ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ… ΕΧΟΥΜΕ Ή ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ “ΜΠΑΜ”; ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

  Κοινοποίηση:
  polemiko-naftiko

  Σε απόφαση για μειωμένους χρόνους ετοιμότητας των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται ή σταθμεύουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προχώρησε σε αρχικό στάδιο η Αθήνα, κυρίως προκειμένου να καταγραφεί ένα σαφές μήνυμα επιφυλακής απέναντι στις τουρκικές απειλές.

  Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί τις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης να δημιουργήσει ατμόσφαιρα αβεβαιότητας τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο περιορισμός της απόφασης για μειωμένη ετοιμότητα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και όχι γενικότερα, αντικατοπτρίζει και την απόφαση της Αθήνας να μην αντιδράσει δυσανάλογα στις προκλήσεις της Τουρκίας.

  Στην Αθήνα αναμένουν και την εντατικοποίηση της τουρκικής απόπειρας να περιγράψει την Ελλάδα ως «αμφισβητία» των διεθνών συμβάσεων και του διεθνούς δικαίου, προσπαθώντας, μάλιστα, να εμπλέξει και χώρες της περιοχής. Ενδεικτική η επίθεση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας για την ονοματολογική διαφορά με τα Σκόπια.

  «Πόσα χρόνια κράτησε η ένταξη της “Μακεδονίας”; 11 χρόνια. Γιατί χρειάστηκαν 11 χρόνια; Γιατί η Ελλάδα ζήτησε από τη “Μακεδονία” να αλλάξει το όνομά της. Εγινε Βόρεια Μακεδονία. Μετά από αυτό μπόρεσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και χρειάστηκαν 11 χρόνια», είπε ο κ. Τσαβούσογλου, κατηγορώντας ευθέως την Αθήνα. Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας με την αφορμή επιτέθηκε και κατά της Ε.Ε., ενώ άφησε αιχμές και για τη Βουλγαρία.

  «Οι προϋποθέσεις που τίθενται από ορισμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε., ειδικά στη Βόρεια Μακεδονία και τους “Μακεδόνες”, προκειμένου να πάρουν ημερομηνία διαπραγμάτευσης και όχι ένταξη, δεν είναι αποδεκτές. Δεν θέλω να μπω σε αυτές τις λεπτομέρειες. Ανάμεσά τους υπάρχουν φιλικές και γειτονικές χώρες, αλλά εμείς δεν θέλουμε από μια χώρα να αλλάξει το όνομά της, ούτε λέμε σε μια χώρα “εσείς, στην πραγματικότητα είστε Τούρκοι, οπότε αποδεχθείτε ότι είστε Τούρκοι”», είπε ενδεικτικά ο κ. Τσαβούσογλου.

  Στην Αθήνα ήταν προετοιμασμένοι για τις δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου, καθώς εκτιμάται ότι στην επικείμενη σύνοδο της Οχρίδας (8 Ιουνίου), ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας θα επιχειρήσει να επιτεθεί στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας ιστορικές αναλογίες. Πάντως, και σε επιχειρησιακό επίπεδο η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, όπως προκύπτει και από τη χθεσινή πτήση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους. Το συγκεκριμένο UAV πραγματοποίησε χθες το σύνολο των 28 παραβιάσεων.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  4 Σχόλια

  1. Η Ελλάδα βρίσκεται υπό ξένη κατοχή, κάτι ξηπασμενες μαριονέτες σε ρόλο υπουργών και πρωθυπουργού προωθηθηκαν στις θέσεις αυτές από Αμερικανούς για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους. Λέτε να μην ήξεραν οι Αμερικανοί πως ένας ηλιθιος θα ήταν η καλύτερη επιλογή τους? Ένας ηλιθιος χωρίς βούληση, μια μαριονέτα άρρωστη για το χρήμα στην θέση του πρωθυπουργού διορισμενη από τις ΗΠΑ. Το ότι χαιρετάει κούκλες στις βιτρίνες δείχνει ότι δεν χαίρει άκρας ψυχικής υγείας.

  2. Η Ουκρανία ήδη θα εχει γίνει ένα απέραντο οπλοστάσιο,μια μεγάλη αγορά.Καποιος έχει μεγάλη παραγγελία κ μαζεύει όπλα εκτός εάν τα μαζεύουν γιατί φοβούνται μήπως ξυπνήσουμε κ κάνουμε ντου.
   Τι λέω;Εμείς δεν ξυπνάμε όχι με σφαίρες αλλά ούτε με συνεχείς κανονιές.

  3. Οι Τούρκοι μας πουλάνε όπλα μάρκας χατσαν και χουγκλου. Οι ελληναραδες τα αγοράζουν αλλά από την άλλη θα τους σκοτώνουμε με τα ίδια τους τα όπλα.

  4. δεν ξέρω καμμία επιφυλακή που να δίνεις τα όπλα σου σε άλλες χώρες και τελικά να καταλήγουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή και στον αντίπαλό σου….

  Comments are closed.