ΌΛΙΒΕΡ ΣΤΟΟΥΝ: «Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ – ΤΑ 9 ΛΑΘΗ ΤΟΥ»

Κοινοποίηση:
AP19201331228207

Πέντε χρόνια μετά το ντοκιμαντέρ «The Putin interviews», όπου ο Όλιβερ Στόουν είχε πάρει μια σειρά συνεντεύξεων από τον Ρώσο πρόεδρο, υπογραμμίζει πως «αν και οι ΗΠΑ έχουν πολλούς επιθετικούς πολέμους στη συνείδησή τους, δεν δικαιολογούν την επιθετικότητα του κ. Πούτιν στην Ουκρανία. Δυο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό. Η Ρωσία έκανε λάθος που εισέβαλε».

Ο Όλιβερ Στόουν βέβαια κάνει λόγο και για «την επιθετικότητα της ουκρανικής κυβέρνησης» πριν την εισβολή, αλλά και για «παγίδα που έστησαν οι ΗΠΑ».

Ο γνωστός σκηνοθέτης τονίζει επίσης πως «οι ηλίθιοι που συνέχισαν να προκαλούν τη Ρωσία μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1991 έχουν διαπράξει ένα τρομερό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του μέλλοντος».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Όλιβερ Στόουν:

«Αν και οι ΗΠΑ έχουν πολλούς επιθετικούς πολέμους στη συνείδησή τους, δεν δικαιολογούν την επιθετικότητα του κ. Πούτιν στην Ουκρανία. Δυο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό. Η Ρωσία έκανε λάθος που εισέβαλε.

Έχει κάνει πάρα πολλά λάθη:

1) Υποτιμώντας την ουκρανική αντίσταση,

2) υπερεκτιμώντας την ικανότητα του ρωσικού στρατού να επιτύχει τον στόχο του,

3) υποτιμώντας την αντίδραση της Ευρώπης, ειδικά της Γερμανίας που ενισχύει τη στρατιωτική της συνεισφορά στο ΝΑΤΟ. Ακόμη και η Ελβετία υποστηρίζει πλέον τους νατοϊκούς σκοπους. Η Ρωσία θα είναι πιο απομονωμένη από ποτέ από τη Δύση.

4) υποτιμώντας την ενισχυμένη ισχύ του ΝΑΤΟ, το οποίο τώρα θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στα σύνορα της Ρωσίας,

5) πιθανώς βάζοντας την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ,

6) υποτιμώντας την ζημιά στην ρωσική οικονομία και σίγουρα ενισχύοντας την εσωτερική αντιπολίτευση,

7) αναπροσαρμόζοντας σημαντικά την εξουσία των ολιγαρχών,

8) βάζοντας στο παιχνίδι βόμβες διασποράς,

9) και υποτιμώντας τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως.

Αλλά πρέπει να αναρωτηθούμε, πώς θα μπορούσε ο Πούτιν να είχε σώσει τους Ρωσόφωνους του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ;

Αναμφίβολα η κυβέρνησή του θα μπορούσε να είχε δουλέψει περισσότερο στο να δείξει στον κόσμο τα οκτώ χρόνια ταλαιπωρίας αυτών των ανθρώπων και των προσφύγων -καθώς και να τονίσει τη συσσώρευση 110.000 Ουκρανών στρατιωτών στα σύνορα Ντόνετσκ-Λουγκάνσκ, η οποία συνέβαινε ουσιαστικά πριν από την Ρωσική συγκέντρωση δυνάμεων.

Αλλά η Δύση έχει πολύ καλύτερες δημόσιες σχέσεις από τους Ρώσους.

Ίσως ο Πούτιν θα έπρεπε να είχε παραδώσει τις δύο επαρχίες και να είχε προσφέρει βοήθεια σε 1-3 εκατομμύρια ανθρώπους για να εγκατασταθούν στη Ρωσία.
Ο κόσμος μπορεί να είχε καταλάβει καλύτερα την επιθετικότητα της ουκρανικής κυβέρνησης. Αλλά και πάλι, δεν είμαι σίγουρος. Αλλά τώρα, είναι πολύ αργά.

