ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ- ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ – ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Κοινοποίηση:
stolismos

Πολύ αυξημένοι έλεγχοι, με «επιστράτευση» όλων των αστυνομικών, ακόμα και από τα γραφεία και μπλόκα σε όλα τα σημεία των πόλεων που μπορεί να παρατηρηθεί συνωστισμός, μέχρι και είσοδο σε σπίτια σε περίπτωση που υπάρξουν καταγγελίες για παραβίαση του περιοριστικού μέτρου των εννέα ατόμων στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, περιλαμβάνονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, που εφαρμόζεται από σήμερα, για την εφαρμογή των κανόνων που αποσκοπούν στην αποφυγή και τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

Μεταξύ των μέτρων που είναι στο τραπέζι, είναι και το κλείσιμο σταθμών του Μετρό, σε περιοχές της Αθήνας, (όπως το Σύνταγμα), όπου ενδεχομένως να μεταβούν πολίτες για να γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα. Αυτό, ωστόσο, θα αποφασιστεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εφόσον διαπιστωθεί τάση για μετακίνηση στις περιοχές αυτές και αφορά στις βραδινές ώρες.

Για την υλοποίηση του σχεδιασμού, για την εφαρμογή των μέτρων, που ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, έχει σταλεί διαταγή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, να βγουν στο δρόμο και οι αστυνομικοί από τα επιτελεία, ακόμα και το Αρχηγείο, για να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα και οι περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου οι δυνάμεις να βρίσκονται παντού.

Η μεγαλύτερη βαρύτητα θα δοθεί σήμερα παραμονή το βράδυ και ανήμερα των Χριστουγέννων στην τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 22.00 έως τις 05.00 το πρωί.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και των άλλων μεγάλων πόλεων και έλεγχος σε κάθε αυτοκίνητο που κινείται τις ώρες αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για λόγους υγείας και εργασίας, πάντα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα των 300 ευρώ σε όλους τους παραβάτες, χωρίς διάκριση.

Κατά τα άλλα, στον σχεδιασμό προβλέπεται: Έντονη αστυνομική παρουσία και μπλόκα, όπου θα ελέγχονται όλοι, στα διόδια, στις εισόδους- εξόδους των πόλεων, αλλά και των νομών, καθώς απαγορεύεται η μετακίνηση από τον ένα στον άλλο, στα ΚΤΕΛ και σε κόμβους των οδικών δικτύων τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο.

Επίσης οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί όπου παρατηρείται συνωστισμός, όπως υπαίθριες αγορές, πλατείες, κλ.π.

Σημειώνεται ότι, για την ημέρα των Χριστουγέννων επιτρέπεται η μετακίνηση για μετάβαση σε σπίτια συγγενών, με όλους τους κανόνες που προβλέπονται στη σχετική ΚΥΑ, δηλαδή δύο άτομα συγγενείς πρώτου βαθμού με μάσκες στο αυτοκίνητο και ανήλικα τέκνα αν υπάρχουν.

Η μετακίνηση γίνεται με SMS στο 13033, κωδικός 6, και μόνο μέχρι τις 22.00 το βράδυ, αυστηρά.

Επισημαίνεται ότι χρειάζεται διαφορετικό SMS για την μετάβαση στο συγγενικό σπίτι που είναι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και διαφορετικό για την επιστροφή, όπως διευκρίνισε χτες και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά την οικογενειακή εορταστική συνάθροιση, επιτρέπονται εννέα άτομα, από δύο οικογένειες. Σε περίπτωση υπεράριθμων, σύμφωνα και με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η Αστυνομία μπορεί να διενεργήσει έλεγχο μετά από καταγγελία, παρουσία εισαγγελέα και να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σε τέτοια περίπτωση, το αδίκημα είναι αυτόφωρο για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, για παράβαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά σε παραβίαση μέτρων πρόληψης ασθενειών και προβλέπει βαριές ποινές, αν από αυτή την παραβίαση προκύψει μετάδοση ασθένειας και ακόμα βαρύτερες, αν σε ακραία περίπτωση υπάρξει θάνατος.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και για τους παρευρισκόμενους 300 ευρώ, ενώ το πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη ανεβαίνει στα 10.000 ευρώ, αν η παραβίαση του μέτρου γίνεται για δεύτερη φορά.

Όλα αυτά βέβαια, όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, είναι υποθετικά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί να επέμβει η Αστυνομία για παράβαση τέτοιου είδους και την ευχή να τηρήσουν οι πολίτες τα μέτρα, ώστε να περάσουμε όλοι με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις περίεργες γιορτές.

Για την προσέλευση πιστών στους ναούς, οι επικεφαλής των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών έχουν εντολή να είναι σε επικοινωνία με τους μητροπολίτες και τους ιερείς των ενοριών, προκειμένου να τηρηθούν οι περιορισμοί, που είναι ένα άτομο ανά πέντε τετραγωνικά μέτρα και μέχρι 25 άτομα εντός του ναού, ή μέχρι 50 στους μητροπολιτικούς ναούς και πάντα με μάσκες.

