Ηχηρό μήνυμα από τον Πρόεδρο της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο: «Όταν οι οπαδοί μιας ομάδας κάνουν ρατσιστικές πράξεις, να χάνει το ματς στα χαρτιά»

Κοινοποίηση:
Ινφαντίνο

Το πρόβλημα των ρατσιστικών επιθέσεων στα γήπεδα παραμένει ένα από τα σημαντικότερα στον χώρο του αθλητισμού, με τελευταίο «θύμα» τον Μάικ Μενιάν, ο οποίος δέχθηκε τέτοια από τους οπαδούς της Ουντινέζε.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, με αφορμή το συμβάν αυτό, έστειλε ένα δικό του μήνυμα μέσω του οποίου ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται αυστηροποίηση των μέτρων κατά των ρατσιστικών πράξεων στα γήπεδα, έτσι ώστε αυτές να εκλείψουν. Μάλιστα, τόνισε πως κατά τη γνώμη του, θα έπρεπε οι ομάδες των οποίων οι οπαδοί προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, να χάνουν το ματς στα χαρτιά.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ούντινε και στο Σέφιλντ το Σάββατο είναι εντελώς απεχθή και απαράδεκτα. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό ή οποιαδήποτε μορφή διάκρισης, στο ποδόσφαιρο όσο και στην κοινωνία. Οι παίκτες που επηρεάστηκαν από τα γεγονότα του Σαββάτου έχουν την πλήρη υποστήριξή μου.

Χρειαζόμαστε ΟΛΟΥΣ τους σχετικούς φορείς να αναλάβουν δράση,ξεκινώντας από την εκπαίδευση στα σχολεία, ώστε οι μελλοντικές γενιές να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι μέρος του ποδοσφαίρου ή της κοινωνίας.

Εκτός από τη διαδικασία των τριών φάσεων (διακοπή του αγώνα, δεύτερη διακοπή του αγώνα, ακύρωση αγώνα), πρέπει να χάνουν το ματς στα χαρτιά οι ομάδες των οποίων οι οπαδοί έχουν γίνει πρωταγωνιστές πράξεων ρατσιστικού χαρακτήρα – προκαλώντας έτσι την ακύρωση του αγώνα – και απαγορεύσεις πρόσβασης στα γήπεδα σε όλους αυτούς καθώς και και να τούς απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες.

Η FIFA και ο κόσμος του ποδοσφαίρου δείχνουν πλήρη αλληλεγγύη στα θύματα του ρατσισμού και κάθε άλλης μορφής διάκρισης. Μια για πάντα: όχι στον ρατσισμό! Όχι σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης!»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: