ΈΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ … ΚΑΛΟ ΜΑΣ – LOCKDOWN ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΗ!

  Κοινοποίηση:
  κουλης

  Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή της ήταν αφιερωμένη η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

  Ο Πρωθυπουργός:

  Προανήγγειλε ότι αύριο θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος. «Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε. «Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» πρόσθεσε.

  Ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

  Κατήγγειλε τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες μέρες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες. Και θεωρώ ότι συγκεκριμένα η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες είναι απαράδεκτη. Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην Κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους Υπουργούς, αλλά να στοχοποιούνται επιστήμονες οι οποίοι το μόνο το οποίο κάνουν είναι να καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση προς κρίση στην Πολιτεία για να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι τελείως-τελείως λανθασμένο, ειδικά σε μία συγκυρία όπου πρέπει και πάλι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για την ορθότητα των μέτρων που λαμβάνουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  *Ακολουθεί η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη*:

  Έχουμε μία πλούσια ατζέντα στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Όλα τα θέματα εκ των πραγμάτων επηρεάζονται, ενδεχομένως να μπαίνουν και σε δεύτερη μοίρα, από την επικαιρότητα του δεύτερου κύματος του Covid.

  Δεν χρειάζεται να σας δώσω τα σχετικά στοιχεία. Βλέπετε τι γίνεται σε όλο τον κόσμο, πρωτίστως στην Ευρώπη. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, το οποίο είναι πιο επιθετικό και από αυτό το οποίο είχαμε αντιμετωπίσει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

  Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα θέματα αυτά σήμερα και σε ένα έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για να δούμε σε ποιο βαθμό μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα διευρωπαϊκό σύστημα δράσης. Ωστόσο, μέχρι που να γίνει αυτό, τα μέτρα τα οποία κάθε χώρα λαμβάνει αποτελούν εθνική ευθύνη της κάθε κυβέρνησης. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε συγκριτικά, το τονίζω, καλύτερα αποτελέσματα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Θα έλεγα ότι είμαστε ενδεχομένως 2 με 3 εβδομάδες πίσω από αυτό το οποίο βιώνουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες σήμερα.

  Οφείλω να σας πω όμως ότι η πίεση την οποία δέχεται το Σύστημα Υγείας είναι η μεγαλύτερη από ποτέ και πρέπει, όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο Σύστημα Υγείας.

  Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες σήμερα, θα πω μόνο ότι γνωρίζουμε πια από τις διαδικασίες ιχνηλάτησης ποιες οικονομικές δραστηριότητες προκαλούν πρόβλημα γρήγορης διασποράς του ιού και ποιες δεν προκαλούν τόσο μεγάλη διασπορά του ιού, οπότε θα προσαρμόσουμε το σχέδιό μας για τον επόμενο μήνα στα πραγματικά δεδομένα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας.

  Από σήμερα όμως πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, το τονίζω, του λιανεμπορίου και των σχολείων.

  Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μία πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο.

  Το επόμενο 15νθημερο είναι στην κυριολεξία κρίσιμο και στο μέτωπο αυτό κάθε Υπουργείο έχει τη δική του θέση. Για παράδειγμα η τηλεργασία την οποία έχουμε εφαρμόσει πρέπει και να τηρείται και πρέπει να παρακολουθείται από όλους σας. Οι συγκοινωνίες έχουν ήδη προχωρήσει στην εξεύρεση άμεσων λύσεων για τη βελτίωση συνθηκών στην καθημερινή μετακίνηση. Είναι ένας διαρκής αγώνας αυτός ο οποίος γίνεται.

  Και βέβαια τα οικονομικά Υπουργεία επεξεργάζονται ήδη μέτρα ανακούφισης εργαζομένων και επιχειρήσεων που θα επηρεαστούν εκ των πραγμάτων περισσότερο από τα μέτρα τα οποία θα αναγγείλουμε.

  Είναι σαφές επίσης ότι θα ενισχύσουμε, το έχουμε ήδη κάνει, τους ελέγχους σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ελληνική Αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
  Νομίζω ότι τα όσα είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη για την ατομική μας ευθύνη και τους κανόνες ως παιδεία άσκησης της προσωπικής μας ελευθερίας είναι καταλυτικά. Σε αυτό το πεδίο και σε αυτή την κατεύθυνση θα επιμείνουμε ενημερώνοντας, πείθοντας, ελέγχοντας.

  Είναι σημαντικό για ακόμα μια φορά να γίνει κατανοητό ότι οι μικρές υποχωρήσεις για μικρό διάστημα μπορούν να φέρουν μεγάλα αποτελέσματα για μεγάλο χρόνο.

  Θέλω επίσης να κάνω μία αναφορά στο γεγονός ότι προβληματίζομαι ιδιαίτερα, μάλλον να χρησιμοποιήσω μία πιο αυστηρή έκφραση, βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες. Και θεωρώ ότι συγκεκριμένα η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες είναι απαράδεκτη.

  Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους Υπουργούς, αλλά να στοχοποιούνται επιστήμονες οι οποίοι το μόνο το οποίο κάνουν είναι να καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση προς κρίση στην Πολιτεία για να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι τελείως-τελείως λανθασμένο, ειδικά σε μία συγκυρία, όπου πρέπει και πάλι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για την ορθότητα των μέτρων που λαμβάνουμε.

  Κλείνω λέγοντας, ότι η χθεσινή επέτειος ανέδειξε τα δύο μέτωπα που η χώρα μας σήμερα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις: Το μέτωπο της υγείας και το εθνικό μέτωπο, και ανέδειξε ταυτόχρονα την ασφάλεια ως ένα στοιχείο που διατρέχει οριζόντια αυτές τις δύο μεγάλες προκλήσεις.

  Ήταν όμως νομίζω και μία ευκαιρία να φέρουμε στο προσκήνιο το συστατικό το οποίο θα μας οδηγήσει και τώρα πιστεύω στην νικηφόρα έκβαση των αγώνων που δίνουμε: Την ετοιμότητα της πολιτείας, την ενότητα, τη συστράτευση των πολιτών. Από τη μία την κρατική μέριμνα, από την άλλη τη συνειδητή ατομική ευθύνη.

  Και είμαι σίγουρος ότι αυτή τη σκέψη έκαναν χθες όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες, έστω και χωρίς την αφορμή των παρελάσεων ή των παραδοσιακών εκδηλώσεων. Ήταν ο χθεσινός, ένας εορτασμός αυτοσυνειδησίας και ενότητας και αυτό το πνεύμα πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό, μετατρέποντάς το σε καθημερινή πρακτική. Ο καθένας στον τομέα του και όλοι μαζί στην Ελλάδα ολόκληρη.

  Πέραν των προφανών ειδήσεων δίνουμε μεγάλη έμφαση στην στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα

  Δίνουμε ξεχωριστή έμφαση σε αυτό διότι την ώρα της μεγάλης συστράτευσής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το γεγονός ότι επιλέγουν να στοχοποιούν τους επιστήμονες και ο Τσίπρας στοχοποιεί τον Τσιόδρα είναι απαράδεκτο

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  18 Σχόλια

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ LOCKDOWN ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΝΔ ΑΕ.

  2. Εμείς μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να τον εξαφανίσουμε μαζί με τον γελείο θίασό του;

  3. Κούλη πρέπει να καταλάβεις ότι εσύ και όλοι στην κυβέρνηση χούντας κιοτήδων ΝΔ ΑΕ έχετε τελειώσει. Τα ψωμιά σας είναι ελάχιστα. Είστε ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ!!!!!!!
   ΚΟΥΛΗ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΞΟΦΛΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΒΑΘΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ!!!!!
   ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΧΩΜΑ, ΕΙΣΤΕ ΠΙΑ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΩΜΑ!!!!!!!

  4. Γράψτε ότι και όσα θέλετε.Μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια,τα οποία αγόρασαν με δικα μιας χρήματα.Το μονο πού θα βοηθούσε,500.000 Λαος(αλήθεια είμαστε τόσοι πολλοί) από σήμερα και καθημερινά,μπροστά στον στάβλο τής πλατείας Συντάγματος,σε δημοκρατικό πλαίσιο ,εντός δημοκρατικών κανόνων,οσπου εξαφανιστούν ολα τα παράσιτα!!!

  5. ΣΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ

  6. Το σχέδιο των μασόνων όπως βλέπετε πηγαίνει ρολόι.Στο τέλος θα πούνε ότι υπάρχει πρόβλημα με το χρήμα το ρευστό λόγω μεταδοτικότητας του Covid-19 και έτσι θα πασάρουν το πλαστικό.Στη συνέχεια θα το γυρίσουνε το παιχνίδι στο ότι δεν μπορεί ένας να δημιουργεί πρόβλημα στους πολλούς και να είναι μεταδότης της ασθένειας και έτσι θα σας φορέσουνε και το τσιπάκι θέλετε δεν θέλετε και όλα θα γίνουν όπως γουστάρει ο πουτανας γιος kissinger και το κάθε αρχίδι Bill κιναιδος της Microsoft.Αντιστάσου Έλληνα όσο είναι νωρίς πέτα το πληκτρολόγιο πέτα και το κομπιούτερ πέτα και το κινητό και βγες στο δρόμο και γάμα τους το σπίτι.Εγω αν το πράξεις θα είμαι ο πρώτος που θα τους πηδήξει.

