ΑΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΕ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΜΗΔΙ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ- ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟ: “ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2020»

  Κοινοποίηση:
  (Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο συμβούλιο του ΟΗΕ για να σκύψει για μια ακόμα φορά το κεφάλι και να ζητήσει τη λύπηση των Τούρκων.

  Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «Δεν γίνεται να επαναληφθεί το καλοκαίρι του 2020. Ζούμε με τη απειλή του Casus belli. H Ελλάδα θα συνεχίζει να υπερασπίζεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά ταυτόχρονα θα αναζητεί δρόμους συνεργασίας με την Τουρκία» υπογράμμισε στο σημείο αυτό. «Η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτή η επιθετικότητα υπονομεύει την σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή» επισήμανε.

  Για το Κυπριακό, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο στις θαλάσσιες ζώνες της όσο και στα Βαρώσια. Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την στασιμότητα στη διευθέτηση του Κυπραικού ζητήματος, τονίζοντας την πάγια θέση της Αθήνας: «Λύση στο Κυπριακό στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

  «Δεν είναι αποδεκτή οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών» ξεκαθάρισε.

  «Η Ελλάδα ήταν πάντοτε υπέρμαχος της ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. Όμως ας είμαστε ειλικρινείς, λίγα έχουν γίνει. Στις αρχές Οκτωβρίου θα γίνει η Σύνοδος ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία, ας μην χάσουμε αυτήν την ευκαιρία, η ΕΕ πρέπει να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις της» τόνισε ακόμη.

  Αναγκαιότητα, κατά τον κ. Μητσοτάκη, όπως σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του για θέματα διπλωματίας, είναι η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, αν η Ευρώπη εκτός από οικονομική, θέλει να είναι και γεωπολιτική δύναμη. Η Ευρώπη πρέπει να μπορεί να κάνει περισσότερα μόνη της. Όχι σε βάρος των διατλαντικών δεσμών. Υπάρχουν αποστολές όπου το ΝΑΤΟ δεν θα είναι παρόν, αλλά η ΕΕ πρέπει να είναι, επισήμανε χαρακτηριστικά.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  3 Σχόλια

  1. Αυτά τα πολιτικά τομάρια λένε σε μένα να πολεμήσω την στιγμή που αγκαλιάζονται με τους τουρκαλαδες γιατί ελιά κάτου στις μασονικές στοές είναι όλοι τους αδελφακια….

  2. Στέφανε άν ζούσε σήμερα ό αείμνηστος στρατηλάτης ό ένδοξος Γέρος τού Μωριά θά σήκωνε τό τσικούρι του καί δέν θά προλάβαινε νά κόβει τά κεφάλια τών ξενόφερτων καί ξενοαίματων προδοτών τής πατρίδας.
   Γιάννης Λάκων

  Comments are closed.