ΏΡΑ 20:48! ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ – Ο ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ ΙΔΕΑΣΜΟΣ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ…

    Κοινοποίηση:
    oikogeneiaki20-1200x800

    Στις 20.30 περίπου (ώρα Ελλάδας) ολοκληρώθηκε η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

    Οι αντίπαλες πλευρές της σύγκρουσης στη Λιβύη και οι διεθνείς υποστηρικτές τους συμφώνησαν σήμερα στη διάσκεψη του Βερολίνου που ξεκίνησε περίπου στις 3.10 το μεσημέρι της Κυριακής, ότι το εμπάργκο όπλων πρέπει να τηρηθεί και να ενισχυθεί ώστε να επιτευχθεί διαρκής κατάπαυση του πυρός επί του εδάφους, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

    Παράλληλα, αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο διάλογος για την επίλυση της κρίσης. «Αποφασίστηκε εκεχειρία, ώστε να υπάρξει παύση στρατιωτικών επιχειρήσεων» ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καθώς και την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων κάτι που φωτογραφίζει τον Ερντογάν που τουλάχιστον σε πρώτη φάση βλέπει τις νεοθωμανικές βλέψεις του να γυρνάνε στην Άγκυρα.

    «Θα οργανώσουμε στη Γενεύη μια συνάντηση της στρατιωτικής επιτροπής [της Λιβύης] τις επόμενες μέρες» είπε χαρακτηριστικά.

    Μέρκελ: Πιστεύουμε σε πολιτική λύση

    Όλοι οι συμμετέχοντες στη Διάσκεψη συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη διαμάχη για την Λιβύη και πως πρέπει να γίνει σεβαστό το εμπάργκο όπλων, δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ, ενώ ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να υποστηριχθεί η εκεχειρία στην Λιβύη.

    «Πιστεύουμε σε πολιτική λύση και όχι σε στρατιωτικές συγκρούσεις» ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

    Χάικο Μάας: Στις Επιτροπές θα συμμετέχουν κράτη που δεν βρίσκονται εδώ σήμερα

    Κατά την συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο  υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μαας είπε ότι θα συγκροτηθεί Επιτροπή για  την υλοποίηση των σημερινών αποφάσεων. Όπως είπε στις αρχές Φεβρουαρίου κράτη που δεν πήραν μέρος στην Διάσκεψη της Κυριακής, θα κληθούν να συμμετέχουν.

    «Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας παραδέχθηκε ο ΥΠΕΞ Γερμανίας. Πρέπει να φέρουμε κοντά τις αντιμαχόμενες πλευρές και αυτό θα οδηγήσει σε μια πολιτική λύση στη Λιβύη».

    Γκουτέρες: Τα μέρη δεσμεύτηκαν για την προστασία των αμάχων

    «Υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών θα διεξαχθεί διάλογος για λύση στο θέμα της Λιβύης. Αποφασίστηκε μια εκεχειρία, ώστε να υπάρξει παύση στρατιωτικών επιχειρήσεων. Θα οργανώσουμε στη Γενεύη μια συνάντηση της στρατιωτικής επιτροπής [της Λιβύης] τις επόμενες μέρες: Τα μέρη δεσμεύτηκαν για την προστασία των αμάχων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκοτέρες.

    Η Γερμανία και τα Ηνωμένα Έθνη, ως οικοδεσπότες της διάσκεψης, αγωνίστηκαν να επαναφέρουν τον στρατιωτικό διοικητή Χαλίφα Χάφταρ στη διπλωματία αφότου ο στρατάρχης εγκατέλειψε τις συνομιλίες και περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγής πετρελαίου έχει σταματήσει στις περιοχές που ελέγχει.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Καθόλου με βολτες δεν ασχολείται ο Κυριάκος. Αν πήρες μυρωδιά, με τον Χαφτάρ μίλαγε.

    2. ρεζιλι ξερεζιλι αλλα ο ημιτρελλος μεμετης ηταν στην συνοδο ..,.,.

      ο κουλης ασχολειται με βουνα ,βολτες στα χιονια , και κατσαριδομουρες

    Comments are closed.