ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΑΓΡΙΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ! ΒΓΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: «ΑΠΕΤΥΧΕΣ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ»

  Κοινοποίηση:
  καραντινα

  Με κοινή τους δήλωση 5 πρώην υπουργοί και κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη των κυβερνήσεων της ΝΔ “βομβαρδίζουν” τον Κ.Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας και θέτουν μια σειρά ερωτημάτων για όσα ανεξήγητα δεν γίνονται.
  ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

  “Χρήστου  Ζώη, πρώην Υπουργού
  Κρινιώς Κανελλοπούλου, πρώην Προέδρου Κοιν. Επιτροπής  Εξωτερικών και Άμυνας

  Άρη Σπηλιωτοπούλου, πρώην Υπουργού
  Σάββα Τσιτουρίδη, πρώην Υπουργού

  Ευάγγελου Αντώναρου, πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου

  Αθήνα, 7 Μαρτίου 2021

  Η ανακοίνωση της νέας δέσμης μέτρων  και η παράταση — για πέμπτο μήνα — ενός παράδοξου λοκνταουν αποδεικνύουν, πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία, ότι η διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας έχει αποτύχει δραματικά. Τα αποσπασματικά, αλληλοσυγκρουόμενα, αλλοπρόσαλλα και συνεπώς αναποτελεσματικά μέτρα δοκιμάζουν τις αντοχές των Ελλήνων πολιτών και τροφοδοτούν τη δικαιολογημένη οργή της κουρασμένης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που βράζει κι οδηγείται στην οργή.

  Οι Ελληνες είναι, στην ουσία, οι μοναδικοί Ευρωπαίοι που

  εξακολουθούν να βγαίνουν απο το σπίτι τους με άχρηστα sms,
  στοιβάζονται σε ουρές στα καταστήματα τροφίμων
  παρακολουθούν αποσβολωμένοι τη διαρκή ενοχοποίησή τους από ΜΜΕ και πολιτικούς για τη δήθεν “ανεμελιά”τους στην εξάπλωση του ιού
  Αναρωτιούνται γιατί η πολιτεία — αντίθετα με όσα συμβαίνουν σε όλο και περισσότερες χώρες της Ευρώπης — δεν φροντίζει να προμηθευτεί εμβόλια στην ελεύθερη αγορά αλλά και φάρμακα αντισωμάτων.
  Την ίδια στιγμή βασικά ατομικά δικαιώματα περιορίζονται. Θεμελιώδεις ελευθερίες περιστέλλονται. Το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο εργαλειοποιούνται για τη ψήφιση αδιαφανών διατάξεων. Οι απαγορεύσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ο περίπατος στις πόλεις και στο ύπαιθρο εξισώνεται με αδίκημα και μετατρέπεται σε εισπρακτικό μέσο για το δημόσιο.

  Το εμπόριο έχει κατεβάσει αναγκαστικά ρολά. Η εστίαση παραμένει κλειστή. Τα σχολεία το ίδιο. Η τουριστική οικονομία, η ατμομηχανή της χώρας, δοκιμάζεται σκληρά και μαζί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι εκεί.

  Οι Έλληνες πολίτες αδυνατούν να κατανοήσουν

  Γιατί τα πολυδιαφημιζόμενα δάνεια δεν δίνονται από τις τράπεζες ποτέ
  Γιατί οι επιδοτήσεις γίνονται με το σταγονόμετρο και, φυσικά,  δεν επαρκούν για επιβίωση επιχειρήσεων κι εργαζόμενων
  Γιατί οι εξαγγελίες γιά στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών παραμένουν κενές περιεχομένου.
  Γιατί δεν οργανώνεται αποτελεσματικά η τηλεργασία στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.
  Είναι πια σαφές σε όλους:  Το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται έχει αποτύχει παταγωδώς.

  Η χώρα βρίσκεται σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Και σε συνθήκες «πολέμου» — τον οποίο συχνά επικαλείται ως όρο ο κ. Μητσοτάκης — οι αποφάσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον «πολεμικές». Αντί γι’ αυτό κυβερνητικοί παράγοντες λένε όλο και πιο συχνά στην κοινωνία και στον επιχειρηματικό κόσμο ότι τα  διαθέσιμα “σε λίγο στερεύουν”. Μας προετοιμάζουν άραγε ότι πρόκειται να κλείσουν τις στρόφιγγες — τη στιγμή μάλιστα που η κατάσταση επιδεινώνεται;

  Είναι ανάγκη να συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Πρέπει να γίνουν τα αδύνατα δυνατά  για να εξασφαλισθούν επιπλέον πόροι. Εν ανάγκη και με εξωτερικό δανεισμό — όπως άλλωστε συστήνει εδώ και μήνες “λόγω των ειδικών συνθηκών” ακόμη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που έχει εγκαταλείψει εδώ και μήνες τη συνταγή της λιτότητας. Γιατί δεν συμμορφώνεται η κυβέρνηση;

