ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτές είναι οι οικιακές συσκευές που εκπέμπουν (βλαβερή για τον οργανισμό) ακτινοβολία!

Κοινοποίηση:
Wireless router. Digitally generated image isolated on white background

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που δεχόμαστε από τις συσκευές που μας «περικυκλώνουν» αποτελεί αντίκτυπο της δραστικής επιρροής που έχει η τεχνολογία στην καθημερινή μας ζωή. Επειδή όμως η ίδια αυτή τεχνολογία είναι που μας έχει λύσει τα χέρια τις τελευταίες δεκαετίες και επειδή χωρίς αυτήν ακόμα και όσοι «γκρινιάζουν» για τις ακτινοβολίες δύσκολα θα τα έβγαζαν πέρα, πρέπει να γνωρίζουμε πώς θα προστατευτούμε.

Παρακάτω θα δείτε ποιες οικιακές συσκευές εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία και πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις όποιες επιδράσεις μπορεί αυτή να έχει στον οργανισμό.

Ασύρματο τηλέφωνο.

Το χρησιμοποιούμε συχνά μέσα στο σπίτι, μας παρέχει ευκολία κινήσεων και συνήθως το έχουμε δίπλα μας, είτε αυτό είτε τη βάση του, συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η ακτινοβολία που εκπέμπει είναι συνήθως συχνότητας 2,4 GHZ και καλό θα ήταν είτε η ασύρματη συσκευή είτε η βάση της να απέχει κάποια μέτρα από το σημείο που κοιμόμαστε ή εργαζόμαστε.

Μια καλή εναλλακτική είναι να το αντικαταστήσετε με ενσύρματο τηλέφωνο ή με ασύρματο τηλέφωνο το οποίο διαθέτει ένα ειδικό ντίμερ- ρυθμιστή, ο οποίος μεταβάλλει την ισχύ εκπομπής του, αυξομοιώνοντάς την ανάλογα με την εμβέλεια που θέλετε να έχει.

Φούρνος μικροκυμάτων.

Η εύκολη λύση όταν θέλουμε να ζεστάνουμε ένα κρύο γεύμα στο σπίτι ή στη δουλειά, ο φούρνος μικροκυμάτων εκπέμπει και αυτός ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Επομένως δεν είναι ανάγκη να κάθεστε με τα… λεπτά μπροστά του ενώ αυτό ζεσταίνει το πιατάκι που γυρίζει, αλλά μπορείτε να απομακρυνθείτε και να κάνετε τις υπόλοιπες δουλειές σας στην κουζίνα, κρατώντας μια απόσταση ασφαλείας μεγαλύτερη από δύο μέτρα.

Επίσης, αυτό που θα πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι οι ηλεκτρικές συσκευές όπως ο φούρνος μικροκυμάτων, οι οποίες εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία «επηρεάζουν» και τα διπλανά δωμάτια, αφού η ακτινοβολία αυτή διαπερνά τους τοίχους.

Έτσι ενδεχομένως όταν διαμορφώνετε τους χώρους του σπιτιού σας, καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη ότι μια συσκευή στην κουζίνα θα πρέπει να βρίσκεται σε επαρκή απόσταση από τον τοίχο, αν αμέσως δίπλα βρίσκεται π.χ. το δωμάτιο του μωρού.

Κινητό.

Είτε το θέλουμε είτε όχι, το κινητό αποτελεί μέρος της ζωής μας και όσοι αποφαίνονται ότι «προκαλεί καρκίνο» μπορούν κάλλιστα να το…. ξεφορτωθούν και να επαναφέρουν τη χρήση των καρτοτηλεφώνων.

Οι υπόλοιποι, πιο ψύχραιμοι, μπορούμε μέσω μερικών απλών συμβουλών να περιορίσουμε τη σημαντική ακτινοβολία που αυτό εκπέμπει ώστε να μην μας δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Αρχικά, όταν κοιμόμαστε καλό είναι να μην το έχουμε δίπλα στο μαξιλάρι μας, αλλά στο απέναντι κομοδίνο. Επίσης, να προτιμούμε τη χρήση hands free και όχι Bluetooth το οποίο επίσης εκπέμπει ακτινοβολία.

