ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ: ΕΙΜΑΙ Ο «ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ» – ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΦΛΟΙΝΤ

  Κοινοποίηση:
  052820-national-trump-floyd-1280x720

  Την ώρα που έξω από τον Λευκό Οίκο συνεχίζονται οι βίαιες διαδηλώσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως είναι ο «δικός σας πρόεδρος του νόμου και της τάξης».

  Μιλώντας από το Ρόουζ Μπόουλ δεσμεύτηκε πως θα «υπάρξει δικαιοσύνη για τον φόνο του Φλόιντ», αλλά προειδοποίησε πως δεν θα επιτρέψει στους ταραξίες να προκαλούν επεισόδια, κάνοντας λόγο για «εγχώρια τρομοκρατία». Απείλησε μάλιστα ανοιχτά τους κυβερνήτες και τους δημάρχους να δεχτούν τον στρατό: “Το απόγευμα συνέστησα στους κυβερνήτες να κατεβάσουν στους δρόμους την Εθνική Φρουρά. Εάν οι δήμαρχοι και οι κυβερνήτες δεν καταφέρουν να επιβάλλουν την τάξη, θα κατεβάσω τον ομοσπονδιακό στρατό”, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ σε διάγγελμά του, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της νεκροψίας του Τζορτζ Φλόιντ.

  “Πρώτο και κύριο καθήκον μου ως πρόεδρος των ΗΠΑ είναι να προστατεύσω την χώρα μου και τους Αμερικανούς πολίτες. Και αυτό θα κάνω”, είπε ξεκινώντας την σε ιδιαίτερα διχαστικούς τόνους ομιλία του ο Ντόναλντ Τραμπ. “Όλοι οι αμερικανοί αηδίασαν και θύμωσαν με την βίαιη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Η κυβέρνησή μου δεσμεύεται ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Τζορτζ και την οικογένειά του. Δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε στον εξαγριωμένο όχλο να πνίξει τις δίκαιες φωνές και τις ειρηνικές διαμαρτυρίες”, συνέχισε.

  “Μεγαλύτερα θύματα των εξεγέρσεων είναι οι φιλήσυχοι πολίτες και οι πιο φτωχές μας κοινότητες και ως πρόεδρός τους θα παλέψω για να τις κρατήσω ασφαλείς. Θα παλέψω για να σας προστατεύσω”.

  “Είμαι ο πρόεδρός σας. Πρόεδρος του νόμου και της τάξης και σύμμαχος όσων διαδηλώνουν ειρηνικά”. “Τις τελευταίες όμως ώρες”, συνέχισε ο Τραμπ, “το έθνος μας υποφέρει από επαγγελματίες αναρχικούς, εξαγριωμένους όχλους, πλιατσικολόγους, εμπρηστές, εγκληματίες, αντιφασίστες(antifa) και άλλους” υπογράμμισε ο Τραμπ.

  President Donald Trump walks past police in Lafayette Park after he visited outside St. John's Church across from the White House Monday, June 1, 2020, in Washington. Part of the church was set on fire during protests on Sunday night. (AP Photo/Patrick Semansky)

  President Donald Trump walks in Lafayette Park to visit outside St. John's Church across from the White House Monday, June 1, 2020, in Washington. Part of the church was set on fire during protests on Sunday night. (AP Photo/Patrick Semansky)

  President Donald Trump walks from the gates of the White House to visit St. John's Church across Lafayette Park Monday, June 1, 2020, in Washington. (AP Photo/Patrick Semansky)

  “Πολλές πολιτείες και οι κυβερνήτες τους απέτυχαν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τους πολίτες τους. Αθώοι άνθρωποι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού. Μικροί επιχειρηματίες είδαν τα όνειρά τους να καταστρέφονται. Γενναίες νοσοκόμες φοβούνται να αφήσουν τα σπίτια τους. Ένα αστυνομικό τμήμα καταστράφηκε. Ένας αφροαμερικανός αστυνομικός στην Καλιφόρνια σκοτώθηκε από σφαίρες.

  Αυτές δεν είναι ειρηνικές διαμαρτυρίες. Είναι πράξεις εγχώριας τρομοκρατίας. Η καταστροφή αθώων ζωών είναι προσβολή για την ανθρωπότητα και έγκλημα κατά του θεού”.