  Κυρίως όμως πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που μας παρέχει η συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαική ‘Ενωση που είναι κατά κύριο λόγο νομισματική ενότητα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εκδίδει ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να δανείζεται σε ευρώ, με μηδενικά επιτόκια χάρη στην εγγύηση της ΕΚΤ.  Έτσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να στηρίξει τα Κράτη-Μέλη που πλήττονται από την πανδημία και έχουν άμεση ανάγκη στήριξης. Αν η Ένωση δεν αναλάβει αυτό το κόστος τώρα, με εκατόμβες νεκρών ημερησίως στα εδάφη της, θα δείξει ότι έχει ξεχάσει τα ουμανιστικά ιδεώδη στα οποία στηρίχθηκε η εδραίωσή της.”
  Αντί λοιπόν να επικαλείται συνεχώς έλλειψη πόρων ώστε να αποφεύγει συνειδητά και εμμονικά τη γενναία αλλά και απαραίτητη στήριξη επιχειρήσεων κι ανέργων, ο Πρωθυπουργός  έχει την υποχρέωση  να αναλάβει πρωτοβουλίες. Στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής, στις 25 Μαρτίου, να απαιτήσει και να κάνει τις απαραίτητες συμμαχίες ώστε να εγκριθούν αυξημένοι πόροι “ζεστού χρήματος”. Κυρίως προς τις πιο αδύναμες χώρες στις οποίες ανήκει κι η δική μας.

  Η ζωή, η κοινωνία, η οικονομία απαιτούν δράσεις  και λύσεις ΤΩΡΑ. Σήμερα. Όχι αύριο. Αν αυτό — παρ’ ελπίδα—  δεν συμβει, τότε η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία θα έχει αποκοπεί οριστικά από την πραγματικότητα. Κάτι που είναι επικίνδυνο. Πάνω από όλα για τη Δημοκρατία.”

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  29 Σχόλια

  1. Αφήστε ρε ,έτοιμοι για επανάσταση και ξεσηκωμό είσαστε πάλι, έπρεπε να είχαμε Τσίπρα και Πολάκη να βλέπαμε τι θα κάνατε !

  2. Ερχεται η ωρα της κρισης κι ειπαν να ριξουν καμια κορωνα μπας και γλυτωσουν.
   Αμ δε παλιολαμογια. Που ηταν οταν αποφασιζονταν ολα αυτα ? Σε αλλο πλανητη ?
   Ολοι συνυπευθυνοι κι αυτοι κι η δηθεν αντιπολιτευση που επι 9 μηνες τα εκανε ολα γαργαρα,.
   Μην ψαρωνετε οτι δηθεν σηκωσαν μπαιρακι. Το καραβι βουλιαζει και το καθε ποντικι κοιταει την παρτη του.

   1. Αυτό. Διάβασα και την ανακοίνωση των πέντε της Νέας Δημοκρατίας πριν από λίγες μέρες (συμμετείχε και ο Αντώναρος) για τα Ελληνοτουρκικά. Διάλογο ζητούν και αυτοί, ξεγράψτε τους. Στο κόλπο και οι αντιφρονούντες, ας το καταλάβουν επιτέλους οι Έλληνες.

  3. ΠΡΟΣΟΧΗ “φοβού τους δαναούς και δώρα φέροντας”, γιατί αυτά τα λένε εκ του ασφαλούς ώστε όταν θα έρθει η ώρα της λαϊκής εξέγερσης να καπελώσουν την επανάσταση θέτοντας εαυτούς σωτήρες του λαού. ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ, θέλουμε νέους ηγέτες αγνούς Έλληνες υπό τον έλεγχο μιας γερουσίας πνευματικών ανθρώπων, και όχι μιας μαριονέτας που θα παριστάνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
   Αιδώς Αργείοι η ώρα σας πλησιάζει μαζί με την ώρα των ταγματασφαλιτών σας, δεν ξεχνάμε!

  4. Βγαζουν απο τωρα την ουρα τους απεξω γιατι γνωριζουν αυτα που ερχονται……………………………………..

  5. ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ειναι συνυπευθυνοι με οτι συμβσινει και οτι επακολουθησει σε βαρος των Ελληνων. Το εχουν καταλαβει; Η νομιζουν οτι δεν θα λογοδοτησουν;

  6. Λοιπόν βάσει των δημοσκοπήσεων (όσο αξιόπιστες είναι) φαίνεται να αρχίζει να τσιμπάει προς τα κάτω η ΝΔ αργά μεν,ο ΣΥΡΙΖΑ να μένει στα ίδια και να δημιουργείται μια γκρίζα ζώνη η οποία λέγεται αναποφάσιστη!!
   Όλα αυτά θα αρχίσουν να σχηματοποιουνται όσο πλησιάζουν οι εκλογές ….
   Τώρα δεν δείχνει τίποτα
   είτε ότι πέφτει η κυβέρνηση
   είτε ότι έρχεται ο Συριζαιος….
   Βάσει όμως των παρελθόντων ετών με την εναλλαγή ΠΑΣΟΚ
   ΝΔ, η νέα εναλλαγή είναι μαθηματικως σίγουρη!!!
   Οπότε τι είχαμε τι χάσαμε!!
   Έβγαλε τα ρούχα του ο Μανωλιός και τα έβαλε αλλιώς!!!!

