ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ – ΣΤΟ “ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ” ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Κοινοποίηση:
    ekklisia

    Νέα μέτρα ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν “χτυπήσει” τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες.

    Μετά από συνεχόμενες συσκέψεις των αρμοδίων με τους λοιμοξιωλόγους αποφασίστηκε η αναστολή όλων των λιτανειών ενόψει του 15αύγουστου, αλλά και κάθε είδους πανηγύρια. Επίσης παρατείνεται το μέτρο για τη μη παρουσία ορθίων σε μπαρ και εστιατόρια ως το τέλος Αυγούστου, ενώ αποφαίστηκε οι επισκέπτες από τη Μάλτα θα εισέρχονται στη χώρα μας μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ για τον κορωνοϊό.

    Την ίδια ώρα, σε σκέψεις για την πραγματοποίηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είναι οι αρμόδιοι. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, υποστηρίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί αλλά με περιορισμούς, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο αναβολής της.

    Η επίσημη ανακοίνωση:

    “Σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής  Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την  Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

    Επίσης, ενημερώνουμε  ότι, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για  επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις

    Τέλος αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα  επεκτείνεται έως 31-08-2020”

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    32 Σχόλια

    1. «Κάποιος ολιγογράμματος, ηρώτησε έναν συνάδελφό του μέ τί άλλο ασχολείται εκτός τής εργασίας, κι’ εκείνος τού απαντά::::: -Μεταφράζω τό Ιερόν Ευαγγέλιον. Ο άλλος τόν εκοίταξε μέ έκπληξη καί απορία. -Μά γνωρίζεις τόσα γράμματα;;;; τόν ερωτά. -Όχι, τού απεκρίθη ο συνάδελφός του, δέν μέ κατενόησες. Αυτό τό οποίον προσπαθώ νά πράξω εστίν ίνα μεταφράζω τήν Θεόπνευστον Διδασκαλία τού Ιερού Ευαγγελίου εντός τής καθημερινής μου ζωής, νά θέτω εις εφαρμογή τά λόγια Του.»

      Ο Κύριος καί Θεός καί Σωτήρ ημών Ιησούς Χριστός ερωτά διαχρονικώς όλους ημάς:::::«Τί δέ Μέ καλείτε Κύριε Κύριε, καί ου ποιείτε ά λέγω;;;;» (Λουκά ΣΤ’46, ΙΓ’22, Ματθ.Ζ’21….24…., Η’12, Ιωάν.Η’51, Α’Κορ.ΙΓ’2….., Τίτο Α’16, Πρ.Ιερεμ.Ζ’4)

    2. «Κάποιος ολιγογράμματος, ηρώτησε έναν συνάδελφό του μέ τί άλλο ασχολείται εκτός τής εργασίας, κι’ εκείνος τού απαντά::::: -Μεταφράζω τό Ιερόν Ευαγγέλιον. Ο άλλος τόν εκοίταξε μέ έκπληξη καί απορία. -Μά γνωρίζεις τόσα γράμματα;;;; τόν ερωτά. -Όχι, τού απεκρίθη ο συνάδελφός του, δέν μέ κατενόησες. Αυτό τό οποίον προσπαθώ νά πράξω εστίν ίνα μεταφράζω τήν Θεόπνευστον Διδασκαλία τού Ιερού Ευαγγελίου εντός τής καθημερινής μου ζωής, νά θέτω εις εφαρμογή τά λόγια Του.»

      Ο Κύριος καί Θεός καί Σωτήρ ημών Ιησούς Χριστός ερωτά διαχρονικώς όλους ημάς:::::«Τί δέ Μέ καλείτε Κύριε Κύριε, καί ου ποιείτε ά λέγω;;;;» (Λουκά ΣΤ’46, ΙΓ’22, Ματθ.Ζ’21….24…., Η’12, Ιωάν.Η’51, Α’Κορ.ΙΓ’2….., Τίτο Α’16, Πρ.Ιερεμ.Ζ’4)

    3. «Κάποιος ολιγογράμματος, ηρώτησε έναν συνάδελφό του μέ τί άλλο ασχολείται εκτός τής εργασίας, κι’ εκείνος τού απαντά::::: -Μεταφράζω τό Ιερόν Ευαγγέλιον. Ο άλλος τόν εκοίταξε μέ έκπληξη καί απορία. -Μά γνωρίζεις τόσα γράμματα;;;; τόν ερωτά. -Όχι, τού απεκρίθη ο συνάδελφός του, δέν μέ κατενόησες. Αυτό τό οποίον προσπαθώ νά πράξω εστίν ίνα μεταφράζω τήν Θεόπνευστον Διδασκαλία τού Ιερού Ευαγγελίου εντός τής καθημερινής μου ζωής, νά θέτω εις εφαρμογή τά λόγια Του.»