  “Η Αμερική χρειάζεται δημιουργία, όχι καταστροφή, συνεργασία, όχι φθόνο, ασφάλεια όχι αναρχία. Δικαιοσύνη, όχι χάος. Αυτή είναι η αποστολή μας και θα πετύχουμε”

  “Για αυτό λαμβάνω άμεσες προεδρικές ενέργειες για να σταματήσω την βία και να αποκαταστήσω την τάξη και την ασφάλεια στις ΗΠΑ”.

  “Κινητοποιώ όλους τους διαθέσιμους ομοσπονδιακούς πόρους, πολιτικούς και στρατιωτικούς για να σταματήσω τις εξεγέρσεις και την καταστροφή και να προστατεύσω τα δικαιώματα των φιλειρηνικών αμερικανών πολιτών, μεταξύ αυτών και εκείνα που απορρέουν από την δεύτερη τροποποίηση του Συντάγματος(σ.σ. δικαίωμα στην οπλοκατοχή).

  Τα ακόλουθα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή άμεσα:

  Τελειώνουμε τις εξεγέρσεις και την ανομία που έχουν εξαπλωθεί στην χώρα. “Το απόγευμα συνέστησα στους κυβερνήτες να κατεβάσουν στους δρόμους την Εθνική Φρουρά, ώστε να πλημμυρίσουν τους δρόμους. Εάν οι δήμαρχοι και οι κυβερνήτες δεν καταφέρουν να επιβάλλουν την τάξη και να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τις περιουσίες των κατοίκων, θα κατεβάσω τον ομοσπονδιακό στρατό. Έτσι θα τους λύσω γρήγορα το πρόβλημα”, είπε, σε μία ακόμη πρωτοφανή για αμερικανό πρόεδρο αποστροφή του λόγου του.

  “Λαμβάνω επίσης αποφασιστική δράση για να προστατεύσω την πρωτεύουσά μας, Ουάσινγκτον. Αυτό που συνέβη χθες είναι ντροπή. Καθώς μιλάμε χιλιάδες και χιλιάδες στρατιώτες με βαρύ οπλισμό, στρατιωτικό προσωπικό και αστυνομικοί, αναπτύσσονται για να σταματήσουν τις εξεγέρσεις, το πλιάτσικο, τους βανδαλισμούς και την καταστροφή περιουσιών. Τους προειδοποιούμε όλους: Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 7 θα εφαρμοστεί αυστηρά. Όποιοι απειλούν αθώες ζωές και περιουσίες θα συλλαμβάνονται θα κρατούνται και θα διώκονται. Θέλω αυτές οι οργανώσεις του τρόμου να ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν μεγάλες ποινές και μακρά φυλάκιση. Αυτό περιλαμβάνει τους αντιφασίστες(antifa) και άλλους που προκαλούν τα επεισόδια”.

  “Ένας νόμος και τάξη και αυτό είναι”, είπε ο Τραμπ και συνέχισε την ομιλία του λέγοντας πώς θα προστατεύσει τις ζωές τις περιουσίες και τις οικογένειες των πολιτών. Όπου δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει μέλλον. Λαμβάνω αυτά τα μέτρα σήμερα, μετά από περίσκεψη και με ειλικρινή αγάπη για την χώρα μας. Οι μακράν καλύτερές μας μέρες είναι μπροστά”.

  “Σας ευχαριστώ και τώρα θα πάω να αποδώσω τιμή σε ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος”, είπε κλείνοντας την ομιλία του ο αμερικανός πρόεδρος και χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

  Βόλτα γύρω από τον Λευκό Οίκο για αντιπερισπασμό
  Μετά το τέλος του διαγγέλματός του, ο Τραμπ περπάτησε ως την εμβληματική αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, στο Πάρκο Λαφαγιέτ, ένα τετράγωνο από τον Λευκό Οίκο — το κτίριο υπέστη φθορές στα επεισόδια της προηγουμένης — με ελικόπτερα να πετούν από πάνω και δεκάδες στελέχη της προεδρικής ασφάλειας να τον πλαισιώνουν.

  Στον ναό αυτόν, που αποκαλείται «η εκκλησία των προέδρων», έχουν πάει όλοι οι εν ενεργεία αρχηγοί του κράτους των ΗΠΑ από το 1816, όταν ανεγέρθηκε.

