ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΒΟΜΒΑ! ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ. ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΤΑΜΠΟΥΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Κοινοποίηση:
χιος μητσοτακης

Και ναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει να ακούει.

Ο Στέφανος Χίος τα είπε χτες χύμα και τσουβαλάτα.

Πριν από λίγο ήρθε η απόφαση του πρωθυπουργού.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – Σε κοινωνικούς σκοπούς θα διατεθεί το ποσό που είχε δεσμευθεί για το 2019
Δεν θα ισχύσει ο νόμος για την επιχορήγηση των εφημερίδων μετά από απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχε προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος τον ενημέρωσε διεξοδικά για το ζήτημα. Παράλληλα, ο κ.Πέτσας ανέλαβε την υποχρέωση να αρχίσει από την Παρασκευή κύκλο διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των κομμάτων, τους αρμόδιους φορείς και ενώσεις (όπως η ΕΣΗΕΑ) προκειμένου να διαμορφωθεί νέο νομοθετικό πλαίσιο.

O κ.Πέτσας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Είχαμε σήμερα γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων. Κοινή πεποίθηση είναι ότι ο Τύπος, απαραίτητο στοιχείο της δημοκρατίας, επλήγη καίρια από την κρίση των τελευταίων ετών, αλλά και από τις τεχνολογικές εξελίξεις. Για το λόγο αυτό, τα πολιτικά κόμματα, πλην του Κ.Κ.Ε., συμφωνούν ότι χρειάζεται ένα πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου.
Όμως, το πλαίσιο που θεσπίστηκε με το άρθρο 51 του ν. 4609/2019 και οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που το εξειδίκευσαν, οδήγησαν σε μη επιθυμητά αποτελέσματα. Για αυτό, το ισχύον πλαίσιο δεν θα εφαρμοστεί για το 2019 και θα αντικατασταθεί από νέο και θα οικοδομηθεί σε διαφορετική βάση.
Με αφετηρία τη σημερινή διακομματική συνάντηση, η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα σε διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα και τους εμπλεκόμενους φορείς (ενώσεις ιδιοκτητών και δημοσιογράφων), ώστε να διαμορφώσει ένα θεσμικό πλαίσιο ενίσχυσης των εφημερίδων που θα αντλεί εμπειρίες από τις βέλτιστες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών κρατών και θα προωθεί την κουλτούρα της ανάγνωσης, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία.
Το ποσό που είχαμε εξασφαλίσει για φέτος θα διατεθεί σε κοινωνικούς σκοπούς, ενώ αντίστοιχο ποσό θα δεσμευθεί για το 2020 προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το νέο πρόγραμμα.
Δεδομένου ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο να τεθεί σε ισχύ εντός των πρώτων μηνών του 2020 θα κληθούν, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, για να εκφράσουν τις απόψεις και προτάσεις τους η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με άλλους φορείς ώστε να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που συνάδει με το ρόλο και την αποστολή του Τύπου».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Οργανώστε μια πορεία στο Σύνταγμα και αν δω έστω και μια διμοιρία έχω ήδη έτοιμα λινκς να τα πετάξω στην μούρη αυτών που ορκίστηκαν πίστη αφοσίωση και προστασία προς τους Έλληνες πολίτες. ΠΡΟΔΟΤΕΣ_ Τελειώσατε

  2. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΧΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΠΟΥΣΤΙΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

  3. Επαναστατη χιο επειδη ολο και ολους τα σφαζεις για το κοινονικο μερισμα μουγκα

Leave a Response