  7. ……και τώρα μας ταλαιπωρούν τα μούλικά τους. Δεν υπάρχει νέο κύμα του ιού ούτε πιο θανατηφόρος όπως δεν είναι θανατηφόρος με 0.14% θνησιμότητα και ο τρέχων ιός. Τα θετικά τεστ με τα όσα ποσοστά λάθους έχουν που είναι και πολλά, τα λένε κρούσματα και αφήνουν να εννοείται ότι είναι και ασθενείς. Έχουμε περίπου 57000 κλίνες σε δημόσια και ιδιωτικά θεραπευτήρια και νοσοκομεία, άρα μας λένε ότι οι 37500 θετικοί είναι στα νοσοκομεία; Πρώτο ψέμα λοιπόν. Δεύτερο, οι Γερμανοί και Γάλλοι κλείνουν τις μεγάλες πόλεις λόγω των επιθέσεων που περιμένουν από Ταλιμπάν. Ήδη ξεκίνησε το γαϊτανάκι στη Γαλλία. Ο κουλης συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο διότι περνάει καλά με τις απευθείας αναθέσεις και το πείραμα της νέας τάξης πραγμάτων που γίνεται στην Ελλάδα πριν εφαρμοστεί στον υπόλοιπο κόσμο. Στη Θεσσαλονίκη πήγαν τα πρόβατα για δωρεάν τεστ και αύριο θα τους βγάλουν 10000 “κρούσματα”. Ακόμα και έτσι να είναι, στην Αθήνα ενοχοποιείται το εφετείο που κακώς έγινε για μένα, για την υποτιθέμενη αύξηση των κρουσμάτων, αλλά στις υπόλοιπες πόλεις που δεν είχαμε εφετείο πως εξηγείται; Μάσκες ήδη φοράμε παντού. Άρα η μάσκα είναι μούφα, κόλλησε και η κεραμεως που φορούσε υποτίθεται ακόμα και στην τουαλέτα. Ψέμα δεύτερο η μάσκες. Ο ιός υπάρχει φυσικά με τη όποια περιορισμένη δυναμική του, το θέμα είναι ότι δεν είναι τρελοί να σπείρουν κανένα θανατηφόρο ιό και να θερίσει και τους ίδιους ή άτομα των οικογενειών τους. Γιατί να κινδυνέψουν όταν η δουλειά γίνεται και με τα ψέματα των μέσων μαζικής αποβλάκωσης; Η νέα τάξη προελαύνει. Στέφανε Χίο πολύ καλά μίλησες χθες στο Αρτ. Καιρό είχα να σε ακούσω να μιλάς τόσο έξω από τα δόντια και με συγκεκριμένες αναφορές κατά την ταπεινή μου γνώμη. Ευχαριστώ εάν δημοσιευθεί για το βήμα.

  8. προδότης και ανίκανος.
   Βγειτε στους δρομους Έλληνες. Αυτό που συμβαινει είναι ΑΙΣΧΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

   Οι γιοι των μπαμπαδων τους (Μητσοτάκης, ΠΑπανδρεου, Καραμανλής, κλπ) είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ.
   Φαγαμε στη μαπα τους πατεράδες που κατεστρεψαν τη χωρα, τωρα τρωμε στη μαπα και τα μπασταρδα τεκνα τους.

   ΟΧΙ άλλο!!!

  9. ΤΩΡΑ lockdown ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
   ΕΤΣΙ ΚΙ’ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.
   ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ – 90% ΣΤΟΝ ΤΖΙΡΟ.
   ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ,ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ 800ΑΡΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟ -40% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ.
   ΑΦΟΥ ΦΠΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ,ΕΙΝΑΙ -90%.
   ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
   ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥΣ .
   ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

  10. Αν έχεις καταλάβει Μητσοτάκη ο ελληνικός λαός έχει στοχοποιήσει εσένα και την κυβέρνηση σου. Άσε τον Τσιοδρα και τους υπόλοιπους. Αυτοί βρήκαν ευκαιρία με εσάς να κονομησουν κανενα ψιλό. Τελικα για πόσο μαλ@@α περνάτε τον κόσμο?????

  11. ΤΟ ΒΛΗΜΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΟΛΗ Η ΕΕ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΟ ΒΛΗΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…….

  12. Τον Σεπτέμβριο πάνω από την Αθήνα και πάνω από όλη την Ελλάδα πετάγανε τα αεροπλάνα και ψεκάζανε το καινούργιο στέλεχος του κορωνοιού που είναι πολύ πιο θανατηφόρο από το πρώτο που ψεκάσανε στον πλανήτη τον Γενάρη και τον Φλεβάρη. Οι συνωμοσιολόγοι τα γράφανε μήνες πριν ότι το δεύτερο κύμα θα είναι πολύ πιο άγριο για να κλείσουν όλο τον κόσμο στα σπίτια του, να μείνουνε χιλιάδες άνεργοι, να μην έχει ο κόσμος να φάει και μετά να τους εκβιάσουν για να βάλουν το τσιπάκι. “Θέλεις δουλειά? Θέλεις να βγαίνεις από το σπίτι σου? Θέλεις να ταξιδέψεις από την μία περιφέρεια στην άλλη? Κάνε το εμβόλιο που έχει μέσα το τσιπάκι και είσαι ελεύθερος”. Θα είσαι ελεύθερος να είσαι δούλος.

  13. Οι μικρές υποχωρήσεις φέρνουν τις μεγάλες και σίγουρα (δεν) πρέπει να στοχοποιουμε επιστη-μουν-ες

  Leave a Response