  «Έχουμε μια σπουδαία χώρα», είπε ο Τραμπ φωτογραφιζόμενος μπροστά στην εκκλησία, κρατώντας ένα αντίτυπο της Αγίας Γραφής, προτού επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

  Επιβεβαίωση από την ιατροδικαστική

  Για ανθρωποκτονία κάνει λόγο η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας Χένεπιν μετά τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πέθανε από «καρδιοπνευμονική ανακοπή» εξαιτίας της πίεσης που ασκήθηκε στην πλάτη και στον λαιμό του.

  Η έκθεση κάνει ρητά λόγο για «ανθρωποκτονία» στο πεδίο «τρόπος θανάτου».

  Η δημοσιοποίησή της ακολούθησε την ανεξάρτητη νεκροψία-νεκροτομή που ζήτησε η οικογένεια του Φλόιντ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε «ασφυξία».

  Τα ευρήματα τόσο των ανεξάρτητων γιατρών όσο και του ιατροδικαστή έρχονται σε αντίθεση με τα προκαταρκτικά ευρήματα που είχαν ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα, κατά τα οποία ο Φλόιντ πέθανε από έναν συνδυασμό παραγόντων, της πίεσης που ασκήθηκε στο σώμα του όταν οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, της ενδεχόμενης χρήσης ουσιών και κάποιας υποκείμενης πάθησης, χωρίς να αναφέρεται πουθενά ο όρος ασφυξία.

  Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει πάντως πως ο Φλόιντ είχε πάρει ποσότητα φαιντανύλης, ενός ισχυρού οπιοειδούς, ότι έκανε πρόσφατα χρήση αμφεταμινών, ότι είχε αρτηριοσκλήρωση και αρτηριακή υπέρταση.

  Νωρίτερα, ανεξάρτητη ιατροδικαστική έκθεση που ζητήθηκε από την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, κάνει λόγο για ανθρωποκτονία και επιβεβαιώνει ότι ο ασφυκτικός του θάνατος προκλήθηκε από την πίεση που άσκησε ο αστυνομικός στο σώμα του 46χρονου Αφροαμερικανού.

  Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έκθεσης, που είδαν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, ο θάνατος του Φλόιντ προκλήθηκε «από ασφυξία, λόγω πίεσης στον αυχένα και στην πλάτη, η οποία επέφερε μείωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο».

  Οι ανεξάρτητοι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι το βάρος στην πλάτη, οι χειροπέδες και η θέση του σώματος ήταν παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατο, διότι εξασθένησαν την ικανότητα του διαφράγματος του Φλόιντ να λειτουργεί, σύμφωνα με την έκθεση.

  Ο Δρ Μάικλ Μπάντεν και η διευθύντρια της ιατροδικαστικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Δρ Αλέσια Γουίλσον, χειρίστηκαν την εξέταση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Μπεν Κραμπ.

  Ο Δρ Μπάντεν, έχει επίσης πραγματοποιήσει ανεξάρτητες αυτοψίες στον Έρικ Γκάρνερ, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικό στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης το 2014, και τον Μάικλ Μπράουν που πυροβολήθηκε από αξιωματικούς στο Φέργκιουσον, στο Μιζούρι, την ίδια χρονιά.

  Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης Ντέρεκ Τσάβιν συνελήφθη και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού αφού βιντεοσκοπήθηκε να βάζει το γόνατό του στον αυχένα του Φλόιντ κατά τη διάρκεια σύλληψης, στις 25 Μαΐου.

  Ο Φλόιντ ακούστηκε να λέει «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», ενώ ο αξιωματικός τον κρατούσε με αυτόν τον τρόπο ακινητοποιημένο για σχεδόν 9 λεπτά.

  Τρεις άλλοι αξιωματικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη απολύθηκαν, αλλά δεν έχουν κατηγορηθεί.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  16 Σχόλια

