ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ: «ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ»!

  Κοινοποίηση:
  κουλης

  Κόλαφος για την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη το ομόφωνο ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών, το οποίο καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να προβεί σε κάθε ενέργεια που θα επαναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης στις βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου.

  Συγκεκριμένα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δημοσιοποίησε, με ανακοίνωση της, το ομόφωνο ψήφισμα-καταδίκη του αποκλεισμού των Δικαστικών Ενώσεων από το υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 κατά την ετήσια Γενική Συνέλευσή της, με συμμετοχή εκπροσώπων από 33 χώρες.
  Ένα από τα κορυφαία προβλήματα ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που συζητήθηκε ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα όπως διαμορφώθηκε μετά την στρατηγική επιλογή του υπουργείου Δικαιοσύνης να αποκλείσει τις Δικαστικές Ενώσεις από όλες τις Επιτροπές που αφορούν τη Δικαιοσύνη και τους Δικαστικούς Λειτουργούς. «Παραθέσαμε αναλυτικά συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν βάσιμα τους ισχυρισμούς μας», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.
  «Οι Ευρωπαίοι Δικαστές θεωρούν απειλή για την Δικαστική Ανεξαρτησία και το Κράτος Δικαίου την πολιτική που ακολουθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα ο υπουργός Δικαιοσύνης και καλούν την ελληνική κυβέρνηση σε συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις της. Το Ψήφισμα που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών ήταν ομόφωνο και δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις της Ένωσής μας. Καλείται πλέον ο πρωθυπουργός της χώρας, στον οποίο κοινοποιούμε το ψήφισμα, να προβεί σε κάθε ενέργεια που θα επαναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης στις βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου ώστε να αποφύγουμε και στο μέλλον την διεθνή καταδίκη της χώρας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

  Το Ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών:

  «Το Κράτος Δικαίου είναι θεμελιώδης ιδρυτική αρχή της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (άρθρο 2 της Συνθήκης). Επομένως, όταν προωθούνται νομοθετικές μεταβολές που αφορούν ουσιώδη ζητήματα της κατάστασης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών –όπως η προαγωγή, η αξιολόγηση και ο πειθαρχικός έλεγχος-, θεωρούμε ότι αποτελεί νομική υποχρέωση κάθε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμπεριλάβει επισήμως τις δικαστικές ενώσεις στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία.
  Η μη συμμόρφωση ενός κράτους μέλους με αυτές τις βασικές αρχές είναι δυνατό να θεωρηθεί ως παραβίαση της αρχής του Κράτους Δικαίου. Πόσο μάλλον όταν οι νομοθετικές μεταβολές, που αφορούν την προαγωγή και αξιολόγηση των δικαστικών λειτουργών και ιδίως τον πειθαρχικό τους έλεγχο, δύνανται να αποτελέσουν απειλή για τη δικαστική ανεξαρτησία.

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών, ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να διασφαλίσει αποτελεσματικά και άμεσα ότι οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων στην Ελλάδα θα συμμετέχουν χωρίς εξαιρέσεις σε κάθε νομοπαρασκευαστική διαδικασία που λαμβάνει χώρα ενόψει νομοθετικών μεταβολών που αφορούν το δικαστικό σώμα και ειδικά την επαγγελματική κατάσταση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών».

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  8 Σχόλια

  1. παλι καλα που μας λυπαται και κανας ξενος!!!!!
   στις επομενες εκλογες θα γελασει και ο καθε πικραμενος.
   βλεπω φυλακισμενους να ειναι 3 κομμα οσο μαγειρεμα και να πεσει.

  2. ΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η’ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ! ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΙΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ ΕΧΟΥΜΕ…… ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΝΕΟΝΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.

  3. 😂! Χμμμ! Τους επιασε, ο πονος! Για τις υπολοιπες παραβιασεις, της Συνθηκης της Ε.Ε, μουγγα! Βρε! Δεν πατε να γ@μηθειτε, για ν’ ασπρισετε!

  4. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ, ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΜΕ.

  5. Ότι και να λέτε δε καταλαβαίνει ο γουρλοματισ!! Σασ μιλάω εκ πείρας.. είναι ντιπ για ντιπ το ζαβο..

  6. 300 ΣΤΟ ΚΥΝΟ ΒΟΥΛΕΙΟ
   ΑΝΘΈΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΈΝΟΙ ΠΡΟΔΌΤΕΣ
   ΤΟΎ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΎ.
   .
   ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ..

  7. χουντοκούλη σε πήρανε χαμπάρι και οι Ευρωπαίοι, αντε τώρα να μαθευτεί κι εδώ μπας και ξυπνήσουν κάποιοι για το τι εστι κυβέρνηση Μιζοτάκη!

  Comments are closed.