Η μετάβαση στους ναούς γίνεται επίσης υποχρεωτικά με SMS και κωδικό 6.

Αν ωστόσο διαπιστωθεί παραβίαση των περιοριστικών μέτρων, οι διαταγές που έχουν οι αστυνομικοί είναι να επιβάλλουν τα πρόστιμα, που είναι 300 ευρώ για τους ευρισκόμενους στο ναό, (που διπλασιάζεται αν δεν έχουν SMS) και 1.500 για τον ιερέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω περιορισμοί ισχύουν για τα Χριστούγεννα, αλλά και για την Πρωτοχρονιά και των Φώτων, που επίσης δεν θα επιτραπεί ο Αγιασμός σε εξωτερικούς χώρους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

27 Σχόλια

 1. Η Γερμανική εφημεριδα Der Tagesspiegel ανακοινώνει τά εξής.
  “Ποιά μέτρα εμπόδισαν τήν επιδημία”.
  Επιστήμονες τού πανεπιστημίου τής Οξφόρδης έκαναν έρευνες σέ 14 χώρες καί διαπίστωσαν ότι ή απαγόρεψη συνάθροισης άνω 10 ατόμων καί τό κλείσιμο τών σχολείων είχαν καλά αποτελέσματα.Τό κλείσιμο τών μαγαζιών καί η εντολή “μένουμε σπίτι”έχει ελάχιστα αποτελέσματα.
  Γιάννης Λάκων

 2. ΑΘΗΝΑ ΜΕ 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ 5000 ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΤΡΟΛΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΤΑΡ ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΓΟ.

 3. Εδώ περνάμε σούπερ με 20 άτομα…..ας τολμήσει να έρθεις κανένας…Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία…

 4. Οι Έλληνες είστε νεκροί,καλώς ήρθατε στον Άγιο Πέτρο! Εγώ σαν άγιος Πέτρος καλός άγιος που είμαι,θα σας δώσω Δημοκρατία και Ελευθερία να πηγαίνετε όπου θέλετε! Στα έγκατα του παραδείσου μου,αλλά βρε παιδιά ας προσέχατε,λίγο αγώνα να κάνατε,δεν κάνατε??καλά να πάθετε αλλά και εδω καλά θα περάσετε!αυτόν πως τον λέτε κουλό κουλούρι η κυλι,α κουλό,ας τον προσέχατε λίγο δεν θα εισασταν εδώ τώρα.καλο παράδεισο ελληνες

 5. Είχα κατέβει κέντρο. Η πλατεία από κάτω χαμός γεμάτη κόσμο και ένα περιπολικό να φωνάζει συνεχώς με το μεγαφωνο. Διαλυθείτε γιατί είναι επικίνδυνο.
  Έφυγα γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται.

 6. ένα time out κάνουν τα αφεντικά πριν το οριστικό ξεπάτωμα με το εμβόλιο!!

 7. ρε μπατσαρια πιαστε κανεναν εγκληματία ξεχασατε τη δουλεια σας σε λιγο θα πουλατε σουβ λακια

 8. ΟΛΟΙ ΛΕΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 300 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΡΕΣΕΙΣ…ΠΛΥΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ-ΟΡΚ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΙΝ 1 ΜΗΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12 ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΡΙΞΑΝ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

 9. Ολη τήν επιχείρηση “κλειστά σπίτια”είναι στά χέρια τού έμπειρου αξιωματικού τών Ες Ες
  OBERST-GRUPPENFÜHRER Νίκου Χαρδαλιά μέ όλο τό στρατιωτικό σώμα τών Ες Ες πού είναι οπλισμένοι μέ σύγχρονα Γερμανικά τουφέκια G27 τής γνωστής Γερμανικής εταιρείας Heckler und Koch.Οι στρατιώτες τών Ες Ες είναι οπλισμένοι μέ ενεργά πυρομαχικά καί θά κάνουν χρήση τών οπλων.
  Γιάννης Λάκων

 10. Εγώ άνοιξα το κατάστημα εδώ και οκτώ μέρες και τους έγραψα στον πουτσο μου και τους 300