      Ο Κύριος καί Θεός καί Σωτήρ ημών Ιησούς Χριστός ερωτά διαχρονικώς όλους ημάς:::::«Τί δέ Μέ καλείτε Κύριε Κύριε, καί ου ποιείτε ά λέγω;;;;» (Λουκά ΣΤ’46, ΙΓ’22, Ματθ.Ζ’21….24…., Η’12, Ιωάν.Η’51, Α’Κορ.ΙΓ’2….., Τίτο Α’16, Πρ.Ιερεμ.Ζ’4)

    4. Καλά κάνουν έτσι πρέπει.Μεσα στις γιορτές της Ορθοδοξίας.Α ρε Τσίπρα τι μας έχεις κάνει.Μαυρο που έχεις να φας στις εκλογές.

    5. Καλα μας κάνουν. Στάση πληρωμών σε τράπεζες και εφορίες λόγω μετάδοσης του ιού. Τα ΑΤΜ είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος και οι ουρές στην εφορία. Μέχρι να περάσει ο ιός ούτε ευρώ στα ταμεία του κράτους.

    6. Η αλήθεια είναι ότι το ποσοστο των εισαγόμενων κρουσμάτων είναι πολύ μικρό σε σχέση με τον αριθμό τεστ που γίνονται στις πύλες εισόδου.ακομη όμως κ αυτό το ποσοστό να αποτελούσε πηγή κινδύνου, αυτός θα περιοριζόταν σε μεγάλο βαθμό αν εμείς δείχναμε σοβαρότητα.μασκες, πλυσιμο, χεριών, αποφυγή συνωστισμού.τιποτα από αυτά δεν τηρήθηκε.μη μας φταίνε τα εισαγόμενα κρούσματα.τα εγχώρια μυαλά δείξανε αδιαφορία.την οποία εξακολουθούν να δείχνουν.

      1. Τι λες ρε που εχουν ερθει οι βαλκανοτιγανοκεφαλοι και το χουν βρει τσιφλικι τους. Μπαινοβγαινουν οπου γουσταρουν χωρις μασκες και το παιζουν ιστορια οι τσετουλες. Εχεις καμια ταβερνα ή airbnb και τα ριχνεις στους ελληνες μην χασεις το παραδακι απο τους βαλκανοτσετουλες. Ουστ ρε!

    7. Ευτυχως δεν εχει πεσει και πολυς κορωνοιος στην Κρητη

    8. Του Ελληνικου λαου δεν μπορεις να του αφαιρεσεις τη ορθοδοξη θρησκεια, εθιμα και παραδοσεις . Μαχονται οι Μασωνοι πολυ σκληρα αλλα και ο Ελληνας ειναι ανυπακουος στα εκτελεστικα οργανα αυτου εδω του ψευδοκρατους. Γνωριζουνε απο την ιστορια τους αλλα και απο την καθημερινοτητα οτι αργα η γρηγορα θα ξυπνησουν ενα Γιγαντα που θα τους στειλει στον αγυριστο. Για αυτο τον λογο προσπαθουν λαου λαου να αλλαξουν την δημογραφια με το να φερνουνε ξενους για να “μπολιαστουνε” με τους ντοπιους.

      1. Την αντίδραση του Έλληνα που την είδες το Πάσχα; μια χαρά ΔΕΝ γιορτάστηκε. Όπως και τώρα. Και όταν όλοι το υποπτευομασταν για 15αυγουστο και όντως συμβαίνει παύει να είναι σύμπτωση. Ο πόλεμος ειναι απροκαλυπτος πλέον γιατί απλα δεν τους νοιαζει

    9. Που είσαι Χριστόδουλε;;;;;;το είχαμε σίγουρο αφού στην ηγεσία της εκκλησίας έχουμε ένα αρβανίτικο τομάρι,έναν μασόνο,έναν αντιχριστο τι να περιμένουμε τίποτα καλύτερο;η οργή και οι κατάρες του λαού θα τον πνιξουν.

    10. Πάσχα Χριστούγεννα Παναγία Χριστός Ορθοδοξία είναι ασύμβατα
      με την ελληνόφωνη κυβέρνηση Soros.
      Λάου λάου το πηγαίνανε και το είχαμε καταλάβει ότι μεταξύ των άλλων στόχων
      που έχουνε εκμεταλλευόμενοι τον κορωνοιό,ήταν η κατάργηση των Θείων.
      Στο χέρι του λαού είναι να στείλει στον αγύριστο την ανθελληνική συμμορία του κούλη
      που αφήνει σε πλήρη ασυδοσία τους λαθρεποίκους στους οποίους παρέχει τα πάντα όλα δωρεάν.
      Μπροστά στον συρφετό του μαξίμου ,οι συριζέοι φαντάζουν όαση….εκεί καταντήσαμε….

      1. Ο,τι και να φαντάζουν, περί αντικατοπτρισμού πρόκειται…

    11. K μετά σειρά θα έχουν τα Χριστούγεννα, μην το ξεχνάτε ,ειδικά απο σεπτέμβριο -Οκτώβριο θα έχουμε μεγάλη θνησιμότητα . Σημ.: εξαφανισμένος κ ο Κασιδιάρης ….

