ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: «ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» – ΗΧΗΡΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ

  Κοινοποίηση:
  ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

  Με σημερινές της δηλώσεις, η Επιτροπή Βιοηθηκής και η Επιτροπή Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, υποστηρίζει ότι η καθιέρωση ενός «διαβατηρίου εμβολιασμών» στην Ευρώπη, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ρίχνοντας έτσι μομφή και στην κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη που από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους έχει επιδοθεί σε μια ανεξήγητη μανία να πείσει ότι πρέπει η ΕΕ να προχωρήσει στο “φακέλωμα” της υγείας κάθε πολίτη με αφορμή τον εμβολιασμό.

  Η ιδέα ενός «διαβατηρίου εμβολιασμού», που θα δίνει στον κάτοχό του δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης που θυμίζουν την ύπαρξη του επονομαζόμενου «κίτρινου δελτίου», του πιστοποιητικού εμβολιασμού του ΠΟΥ που απαιτείται στην είσοδο πολλών χωρών της Αφρικής ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

  Μάλιστα η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τους ευρωπαίους ομολόγους του, με την πρόταση δημιουργίας ενός «πρότυπου ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού», ενίσχυσε μια συζήτηση με έντονα επιχειρήματα ένθεν κακείθεν μεταφέροντάς τη σε θεσμικό επίπεδο αλλά το Συμβούλιο της Ευρώπης θέτει το ζήτημα σε άλλη βάση και ακόμα δεν γνωρίζουμε αν η “φιλοευρωπαϊκή” κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη θα το ακούσει ή θα συνεχίσει τον δικό της “αγώνα”.

  Όπως σημειώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, οι παρεμβάσεις αυτές κατέστησαν αναγκαίες σε μια εποχή όπου, οι εκστρατείες εμβολιασμού συνοδεύονται από την προθυμία να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας, από την απειλή της πανδημίας COVID-19, και το ζήτημα της «άδειας εμβολίου» τίθεται στην Ευρώπη καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου.

  Η Επιτροπή Βιοηθικής ζητεί προσεκτική συζήτηση, σχετικά με τις προκλήσεις που θέτει ένα τέτοιο πέρασμα και σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για να διασφαλιστεί ότι, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες όλων των ατόμων θα προστατεύονται.

  Κάνει δε διάκριση, μεταξύ ιατρικών και μη ιατρικών σκοπών για τη χρήση τέτοιων «αδειών» και εξετάζει τα ζητήματα ηθικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις επιστημονικές γνώσεις.

  Η Επιτροπή Βιοηθικής συμφωνεί επίσης με τα συμπεράσματα της Γενικής Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ότι «η καταπολέμηση της τρέχουσας πανδημίας εξαρτάται, πάνω από όλα, από τις αυξημένες προσπάθειες παραγωγής και χορήγησης εμβολίων, με ιδιαίτερη προσοχή σε άτομα σε ευάλωτες καταστάσεις, έτσι ώστε οι περιορισμοί στις ατομικές ελευθερίες και οι περιορισμοί που επιβάλλονται μπορούν να αναθεωρηθούν σταδιακά καθώς ο πληθυσμός αποκτά μεγαλύτερη ασυλία, λαμβάνοντας υπόψη τις αποκτηθείσες επιστημονικές γνώσεις ».

  Από την πλευρά της, η Επιτροπή Σύμβασης Προστασίας Δεδομένων ζητεί να τηρούνται αυστηρά οι διασφαλίσεις προστασίας δεδομένων στα εθνικά προγράμματα εμβολιασμού Covid-19, καθώς και σε πιστοποιητικά που βεβαιώνουν τον εμβολιασμό, τα αποτελέσματα αρνητικών δοκιμών ή μια προηγούμενη μόλυνση.

  Προειδοποιεί επίσης ότι η χρήση τέτοιων πιστοποιητικών εμβολιασμού – ή εκείνων που περιέχουν τα αποτελέσματα αρνητικών εξετάσεων ή μιας προηγούμενης μόλυνσης Covid-19 – για μη ιατρικούς σκοπούς, θέτει ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά, ιδίως όσον αφορά το δικαίωμα στην προστασία των δεδομένων και την αρχή της μη διάκρισης.

  Επομένως, καταλήγει, όλα τα ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό της μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απαιτούν την επεξεργασία δεδομένων σχετικά με τον εμβολιασμό και τις αρνητικές δοκιμές, πρέπει να σέβονται τις αρχές της αναγκαιότητας, της αναλογικότητας και της μη διάκρισης.