Τέλος, όταν έχουμε χαμηλό σήμα ή βλέπουμε ότι η επικοινωνία μας με την άλλη γραμμή είναι διακεκομμένη καλό θα ήταν να κλείσουμε το κινητό και να μιλήσουμε από το σταθερό μιας και η «προσπάθεια» που γίνεται για να αποκτήσει η συσκευή σήμα την κάνει να εκπέμπει ακόμα μεγαλύτερη ακτινοβολία και να αυξάνει την ισχύ εκπομπής του.

Το ίδιο ισχύει και στο αυτοκίνητο, το οποίο όταν βρίσκεται εν κινήσει κάνει τη συσκευή μας να μεταβάλλει το ηλεκτρομαγνητικό της πεδίο, αφού προσπαθεί να «πιάσει» σήμα από διαφορετικούς σταθμούς εκπομπής.

Και σε αυτήν την περίπτωση το hands free είναι μια καλή εναλλακτική. Δείτε εδώ πόσα SΑR (ρυθμός απορρόφησης ακτινοβολίας από τους ανθρώπινους ιστούς) έχει το κινητό σας. Ιδανικά, θα πρέπει να είναι κάτω από 1,5.

Τηλεόραση

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να κοιμόμαστε με «κάτι να παίζει» στην τηλεόραση. Είναι όμως αυτό ασφαλές; Η αλήθεια είναι πως οι νέας τεχνολογίας τηλεοράσεις δεν εκπέμπουν ιδιαίτερα μεγάλη ακτινοβολία μιας και η απεικόνιση της εικόνας δημιουργείται με χρωματικό τρόπο.

Αντιθέτως, οι παλιάς τεχνολογίας CRT τηλεοράσεις εκπέμπουν ακτινοβολία, αφού η εικόνα δημιουργείται από «βομβαρδισμό» της επιφάνειάς τους με ηλεκτρόνια. Στην δεύτερη περίπτωση λοιπόν, αν έχετε τηλεόραση… παλιάς κοπής, καλό θα ήταν να απέχετε πάνω από δύο μέτρα όταν παρακολουθείτε.

Ιδανικά, εφ’ όσον το επιτρέπουν τα οικονομικά σας θα μπορούσατε να πάρετε μια καινούργια τηλεόραση τύπου LED ή LCD.

Σεσουάρ.

Μπορεί να μην είναι για… δολοφόνους, όμως εκπέμπει ισχυρή ακτινοβολία, αφού δημιουργεί θερμότητα με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού μέσα από το σπείρωμα του, το οποίο υπερθερμαίνεται.

Ιδανικά, δεν θα πρέπει να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας με τις ώρες και αν κάτι τέτοιο επιτάσσεται από την πλούσια κόμη μας, τουλάχιστον να το κρατάμε λίγο μακριά από το κεφάλι μας.

Router.

Το θαυματουργό κουτάκι που διαμοιράζει internet ασύρματα (και ενσύρματα) σε όλο το σπίτι εκπέμπει υψηλής συχνότητας ακτινοβολία και δεν θα πρέπει να βρίσκεται δίπλα στον χώρο που κοιμόμαστε ή περνάμε αρκετή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν δεν το χρειαζόμαστε λοιπόν, καλό είναι να κλείνουμε την ασύρματη κεραία είτε μέσα από το software του router είτε χειροκίνητα από τη συσκευή – εφ’ όσον αυτό υποστηρίζεται από την ίδια τη συσκευή.

