ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗ “ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ” ΤΟΥ ΒΑΛΥΡΑΚΗ – “ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ 17Ν” (;) – ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΔΥΟ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΟΠΛΑ – ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ;;;

    Κοινοποίηση:
    δφβφδ

    Ως γνωστόν ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός μετά από αγωνιώδη έρευνα το βράδυ της Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2021 στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας, στα νερά του Ευβοϊκού υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

    Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου ο φάκελος του θανόντος στην Αμερική είναι πολύ μεγάλος και περιείχε πολλές ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αλλά και κατηγορίες για «τρομοκρατική δράση», που δεν στηρίζονταν σε στοιχεία και αποδείξεις.

    Τα στοιχεία αφορούν δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων που συνέλλεξε και απέστειλε στην Ουάσιγκτον ο σταθμάρχης της CIA στην Αθήνα.

    Στην αναφορά της CIA, ο Βαλυράκης παρουσιάζεται ως μέλος της οργάνωσης 17 Νοέμβρη, ενώ καταγράφεται και το ιστορικό του στη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Επίσης γίνεται αναφορά και σε «αντιαμερικανική στάση» μετά την πτώση της χούντας.

    sv

    Παράλληλα, ο ανεξιχνίαστος θάνατός του 6 μήνες πριν από το αίτημα για υφ’ όρον απόλυση μελών της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη όπως οι Κουφοντίνας, Γιωτόπουλος, Σ. Ξηρός, Β. Τζωρτζάτος, ενώ έχει αποφυλακιστεί με όρους ο Ηρακλής Κωστάρης ο οποίος με βάση τη δικογραφία δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη προκαλεί τεράστια ερωτηματικά.

    Απορίες γεννά και το συμβάν (πάλι σε θάλασσα) το οποίο δημοσιοποιεί ο συγγραφέας, πρώην Δήμαρχος Σπάτων και πρώην Βουλευτής Αττικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δήμος Μάρκου Μπότσαρης στο βιβλίο του «ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ Νο 1» και αφορά τον Σήφη Βαλυράκη, προτού μάλιστα εκλεγεί Βουλευτής Χανίων με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1977.

    Στις σελίδες 198-202 διαβάζουμε τα εξής:

    «Τα γεγονότα αυτά που έγιναν τον Απρίλιο του 1976, εμείς δεν τα σχολιάζουμε, απλά παραθέτουμε την τότε ειδησεογραφία.

    «Εν αγνοία μου βρέθηκα παρών σε μια καμπίνα, όπου υπήρχαν όπλα. Κανείς δε μου ανέθεσε να μεταφέρω όπλα. Με τον Βαλυράκη είμαστε φίλοι».

    Αυτά τα λακωνικά δήλωσε χθες στον Πειραιά, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Χαρ. Κουρής, 30 ετών, που συνελήφθη μαζί με τον κ. Ιωσήφ Βαλυράκη, 33 ετών, να μεταφέρουν όπλα με το επιβατηγό «Αρίων»  κατά τον πλου του σκάφους από τον Πειραιά στη Χίο.

    xk

    Ο ίδιος ο κ. Βαλυράκης, σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν έχει να κάνει καμμιά δήλωση σχετικά με τα όπλα, απάντησε:

    «Δε θέλω να κάνω δηλώσεις».

    Στο μεταξύ, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος κ. Αρ. Καραμήτρος και ο λιμενάρχης κ. Γ. Μπρατόπουλος, παρουσίασαν στους δημοσιογράφους τα ανευρεθέντα και κατασχεθέντα όπλα και πολεμοφόδια:

    Πρόκειται για 7 αυτόματα τουφέκια, μάλλον βελγικής κατασκευής, καινούργια, από τα οποία τα 2 είναι τύπου FAL, για 12 γεμιστήρες, 1 ξιφολόγχη, 6 οπλοβομβίδες, 20 κουτιά με 1.000 φυσίγγια και 28 δεσμίδες με άλλα 140 φυσίγγια. Έξω από τα κουτιά με τα φυσίγγια υπήρχαν γράμματα του αραβικού αλφαβήτου.

    Η ανακάλυψη των όπλων, στην καμπίνα 329 της πρώτης θέσεως του επιβατηγού «Αρίων» της γραμμής Χίου-Μυτιλήνης, έγινε εντελώς τυχαία και συγκεκριμένα όταν οι Βαλυράκης και Κουρής, στην προσπάθειά τους να κρύψουν τα όπλα, κτύπησαν κατά λάθος το κουδούνι υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να μπει στην καμπίνα ο θαλαμηπόλος και να δει τα όπλα.

    Αναλυτικότερα, η αποκάλυψη έγινε ως εξής όπως την αφηγείται ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Καραμήτρος που κατά σύμπτωση ταξίδευε στο ίδιο πλοίο.