  1. τελεια ωρε παιδες. βλεπετε τα δενδρα οχι ομως το δασος. Θα εχουμε στρατο στους δρομους και εξονυχιστικους ελεγχους. Θαπας πχ. για ψωνια και θα ειναι σαν να ταξιδευεις σε ξενη χωρα. Ελεος. Οι νεοταξιτες καταφεραν τελικα αυτο που ηθελαν. Το πραμμα ηταν εξ ολοκληρου στημμενο. Βαζουμε δυο ηθοποιους να παιξουν λευκος ρατσιστης σκοτωνει μαυρο καταπιεσμενο, στελνουμε τους αντιφα τα κανουν ολα μπαχαλο, αναγκαζουμε τον προεδρο να στειλη την Εθνικη φρουρα να αστωνομευει καθε γωνια σε καθε πολη. Μετα λεμε ωφ επιτελους ησυχια, η Εθνικη Φρουρα ηρθε για να μεινει… ψηφιζουμε και αντιστοιχους νομους… Καζαν καζαν, ουιν ουιν, κερδαω κερδας, κερναω κερνας… αηντε τωρα ξαμολυστε το δευτερο κυμα κορωνοιωσεως και ας τολμησουν τα βλητα να φερουν αντιρρησι στα μετρα εγκλεισμου που θα αναγγειλουμε, με την εθνικη φρουρα να στηνει καραουλι προ των θυρων μας. Ο Τραμπας αν δεν ειναι οι ιδιος νεοταξιτης, τον εχουν κατσει σαν το ποντικι στην φακα και τον καναν κατοικιδιο τους.

  2. Ολοι οί κατσαπλιάδες στήν Αμερική είναι τσιράκια τής Νέας Τάξης Πραγμάτων καί τούς υποκινεί ο τρικέρατος σατανάς ο Σόρος ο μεγαλύτερος εχθρός τού προέδρου Τραμπ.Ο Σόρος ισοπεδώνει τά εθνικά κράτη γκρεμίζει τά σύνορα καί πλημμυριζει τίς χώρες μέ λαθροεισβολείς.Οπως στήν Ελλάδα.Οπαδός τής παγκοσμιοποιησης καί τής Νέας Τάξης Πραγμάτων.Ο Τραμπ ειναι αντίπαλος τής παγκοσμιοποίησης καί υποστιηρίζει τά εθνικά κράτη καί τήν ανεξαρτησία τους.Ο Σόρος καί οι Νεοταξήτες καταπολεμούν τόν πρόεδρο Τραμπ καί θέλουν νά τόν καταστρέψουν.
   Στά παρασκήνια διοργανώνει τά πάντα ο Μπίλ Κλίντον καί η αιμοχαρής Χιλαρι.
   Γιάννης Λάκων

  3. Πολύ καλά τα είπε ο Τραμπ κι όσοι κάνουν το αντίθετο είναι υποκινούμενοι και θέλουν την καταστροφή. Καταδίκασε την εγκληματική πράξη του αστυνομικού και θα πληρώσει με την χειρότερη ποινή τι άλλο να κάνει? Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πληρωμένα κοπρόσκυλα και είναι λυπηρό που χρησιμοποιούν τον πόνο τον Αφρικανών για να περάσουν σκοπιμότητες τους. Εννοείτε πως θα τους πατάξει οι νεοταξιστες είναι βρωμιάρηδες για αυτό και θα πνιγούν στα σκατα τους

   1. ΑΛΛΑΞΕ ΠΛΕΥΡΟ ΜΟΥΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΒΕΛΑΖΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ.

    1. Κι εσύ Πιτ πες στο αφεντικό σου τον Σόρος να σου δώσει λεφτά να πας σε πλαστικό να σου ράψει την σούφρα γιατί ξεχείλωσε και σου πέφτει η σφήνα και αποσυντονίζεται ο εγκέφαλος σου και λες μαλακίες. Άντε νεοταξίτικο καθίκι.

  4. Πριν μερικούς μήνες μια από τις κυριότερες
   αναζητήσεις στο google search ήταν για το
   αν θα ξεσπάσει Γ Παγκόσμιος.
   Κάνεις δεν ήθελε να το πιστέψει πραγματικά
   άσχετα αν το έγραφε.
   Ο Γ Παγκόσμιος άρχισε και κανένας δεν το
   ξέρει άσχετα αν τον παρακολουθεί καθημερινά σε online μετάδοση!
   Τα επιμέρους είναι λεπτομέρειες!

  5. ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΤΡΕΜΕΤΕ. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

   1. Μιλησε ο τρομοκρατης… πιαστε τοιχο!
    Κατσε μωρη λουγκρα και μετα τα αμερικανοκουμουνια θαρθει κι η δική σας σειρά.

   2. Ξέρουμε που κατοικοεδρεύουν τα αφεντικά σας. Ο θείος Σόρος από το Αμέρικα είναι.

  Leave a Response