Εξωτερικοί παράγοντες.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί δίπλα στο σπίτι μας να βρίσκεται κάποια κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να μετρηθεί ο χώρος μας από ειδικό συνεργείο, για το αν δέχεται ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και σε ποιο βαθμό. Αν δέχεται, τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε ειδικά υλικά θωράκισης όπως κουρτίνες, φιλμ στα τζάμια και γειώσεις, έτσι ώστε ο χώρος μας να γίνει ασφαλής.

in2life.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

 1. ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ ελεγαν οι αρχαιοι ημων προγονοι. Οπως και με την διατροφη μας, η λελογισμενη χρηση καποοιων συσκευων ΔΕΝ βλαπτει, μονον οι υπερβολες!
  Δεν κανουμε το κινητο σκουλαρικι ουτε κοιμομαστε αγκαλια με ασυρματο ή ρουτερ. Οσο για τον διαβοητο φουρνο μικροκυματων περισσοτερο “κινδυνευουμε” απ την απλη ακτινογραφια ή ακομη χειροτερα απο μια αξονικη.
  Επισης οπως ηδη γραφτηκε δεν ειμαστε μονοι, υπαρχουν αλλοι που μας… βομβαρδιζουν εν αγνοια μας.

 2. Επίσης ο Ναζισμός και ο Φασισμός κάνουν κακό στην υγεία είναι προδότες όσοι τους ασπάζονται, βλάκες έως αηδίας και ανθέλληνες.

  Fuck Hitler

  1. Για τον κουμουνισμο ομως δεν εχεις να πεις κατι.. ?

   Μαλον αυτο το ειδος φασισμου δεν σε πειραζει.. μονο ο ναζισμος. Χαχα τελος παντων.

   Επισης μαθε οτι αυτοι που τους ασπαζονται δεν ειναι προδοτες ειναι κατα το πλησθον απογοητευμενοι και πληρος προπαγανδισμενοι ανθρωποι, και για τον λογο του οτι η ΧΑ ‘διχνει’ να μιλαει ξεκαθαρα (τουλαχιστον μερικα μελοι αυτης) πραγμα το οποιο δεν γινετε απο κανενα αλλο κομμα. Φανταζει ως η μονη τους επιλογη.

   Δεν ειμαι ΧΑ, ουτε τους υποστιριζω αλλα αυτη ειναι η αληθεια οσο και αν σε τσουζει κουμουνοφασιστα.

   Αντε γεια σου.

   1. Eσυ φασιστα πιστευεις οτι το 91% που σας μουτζωσε στις εκλογες ειναι κομμουνες? ΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧ

  2. ανθέλληνες ειναι οι χαζοβιόληδες που έχουν πιστεύουν τις μπούρδες του Μπόμπολα και του Ψυχάρη και του Τούρκογλου και όλης της καθεστωτικής προπαγάνδας που είναι οι μόνοι αληθινοί φασίστες. άντε γιατί μας τα έχετε ζαλίσει, βλάκες.

 3. Στην ίδια κατηγορία βλακείας με το σεσουάρ μπορούμε να πούμε και το παρακάτω.

  Πλήρης χαρτογράφηση της καλωδίωσης του σπιτιού, του απο πάνω και του αποκατω καθώς και των διπλανών διαμερισμάτων.
  Μεταφορά γκρειντερ για γκρέμισμα των τοίχων που έχουν καλώδια (δηλαδή όλου του σπιτιού) και περνάνε δίπλα από τα κεφάλια μας 24/7.
  Εναλλακτικα κλείσιμο του γενικού της πολυκατοικίας 24/7.
  Εναλλακτικά ύπνος στην ύπαιθρο μακρυα από καλωδια και μπουζί αυτοκινήτων.

  Α ρε μπουζιά που κάνατε αχταρμά την ακτινοβολία των 50Hz και μερικών mW απο το πιστολάκι, με αυτή των GHz και μερικών mW του bloototh και του ενός ΚW του φούρνου μικροκυμάτων (GHz).

  Ο φούρνος και 1% διαρροή να έχει , στο 1ΚW ισοδυναμεί με 10W ισοτροπικής(??) διαροής πολύ περισσότερη από το κινητό εκτός εάν μιλάμε το κινητό κολημένο με τις ώρες στο κεφάλι μας.(μπορεί να αναφέρει κάποιος στοιχεία διαροής από μη χαλασμένη θωράκιση φούρνου μικροκυμάτων γιατι βαριέμαι να ψάχνω τώρα?)

  1. μακαρι να ταν τοσο απλα φιλε… η επιστημη λεει αλλα. Εσυ κοιμησου με το ρουτερ αγκαλια

Leave a Response