Ο Πούτιν έπεσε στην παγίδα που έστησαν οι ΗΠΑ και έχει δεσμεύσει τον στρατό του, επαληθεύοντας τα χειρότερα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει η Δύση.

Νομίζω πως έχει εγκαταλείψει οριστικά τη Δύση και αυτό μας φέρνει πιο κοντά από ποτέ σε μια Τελική Αντιπαράθεση.

Φαίνεται πως δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής.

Οι μόνοι χαρούμενοι για αυτό είναι οι Ρώσοι εθνικιστές, που τελικά πήραν αυτό που ονειρευόντουσαν εδώ και χρόνια, ο Μπάιντεν, το Πεντάγωνο, η CIA, η ΕΕ, το NATO και τα κατεστημένα ΜΜΕ, χωρίς να παραβλέπουμε τη Βρετανίδα ΥΠΕΞ και την μοχθηρή συμμορία νέο-συντηρητικών στην Ουάσινγκτον. Η επισήμανση της τοξικότητας των πολιτικών τους (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, επέκταση του ΝΑΤΟ, παραβίαση των πυρηνικών συνθηκών, λογοκρισία και παράλειψη κρίσιμων γεγονότων από τις ειδήσεις κ.ά.) θα είναι πλέον σχεδόν αδύνατη.

Η επισήμανση των Δυτικών δύο μέτρων και σταθμών, όπως η κακή συμπεριφορά του Κιέβου και του Ζελένσκι, θα πέσει επίσης στο κενό καθώς βγάζουμε και πάλι λάθος συμπεράσματα.

Είναι πιο εύκολο τώρα να δυσφημήσουν όσους από εμάς προσπάθησαν να κατανοήσουν τη ρωσική θέση τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Προσπαθήσαμε.

Αλλά τώρα είναι η ώρα -όπως ο Κένεντι και ο Χρουτσώφ αντιμετώπισαν την επικίνδυνη κατάσταση στην Κούβα τον Οκτώβριο του 1962- για τις δύο πυρηνικές δυνάμεις ώστε να μη βαδίσουν προς στην άβυσσο. Και οι δύο πλευρές πρέπει να σώσουν τα προσχήματα.

Δεν είναι μια στιγμή που οι ΗΠΑ πρέπει να χαίρονται.

Ως βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ και ως άνθρωπος που έχει δει τον ατελείωτο ανταγωνισμό του Ψυχρού Πολέμου, η δαιμονοποίηση και η ταπείνωση ξένων ηγετών δεν είναι μια πετυχημένη πολιτική. Μόνο χειροτερεύει την κατάσταση.

Οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις είναι απαραίτητες για να αποφύγουμε τον πόλεμο.

Υπάρχουν πραγματικοί πολιτικοί ανάμεσά μας; Ίσως, προσεύχομαι, ο Μακρόν. Φέρτε μας τους Μέτερνιχ, Ταλεϋράνδο, Άβερελ Χάριμαν, Τζορτζ Σουλτζ, Τζέημς Μπέικερ και Γκορμπατσόφ.

Η μεγάλη, αόρατη τραγωδία στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας των καιρών μας είναι η απώλεια μιας αληθινής ειρηνικής σχέσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, πιθανώς και της Κίνας.

Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να εξαιρέσουμε από αυτό που ζούμε και την επιθυμία των ΗΠΑ για κυριαρχία.
Οι ηλίθιοι που συνέχισαν να προκαλούν τη Ρωσία μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1991 έχουν διαπράξει ένα τρομερό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του μέλλοντος.

Μαζί, οι χώρες μας θα μπορούσαν να είναι φυσικοί σύμμαχοι στη μεγαλύτερη μάχη όλων ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Στα τεχνολογικά της επιτεύγματα, στην επιστήμη, στην πυραυλική, τις βαριές βιομηχανίες και τους πιο σύγχρονους, καθαρούς αντιδραστήρες πυρηνικής ενέργειας, η Ρωσία υπήρξε μεγάλος φίλος του ανθρώπου.

