊκούς, 24 Σεπτεμβρίου 2021.

  Από τη μεγάλης κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα – η οποία μετέτρεψε μια μακροχρόνια σύγκρουση που σιγοβράζει, σε έναν εκρηκτικό, ολοκληρωτικό πόλεμο – ο ουκρανικός στρατός αψηφά τις προβλέψεις για ταχεία κατάρρευση, κρατώντας πόλεις-κλειδιά ενάντια στη ρωσική προέλαση και επιβάλλοντας τιμωρίες και απώλειες σε ρωσικά στρατεύματα και υλικό.

  Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τρεις ρώσους στρατηγούς, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός, που φέρεται να εξοντώθηκε από πυρά ελεύθερων σκοπευτών – το Yahoo News δεν μπόρεσε να το επαληθεύσει, ανεξάρτητα εάν οι ρώσοι διοικητές σκοτώθηκαν από στρατεύματα που είχαν εκπαιδευτεί από τη CIA.

  Τουλάχιστον μέρος της σκληρής αντίστασης των ουκρανικών δυνάμεων έχει τις ρίζες της σε ένα κρυφό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της CIA, που «τρέχει» από τα ανατολικά μέτωπα της Ουκρανίας, λένε στο Yahoo News πρώην αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών.

  Την πρωτοβουλία περιέγραψαν πάνω από μισή ντουζίνα πρώην αξιωματούχοι, οι οποίοι ζήτησαν όλοι την ανωνυμία τους για να μιλήσουν ελεύθερα για ευαίσθητα θέματα πληροφοριών.

  Ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος με έδρα την Ουκρανία, οι παραστρατιωτικοί της CIA δίδαξαν στους ουκρανούς ομολόγους τους τεχνικές ελεύθερου σκοπευτή:

  – Πώς να χειρίζεστε αντιαρματικούς πυραύλους Javelin που παρέχονται από τις ΗΠΑ και άλλο εξοπλισμό.

  – Πώς να αποφύγετε τον ψηφιακό εντοπισμό που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι, για να εντοπίσουν την τοποθεσία των ουκρανικών στρατευμάτων, τα οποία είχαν αφήσει ευάλωτα σε επιθέσεις από το πυροβολικό.

  – Πώς να χρησιμοποιείτε κρυφά εργαλεία επικοινωνίας.

  – Πώς να παραμείνετε απαρατήρητοι στην εμπόλεμη ζώνη, ενώ παράλληλα απομακρύνετε από τις θέσεις τους τις ρωσικές δυνάμεις και τις ομάδες ανταρτών.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  3 Σχόλια

  1. Και οι Ρώσοι μεθυστακες τα ίδια πάντα έκαναν. Στο Βιετνάμ είχαν στείλει Ρώσους στρατιωτικούς εκπαιδευτές για να βοηθάνε κρυφά τους Βιετκονγκ! Τι έχει να πει τώρα το λαλιστατο Ρωσολαγνο Μακελειό? Πραγματικά κρίμα υποτίθεται ότι είστε πατριωτικό site αλλά έχετε καταντήσει πιο Ρωσολαγνοι και Ρωσοδουλοι ακόμη και απο το ΚΚΕ!!!

  2. Αφού οι Αμερικανοί είναι αυτοί που οργάνωσαν τον πόλεμο και βάλανε τα κορόιδα τους Ουκρανούς να πολεμάνε για λογαριασμό τους …τι καλύτερο και ποιο έξυπνο…να πολεμάνε τον εχθρό σου άλλοι αντί για σένα βάζοντας ένα Πρωθυπουργο μαριονέτα που τους λέει ότι πολεμάνε για την πατρίδα τους δήθεν…ε ναι πολεμάς για την πατρίδα σου πλέων αφού ήρθε ο εχθρός του άλλου στην χώρα σου αλλά πολεμάς και για αυτόν θέλοντας και μη ! Εξυπνο

   1. Αυτο που έκαναν οι Αμερικανοί στους Ουκρανούς είναι εμπνευσμένη στρατηγική από την θεωρία των παιγνίων.
    Η θεωρία παιγνίων ασχολείται με τη μελέτη στοιχείων που χαρακτηρίζουν καταστάσεις ανταγωνιστικής αλληλεξάρτησης με έμφαση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων περισσοτέρων από ένα ληπτών απόφασης (αντιπάλων), δηλαδή είναι μία επιστημονική διαδικασία κατά την οποία, με χρήση απλών υπολογισμών και λογικής, μπορεί να μελετηθεί – και πιθανότατα προβλεφθεί – ο τρόπος με τον οποίο άτομα ή ομάδες ατόμων λαμβάνουν αποφάσεις, σ’ ένα ανταγωνιστικό πεδίο μεταξύ τους, περιβάλλον.

  Comments are closed.