    «Το Σάββατο το απόγευμα, λέει ο κ. Καραμήτρος, επιβιβάστηκα στο «Αρίων» για να πάω στη Χίο και στη Μυτιλήνη, όπου θα επιθεωρούσα τις εκεί Σχολές Εμπορικού Ναυτικού. Γύρω στις 9 το βράδυ και ενώ καθόμουν στο σαλόνι του πλοίου, μαζί με τον πλοίαρχο κ. Καλδή, τον α’ μηχανικό του σκάφους και άλλους, ήλθε ο ύπαρχος και μου ανέφερε ότι στην καμπίνα 329 της πρώτης θέσεως, που ανήκε σε δύο γυναίκες βρίσκονται δύο άγνωστοι, με δύο βαλίτσες γεμάτες όπλα. Έτρεξα αμέσως και βρήκα στην καμπίνα τους δύο άνδρες, που είχαν ανοικτές τις βαλίτσες με τα όπλα. Από την οροφή της καμπίνας είχαν αφαιρέσει μια σανίδα, την οποία θα ξανάβαζαν στη θέση της, αφού έκρυβαν τα όπλα.

    g

    «Τους οδήγησα σ’ ένα γραφείο του πλοίου, συνεχίζει ο κ. Καραμήτρος, όπου μου έδωσαν τις ταυτότητές τους. Και οι δυο ήταν ψύχραιμοι και δεν αντέδρασαν, αρνήθηκαν όμως να αποκαλύψουν από πού προμηθεύτηκαν τα όπλα και για πού προορίζονταν. Ωστόσο, αργότερα είπαν, ότι τα όπλα τα βρήκαν και εν καιρώ θα εξηγούσαν τι τα ήθελαν. Στη συνέχεια, πήραμε διακριτικά – για να μην ανησυχήσουν οι επιβάτες – μέτρα ασφαλείας και κάναμε έρευνα για πιθανούς συνεργάτες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

    Την Κυριακή το πρωί, καταλήγει ο κ. Καραμήτρος, μόλις φθάσαμε στη Χίο, οι δύο συλληφθέντες παραδόθηκαν στο Λιμεναρχείο, που άρχισε την προανάκριση. Από αυτήν προέκυψαν τα εξής: Την ώρα του βραδινού φαγητού, οι Βαλυράκης και Κουρής, επωφελούμενοι από το γεγονός ότι όλοι οι επιβάτες ήταν στην τραπεζαρία, μπήκαν κρυφά στην καμπίνα 329 για να κρύψουν τα όπλα στην οροφή της. Εκεί όμως, χωρίς να το αντιληφθούν πάτησαν το κουδούνι της υπηρεσίας. Ο θαλαμηπόλος Ηλίας Ζευγαδέλης, 20 ετών έσπευσε στην καμπίνα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, αλλά βρέθηκε μπροστά στους δύο άνδρες και στις δύο βαλίτσες με τα όπλα. Έτσι, έγινε η αποκάλυψη. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε ότι πριν 15 ημέρες ο Βαλυράκης είχε ταξιδέψει πάλι για τη Μυτιλήνη.

    Scan

    Χθες το πρωί, οι δύο συλληφθέντες μετήχθησαν από τη Χίο στον Πειραιά, όπου το Κεντρικό Λιμεναρχείο πήρε συμπληρωματικές καταθέσεις.

    Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιώς κ. Παΐζη, ο οποίος τους απήγγειλε τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής και τους παρέπεμψε στον Γ’ ανακριτή Πειραιώς κ. Ιωάννου.

    Οι προβλεπόμενες ποινές για τις παραπάνω κατηγορίες είναι φυλάκιση από 6 μήνες έως 5 χρόνια.

    Αλλά δεν επιβλήθηκαν ποτέ ποινές. O Σήφης Βαλυράκης, και ο Χαρ. Κουρής αθωώθηκαν».

    Πηγή: εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Ψάξτε να βρείτε λοιπόν τώρα ποιος “πρόλαβε” και έβγαλε τον Σήφη “νεκρό” στο γουικιπίντια… πριν καν σηκωθεί το ελικόπτερο εντοπισμού. Η δολοφονία του ήταν “προδιαγεγραμμένη” και ο “θάνατός” του “ανακοινώθηκε” γραπτώς στην πλατφόρμα… πριν καν τον εντοπίσουν νεκρό. Σας τα λεγα;;; Σας τα λεγα😎…..

    2. Δυκαιοσυνηεπαψε να υπαρχει αλλα υπαρχει και Θεος Αςτοεχουν υπ οψιν τους οι διαφοροι που με την προστασια των κρατουντων εγκληματουν

    3. Η δημοκρατία νίκησε,βολεύτηκαν οι ψηφοφόροι τους στο δημόσιο οικογενειακώς και όλα μέλι γάλα για τους γραικύλους.

    4. Απλα ητανε 2 πρακτορακια που ετοιμαζανε ψευτο τρομοκρατικη υποστηριξη σε καποιους αλλους που δεν γνωριζανε τι πραγματικα η 17Ν ειναι

    5. Σαφως οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα και ιδιως τα κυβερνητικα, αργα η γρηγορα…….. Αγιο Πετρο μερια!

    6. ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΣΑΝ….Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ….ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ…!!!!

    7. κατα τα αλλα κατηγορησαν την ΧΑ ολοι τους για εγκληματικη οργανωση αλλα η καμηλα δεν κοιτα την καμπουρα της αλλα της διπλανης

    Comments are closed.