Στον αιώνα μας μέχρι τώρα, ο άνθρωπος απέτυχε να δει ή να φτάσει στα αστέρια».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

24 Σχόλια

 1. ΠΡΟΣΟΝΤΑ: ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ-ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ..ΑΥΤΑ,ΦΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ??? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ/ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ/ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ??? ΑΥΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ!!! ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ/ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!!! ΜΕ “ΑΦΟΡΜΗ” ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ..ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!!! ΤΑ ΕΘΝΗ-ΚΡΑΤΗ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ!!! ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ 2 Π.ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!!! ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ!!! Ο “ΑΞΟΝΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ” ΑΦΥΠΝΙΣΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟ’Ι’ΚΩΝΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ-W.E.F.!!!!!!!!!!!

 2. Αποκλείεται να είσαι ο πραγματικός Γρηγόριος.Ψάξε να βρείς άλλο όνομα και λογότυπο.

 3. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως κυβερνήτες και λαϊκοί
  Λογαριάζουν μέσα στην άπιστη κατοικια της καρδιά τούς χωρίς τον ξενοδόχο . Δι αυτό κ. Όλιβερ άλλα σχεδιάζουν οι αντίχριστοι και αλλά
  ο Πανάγαθος ΘΕΟΣ. Δυστυχώς σαν κόσμος και οχι σαν άνθρωποι που θεϊκά πλαστήκαμε δεν μελετήσαμε καν την ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ….. Μέγα αστοχία….. Μετάνοια συνάνθρωποι μετάνοια..

  1. Άσε τώρα εσυ, μιλάνε οι μεγάλοι. Τα παραμυθάκια για θρησκείες και τέτοια τελειώνουν όταν αρχίζει η πραγματική ζωή

 4. Ο καθένας μπορεί να δει ότι θέλει !!! Ένα πράγμα όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς !!! Κότες λιρατες όλοι απέναντι στους Ρώσους !! Δηλώσεις ,βιντεάκια , απειλές από μακρυά και γενικά για γέλια !!! Κανείς δεν τολμάει να κάνει κάτι !! Χεσμενοι είναι όλοι τους !! Ο άλλος βομβαρδίζει και αδερφαρες που κάνουν κουμάντο χεσμενοι ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες να του τα ψαλουν !!! Αν τολματε βγειτε μπροστά και βάλτε με τους Ρώσους !! ΝΑΤΟ και παπαριές και βλέπω και το πρόεδρο της ΗΠΑ και παρηγοριεμε με το δικό μας !! Ρε κατάντια ο πλανήτης !!

 5. Κανει λαθος κατα την αποψη μου ο Ολιβερ Στοουν.
  Ο Πουτιν ειναι Ηγετης, κι οχι μαριονεττα των Δυτικων να αγεται και να φερεται αναλογα με τις πολιτικες τους ιντριγκες.
  Σαν Ηγετης λοιπον, λαμβανει αποφασεις – πολλες φορες δυσκολες – που απαιτει η ασφαλεια της χωρας του.
  Φανταζεστε αν ειχαμε στην Ελλαδα εναν ηγετη σαν κι αυτον, θα μπορουσαν οι Τουρκοι να μας κανουν τα τσαλιμακια που κανουν τωρα?
  Σε καθε περιπτωση ο ευθυτερος χρονος θα δειξει ποιος ειχε δικηο και ποιος αδικο σ’ αυτην την αντιπαραθεση.
  Ενα πραγμα ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΑΝΕΡΟ απ’ ολη αυτη την ιστορια.
  Ο Πουτιν ΔΕΝ αστειευεται και, οταν καταλαβει οτι τον ‘δουλευουν’ ψιλο γαζι, ΑΝΤΙΔΡΑ αμεσα.