      1. Τι θες να σου κάνει ο Κασιδιάρης ρε μεγάλε?Είναι στη Βουλή για να κάνει κάτι;Στις ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις αναφέρεται και για το κλείσιμο των εκκλησιών.Μάλλον όμως δεν τις ακούς και λες αρλούμπες.

      2. “Εξαφανισμενος ο Κασιδιαρης”;
        Ληγμενα παιρνεις;
        Παρακολουθεις τις ομιλιες του;

      3. Ειναι διακοπες με την Καμπανιλε. Στα απαυτά του τι γινεται στη χωρα. Εχει και μια περιουσία να βαλει στο χερι…Παραλληλα στήνει και παραγάδι μηπως του κάτσει και καμια αλλη φραγκατη όπως βλεπω. Ηδη επιασε μια ξανθια…

        1. Που ξέρεις….μπορει και η μάνα σου να είναι στα άμεσα σχέδια του….
          Παντως Αθήνα είναι πες της αν τον ψάχνει…

          1. Μονο που η μανα μου δεν ειναι πλούσια οποτε λιγάκι απίθανο να ειναι στα σχεδια του… Στα σχεδια του ειναι ομως σίγουρα να μπει στη βουλή και να τρωει στην υγεια των κορόιδων που θα τον ψηφίσουν, καλη ωρα…

    12. Ανοιξανε τα συνορα(που ηταν ηδη ανοιχτα), αφηνουν ασυδοτους τους λαθρομεταναστες και θυμηθηκαν τις λιτανειες! Ρε σεις, αν θελετε μην πιστευετε, τοσο πολυ μισος εχετε για την ορθοδοξια και οσα αυτη πρεσβευει; Η ορθοδοξια δεν ειναι ο αρχιεπισκοπος(που θα ζητησει …αυτοσυγκρατηση, αρκει να μην θιξουν την εκκλησιατικη περιουσια), η ορθοδοξια ειναι συνυφασμενη με το εθνος. Ντροπη και αισχος να τους πειραζουν οι λιτανειες την ωρα που στη χωρα μπαινει οποιος γουσταρει χωρις τον παραμικρο ελεγχο!

    13. Ε και; Τι θα κάνετε δηλαδή; Σας φόρτωσαν μνημόνια ,σας κόψαν μισθούς και συντάξεις , ξεπούλησαν περιουσία της χώρας, ξεπούλησαν το όνομα Μακεδονία και δεν άνοιξε μύτη λέμε….τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί είχαμε στο σβέρκο μας τον Τούρκο 400 χρόνια!

    14. Πάνω απο 600 τα κρούσματα σε Χαλκιδική κυρίως και Θεσσαλονικη αλλά δεν βρίσκουν τρόπο να το ξεφουρνίσουν.
      Χαμός και στην Πάρο

    15. αυτοι θα παθουν οτι επαθε ο αλλος στην Αγια σοφια την ωρα που τραγοδαγε το κορανι ειναι φως φαναρι οτι διωκουν την ορθοδοξια στο μεγαρο τους δεν υπηρχε ιος? στην ομονοια τα βραδυα που γινεται της ποπης το καγκελο δεν υπαρχει ιος? μονο στις εκκλησιες παει? μην κοροιδευομαστε παιδια ειναι σεναριο η ολη τποθεση

    16. Τα ειχαμε πει οτι θα ξαναχτυπησουν την ορθοδοξια οι τουρκομητσοτακηδες το κωλοαραβοσογο.

    17. Δεν πάνε στα τσακίδια ο Κουλης και οι χαρδαλοτσιόδρες. Το φόβο μας να έχετε, μην ξυπνήσει κάποια στιγμή το πόπολο και σας πάρει με τις πέτρες

    18. ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ,,,,,, ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ…………. ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ. ΧΑΑΧΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΑΑΑΑ
      ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΓΡΑΙΕΣΣΣ!! ΧΑΑΑΑΧΧΑ
      ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ…ΚΑΝΑΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗς;; ΧΑΑΑΧΧΧ

      1. Εσυ καλου κακου καλα θα κανεις να λαγοκοιμασαι.

    19. Αλλά δεν φταίει το άνοιγμα των συνόρων. Το είπε και ο Π/Θ. Όποιος διαφωνεί με την αυθεντία του Π/Θ,που αυτός αποφασίζει τα εφαρμοστέα μέτρα -και όχι οι ειδικοί- διώκεται.

      1. Η αλήθεια είναι ότι το ποσοστο των εισαγόμενων κρουσμάτων είναι πολύ μικρό σε σχέση με τον αριθμό τεστ που γίνονται στις πύλες εισόδου.ακομη όμως κ αυτό το ποσοστό να αποτελούσε πηγή κινδύνου, αυτός θα περιοριζόταν σε μεγάλο βαθμό αν εμείς δείχναμε σοβαρότητα.μασκες, πλυσιμο, χεριών, αποφυγή συνωστισμού.τιποτα από αυτά δεν τηρήθηκε.μη μας φταίνε τα εισαγόμενα κρούσματα.τα εγχώρια μυαλά δείξανε αδιαφορία.την οποία εξακολουθούν να δείχνουν.

    Comments are closed.