  Συγκεκριμένα, πρέπει να χρησιμοποιούνται βάσεις δεδομένων, που βασίζονται σε ευαίσθητα δεδομένα, διασφαλίζοντας τον αυστηρό σεβασμό του δικαιώματος στην προστασία των δεδομένων.

  Η επιτροπή συνιστά αποκεντρωμένες λύσεις, τόσο για την αποθήκευση των δεδομένων που περιέχονται σε αυτά τα πιστοποιητικά, για παράδειγμα, σε κινητές συσκευές χρηστών, όσο και για τα δεδομένα που συλλέγονται από εθνικά συστήματα πληροφορικής που υποστηρίζουν προγράμματα εμβολιασμού.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  11 Σχόλια

  1. Ο Μιζοτάκης μας έχει κάτσει στο σβέρκο και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτόν τον αληταρά. Και στο κάτω-κάτω αυτοί κατάντησαν την κυβέρνηση, κληρονομικό δικαίωμα, κατά τα άλλα μιλάμε για δημοκρατία. Ο πατέρας του-παπους του, η αδερφή του-μαμά του, ο ανηψιός του – αδερφός του, τι θα γίνει, ως πότε…..

  2. Τωρα ξυπνησαν αυτοι; Τωρα θυμηθηκαν τα ανθρωπινα δικαιωματα;;; Τι εγινε, υπαρχουν κι αλλοι κυριοι σαν τον Αντωνιαδη στην Ευρωπη;;;; Σας τρεχουν τωρα ε;

  3. ΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ. ΜΥΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΕΤΕΧΩΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΚΟΥΛΗΣ.
   ΠΟΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΝΤΕΝΕΚΕ. ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ.
   ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?
   ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΟΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ.

  4. Οι νεοναζι που κυβερνουν την εε χρησιμοποιούν συνεχώς τις λέξεις δημοκρατία ελευθερία και δικαιωματα . Έτσι κρυβονται πίσω από τις λέξεις. Αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή σε όλη την εε είναι απίστευτο. Παντού σηματα ,αλλα που απαγορευουν και άλλα που υποχρεωνουν, παντού καμερες παντού παρακολουθησεις πολιτων,ακομη και να ανασανεις ελευθερα σου απαγορευουν. Το κλίμα σε όλη την εε είναι εκρηκτικο,ολος ο κόσμος στα όρια του, καθημερινες συγκρουσεις σε όλη την εε οι οποίες κρυβονται επιμελως από τα μμε .

  5. Ρε παλιο Κούλα δεν μπας να συμμαζεψεις τα νούμερα της Κορονας που στο Worldmeter πρίν ενα χρόνο η Ελλάδα ήταν στην θεση 100 καί τώρα έχει πέσει στην θέση 50. Και με συνεχόμενο lock down για 6 μήνες (παγκόσμια πρωτοτυπία). Που πάς ρε Καραμητροβσκι που μας στέλνεις και επιστολές στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να εισηγηθεις ταξιδιωτικά διαβατήρια εμβολιασμού. Άντε τώρα τρελο αγόρι βγες σε καμία οθόνη να διαφημίσεις greek gyro και πατσά μπας και τραβήξεις κανα τσοπανο τουρίστα στο Banana Republic…μπρρρρρ κιτς κιτς..

  6. Ρε παιδια τα εχουμε πει αυτα….ο γιος (Εγγονος) ενος δοσιλογου της κατοχης και φιλος της Γκεσταπο, τι μεθοδους περιμενετε να εχει μαθει? της μητερας Τερεζα?

  7. Η ανεξήγητη μανία του γουρλομάτη εξηγείται ώς εξής.Οσο περισσότεροι εμβολιασμοί τόσο μεγαλύτερη ή μίζα του από τόν Εβραίο Μπουρλά.
   Γιάννης Λάκων

  8. Όπως έλεγαν ότι δε θα φοράμε μάσκα και έγινε υποχρεωτική ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους και τους καλοκαιρινους μήνες με 40 βαθμούς κελσίου υπό σκιά. Τα ίδια έλεγαν για το εμβόλιο και από Σεπτέμβρη θα γίνει υποχρεωτικό. Δεν τους εμπιστευομαι, είναι ελεεινοί και τριασαθλιοι. Ενώ αυτοί πλουτίζουν εμείς υποφέρουμε.

   1. καλά τα λες, το χειρότερο όμως είναι υποφέρουμε και υπάρχουν πάρα πολλοί που τον βλέπουν Εθνοσωτήρα τον Κούλη και την παρέα του.

  Comments are closed.