 6. Αν περίμενε ο Πούτιν τον Όλιβερ Στόουν θα γύριζε το Ράμπο 6 ,αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα

 7. 15 ΗΜΕΡΕΣ θα αρκουσαν για να κανει καποιος τον ΓΥΡΟ της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ. ΟΜΩΣ η ΕΙΣΒΟΛΗ δεν ειναι ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ.

 8. Ένας σοβαρός άνθρωπος που έκανε επιτέλους μια σοβαρή ανάλυση με ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ

 9. Το ποιος έπεσε στην παγίδα ποιανού θα το διαπιστώσετε πολύ πολύ σύντομα. Ήδη ακόμη δεν άρχισε ο πόλεμος και στην Γερμανία παίζουν ξύλο για λίγο ηλιέλαιο, τα σιτηρά, ζωοτροφές, πρώτες ύλες κτλ στα ύψη. Αυτη η έλλειψη θα οδηγήσει τις τιμές στα ύψη και θα υπάρξει ξεσηκωμός των κατοίκων μέσα στην εε.

 10. κυρωσεις και κολοκιθια ο χρισιμος ηλιθειος ζελενσκι τον δουλευουν αμερικα ρωσια αυτοι πλουτιζουν και εμεις τα σκαμε χοντρα κανονισμενα ταχουν μεταξυ τους……ευρωπη χωρις ρωσια χαχαχαχα…τους πηρε ο πονος για τους ουκρανους και το βελιγραδι το ξεχασαν…η ευρωπη κανει οτι κανει η μανα αμερικα 3 ευρω το ψωμι θα παει αντε γεια…..

  1. Ο Ζελενσκι για ένα καπρίτσιο για ένα ΝΑΤΟ κατέστρεψε ολόκληρη την χώρα του και οι Ουκρανοί δεν λένε τίποτα! Απίστευτο! Αφού οι Ρώσοι είναι αδέρφια τους γιατί να θέλουν να βάλουν όπλα εναντίον τους;

 11. ΑΜΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΩΣΤΕ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

 12. μαλ#κίες του Στόουν είναι αυτές!! πολύ καλά έκανε ο Πούτιν και να συνεχίσει!!

 13. ακόμα δεν άρχισε ο πόλεμος για τον Πούτιν βρε Ολίβ,,,,,, πιες άλλα πέντε ουίσκι και το ξανασκέφτεσαι.

 14. Δεν είναι σοβαρές αναλύσεις αυτές…
  όταν το κρίσιμο ζήτημα ειναι ο ‘στραγγαλισμος’ της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ…μέσω και της Ουκρανίας….

 15. Οριστε κυριε πως ειπατε? Μαλλον θ ακουει κατερινα στανιση!

 16. Ηλιθιοι βλέπει το μέλλον όπως το βλέπω και εγώ Ρωσία θα μπορούσαν να συνεργαστούν επιστημονικά δύσκολο διότι ακόμα και η επιστήμονες που διαθέτει η Αμερική δεν μπορούν να πιάσουν την κουλτούρα Ρωσίας ,,,για αυτό βάζω Καλιφόρνια διότι έχει ποιο ευρωπαϊκή καταγωγή και καλλιτεχνική φλέβα μέσα του στεναχωριετε βλέπει το μέλλον ίσως όταν τελειώσουν όλα μια υπερπαραγωγή μαζί να ξεκινήσουν τουλάχιστον καλλιτεχνικά με γνώμονα και την Βραζιλία σε όπερες σε πολλά ,,,επιστημονικά ακόμα όχι διότι η επιστήμονες Αμερικής σκέφτονται διαφορετικά προσπαθούν να επιβληθούν λόγο πολιτικής φαναριου και αυτό δεν θα το αφήσει η Ρωσία ποτέ να γίνει η Ρωσία ανέκαθεν ήθελε Ελλάδα όχι Αμερική

  1. Βραζιλία, Αργεντινή, Μεξικό, Αυστραλία, φαγητό, ζωοτροφές, κρέας. Σπέκουλα λέγεται…το θέμα είναι με εμάς τι γίνεται.

 17. Κοίτα επισημάνει κάποια λάθη με την αντίληψη ενός σκηνοθέτη που γνωρίζει πολλά είναι σημαντική η γνώμη του αλλά όχι προς το στρατιοτικο σκέλος βλέπει με τα δικά του μάτια ψυχής μια χώρα διαφορετικά έχει καταλάβει τη σιμβενει αλλά δεν μπορεί να πιάσει το νόημα των αυτοκρατοριων οπουδήποτε ακόμη και βραζιλιάνικη βάζει την Γερμανία μα η ίδια η Γερμανία είναι αποτελούμενη από δουκατα με δικιά τους σημαία μελοντικα ανάλογα πως πάνε τη συμφέρει ίσως ανεξαρτοποιηθουν το νόημα το έπιασε επιμένει σαν Αμερικανός αυτό που γνωρίζει την αμερικανική ταυτότητα έχει πιάσει το νόημα για αυτό σου λέω περνούν εκλεκτικό πληθυσμό πλέον το βλέπει πολλή σωστά η ηλιθιοι λέει σίγουρα αλλά αν δεν υπήρχε η Ρωσία δεν θα υπήρχε η βόρεια Αμερική ας θυμηθούμε ποτέ έδωσαν Αλάσκα η Ρώσοι αν δεν υπήρχε κωσταντινουπολη δεν θα υπήρχε Αμερική αν δεν υπήρχε παλαιό νέο ημερολόγιο δεν θα ηπηρχε ρωσικό το Βατικανό τράβηξε ποιο τίμιο παιχνίδι φαινομενικά, αυτή είναι η διαφορά όλα τα εμποδίζουν αυτά τα δύο φοβατε των κίνδυνο Κίνας μεγάλος πληθυσμός μέσα

 18. Κοίτα επισημάνει κάποια λάθη με την αντίληψη ενός σκηνοθέτη που γνωρίζει πολλά είναι σημαντική η γνώμη του αλλά όχι προς το στρατιοτικο σκέλος βλέπει με τα δικά του μάτια ψυχής μια χώρα διαφορετικά έχει καταλάβει τη σιμβενει αλλά δεν μπορεί να πιάσει το νόημα των αυτοκρατοριων οπουδήποτε ακόμη και βραζιλιάνικη βάζει την Γερμανία μα η ίδια η Γερμανία είναι αποτελούμενη από δουκατα με δικιά τους σημαία μελοντικα ανάλογα πως πάνε τη συμφέρει ίσως ανεξαρτοποιηθουν το νόημα το έπιασε επιμένει σαν Αμερικανός αυτό που γνωρίζει την αμερικανική ταυτότητα έχει πιάσει το νόημα για αυτό σου λέω περνούν εκλεκτικό πληθυσμό πλέον

 19. Κοίτα επισημάνει κάποια λάθη με την αντίληψη ενός σκηνοθέτη που γνωρίζει πολλά είναι σημαντική η γνώμη του αλλά όχι προς το στρατιοτικο σκέλος βλέπει με τα δικά του μάτια ψυχής μια χώρα διαφορετικά έχει καταλάβει τη σιμβενει αλλά δεν μπορεί να πιάσει το νόημα των αυτοκρατοριων οπουδήποτε ακόμη και βραζιλιάνικη βάζει την Γερμανία μα η ίδια η Γερμανία είναι αποτελούμενη από δουκατα με δικιά τους σημαία μελοντικα ανάλογα πως πάνε τη συμφέρει ίσως ανεξαρτοποιηθουν το νόημα το έπιασε επιμένει σαν Αμερικανός αυτό που γνωρίζει την αμερικανική ταυτότητα

  1. Ναι αλλά το θέμα είναι πως ο εμετός προγνωστης Καλιανος είπε ότι θα κατουρήσει απόψε και αύριο θα χιονίσει. Αυτό είναι το κρισιμότερο πράγμα και όλα τα αλλά στην ΜΠΟΥΖΟΥ.

Comments are closed.