  7. Η παρεούλα των ανώμαλων έδωσε εντολές στους χωροφύλακες να δέρνουν και να προπηλακίζουν το λαό. Δεν κατάλαβαν όμως, σε λίγο θα φωνάζουν, τρεχάτε ποδαράκια μου. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι, ο Μητσοτάκης ας πάει να βρει το φίλο του το Λιγνάδη και να μας αφήσει ήσυχους.

   1. ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  8. Πηδανε απο το καραβι, για να ξαναψηφιστουν! Ε, ναι καποιοι “καλοι” πρεπει να συνεχισουν το εργο της νδ, για να μην διαλυθει! Ισως ο κουλης να φτανει στο τελος της θητειας του συνειδητά και να ειναι ολοι στο κολπο…

  9. δημοκρατια θελατε φατε τωρα αυτην και μην μιλατε το θεμα ειναι εμεις τι φταιμε που δεν τους ψηφισαμε ποτε

  10. Αυτοι που διαλεξαν την ΝΔ στο ψηφοδελτιο της 7719 δεν ηξεραν καν για την επερχομενη καταστροφη που θα επλεκε εις βαρος του Ελληνικου Λαου. Τωρα μετανοιωνουν πικρα. Σαν την αραχνη που καραδοκει τα θυματα της μεσα στον ιστο της ετσι και μεις κλεισμενοι μεσα στο καβουκι μας λιγο λιγο να ξεμυτυσουμε μας βαραει με προστιμα, συλληψεις κλπ κλπ βεβαιως βεβαιως

  11. Συμφωνω οτι ο κουλης ειναι αποτυχημενος αλλα τι ζητανε τωρα αυτοι οι δηθεν καραμανλικοι. Ρε που ηταν ο καραμανλης οταν υπογραφονταν τα μνημονια; που ηταν οταν υπογραφηκε η προδοτικη δυμφωνια των πρεσπων; Ειδικα ο αντωναρος που υποστηριζε τους προδοτες συριζαιους, τι ζηταει τωρα; ρε αντε βουλωστε το που καταστρεψατε ενα λαο. Εσεις θα μας σωσετε η ο αμιλητος βουδας της ραφηνας που τον ειδαμε καποτε σαν σωτηρα και δεν βγηκε ποτε να μιλησει αλλα παιρνει τα 10.000 ως βουλευτης. Να παει σπιτι του αφου δεν μιλαει και βουλωστε το και εσεις που εισασταν υπουργοι του.

  12. Αναρωτιέμαι.. Ποσο πια…?? πρέπει να ξεφτιλίστει για να παραιτηθεί ο Καραγκιόζης..

  13. αποτυχημενος ο Κουλης αλλα και αυτα τα λιγουρια απο την εποχη του μπουχεσα απο την Ραφηνα ακομα χειροτερα

  14. Οι διαφωνούντες παίζουν τον ρόλο της αποσυμπίεσης νομίζοντας ότι έχουν να κάνουν με χαιβανια.Ετσι παίζεται το παιχνίδι της τυρανικης δημοκρατίας.

  15. Για να έχεις κυβέρνηση, θα πρέπει να είσαι ανεξάρτητο κράτος και να αποφασίζεις μόνος σου. Εταιρεία με κάκιστης ποιότητας “επώνυμα” υπαλληλάκια που έχουν τελειώσει ιδιωτικά κολλέγια και είναι άχρηστοι και απαίδευτοι στις οποιεσδήπτε πραγματικές συνθήκες της ζωής.
   Οσφιοκάμπτες και συγκατενευσηφάγοι που είναι ταγμένοι να εκπροσωπούν όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται τα συμφέροντα της “μαμάς εταιρείας” (βλ. Μέρκελ), χωρίς την παραμικρή επίπτωση στο οτιδήποτε κακό κάνουν στην χώρα και τους πολίτες της.
   Το μόνο που τους ενδιφέρει είναι το παιχνίδι της επικοινωνίας και ΤΙΠΟΤΕ άλλο.
   Κακομοίρα Ελλαδίτσα, πώς κατάντησες 200 χρόνια μετά από την απελευθέρωσή σου…

  16. ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ “ΨΥΡΙΖΑ” ΓΙΑ ΤΙΣ Μ.Ε.Θ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΕΤΣΑΣ…ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΛΛΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ…ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ “ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ” ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ…ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΥΔΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΑΝΕ ΡΟΥΠΙ…ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΟΠΩΣ “Ο ΨΥΡΙΖΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ 400 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ” ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ

  Leave a Response