 11. Ζωντανό σενάριο για ανοσία τον Ιούνιο
  ———————————————————————————
  Έως τον Ιούνιο εκτιμάται ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία του 60% που θα ανακόψει την εξέλιξη της πανδημίας. «Κλειδί» για την υλοποίηση του στόχου είναι, σύμφωνα με τους «ειδικούς», όχι μόνο η ροή των εμβολίων αλλά και η ΠΡΟΘΥΜΙΑ των πολιτών να εμβολιαστούν.
  «Υπολογίζοντας ότι θα έχουμε αρκετά εμβόλια και ότι περίπου δύο εκατομμύρια το μήνα θα μπορούν να εμβολιάζονται, θεωρούμε ότι αν υπάρχει θετική προσέγγιση του κόσμου, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα έχει καλυφθεί ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, το 60% μπορεί και 70%», σημειώνει μιλώντας ο κ. Αθανάσιος Σκουτέλης, καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
  Αν και το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό, όπως εξηγεί, δεν μιλάμε για την περίπτωση της γρίπης που έγκειται στην ευχέρεια των πολιτών εάν θα το κάνουν ή όχι αλλά ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΠΣΝΤΕΣ διαφορετικά δεν θα μπορεί να εξασφαλιστεί η ανοσία.
  «Με υγειονομικούς(που ούτε κι’ αυτοί θέλουν να το κάνουν), άτομα άνω των 70 και ευπαθείς ομάδες δεν προκύπτει το 60% γιατί αυτοί όλοι είναι γύρω στα 4 εκατ.
  ΑΡΑ ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ …!!!
  με εξαίρεση τους κάτω των 18 ετών και τις εγκύους, επειδή δεν έχουν περιληφθεί στις κλινικές δοκιμές που έχουν γίνει.
  Τέλος, προειδοποιεί πως εάν δεν υπάρξει το αναγκαίο ποσοστό
  «ΘΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ LOCK DOWN» με αποτέλεσμα την ψυχολογική κατάρρευση όλων και κυριως την κατάρρευση της οικονομίας

 12. Αφού θα βγουν και οι γραφιάδες είναι σοβαρά τα πράγματα.Όλοι οι δημόσιοι ένστολοι και μη έχουν δημιουργήσει το αδιαχώρητο στα atm πατώντας το pin.’Οταν θα πάτε όλοι εσείς να πατήσετε και βγει κωλοδάχτυλο να σας δω τι θα κάνετε και που θα πάτε να κλαφτείτε

  1. ΜΠΑ?? ΒΡΑΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ , ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΘΕΛΕΤΕ. ΤΟ ΑΤΜ ΒΓΑΖΕΙ ΓΙΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ? ΡΕ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.

  1. ΧΑΧΑΧΑ ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ?? ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΕΣ

 13. ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΓΑΥΓΗΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΤΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΑΣ

  1. ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΛΙΣ ΣΑΣ ΓΡΑΨΟΥΝ ΜΕ ΚΑΜΙΑ 300ΑΡΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟΚΑΡΥΔΑ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

   1. Δεν τα πληρώνουμε χρυσε μου δε μας φοβηζεις με αυτά που γράφεις.

 14. Εγώ σήμερα θα ανοίξω το μαγαζί μου (κέντρο διασκέδασης) και έχω καλεσμένη όλη την Αίγινα και θα περάσουμε τελεια μέχρι το πρωί.ειστε όλοι καλεσμένοι καλές γιορτές με υγεια

 15. Χαχαχαχαχ φοβήθηκα τώρα. Ο Κούλης και η παρέα του είναι υπάλληλοι μου και “εκπρόσωποι” μου. Αυτοί θα υπακούν σε μένα και όχι εγώ σε αυτούς. Μου φαίνεται σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι. Αν δεν κάνουν αυτό που θέλω θα τους τιμωρήσω σκληρά και απανθρωπα. Στην πατρίδα μου κάνω ο,τι θέλω και δεν θα τους ρωτήσω.

  1. ΚΑΛΑ, ΕΣΥ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΑΙ ΤΣΟΝΤΕΣ.

 16. Μπράβο Μητσοτάκη έτσι βάρα τους στο πετσί και στο κόκκαλο , δημοκρατία δεν θέλατε φάτε τώρα και λουστήτε την
  την δημοκρατία σας , μια ζωη τούς ψηφήζεται στα τσακίδια να πάτε τώρα
  νεοραγιάδες

  1. Τι φταίνε οι πολίτες αν ψήφισανε μπάμια και τους βγήκε αγγούρι ο Κούλης;

 17. Έξω είναι καλοκαίρι. Ακόμα και ο καιρός μας λυπήθηκε και μας φέρεται ευνοϊκά
  Ας ζήσουμε στο Φως ενάντια σ’ αυτούς που μας σπρώχνουν στο σκοτάδι…

 18. Ας τ’ αγνοήσουμε ολ’ αυτά τα υπανθρωπιστικα
  και ας ευχηθούμε αλλήλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ. Ας ευχηθούμε ότι η φετινή έλευση του Χριστού μας στην γη θα φέρει σε όλους μας την πολυπόθητη γαλήνη στις ψυχές μας που τόσο πολύ, μας έχει διαταράξει η ΝΤΠ πραγμάτων τον τελευταίο χρόνο.
  Εύχομαι σε όλους να βρουν τη δύναμη να πορευτούν στη ζωή τους χωρίς «συμβιβασμους». Ο ένας συμβιβασμός φέρνει τον επόμενο και στο τέλος ο πραγματικός συμβιβασμός είναι να επιθυμείς να παραμένεις ΖΩΝΤΑΝΟΣ!!

Comments are closed.