ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανοίγουν την Πέμπτη 850 υποκαταστήματα τραπεζών για καταβολή συντάξεων

Κοινοποίηση:
SYNTAXEIS

Διαβάστε προσεκτικά

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνέντευξη Τύπου στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης από την υπεύθυνη χρηματοπιστωτικού τομέα.

Αποφασίστηκε να ανοίξουν σε όλη την Ελλάδα 250 καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, 250 καταστήματα της Πειραιώς, 200 της Alpha Bank και 150 της Eurobank για τις πληρωμές συντάξεων σε συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα. Τα καταστήματα αυτά θα φυλάσσονται καθώς υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Οι τράπεζες σίγουρα θα ανοίξουν την Πέμπτη και θα μπορούν να καταβάλλουν 240 ευρώ (60 * 4 ημέρες) σε κάθε συνταξιούχο».

«Σιγά – σιγά λύνονται και τα προβλήματα στις καταθέσεις μετρητών από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα (κατάθεση ημερήσιων εισπράξεων) τα οποία θα μπορούν να κλείνουν ειδικό ραντεβού με την τράπεζά τους και με τη συνοδεία αστυνομικού να καταθέτουν στους λογαριασμούς τους.

Σχετικά με κάποιους εμπόρους, κυρίως βενζινάδικα, που δεν δέχονται χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες σημείωσε πως υπάρχει συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Μάρδα ώστε να καταρτιστεί λίστα των εμπόρων που κάνουν δεκτές τις πληρωμές με κάρτες και να ενημερωθεί το κοινό.

Συνεννοήσεις έχουν γίνει επίσης και με τις πρεσβείες στο εξωτερικό για τους Έλληνες τουρίστες που βρίσκονται αυτή την ώρα εκτός Ελλάδος. Οι πρεσβείες σε συνεννόηση με τις τράπεζες θα απελευθερώσουν το όριο των καρτών μέχρι ενός ποσού ώστε να μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να πληρώσουν το ξενοδοχείο τους και τα αεροπορικά τους εισιτήρια», ανέφερε η υπεύθυνη του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Για τις επιταγές διευκρίνισε ότι προβλέπεται αναστολή των ημερομηνιών λήξης τους (και των δικαστικών).

Σχετικά με τις μισθοδοσίες στον ιδιωτικό τομέα είπε ότι οποιαδήποτε πληρωμή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά όπως επίσης μπορεί να γίνει είσπραξη επιταγών ώστε να πληρωθεί το προσωπικό.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με τις τράπεζες και θα δημιουργηθούν call centers που θα λύνουν προβλήματα με τις επιχειρήσεις.

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: